Z receptů naposledy vyzkoušeno..
Smažené čínské nudle s tempehem (
https://www.jimejinak.cz/smazene-zelen...ke-nudle-s-tempehem/ )
Tady jsem trochu zazmatkoval a přestože se snažím komentovat jen recepty, kde dodržím postup a většinu ingrediencí, tak udělám výjimku.
Nejdříve se mi zdálo málo namočit pouhé 2 kloboučky šiitake. Pak mi to vyšlo se spotřebou tak, že jsem musel použít celou půlku tempehu. Už jsem dal vařit nudle, když jsme si to rozložil a došlo mi, že ani ve velké pánvi to nepromíchám s nudlema. A nakonec jsem přehlédnul, že se to mělo smažit na sezamovém oleji. (Dopředu jsem počítal jen s tím, že nebudu shánět slad a že "shoyu" je vlastně sójová omáčka.)
Nemyslím, že by osmažení na olivovém oleji zas tak změnilo chuť. Ani množství tempehu vzhledem k tomu, že jsem přidal i šiitake a spletl se i u kedlubny (myslel jsem, že má být celá). Ani vynechané nudle (protože vím, jak chutnaly podobné pokrmy). A řapíkatý celer místo petrželky na posyp. *3*
Když to vezmu jako vlahý zeleninový pokrm (nejdřív jsem spořádal horké nudle s nivou a máslem), tak mi to celkem chutnalo. O rychlém přejezení tempehu jsem psal minule (a asi i proto doporučovali jen čtvrtku), vyloženě mi tam vadily jen lusky.
65%