Z receptů naposledy vyzkoušeno..
Zelené kari s kuřecím masem (
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10...ari-s-kurecim-masem/ )
Nesehnal jsem kafrové listy a čerstvou bazalku, tak jsem nastrouhal limetkovou kůru a dal bazalku mraženou. Kokosový krém mi vypadl z hlavy, tak jsem dal méně kokosového mléka a vařil trochu déle.
Hlavně nevím, kde jsem vzal, že zelená kari pasta je míň pálivá než červená. Sotva jsem tu zelenou otevřel, kapsaicin mi vletěl do nosu s takou intenzitou, že jsem myslel, že jsem u otevřenýho okna chytil koronavirus, jak jsem se rozkašlal! *40**3**3* (Chilli papričku navrch jsem si samozřejmě odpustil.)
I když jsem vařil déle, lilek jsem nerozvařil a kuřecí nepřevařil. Platí zhruba totéž, co pro červené kuřecí kari, vyzkoušené minule: není to zase taková exotika (snad až na tu limetkovou kůru, která ale původně v receptu není) a bylo to hlavně pálivé (i když to trochu zjemnily cukr a rybí omáčka).
4* z 5