XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Politika / Kreacionismus x Darwin x Däniken

 

Kreacionismus x Darwin x Däniken

Kreacionismus x Darwin x Däniken

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Tak a tady se bavte o vzniku světa, argument proti argumentu a nezahlcujte jina temata :P
Jak vznikl svet? Muze za to Buh, ktery jej stvoril, nebo jsme z opice a nebo nas prinesli UFOni. Nebo je jina teorie. Sem s vasimi nazory :P :)

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Joe73 ... 01.03.2009 20:58:15 ... (Strom/Strom)
Nekrotrollovi
Sachovnice existuje,táhnout mimo ni muze jen smyslena postava typu Cimrmana,Buh ma smysl pro fair-play.Kdyby krestani zacli brat krestanstvi relativneji,tak muzou skoncit u toho,ze i existence Boha je relativni a krestanstvi by zabalili a dali se na satanismus.Prave sleduju Dablovu lest,zminovali tam satanistu z Pardubic,nebyls jim predlohou? :-)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 04.03.2009 19:59:27 ... (Strom/Strom)
Re: Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 01.03.2009 20:58:15:

Ano, přesně tak, skončili by i u relativity Boha a to dost brzo, protože ho nikdo ještě neprokázal.
Satanista z Pardubic? Ďáblova lest? Co to je zač?:))))

Jinak jak si dovoluješ pochybovat o neviditelném růžovém jednorožci?!?...Je to reálná bytost vysoce duchovní podstaty a víra v něj je jako všechny ostatní víry založena na logice!

Viz wikipedie: "NRJ jsou bytostmi velké duchovní moci. Toto víme proto, že jsou schopny být neviditelné a růžové zároveň. Víra v NRJ je, jako všechna náboženství, založena jak na logice, tak na víře. Věříme tomu, že jsou růžové; logicky víme, že jsou neviditelné, protože je nevidíme."
guest Muž Joe73 ... 05.03.2009 13:04:26 ... (Strom/Strom)
Re (2): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 04.03.2009 19:59:27:
Byla to tridilna detektivka na CT.Ja to mel spis za smes pohadky a komedie.Bylo to o Dablove Bibli a vrazdeni satanistky.Natacelo se to i v Pardubicich. Jednorozec je realna bytost?A kolik piv jsi v sobe mel,kdyz jsi videl neviditelneho? :-) Ze ale na nej nekdo veri,je mozny.Lidi verej i vetsim kravinam...A nepis mi,ze napr.v Boha.Ten se lidem totiz v Jezisi ukazal. Koukal jsem,ze tema tohoto fora resite v islamske revoluci. Pro me je tezsi rozumem prijmout evolucni teorii nez Boha.Nejde mi na rozum,jak treba nejaka jesterka si najednou usmyslela,ze se ji narodi ptak,protoze by bylo fajn,aby jeji potomci litali.Nebo ze rybe vysychal rybnik,tak si udelala nozicky a byl z ni obojzivelnik.Nevylucuju to,ale pochopit to neumim.Dle me ryba lekne,kdyz ji vyschne rybnik.Nedokaze dumat nad tim,ze rybnik vysycha,tak by bylo dobry se transmutovat v cosi jineho.Kecy o tom,ze trval milion let ten vyvoj,neberu.Prece musi byt v tom milionu let jeden den,kdy se proste rybe narodila zaba,ten rybnik mohl vysychat milion let,ale dokud z nej nebyla mala kaluz,nemela ryba duvod se menit v zabu.V posledni dobe se razi teorie,ze druh je urcitou dobu zamrzly a pak plasticky a vyviji se.Ted se nam rodi lidi,ale az rozmrznem,muzou se nam dost mozna rodit jednorozci s ventilatorem,nebot zareagujem na oteplovani.Ted je ve Vatikanu konference o evoluci.Zadnou zmenu necekam,zustane v platnosti,ze evoluce neni v rozporu s Bohem.Dle me ji jedine Bozi zasah ci naprogramovani na pocatku stvoreni sveta vysvetluje,zadna ryba se sama od sebe dle me v zabu nepromeni,i kdyby na ni okolni podminky dotiraly sebevic.Kdyz chces ukazat Boha,tak mi ukaz rybu,ktera se prede mnou zmeni v zabu.Nemuzes a prece v evoluci veris...
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 05.03.2009 14:24:47 ... (Strom/Strom)
Re (3): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 05.03.2009 13:04:26:

Aha, to ani neznám tu detektivku. Někdy na to budu muset mrknout:)

S tím jednorožcem - přesně takhle ateista vidí vašeho Boha a argumenty použité k obhájení NRJ jsou přesně toho rázu, jaký využívají i různé víry.

V NRJ ve skutečnosti nikdo nevěří. Je to parodie na náboženství a náboženskou argumentaci. Dříve jsme si takhle dělali prdel z islámu, když jsme tvrdili, že manželka poručíka Colomba je ve skutečnosti Alláh, protože se o ni pořád mluví, ale nikdy ji nikdo neviděl a poručíkův Basett je Alláha prorokem, protože ten se tam ukazuje aspoň občas:))))

A ano, budu psát, že například v Boha. A že se ukázal v Ježíši? Víš co už bylo proroků, co tvrdili, že jsou oni tím jediným správným a mají pravdu? Není nejmenší důkaz, že Ježíš byl syn Boha. Nejmenší skutečnej důkaz neexistuje.

Ohledně evoluce - jak ta funguje je vidět například na endemitech, což jsou druhy zvířat, které dlouho a odděleně žily v nějakém prostředí a tam se rozvinuly do nových forem života. Dříve o tomhle běžel i nějakej pořad, ale už nevim kde a tam přímo i ukazovali nějakou oblast s kupou malejch jezírek a co jezírko, to unikátní formy života odlišný od druhu, ze kterýho se rozvinuly. Evoluce existuje, ale člověk si ji holt maluje často takovým způsobem jako to říkal Pan Garrison v south parku: "Na počátku jsme byli ryby. A jednoho dne měl párek ryb retardované děcko, které se lišilo a muselo nějak přežít. Tak si postižená ryba udělala další postižené dítě, které jednoho dne vylezlo z oceánu s pomocí svých zmutovaných ploutví a pak opíchala nějakou veverku do zadku, čímž vzniklo tohle. Postižená žáboveverka, která pak zplodila opičí rybožábu. A pak tahle opičí rybožába opíchala tuhle opici, která měla zmutované dítě jež přefiklo další opici, čímž jste vznikli vy. Takže to vidíte. Jste postižení potomci pěti opic, které opíchala veverkoryba. Gratuluju." ... Ono south park je prča, ale problém je, že přesně takhle plno lidí evoluci chápe. Podívej se ale třeba i jen na pitomou myš, v čem všem dokáže přežít. Kolikrát už se prokázalo, jak myším ve velkejch mrazech narostly prostě velký a dlouhý chlupy:))) Krysy jsou neuvěřitelně přizpůsobivý. Pokud by se člověk dostal do prostředí, kde by nejvíc přežívali jedinci s největší výškou, časem by lidstvo bylo sakra vyšší než je te´dka. Pokud by přežívali pouze jedinci s IQ nad 130, časem by 130 byl průměr. A není to hnedka. Pozorně si všimni třeba Židů. Díky neustálým pogromům na ně přežili jen ti nejadaptabilnější jedinci a když se na jejich etnikum podíváš, tak přestože jsou to obyčejní semiti jako jsou třeba Arabové a tak, tak stejně jsou asi nejinteligentnějším národem na světě (vzato z průměru). Nikdy by nebyli, kdyby dlouho nepřežívali pouze chytřejší jedinci. Též vsaď boty, že tady jsou ještě mraky totálně neprozkoumanejch věcí ohledně té evoluce, plno druhů je neadaptabilních, plno jich má neuvěřitelný přizpůsobovací schopnosti, atd.

