XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 08.03.2011 22:50:02 ... (Strom/Strom)
Odkladiště linků
Levné knihy

(Nemůžu vysvítit, je komerční.) Nejdříve mě naštvali lednovou akcí „vše za 50%“, o které jsem se dověděl pozdě. Obchody skoro vybílené, Edice náročného diváka vyprodána (už před Vánocemi mě překvapilo, jak rychle mizela Bílá stuha, což navíc má být depresivní film, to mě ale u Hanekeho nějak nepřekvapuje). Křižník Potěmkin, Upír Nosferatu, Silnice, Mamma Roma, Darmošlapové, Olivierův Hamlet i Jindřich V., Tančírna, Jean od Floretty, Manon od pramene - všechno pryč! Jako by se "klubáci" domluvili na výpravu přes Facebook a na mě zbyla jen podobenství, která jsou silné kafe i pro ně. Ale říkal jsem si, že mám aspoň Abuladzeho "volnou trilogii o boji Dobra a Zla" kompletní, heč! (Navíc jsem tam objevil literární perlu - Chevallierovy Zvonokosy v nepřekonatelném překladu Jaroslava Zaorálka.)

Pak jsem si všimnul, že LK mají v Praze celkem 12 poboček, nejen ty dvě, kam jsem chodil, a napadlo mě - když budu mít štěstí, třeba v nějaké zapadlejší prodejně něco z toho ještě budou mít. A taky že jo, v jedné ne tak docela zapadlé jsem sehnal Upíra Nosferatu, Darmošlapy a většinu z toho, co mě z Edice náročného diváka zajímalo (nesehnal jsem jen Po svatbě).

Zbytek oběhnu časem, abych stihnul i některé novinky, protože jsem se podíval do edičního plánu a je tam toho hafo, co bych ještě chtěl: Unaveni sluncem, Vrah mezi námi, Waterloo (pokud to bude mezinárodní koprodukce z r. 1970 v Bondarčukově režii), Tajemství N.I.M.H., Svědek, Skleněný zvěřinec (kromě TV filmu z r. 1966 kterákoli verze), Závěť doktora Mabuse, Máte ráda Brahmse?, Eva Braun – Hitlerova milenka, Kniha džunglí (pokud to bude animovaná klasika z r. 1967, hrané verze z r. 1942 nebo 1994 ne), Něžné kuře, Mademoiselle, My děti ze stanice ZOO, Skupinový portrét s dámou, Žena za výlohou, Hadí vejce, Dominick a Eugene, Rej, Mizerná neděle, Děvčátko, které bydlí na konci ulice; Něco divokého, z doslechu vím, že v Edici náročného diváka už vyšla 1. řada von Trierovy TV minisérie Království...

...to je ale zároveň důvod, proč link dávám na odkladiště, do edičního plánu už nebudu nakukovat, oběhnu to a konec. Nejméně do té doby, dokud všechny filmy, co už jsem koupil, nenakoukám (ani zmíněnou Bílou stuhu jsem ještě neviděl). Což může trvat hodně dlouho tím spíš, že si příbuzní zvykli mi, cinefilovi, posílat filmy, které už viděli a doma je nechtějí. Což jsou btw. většinou béčka v pošetkách, do LK chodím z celého rodu jediný, sakra! *40**3**3* (Na druhou stranu z toho, že jsem nedávno citoval z "náročnými diváky" hluboce opovrhovaného seriálu Hannah Montana, by mělo být patrné, že nejsem filmový fajnšmekr, ale všežravec.)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: