XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 10.03.2011 20:05:08 ... (Strom/Strom)
Parkoviště linků
(Linky, které budu sledovat, event. s něma pracovat.)

Film X.

(Nemůžu vysvítit, je komerční.) Tuhle edici dát na odkladiště by mi už utrhlo srdce. Ediční plán mě vždycky nadchne právě tím, že je vyvážený mezi současnější a starší produkcí, protože se musím zároveň přiznat, že ze současné a mainstreamové produkce už mám nakoukáno tolik, že už nemám trpělivost sledovat hodiny alegorické výjevy a zádumčivé obrazy (což je specialita režisérů, na které se zaměřovaly Levné knihy). Ani tahle edice není početně skromná - vč. nečíslované (8ititulové) Almodóvarovy retrospektivy dosud ve 3 řadách vydali 204 tituly (a mně z nich chybí jediný - a ten nejlepší - Vykoupení z věznice Shawshank *40*). Chvíli to vypadalo, že chtějí snížit frekvenci ze 4 na 2 tituly měsíčně (snad kvůli lacinější konkurenční Edici náročného diváka), ale asi to byly jen nějaké zmatky. I ediční plán se mění nevídaným způsobem - např. Koncert ještě neměl být na řadě (ale stejně mi udělal radost), úplně vypadli Precious a Čtyři lvi, což je mi líto, ale nevěřím tomu, že v březnu už nic nevydají (na vnitřní straně Koncertu je Precious jako následující č. 131, ale ani to není jisté, protože už byla u Nebe jako č. 129).

To píšu přes to, že periodicita 2 tituly měsíčně by mi spíš vyhovovala vzhledem k tomu, že to ani nestíhám nakoukat. Na druhou stranu mám obavy, že když přestanu filmy kupovat úplně, tak až budu mít čas, už takové filmy nikde neseženu a budu odkázaný na únavně mainstreamovou nabídku půjčoven (nic proti mainstreamu obecně, ale koukat jen na něj, to zas ne) a úmorné prosívání strašných překladů a amatérských dabingů pirátských kopií z netu, [1] světýlko naděje by byl snad jen noční Filmový klub ČT2. *40**20*

Koupě bych si rozmýšlel až u výrazného zdražení. Sice nejsem žádná socka, ale už je známo, že DVD lze prodávat za 50 Kč; Film X vydává méně atraktivní tituly, dává si práci s dvojverzemi s dabingem a titulky, zajímavými informacemi o režisérech a šikovnějším kartonovým obalem, tak fajn, ať je to za 100 Kč. Ale formát zároveň končí - když v edici FilmPremiéra vyšel Ivan Hrozný za 199 Kč, říkal jsem si: Fajn, je to asi novější film (2009), někde jsem četl, že i velmi nákladný. Když ale po mně trafikant chtěl stejnou sumu i za Oči války, zaplatil jsem - a nazdar! Je mi jedno, že to byly v edici výjimky, přes 100 Kč zaplatím jen za to, co už jsem viděl a chci to doma, abych se k tomu mohl vracet – třeba kolekci 20x Woody Allen, kterou Respekt vydává od minulého měsíce po jednom filmu týdně a po 149 Kč. Tím spíš, že jsou v tom i Allenovy rané filmy ze 70. a počátku 80. let, které patří k jeho nejvtipnějším (s výjimkou zvláště Interiérů), nejen, ale i kvůli kongeniálnímu filmovému partnerství s Diane Keatonovou.

*54*

[1] I když musím přiznat, že nejhorší zkušenost mám zatím jen s pár gay filmy (vizte příští post).

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: