XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 24.11.2010 23:39:28 ... (Strom/Strom)
Pat Condell: Byl Ježíš gay?
Návnada:

Dostal jsem pár mailů od lidí, kteří chtějí znát můj názor na to, jak mají říct svým fundamentalistickým křesťanským rodičům, že nevěří v Boha. No, zjevná odpověď je: Řekněte, že jste gay. A [až jim podáte čichací sůl a oni se vzpamatují ze ztráty vědomí], řekněte, že jen žertujete, že nejste doopravdy gay, že jste jen ateista. Uleví se jim tak, že budou zpívat haleluja. [...] Slyšel jsem od některých lidí názor, že křesťané jsou [homosexualitou] tak iracionálně posedlí, protože hluboko v nitru se obávají, že Ježíš sám mohl být gay. Neexistují pro to žádné skutečné důkazy, ale ty vlastně nejsou pro cokoliv, co se týká náboženství. Takže fajn, já to beru. Tedy, ponechám si otevřenou mysl [- pokud] přijmeme autorizovaná evangelia jako... no, evangelium, pak tu máme muže po třicítce, svobodného, v kultuře, kde je prakticky neslýchané, aby byl třicetiletý muž svobodný, plus, no tak: nemůžete přehlédnout těch dvanáct hošů. Obzvlášť když z Markova evangelia byla odstraněna pasáž, která dokonce popisuje, jak Ježíš strávil noc s nahým mladíkem.Stojí tam, že mladík navštívil Ježíše jen s plátěnou rouškou na nahém těla a zůstal s ním celou noc, neboť Ježíš mu prozradil tajemství Království Božího. To bych se vsadil, že ano. Spolu s pár dalšími tajemstvími, když už byl v tom.



Roztomilé, i když důležitější je spíše pointa (a připomenutí, že evangelia nejsou k dispozici ucelená a v původním znění, ba reprezentují menšinový pramen, protože jsou 4 a apoštolů bylo 12), než mírná demagogie, protože když už, tak homosexualitou jsou posedlá všechna 3 monoteistická náboženství a ani jiná náboženství či kultury nejsou k homosexualitě shovívavé, protože ji považují za ohrožení reprodukce, přičemž je ještě zajímavější implikace, že potenciál je v každém bez výjimky. Jinak by nikomu rozhodně nevadilo, že se homosexuálové nebudou rozmnožovat a dívali by se na to jako na přírodní výběr (který existoval od nepaměti, dříve než ho Darwin pojmenoval a definoval).

Za další i gay historici (tedy ti, které konzervativní kritika obviňuje z účelových výzkumů a interpretací) varují před tím, aby se historické prameny posuzovaly dnešní optikou (byť to vyvrací, že už středověké církvi byla ta pasáž podezřelá). A byl to Michel Foucault, kdo upozornil na to, že definice homosexuality zničila přátelství mezi muži, protože příliš blízká dnes vzbuzují krajní podezření. Třeba ta pasáž byla úplně nevinná a prostě bylo jen horko (přece se to odehrává v Palestině), stejně tak Ježíš pocházel z patriarchální společnosti, tudíž není ani překvapivé, že se obklopoval jen učedníky (spekuluje se ale, že Ježíš měl hned několik učednic, z nichž nejdůležitější byla Maří Magdaléna, pravděpodobná autorka jednoho z apokryfních - církví neschválených - evangelií.).

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: