XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 13.12.2010 21:29:24 ... (Strom/Strom)
Gorillácké diskuse o reality shows
.
jojo: Já [...] tušil, že se chceš dobrat k nule :-) Přeci jsme oba velcí vědátoři, tak co si budem vysvětlovat nějaký počty. [...] No už jen krátce, původně jsem ale myslel něco v tom smyslu, že když bylo v Talentmanii kupříkladu od dvacáté do třicáté minuty nějaké nezajímavé vyřazování, pořad tím mohl ztratit švih a spád, tak mohli diváce přejít ke konkurenci a změnit sledovanost. O to mi šlo. Tak proč nepočítat vyřazování i Primě. Ovšem sám tomu úbytku a nezajímavosti ani za mák nevěřím, použil jsem to jen z principu, když už jednou oponuju. Neuvěřitelný, kolik jsem napsal slovíček kvůli takové prkotině a ještě tak jednoduchému problému. Nějak se mi nedaří vyjadřovat se stručně a jasně. A všechno kvůli jedné větě v článku, že vše není jak vypadá, jak si to Nova nezaslouží, že začala dřív atd. Žádný další slovo už ale nenapíšu :-)
Macík: [...] k těm výpočtům nebo přepočtům, já se musím přiznat, že jsem také dělala do statistiky a analytiky... no ja :-)... a proto vím, že vždycky záleží, JAK jsou nastavena kritéria, aby výsledek byl co nejvíce vypovídající, neboť se nikdy nedojde k přesným údajům a počítá se s určitou odchylkou, přesto dostaneme +/- informaci, která se přibližuje skutečnosti, což my oba samozřejmě víme, to jen tak pro shrnutí :-)...pokud jsou kritéria nastavena blbě nebo účelově, tak tomu odpovídá i výstup, žejo :-)) ...no a jsme zpět u kritérií obou formátů, oficiálně jsou nastaveny tak, že primácký formát je rozdělen na dva časové úseky (pořady), kdežto novácký se počítá jako jeden...zčásti ovlivňujícím faktorem, v průběhu sledovanosti, je přepínání a kanálové přelézání diváků, a to nemluvím o tom, že někteří u TV v klídku hnípou a jiným telka poskytuje pouhou zvukovou kulisu :-))...takže nám z toho sami diváci, svou neukázněností, dělají intervalovou statistickou hypotézu, neboli bordel !!!.... v případě celkového absolutního výpočtu diváků by bylo samozřejmě nejideálnější, kdyby byly časové parametry shodné a oba formáty se měřily v jednom časovém úseku...nebylo by co řešit, že...nebo v různém časovém úseku, ale každý v jiný den, přesto i v tomto případě by zase na sledovanost měla vliv atraktivita zrovna vysílaných pořadů na ostatních kanálech...ofšem při nynějším nastavení je to tak, že ke konci TM se nováčtí diváci přelejou na vyhlášení na primu, čímž se ČSMT ideálně navýší celkový počet, který by mohl být srovnatelný s novou...nakonec tím, že oba formáty bojují o diváky, taktizují a různě si mění vysílací čas... kritéria.nekritéria, dělají nám v těch číslech taktéž neskutečný maglajs !!! ...pro mne z toho plyne jediné, 3% rozdílu mohu vnímat jako běžnou statistickou odchylku a v důsledku stejně fandím primě, neboť nova se na obrazovku nakýblovala se svou nepodařenou kopií :-)) ty se na to díváš samozřejmě z jiného, principiálního a vědeckého úhlu, jako oponent s jiným propočtem sledovanosti, což je v pořádku, jelikož neznamená, že když nám kdokoli předhodí před nos nějaký podíl sledovanosti, že musí být nutně správný :-)) prostě, my vědečtí fachmani, se nespokojíme jen tak s nějakou cifrou, že :*-) proto nikdy není škoda slov (viz.můj případ), od toho jsou diskuze na úrovni (jako ta naše) a nelze se jednoznačně a urputně držet všeho, co je dané...to by nevznikaly nové objevy a špenát by dodnes obsahoval železo :-))) takže piš..piš !!!
jojo: No vidíš, taky dokážeš být stručná jako já, jen se musí chtít a mít na to dost času :-)
(Špenát už neobsahuje železo?! No, kam jsme to přišli?! *3**30**3*)

jakortunejsem: Abych pravdu řekl... ..už mě to nějak přestalo zajímat. Prima přišla s originálem, Nova splichtila Marešovu estrádu s Troškou tak lidovým až bliju. A my se tu přeme o detaily proč bylo to či ono sledovanější. A přitom se koukáme na unfair hru. Prima se strikně drží licence, Nova kope pod pás jen aby si zvýšila podíl na svém žluklém koláči slerdovanosti. Je to nudné, schmutzig a vůbec, jdu se koukat na nějaký béčkový akčňák. Tady už přestává zábavnost.. Tady už je to pouze a jen o tom, kdo bude mít víc a dražších reklam. Dá se o této tragikomické bitvě vůbec diskutovat? Možná ano, ale je to diskuze....jak to říci slušně?...je to diskuse o hovnu.
(To pro úplnost. IMHO je to „diskuse o hovnu“ pro někoho, kdo předpokládá, že se v diskusi o estrádách nebo reality show něco zásadního dozví. Ta možnost tam sice je, najmě s takovým obsazením, ale to jaksi mimochodem, prvotní je ta zábavnost. A pro mě to zábavné je a vůbec ne zlomyslně. Mě reality shows baví - i když ani ČSMT, ani TM mě nezaujaly natolik, aby se na ně díval celý nedělní večer - a pro mě je radost číst k tomu názory od lidí, kteří se umí vyjadřovat, mají bohatou slovní zásobu, rozhled a často i vtip. Ostatně můžu dát ještě jednou slovo té, které se to týkalo bezprostředně:)
Macík: ...jak už tady někdo poznamenal, výsledkem konkurenčního boje často dochází k otravě diváka a k zazdění celého formátu...a jak jsi ty správně poznamenal...jde především o peníze, čemuž se na druhou stranu vůbec nepodivuju, neboť chápu, že každá TV a jakákoliv jiná firma potřebuje příjem, který u médií plyne především z reklamy v závislosti na sledovanosti :-) mne na tom celém vadí pouze jedno, a to, že nova nedokázala přijít s jiným typem RS, s něčím novým a místo toho nasadila pouhý klon...jinak, možná je zde diskuze k h nebo o h..., ale i to h...se dá rozebrat zajímavě :-)

http://www.gorilla.cz/

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: