XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 25.03.2017 20:10:05 ... (Strom/Strom)
Ta prokrastinace nebere konce. :)))
.
Aspoň jsem se dokopal k tomu, abych po dlouhé době naházel "recenze" příslušně tématických filmů i na GayTitulky.info.

V uvozovkách, protože mě napadlo extrémní zkrácení a heslovité sázení. Jenže to jen proto, abych jen neodkazoval, případně (to spíš do budoucna) neměl na různých webech duplicitní texty. Třeba tady bych rozvinul, byť i SPOILEROVAL, že hlavní hrdina Kalvárie (2004) byl natolik submisivní, což se projevilo hlavně v úplném závěru, že jsem mu ani jako gay nemohl fandit, i kdybych to považoval za něco jako extra drsný coming out (ve skutečnosti to spíš byla extrémní verze exploitation se střetem mezi zaostalými vidláky a změkčilým měšťákem). I já jsem očekával, že se konečně sám osvobodí z pout, opláchne se, ozbrojí a všechna ta hovada vykastruje. Zvláště když zneužívala ještě bezbrannější. Proto mě druhá půle neoslovila a jen jsem čekal, jestli ho chytí nebo ne (dokonce jsem nad potenciálně mrazivou scénou náhle se zjevivších dětí jen pokrčil rameny jako nad dalším nesmyslem/trikem). A ty nepochopitelné výkyvy počasí mě opravdu rozčilovaly. Takže souhlasím z průměrným hodnocením [1] 53% (3*).

U Státu vs. Fritz Bauer bych ještě doplnil, že gay téma byl podstatný motiv bez ohledu na to, jak rázně to Bauer smetl se stolu jako možnou zbraň proti sobě v době, kdy pořád platil neblaze proslulý - a nacisty zavedený - paragraf 175. Že Ronald Zehrfeld vypadá jako Arnieho syn, tedy potvrzuje jeho germánský původ. Že Adenauerovo přehlížení bývalých nacistů se dělo s tichou podporou Západu (ve filmu jmenovitě USA). Že na konci filmu je sice zmíněno, že Bauer dosáhl procesu s bývalými osvětimskými dozorci a dalším táborovým personálem, ale už ne, že byl souzen a odsouzen jen zlomek z nich a že to Bauer kritizoval se stejnou námitkou jako Eichmannův proces mimo Německo (Němce je třeba konfrontovat se širší vinou, ne to házet na jednotlivce a nadřízené). Že jsem se u tak dramatického filmu jednou nahlas zasmál - to když neustále čadící Bauer směrem k dusícímu se spolupasažérovi, který se snažil stáhnout okénko auta, zahlásil: "To nedělej, z toho studeného vzduchu budu mít smrt."

Průměrné hodnocení 72% bych za sebe zvýšil na 80% (4*).

U Moonlight jsem se úplně vykecal a zbytečně bych jen spoileroval (jaký vzor si Chiron vybral a jak vypadala jeho "proměna"). Možná jsem zaslepený v případě Chironovy matky, zvláště když napíšu, že život v bídě, opuštěnost a zklamání ze syna nejsou dostatečné důvody k fetování - takhle napsané jsou - ale ve filmu jsem jen pozoroval, jak herečka zručně hraje různé fáze závislosti, ale i ve scéně usmiřování se mi zdál lepší T. Rhodes. Vlastně není ani fér srovnání s Teresou, která očividně neměla nedostatek, ale co když její bolest byla stejně hluboká a nebyla náhoda ani ryzí soucit, jak se o Chirona starala?

Každopádně Čechoslováci naštěstí - Češi asi jako ozvěna aféry s černochem v Lidlu - extatická hodnocení snížili až na průměrných 88% a já z nich lehce ubral na 83% (4*).

P. S.: Vážně jsou to skoro 2 měsíce? To to utíká! *40*

*54*

[1] Z (dostupných) hodnocení na ČSFD.cz, IMDb.com, RottenTomatoes.com a Metacritic.com.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: