XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 18.06.2020 17:34:17 ... (Strom/Strom)
Z filmů naposledy viděno.
.
Dostal jsem se k hranému a americkému remaku Ghost in the Shell a nezdálo se mi to tak špatné, jak jsem o tom na netu četl. Ba mi to přišlo na zkouknutí srozumitelnější než kdysi anime. [1] Ale pro sichr jsem si ho znovu pustil, vč. jeho pokračování, takže:

SPOILERY!!!

Ghost in the Shell 2.0 (2008) ( https://www.csfd.cz/film/246900-ghost-...e-shell-2-0/prehled/ )

Plusy: Melancholická atmosféra. Metafyzický rozměr příběhu. Tématizace vzpomínek (Ducha) jako emoční opory, ba podstaty našeho i umělého člověčenství, možná i lidství (kolektivní Duch). I do anime přenesená chemie mezi majorkou a Batóem. Hudební doprovod. Scéna "zrození".
Mínusy: Zastaralá animace (původně 1995), remasterovaná verze (2.0) přidala snad jen do očí bijící samohoničské detaily současnější grafikou.
Hodnocení: Souhlasím s průměrem [2] 84% původní verze, ale za sebe to zvedám na průměr remasterované verze 88% (5*), mj. abych u amerického hraného remaku nešel pod 3*.

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004) ( https://www.csfd.cz/film/91969-ghost-i...2-innocence/prehled/ )

Plusy: Vizuál, zvláště scéna průvodu bohů. Uzemnění hlavně díky špičkování mezi Batóem a Togusou. Odvaha ponechat majorku ve stavu, v jakém ji 1. film opustil. Opět i do anime přenesená chemie mezi ní a Batóem.
Mínusy: Ztráta jednolité atmosféry. Plejáda i armáda gynoidů ještě více prozrazující Ošiiův lolitovský komplex. Ta smyčka, která mi zřejmě uvízla v hlavě jako nepochopitelná část anime filmů (byť se stačilo více soustředit).
Hodnocení: Souhlasím s průměrem 72% (4*).

Ghost in the Shell (2017) ( https://www.csfd.cz/film/245635-ghost-...n-the-shell/prehled/ )

Plusy: Vizuál. Přímočará srozumitelnost příběhu i témat. Děj poměrně svižný. Johanssonová přesná (tedy si anime asi svědomitě nastudovala a o roli popřemýšlela).
Mínusy: Film neměl metafyzický rozměr anime, za což může hlavně Loutkář místo Loutkářky [3], ať se Pitt snažil, jak chtěl. Ani zbytek důležitých rolí se nepovedl: Asbaek (Bató) se pod maskou ztrácel, Kitanovo pojetí Aramakiho mimo a Binocheová má určitě spoustu Ducha, ale neseděla ani typově.
Hodnocení: Souhlasím s průměrem 55% (3*).

*54*

[1] Mám dojem, že jsou tam i motivy z alternativní série Arise (přepracované do seriálu: https://www.csfd.cz/film/411147-ghost-...ell-arise/komentare/ ), ale to mám dlouho rozkoukané a dokoukání si nechám na jindy.
[2] Z (dostupných) hodnocení na https://www.csfd.cz/ , http://www.imdb.com/ , https://www.rottentomatoes.com a http://www.metacritic.com/ .
[3] Jak jsem si nemohl vzpomenout na její přezdívku, našel jsem, že Pittova postava je více inspirována postavou Hidea Kuzeho, člena Jedenácti jednotlivců (Individual Eleven), tedy záporáků z další alternativní série, tentokrát seriálové, a sice 2. řady Stand Alone Complex ( https://www.csfd.cz/film/141098-kokaku...717-2nd-gig/prehled/ ). Kterou taky nemám dokoukanou… takže nevím, jestli je ten romantický motiv opravdu působivější než de facto spojení s vlastní (ženskou) podstatou a zda je s to konkurovat (původnímu) pnutí mezi majorkou a Batóem.
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: