XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 25.05.2019 17:57:53 ... (Strom/Strom)
Samozřejmě odvoleno.
.
A ovšemže koalice STAN-TOP09. Ve volební kalkulačce ( https://www.irozhlas.cz/volby/volebni-...-2019_1905170600_ace ) mi sice vyšla o procento lepší shoda s ODS (79%), ale když jsem se podíval na to, že v otázce stejnopohlavních sňatků údajně zastávají "neutrální postoj" a "spíše souhlasí" s legalizací měkkých drog, hlasitě jsem se zasmál. K tomu ještě "spíše nesouhlasí" s posílením společné bezpečnostní a obranné politiky EU? Hlavně že "rozhodně souhlasí", že přistěhovalci mimo Evropu (sic!) by měli mít povinnost přijmout naše hodnoty a kulturu. (S tím samozřejmě já nesouhlasím - a je to jeden z rozdílů i oproti stanovisku STAN-TOP09 - protože jediné, co by měli, je řídit se českými zákony. A týká se to i migrantů z Evropy.)

Nicméně STAN-TOP09 zase "rozhodně nesouhlasí", aby EU vystupovala jednotně v zahraniční politice. Já dal neutrál, protože mi sice bylo hned jasné, že EU není unie politická a nemá vládu, aby měla jednotnou zahraniční politiku, ale v případě záležitostí, které ji ohrožují jako celek (např. agresivita Ruska nebo migrační krize) by se měla domluvit na jednotném stanovisku.

Přitom mě překvapilo, že STAN-TOP09 zároveň "rozhodně souhlasí" s umožněním hlasování pro zahraniční strany. Já rozhodně ne, i když jsem si to zkusil a měl jsem ve zmíněné kalkulačce vůbec nejvyšší shodu (82%) a to s dánskou Liberální aliancí. A k čemu by mi to jako bylo? Nemyslím si, že by v Europarlamentu prosazovali zájmy evropských liberálů, ale především dánských liberálů.

Perlička: nejmenší shodu (54%) jsem měl s ČSSD, dokonce méně než s komanči a Okamůrovci. *40**3*

A propos: jako tolikrát předtím jsem nepříjemně překvapený, že na kandidátkách je i DSSS, i když se její existence po zákazu předchůdkyně Dělnické strany dá srovnat s (ne)zákazem KSČ, resp. KSČM. A to nejsou jediní, kteří by to rádi "národně a sociálně". S nimi by mohly přestat otravovat i ukřičené strany (zvláště Volte Pravý Blok, resp. Petr Cibulka s jeho 18iřádkovým názvem strany plným hospodských výkřiků VELKÝMI PÍSMENY). Ale zase by se neobjevila sebekritická strana „ANO, vytrollíme europarlament“. *369**3**3*

P. S.: U cvičení jsem udělal znovu revizi, protože mě přeřadili na těžší práci. Postnu to příští týden.
.
Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 10.06.2019 04:26:08 ... (Strom/Strom)
Re: S výsledky eurovoleb spokojenost.
.
Můj hlas pro koalici STAN+TOP09 dokonce ani nepropadl. Dále posiluje ODS, tedy celkově Babišova opozice. Čili mi jeho možná poslední výhra žíly netrhá. *14*

Je skoro ironie, že bych dokonce i souhlasil se Zemanem, že demonstrace vládu nezmění. Na to se opravdu musí mobilizovat hlavně voliči při volbách.

Na druhou stranu prezident jako obvykle podstatu protestů překrucuje – vadí, že se Babiš z pozice premiéra snaží ovlivňovat či dokonce zastavit vyšetřování vlastní osoby. Jako politik nemůže zasahovat do nezávislosti justice, nebo se ji dokonce snažit omezovat.

I jako samotná demonstrace nesouhlasu s vládou má smysl, stejně jako místo setkání a provazování opozice. Koneckonců proto komančové demonstrace netolerovaly a rozháněly, že jo?

Mimochodem přesto považuju za větší ostudu, že za sebe do europarlamentu posíláme po jednom okamůrovce a komunistu.

Ale zase prý tak jako tak "mají Europarlament v rukou liberálové a zelení". Lidi nejsou zas tak houfně nesoudní, aby populisty hnali do vlády. A pořád si myslím, že Babišovy voliče nezávislá justice a střety zájmů zas tak nezajímají, chtějí udržet status quo, tedy relativně stabilní ekonomiku bez škrtů. Kdo ty schodky a potažmo státní dluh v budoucnu zaplatí, je jim taky jedno.

P. S.: Aha, tak "ANO, vytrollíme Europarlament" jsou prý recesisti. Ale taky úspěšní a nakonec dostanou za tu srandu i melounek od státu. *3**3*
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: