XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 13.11.2020 22:52:21 ... (Strom/Strom)
Doplněk filmových recenzí.
.
Když jsem si četl o filmu Cola de Mono (2018; https://www.csfd.cz/film/635510-cola-de-mono/komentare/ ), nejen, že jsem se dověděl, že jde o alegorii represivního režimu Augusta Pinocheta (to ta matka?! *40*), ale taky tam byla ozvěna (mnohem pozdější) vraždy Daniela Zamudia ( https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Daniel_Zamudio ), jejíž nesmyslnost a brutalita měla otřást chilskou společností a přispět k větší toleranci homosexuality. Podle Wiki se ale případem výslovně inspirovaly filmy Jesús (2016; https://www.csfd.cz/film/456580-jesus/prehled/ ) a Nikdy nebudeš sám (2016; https://www.csfd.cz/film/425162-nikdy-nebudes-sam/prehled/ ). Myslím, že ten poslední je tomu ale nejblíž, navzdory pesimistickému konci.

Jesúsovi jsem zatím srazil snad nejvíce, na GT ( https://www.gaytitulky.info/ ) to není tak vidět (pamatujete, jak jsem psal, že tam někdy bývají přísnější hodnocení? *14*), ale na RT, tedy od kritiků ( https://www.rottentomatoes.com/m/jesus ) má celých 79%! (Všiml jsem si - aspoň podle úryvků - že se nikdo nezabýval spojením s výše zmíněným zločinem z nenávisti, ale i tak. To násilí není pořádně opodstatněné a opravdu to vyznívá tak, že tvůrci více sympatizují s pachateli než s obětí, zvláště když vypadala jako nějaký opilý nebo hůř - zfetovaný vágus.)

P. S.: Ještě jsem si vzpomněl, že nejmladší z odsouzené čtveřice pachatelů "dostal nejnižší trest 7 let, protože při vyšetřování spolupracoval a měl čistý trestní resjtřík", což by svým způsobem sedělo na postavu Jesúse... ale pořád mi to nestačí na vyšší hodnocení.
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: