Z receptů naposledy vyzkoušeno. .
Třešňová čokoládová pěna (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 264-265)
Rodina mi samozřejmě hned doporučila, že riskovat salmonelu si můžu sám... aby se pak olizovala až za ušima. Nicméně i já jsem si na dezert ze šlehaných nevařených vajec sehnal pro jistotu bio vajíčka a zakládám recept mezi jakoby neosvědčené. S nostalgickou slzou v oku po dobách, kdy jsme salmonelu neznali a pravidelně si pochutnávali na žloutkové pěně s cukrem.
Měl jsem 2 problémy, ale Oliver za ně úplně nemohl: neměl jsem šťastnou ruku u výběru višňového kompotu, který se mi nepodařilo svařit na sirup (ba se mi málem šťáva vypařila všechna), a protože byla pěna díky 40%ní šlehačce opravdu hutná, nesnědli jsme to na posezení. V ledničce ale pěna do druhého dne ztuhla do skoro máslové konzistence. *40**3*
65%
|