XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

televize

televize

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
jak často koukáte na televizi? co tam sledujete nejčastěji? jaký kanál?
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: LiThius.di.aLumiNi

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Radagast ... 05.03.2017 12:26:09 ... (Strom/Strom)
tv Doma a tv Markíza
Dne 1.3.2017 televize tv Doma a tv Markíza ukončili vysílání pro území České republiky. Před časem tv Markíza ukončila i digitální vysílání. Důležitá informace je že TV DOMA A TV MARKÍZA UKONČILI VYSÍLÁNÍ SE VŠEMI POSKYTOVATELI SATELITNÍHO VYSÍLÁNÍ PRO ČESKOU REPUBLIKU. Proto je chybné celkovou situaci chápat že chyba je u poskytovatelů satelitního vysílání. Vaše připomínky a otázky spíše směřujte na dané televize tv Doma a tv Markíza. Poskytovatelé satelitního vysílání za celou situaci nemohou.
Ebisek Muž Ebisek ... 05.03.2017 17:41:36 ... (Strom/Strom)
Re: tv Doma a tv Markíza
Odpověď na příspěvek od Radagast z 05.03.2017 12:26:09:

Já to už četl od několika zdrojů a hádám, že příčinou je snaha ušetřit na pseudoautorských právech na filmy. Pokud Markíza koupí film a je vysílaná skrz satelit ve dvou, třech, nebo kolika zemích - je to zohledněno v licenci. Pokud si vydupou, že skutečně vysílají jenom pro pár lidí, tak je to vyjde levněji. Ale nemyslím si, že je to správná cesta. Ačkoli už několik televizí realizuje něco, jako třeba hybridní vysílání, stejně je to nepoužitelné, pokud místo 80% pořadů u vysílání po internetu je akorát screen "Tento pořad nemůžeme vysílat online".

Přitom v tom není rozdíl. Kolem mě lítá vzduchem ten samý video stream, který můžu ZDARMA chytat na televizi, kterou nechci, jelikož to je další zbytečný a jednoúčelový lapač prachu. Proč bych nemohl toto vysílání přijímat třeba přes internet na počítač? Něco jako omezení na IP z regionu je něco, čím úspěšně spousta služeb šikanuje uživatele někdy od roku 2008. *105*
guest Muž Radagast ... 05.03.2017 20:54:13 ... (Strom/Strom)
Re (2): tv Doma a tv Markíza
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 05.03.2017 17:41:36:
Ano a teď jsem slyšel že se chystá cosi i u nás ohledně pořadů které produkují televize. A všiml jsem si že i některá videa na youtube což bych i chápal akorát příjde mi divné až nepochopitelné proč např. film V peřině a písničky z něj jsou veřejné jen z části a třeba závěrečnou scénu bylo možné jistý čas vidět a teď už ne. Nebo nechápu chceš vidět klip od skupiny či zpěváka českého který zpívá česky atd a youtube ti napíše že video není dostupné v tvé zemi *105*

Ohledně tv Markíza ... tv Markíza oznamuje na Markíza internacional že všechny pořady produkované právě Markízou se přesouvají na internacionálku.

Ono to celé není příjemné pro poskytovatele kteří musí řešit nespokojené lidi. Problém je dvojitý ten první je že lidem co končí předplatné nebo pro možné nové ztrácí smysl si za služby platit když mají digitální vysílání zdarma. Další problém je ten že uživatelé si mohou nárokovat kompenzaci za zaplacené služby do kterých parřila tv Doma i tv Markíza. Poskytovatelé satelitního vysílání by měli pak logicky vyžadovat náhradu škody po televizích. Tam nevím jak by se to řešilo jestli to televize z ničeho nic ukončili s poměrně malou lhůtou oznámení a nebo jestli poskytovatelé to již věděli dopředu a mohli informovat zákazníky dopředu.

Ono i další změny které se dějí ohledně digitálního vysílání. Nedávno byla změna rozsahu pouze na příjímání programů pouze v HD spousta lidí si kupovalo nové přijímače. A taky se teď bude upravovat i digitální vysílání z DVB-T1 na DVB-T2, a teď kdo chce věřit tvrzení že i pro výrobce televizí a příjimačů to je nová informace? Všiml jsi někdo akcí na Vánoce a po Vánocích těch slev v elektronice na televize?

No ohledně videí zdarma přes internet nevím jestli jsi myslel streamy které mají na stránkách televize ale já to zkoušel dvakrát a než jsem se dostal přes úvodní sérii reklam které nešlo přeskočit tak jsem si řekl že než se dívat na další úseky reklam rozdělené v celkovém videu tak prostě to vzdám.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: