XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 16.11.2010 21:38:55 ... (Strom/Strom)
Bonusová diskuse z Levných knih
Zcela náhodou jsem se podíval do diskuse pod Expres z Norimberka, protože mě zajímalo, zda tento film, který má nejlepší hodnocení (57% ze 100%) z budovatelské edice Filmy patří lidu a moc pěkný plakát (povrchní slabost, na kterou jsem tolikrát doplatil), stojí za to koupit. Osvěžil mě zvláště výsek diskuse (jinak jde o "buzní hašteření") o poměru pro LK obvyklé ceny (69 Kč) k neobvykle kráké délce (58 min.) s připomínkou, že LK samostatně vydaly i vyloženě krátkometrážního Andaluského psa (pouhých 16 min.).

Opakuje si situaci andaluské kočky. Tyhle mikro minutáže jsou na, stejný prachy za pár minut nebo za pořádný filmy? Fuj.

Délka filmu. Film je v původní délce, v jaké byl uváděn v premiéře v době svého vzniku a přestože byl promítán jako celovečerní, svou délkou se spíše řadí ke snímkům středometrážním. Spolu s filmem Přicházejí ze tmy jde o dva nejkratší celovečerní filmy natočené po roce 1945.

Délka filmu (2). Scénář a původní vize samozřejmě předpokládaly standardní délku cca 2.500 metrů, avšak konečný sestřih natočeného materiálu nebyl v rukou střihače a režiséra, ale orgánů, sledujících ideologickou čistotu díla. Na to doplatil zejména film Chceme žít od E.F.Buriana, z něhož zbylo žalostné torzo. Ale tuto praxi lze dohledat i ve filmech všeobecně známých - až do nesrozumitelnosti byl sestříhán film V+W Svět patří nám (tvrzení o poválečném setřihu je legenda), zcela jiný byl původně film Plavení hříbat či Dva kluci v palbě. Co se týká výtky k Expreu z Norimberka (věřím, že LK vydají i Přicházejí ze tmy), my fandové českého filmu jsme za vydání vděčni, i když víme, že by se na jedno DVD pohodně vešly oba jmenované filmy. Pokud by bylo vydávání filmů z 50.let v mých rukou, zvolil bych jiný postup : hlavní film bych doplnil týdeníkem a "předfilmem", s jakým se hrál v době premiéry. Ale ty kraťasy jsou licencovány v KF [Krátkém filmu] a težkopádnost české legilativy by možná takový počin zcela zmenožnila ...

Re: Andaluzská kočka. Reaguji na příspěvek, který je uveden výše a ptám se: žádný film Andaluzská kočka jsem nenašel, kdo tenhle nesmysl sem napsal ?

Andaluzkou kočku... přejelo Andaluzké auto, proto tu už neni...

Pes není kočka. A tady někdo tvrdil, ře se jdná o Andaluskou kočku a zatím je to Andaluský pes. To si někdo jako dělal legraci? Jestli jo, tak je to ubohé. Tímhle matete lidi, co se chtějí něco dozvědět.

Ale v karbanátcích... chutná obojí stejně.

A co na to naši pracující ? 99 ze sta Pragováků protestuje proti karbanátkům z kočky

Lidi, lidi přestaňte blbnout a raději se zapojte do budování lepších zítřků!!!!! Tímhle nahráváte západním imperialistům, kteří číhají na veškerý náš chybný krok!!!!

To není k smíchu, to je fakt!!!! a čtyři procenta z pěti doporučují Andaluský expres bez titulků a bonusů

Příspěvky nejsou podepsané.

SPOILER: V Andaluském psovi není pes ani kočka. *3**3**3*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: