XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 17.09.2021 09:08:30 ... (Strom/Strom)
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Nadiya kouzlí v kuchyni ( https://www.csfd.cz/film/758791-nadiya...i-v-kuchyni/prehled/ ; vysílá Netflix) - epizoda Něco sladkého na zub: Čokoládovo-limetková rolka (Chocolate Lime Roll)

Předně jsem udělal několik chyb. *30**3* Jednak jsem špatně pochopil, že do piškotu má být 75 g mouky a kakaa dohromady. Myslel jsem po 75 g a pak se divil, proč mi to hrudkovatí. Ale nechtělo se mi to vyhazovat, tak jsem akorát našlehal další 2 vejce s cukrem (tentokrát jen 50 g) a do toho opatrně zašlehal tu nepovedenou směs.

Pak jsem zjistil, že mi příbuzní vydlabali limetkovou marmeládu, tak jsem jim pohrozil, že to nebude ničím provzdušněný, pokud nezaběhnou pro novou. Další chyba byla v tom, že mi rozšlehané mascarpone stálo a jak jsem ho pak chtěl znovu provzdušnit a chvíli nedával pozor, už začalo hrudkovatět i ono (což znamenalo přešlehání). Nad tím jsem ale taky mávnul rukou, že se to v roládě ztratí. (Samozřejmě, že mi mezitím i ztvrdlo ganache a musel jsem ho znovu nahřívat.)

Naštěstí se potvrdilo, že limetková marmeláda (i kůra) osvěžovala jak piškot, tak mascarpone s čokoládou. Limetková kůra pak i ganache, které jsem jí zasypal místo cukrových posypek. Rolka (roláda) mi chutnala více čerstvá než druhý den ztuhlá, to už se asi projevilo to přešlehání piškotu i mascarpone.

75%

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: