Z receptů naposledy vyzkoušeno. .
Bláznivě jednoduchý rybí páj (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 126-127)
Nebarvenou uzenou tresku jsem u nás nesehnal, ale všiml jsem si ruského obchodu, který smrděl uzenýma a sušenýma rybama. *40**3* Koupil jsem makrelu, odmočená šla velmi snadno stáhnout z kůže i zbavit páteře (tedy největších kostí). Nejspíš i díky odmočení chutnala jemněji než naše, v páji byla ještě lepší. Myslel jsem, že se páj bude rozpadat, když bylo filo těsto jen svrchu, ale přimíchaný strouhaný čedar to při (roz)pečení zpevnil, ačkoli (nebo díky tomu, že) jsem ho omylem nastrouhal nahrubo . Chuť byla osvěžující díky cibulkám a jemná i díky špenátu, problém mám jen s filo těstem, které se taky neshání dobře a pak ještě honem honem hledat další recepty na zbytek (protože mražené nemám rád a tohle by se navíc muselo rozrolovat a přeskládat, čímž by se mohlo i potrhat).
70%
|