XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 22.10.2017 19:13:27 ... (Strom/Strom)
Ať žije Prágl a krajané, kteří "nEUhli"!
.
Mám podíl i na mandátu Dominika Feriho! *1*

Upřímně mi to ale vyšlo jen napůl, ten 2. je samozřejmě sám kníže, který slavil i v absolutních číslech, byť ho přeskočili Andrej Babiš a Václav Klaus mladší. 2 "kroužky" mi ale propadly - pro "zestárlou elitářskou píču" [1] Olgu Sommerovou a zastupitele mé MČ.

Po bitvě je každej generál a udělal jsem chybu, že jsem otálel s předvolebním postem, ale hned mě napadlo, že Babišovi korupční skandál tolik uškodí, lidé jen pokrčí rameny, že lžou a kradou všichni, tak co? Navíc rozkrádá evropské dotace, což jsou naše peníze jen hodně velkou oklikou.

Taky si myslím, že Petra Nečase nepoložily ani tak ambice jeho milenky (doslova asi ano, myslím přeneseně; nemohl jsem si pomoct) jako škrty jeho vlády a evropská finanční krize v r. 2013.

Mimochodem, ČSSD očividně nepomohlo, že zcela bezostyšně srovnávala výsledky z období 2010-2013, kdy hospodaření Česka prokazatelně ovlivňovaly hlavně vnější faktory, s obdobím 2014-2017. Navíc ani s babišovským zkreslováním a nadsazováním nedosáhla (odhad 1,613 biliónu korun) na Nečasův výsledek z r. 2014 (1,499 biliónu korun). Nehledě na to, že s masivním zadlužováním začala ČSSD za své první vlády (pod vedením současného prezidenta), kdy v letech 1999-2002 zvýšila dluh skoro 2x (ze 195 na 396 miliard), byť bylo hospodářství ČR na vzestupu a finanční krize 2008 i 2013 daleko.

Zásluhy má samozřejmě ODS, která rozhazování přiškrtila, tedy omezila dopad krize, ale voliči očividně nevěří ani "stejně" staré ČSSD a zásluhy přiklepli novému ANO. V tuhle chvíli žádná krize prostě není, tak proč se dramaticky obracet zpět k pravici?

Tohle všechno nejspíš stojí i za debaklem ČSSD, u níž jsem si myslel, že jí může pomoct udržet si 2. místo sugestivní slogan o "vyhlášení války levné práci", což Babišovo ANO hodnověrně nemůže. (Navíc Babiš má v programu tentýž úmysl jako ODS - zvýšit mzdy snížením jejich daňového zatížení, ale zvláště Babiš je coby neoficiální ministr financí v kleštích, čím ty daně v sociálním a zdravotním systému pak nahradí.)
¨
Babišovsky promodrala dokonce i Morava, dosud tradičně křesťansko-levicová. To je ale spíš dobrá zpráva. *66*

Stejně příjemné mě překvapilo 2. místo ODS, u níž jsem zvažoval hlas jen proto, že měla větší šanci udržet prapor pravice (názory "profesora na frontové linii" mi nejsou sympatické všechny). A 3. místo Pirátů, od nichž mě nakonec odradil přílišný idealismus a jistá demagogie - pirát je prostě pirát, ne bojovník za svobodu.

Nepříjemné překvapení je naopak velice těsné (a to i vzhledem k 2. místu) 4. místo “Pitomia Okamůry” a jeho Soumraku demokracie. *369**3*

A nesestřelitelný a neprůstřelný blb Marek Benda! A to si při pohledu na Miroslava Kalouska vždycky vzpomenu na titulek přes jeho výsmátou fotku: "Zrušte ho už někdo!" *40**3*

Teoreticky i "pohřeb" Zelených, ale sami vyhlíželi jen 1,5%. *14*

P. S. 1: Na protiimigrantský pytel protiimigrantská záplata: http://www.reflex.cz/clanek/volby-vol...aponsky-fasista.html .

P. S. 2: Nemůžu se dočkat, jak se s tím popasuje můj oblíbeně opovrhovaný Týdeník Echo. Sice se už před volbami vytasil s titulkem "Demokracie nebo vůdce", ale těžko můžou přehlédnout podobnost mezi Babišem a Donaldem Trumpem, jehož zvolení hájí, jak můžou a kdejaký náznak fašizujících tendencí zahrávají do autu (naposledy jsem se dověděl, že ani charlottesvillské bílé nacionalistý Trump svou protiimigrantskou rétorikou nejen nevyprovokoval, ale vlastně to ani nebyli fašisti, ale něco na způsob libertariánů nebo snad dokonce anarchistů: "[...] Trump je vyloženě silový prezident a naprostá většina dnešní pravicové radikální scény v USA na ideu silného státu neslyší." *369*). Stejně tak nemůžou dávat na výběr jen 2 možnosti, z nichž druhá je demokracie, kterou stejně dlouho hanobí jako unavenou a zprofanovanou a ještě ji spojují už ne jen s demokraty, ale přímo s progresivisty, což je pro ně očividně velmi sprosté slovo. *369*

*54*

[1] Prosím necenzurovat mazáním, jedná se o výrok nikoli dlaždiče nebo sotva dospělého frikulína, ale 54iletého ak. soch. Štěpána Kotrby, člena Syndikátu novinářů, pyšného šiřitele sídlištní kultury!

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: