XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 04.10.2010 23:55:07 ... (Strom/Strom)
Reflex speciál - léto 2010
Karel Pacner:

Konzervativcům skýtal Hitler záruku tvrdé ruky, rozbití demokracie - tolik vzdálené myšlení většiny Němců - a likvidaci socialismu. Levice udělala chybu, když nacistického vůdce nebrala vážně, a dělnictvo zastrašila [hospodářská] krize. Nacistický vůdce vábil i příslibem, že vytvoří z Německa velmoc, jež zavládne Evropě.

[...] Koncem února 1933 se Hitler a Göring setkali s vlivnými podnikateli v čele s Gustavem Kruppem, šéfem největšího ocelářského podniku. Nacisté jim slíbili volnost podnikání a omezení odborů, vyloučili ekonomické experimenty a nabídli možnost zlikvidovat komunisty v příštích volbách.

[...] Inscenace stranických sjezdů NSDAP je dodnes čítankovou ukázkou zvládnutého politického marketingu.

[...] Na 100 tisíc lidí nahnali esamani v prvních měsících [roku 1933] do vězení a provizorních koncentráků. Intelektuálové, úředníci, podnikatelé, profesoři a umělci čekali, že ze zahraničí přijdou protesty proti těmto pogromům - ty se však objevovaly jenom v omezené míře. Zprávy z třetí říše zněly příliš fantasticky a Goebbelsova propagandistická mašinérie represe zpochybňovala, vykreslovala zemi v růžových barvách. Svět nemohl pochopit, že Německo - stát, z něhož vzešlo tolik myslitelů, umělců, vědců a vynálezců - by mohl klesnout tak hluboko.

[...] V polovině srpna se konal plebiscit, jenž měl Vůdcovy diktátorské pravomoci posvětit. S vyzdvižením Hitlera, jemuž nyní náležel titul "Vůdce a říšský kancléř", souhlasilo 89,9 procenta Němců, kteří přišli k urnám.

Ing. Karel Pacner (1936) - český publicista, novinář a spisovatel.
Hermann Göring (1893-1946) - německý politik, armádní velitel a přední člen nacistické strany, po druhé světové válce byl v Norimberském procesu shledán vinným ze zločinů proti lidskosti a odsouzen k smrti oběšením, ale noc před popravou spáchal sebevraždu.
NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) - německá nacistická strana, v jejíž čele stál Adolf Hitler.
"esamani" - příslušníci SA, Sturmabteilung, paramilitantní "úderné jednotky" NSDAP. V době převzetí moci nacisty byla jejich úloha potlačena (mj. čistkou mezi jejich veliteli) na úkor Hitlerovi oddanějším jednotkám SS.
Joseph Goebbels (1897-1945) - německý politik a Říšský ministr propagandy v nacistickém Německu (1933-1945), jeden z nejoddanějších Hitlerových spolupracovníků. Se svou manželkou Magdou (která předtím otrávila jejich 6 dětí) spáchal sebevraždu v době dobývání Berlína Rudou armádou, den po sebevraždě Adolfa Hitlera a jeho manželky Evy Braunové.

(To jen, jestli si někdo myslí, že populismus krajně pravicových stran typu Dělnické strany je nějakou novinkou. *63**21*)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: