Něco přidám Mohu něco přidat?
Pečínka:
800g vepřové kotlety, 1 dcl tmavého piva, 1 lžíce vodky, olej, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 100g sterilované okurky nebo cukety, mletý pepř, sůl.
Kotelty nakrájíme na malé řízečky, a naklepeme. Z piva, vodky, 2 lžic oleje, koření, hořčice a soli připravíme marinádu. Tou zalijeme naklepané maso a necháme v lednici 24 hodin. Pak na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, krátce osmahneme, pak stáhneme plamen , přidáme zbytek marinády, nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninu a zvolna dusíme.
Příloha: dobrovolná.
Re: Něco přidám Odpověď na příspěvek od dronty ( mailto:potrosek@seznam.cz ) z 12.06.2010 11:31:15:
Výýýýýborné!
Vezmeme alobal, potřeme olejem, dáme vrstvu najkrájených brambor (syrových),osolíme, na to hodně cibule, pak papriky - červenou, zelenou, žlutou na plátky, pokapeme worchesterem a sojovkou, na to plátky sýra, na něj slaninu a klobásku, na to naklepané, osolené, opepřené maso,pokapem zase worchesterem a sojovkou. Dobře zabalíme do alobalu, dáme na plech, který podlijeme vodou a tak hodinku pečeme. Alobal musí být dobře zabalený, aby se voda z plechu nedostala dovnitř. Každá porce se dělá zvlášť.
Pak už se dá jen na talíře a papá se to!
Pozn.: maso může být plecko, kotletky, řízky..........Já přidala i česnek a další koření dle chuti.... K tomu tatarka nebo ečup, klidně obojí!
|
|