XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 25.10.2010 22:03:18 ... (Strom/Strom)
Pat Condell: Co je na náboženství dobré?
Návnada:

[Musíme] poděkovat radikálnímu islámu za to, že nám tak názorně ukázal, jakým problémem se náboženství může stát. Nebýt [všech těch hysterických, arogantních útoků, jimž] jsme byli za poslední léta vystaveni, spousta z nás by ještě mohla žít v iluzi, že náboženství je celkem neškodná záležitost. [Jedna] věc, kterou bychom si měli zapamatovat, je, že náboženství dokáže být zdrojem [...] ohromných tragédií, pocitu viny, nenávisti k sobě samému, strachu, mizérie, krutosti a bolesti. [Ale] no tak - tohle má být pozitivní video. A nechci to zkazit soustředěním se na to negativní - selektivní zdůvodňování, zaměňování přání za realitu a to nestydaté [zbavování se] osobní zodpovědnosti, které náboženská víra přijímá takovým sebeklamným a zbabělým způsobem - raději bych se zaměřil na to dobré. A to nejpozitivnější, co mne napadá, a to je něco, co mi také říkala spousta věřících, je, že náboženství dává lidem naději. Dávám jim optimismus do budoucna. A to je každopádně velmi dobrá věc. Vlastně je to něco, s čím [jsem schopen se] ztotožnit, protože i po staletím útlaku, bigotnosti a dokonalé dementní stupidity, pořád jsem dostatečně optimistický, abych věřil, že je náboženství prostě příliš absurdní, než aby přetrvalo navždy.A že dřív nebo později kolektivní inteligence lidstva stoupne natolik, že uvidíme v náboženství to, čí skutečně je - krutým a manipulativním [systémem], který se udržuje nikoli pozvedáním lidského ducha, ale jeho lámáním.



Já tak optimistický rozhodně nejsem, IMO si málokdo všímá, že radikální islám radikalizuje křesťanskou pravici. Četl jsem na jedněch muslimských stránkách posměch, že muslimové v Evropě "vyhrají dělohami svých žen" - tím myslí to, že se bezstarostně rozmnožují stylem „Alláh se postará“. Ale nějak je nezajímá, jak v Evropě roste sociální napětí proti nim (Francie, Německo, dokonce i hypertolerantní Nizozemsko nebo Švýcarsko), které může v extrémním případě přerůst v etnické čistky - jugoslávské války byl nejvražednějším konfliktem od 2. světové války a nebýt zásahu NATO, Srbové by bosenské muslimy úplně vyhladili či vyhnali a bosenské muslimky donutili ještě masovějším znásilňováním, aby rozmnožovali je (smůla, jak u muslimů, tak i křesťanů se náboženství dědí po otcovské, nikoli mateřské, linii a zřejmě kvůli společnému balkánskému původu Srbům původ bosenských muslimek vůbec nepřekážel). Druhý scénář je pravděpodobnější, protože radikální muslimové zároveň do Evropy importují kulturu bezohledného zabíjení a vysmívají se Evropanům, jakou pro ně má život cenu. Kromě toho, že je od nich kontraproduktivní svým nepřátelům připomínat, že jejich vlastní život nemá žádnou cenu, Evropa drží dveře do pekla světové války zuby nehty zavřené proto, že naposledy ji jejich otevření stálo 60 miliónů obětí (a pamětníci toho dosud žijí). To ale neznamená, že je nemůže nějaký výřečný Hitlerův nástupce vykopnout. Dokonce by měl lepší pozici než skutečný Hitler, protože nebude na muslimy útočit pod smyšlenými záminkami (jako Hitler na Židy), (aspoň pro začátek) nepovede Evropany do občanské války a dokonce by mohl mít v Izraeli strategického spojence, který by jen uvítal možnost konečného řešení palestinské otázky a rozšíření Izraele do biblických hranic.

I kdyby se muslimům podařilo Evropu nějak ovládnout, začnou se vybíjet mezi sebou - jak jsme svědky teď na Středním východě; což je podle některých cyničtějších amerických komentátorů to skutečné americké vítězství - pokračující afghánská občanská válka a irácká občanská válka si celkem vyžádaly více obětí než samotné okupace. Nemluvě o tom, že i počet obětí těchto občanských válek vysoce převyšuje počty všech teroristických útoků v Evropě i Izraeli. Jistěže radikální muslimská hnutí sílí, ale když vezmu v úvahu, že muslimové dle vlastních slov disponují silou přes miliardu stoupenců, jediný jejich význam je autogenocidní. Z toho hlediska je pak pro mě pochopitelné i to, proč chce Izrael riskovat útok na Írán - cílem je pouze zasáhnout průmysl, poničit infrastruktury a tím celkově destabilizovat zemi s využitím "kontrarevolučních" sil.

(Ale v tomhle osobně podporuju spíš Obamovu snahu útoku zabránit, protože se riskuje globální konflikt a navíc zničení zdrojů strategických surovin - koneckonců i Izrael sám bude potřebovat hafo ropy k útokům přes 2 státy, najmě pokud se USA z Iráku úplně stáhnou. Dále nevěřím, že by si Írán nedokázal v bezprostředním ohrožení koupit jaderné zbraně třeba v Pákistánu. A to navzdory tomu, že jsem přesvědčen, že přes velkohubé antisemitské a protiizraelské Ahmadínežádovy proklamace - a pokud vím, „kontrarevoluční“ Íránci nejsou spokojeni s domácími poměry, nikoli s jeho zahraniční politikou - pokud Írán pracuje na vývoji jaderných zbraní, dělá to na ochranu před šíitskými sousedy, z nichž v Iráku zuří občanská válka většinových sunnitů proti menšinovým šiítům (připomínám, že to bylo íránské letectvo, které vybombardovalo irácký jaderný reaktor Osirak, teprve pak ho izraelské letectvo "dobombardovalo") a z Afghánistánu se do jaderné velmoci a sunnitského Pákistánu rozlézá radikálnější Tálibán, který v době svého nejtužšího režimu započal etnickou čistku - Tálibán tvoří většinoví Paštúni - proti šíitským Hazárům výslovně s tím, že "Hazárové nejsou muslimové, jsou to šiíté, kafiři" tak jako zbytek nemuslimského světa. A opět to byl Západ, který vybíjenou muslimskou minoritu zachránil.)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: