Z receptů naposledy vyzkoušeno. .
Pečené tikka kuře (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 98-99)
Nevěděl jsem, jak omáčka tikka masala chutná, tak jsem nechtěl dělat celé kuře. Koupil jsem jen prsa a stehna. Pak se mi ale zdálo zbytečný zasviňovat rošt v troubě, když jsem mohl kuřecí kousky místo na něj prostě položit rovnou na brambory a květák v pekáči pod roštem. Možná to byl problém, protože jsem nakonec potřeboval na upečení o půl hodiny více, i když jsem měl baby brambory a květák rozebraný na růžičky.
Třebaže jsem nakonec použil skoro stejné množství omáčky jako bylo v receptu na celé kuře a kořeněná chuť s výrazným kari byla v pokrmu dominantní, výsledek byl překvapivě trochu fádní. Ale asi to byl Oliverův úmysl a výraznou omáčku měla odlehčovat právě ta zelenina.
60%.
|