XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 23.11.2010 22:34:38 ... (Strom/Strom)
Odkladiště linků
Patří sem i

Filmy patří lidu

Už jsem na ně níže odkazoval (stránka není bezprostředně komerční, prodej se realizuje přes Levné knihy). I když filmy jako Rudá záře nad Kladnem nebo Zítra se bude tančit všude budou jistě kultovní, tak v tom dám na názory uživatelů ČSFD, že oba jsou ideologicky i technicky sračky (nejvyšší hodnocení pořád 56% ze 100% pro Expres z Norimberka, přičemž ale na film mělo žaludek jen 58 uživatelů, lépe není hodnocen ani nejčerstvější přírůstek - Pan Novák). Holt nemáme nikoho kalibru Sergeje Ejzenštejna, který sice věřil/sloužil režimu, ale aspoň byl revolucionář i ve filmovém vyjadřování, nejen obsahu.

Pro mě dalším důvodem nezájmu o edici ostatně je i to, že právě LK, které se starají o prodej "lidových filmů", teď vydávají průřez jeho tvorbou. Ale... souběžně vydávají i Chaplina a ten má u mě přednost, protože pro mě je podstatnější, že jsem nikdy neviděl Diktátora nebo Pana Verdouxe než Křižník Potěmkin (ovšemže kromě slavných fragmentů) nebo Alexandra Něvského. Koneckonců I jistý kritik napsal, že "je zbytečné dohadovat se, jestli byl větší režisér Chaplin nebo Ejzenštejn - Ejzenštejn je vítězství formy, Chaplin obsahu". *1*

(I když jsem neodolal a přikoupil aspoň Askoldovovu Komisařku, když už nevyšlo Michalkovovo Příbuzenstvo - v obou filmech exceloval prototyp plnokrevné sovětské soudružky, Nonna Morďuková. Nepamatuju si přesné znění odfrknutí zakázané Komisařky, že revoluce se rozhodně nedělá slovy, to "jsou pohádky, revoluce je vykoupena krví", zato si pamatuju, jak si matka v Příbuzenstvu změřila koktejl v restauraci a zpražila číšníka odkazem na sovětsko-ruskou zálibu ve voděnce: "Co mi to neseš, člověče? Barevný nápoje já nepiju!" *3**3**3*)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: