Z receptů naposledy vyzkoušeno..
Drůbeží vývar (
https://www.apetitonline.cz/recept/dru...yvar-zakladni-recept )
Při vaření nesmrděl tolik jako hovězí, ale výsledek byl podobný - hutná a přitom jemná masová chuť bez stopy chemie. Opečení a protlak tomu sice přidaly pikantní nádech, nicméně jsem se tím při opakování už nezdržoval. Ale teď jsem si vzpomněl, že zapomínám na česnek a tymián. Zkusil jsem ještě kachní vývar a zdál se mi ještě lepší a taky se mi hodí, že stačí koupit jedna kachní prsa, abych z toho měl hutnou snídani na 3 dny. Maso s kůží samozřejmě odřezávám a opékám (i když tam mi zase vadí, že kachní sádlo neskutečně prská). Následně hezky nařežu, přidám zeleninu čerstvou i naloženou... a mám s polévkovým hrnkem hutného vývaru s miso pastou a bylinkama odlehčenější, ale přitom podobně bohatou snídani jako ramen níže.
65% (s opečeným skeletem a protlakem), 70% (bez toho) a 75% (kachní vývar).
.