O tý konferenci vím. Evoluce že není v rozporu s Bohem? Někteří říkaj že ano, jiní zase, že ne.
guest Muž Joe73 ... 05.03.2009 20:31:27 ... (Strom/Strom)
Re (4): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 05.03.2009 14:24:47:
At si tvrdi,ze je Buh,treba kazdej,ja mam za Boha jen Jezise. Pises,ze v NRJ nikdo neveri,aleJacarlos te tu cituje,jak tvrdis,ze NRJ je tva pevna vira. :-) Taky jsem videl ruzne dokumenty,kde popisuji,jak na jednom ostrove je modrej skrivan a na jinem se tentyz casem zbarvil zlute atd.Dle me toto ci chytrost Zidu,ochlupeni mysi atd. porad nevysvetluje,jak se z ryby mohla stat zaba.Modrej nebo zlutej,porad skrivan,hloupej nebo chytrej,porad Zid,lysa nebo chlupata,porad mys. :-) Oficialni uceni katoliku evoluci neodmita uz asi 60let,nepletu-li se.Jak to maj jini,si zjisti,pokud te to zajima.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 06.03.2009 11:18:39 ... (Strom/Strom)
Re (5): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 05.03.2009 20:31:27:

To byla nadsázka s tím NRJ:)))....ten NRJ je příklad toho, jak si člověk může vymyslet duchovní bytost a dát ji všemožné vlastnosti a pak po teologicku napadat okolí a tak.....
Mno, schopnost přizpůsobit se u některejch organizmů udělá pěknej kus práce už během pár generací....evoluce je tady už trošku dýl...život je expanzivní záležitost a je v jeho podstatě hledat nové cesty.....pro nás je to nepředstavitelný, protože celej náš život je tak trošku bouře ve sklenici vody.......taky si vem, že tady jsou ještě mraky neprozkoumanejch věcí ohledně všemožnejch genů a tak......teorie evoluce není dokonalá, ale podle mě je prostě nedodělaná, protože plno věcí ještě neznáme......
To ani nevim, že oficiálně už takhle dlouho to přiznávaj, nicméně neoficiální proudy s jinejma názorama jsou taky sakra silný...
guest Muž Joe73 ... 06.03.2009 12:31:42 ... (Strom/Strom)
Re (6): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 06.03.2009 11:18:39:
Vim,ze NRJ je parodie,ale tys argumentoval tak,ze kdyz nekdo veri v Boha,tak at se bere v potaz i NRJ,v ktereho veris ty.Mel jsi napsat,ze v nej neveris jako jini veri v Boha,ale mas ho za stejnou fantazii jako Boha,pak by te druzi nechytali za slova.Je fajn si od tebe cist,ze evoluce je pro nas nepredstavitelna.Jen dodam,ze toto jsem chtel slyset.Ano,je nepredstavitelna asi jako Buh. :-) A pritom ji klidne obhajujes,zatimco kdyz my obhajujem Boha,mas nas za cvoky. Jinak souhlasim,ze i mezi katoliky jsou lidi verici leccemu,mozna i NRJ.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 06.03.2009 13:16:14 ... (Strom/Strom)
Re (7): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 06.03.2009 12:31:42:

Nepředstavitelná ve smyslu, že nám to z hlediska našeho krátkého života připadá silně nekonvenční, ne nepředstavitelná ve smyslu nepochopitelná....takže ne jako Bůh. Bylo tím myšleno, že se nám to jeví jako mohutné, nás hrozně přesahující, ne nepochopitelné nebo neanalyzovatelné někdy v budoucnu až toho rozluštíme víc.....
Jo, s tím NRJ jsem se měl asi vyjádřit líp.
guest Muž Joe73 ... 06.03.2009 15:21:09 ... (Strom/Strom)
Re (8): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 06.03.2009 13:16:14:
Buh je taky nepredstavitelny,ale pochopit ho umim. :-) Jevi se mi taktez hrozne presahujicim. :-) Az toho po smrti rozlustim vic,jiste ho pak pochopim jeste lip. :-) Neodpovedels Jacarlosovi,proc neuznavas Boha,kdyz uznavals satana ci uznavas.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 06.03.2009 15:51:19 ... (Strom/Strom)
Re (9): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 06.03.2009 15:21:09:

Bůh je nepředstavitelný ve smyslu nepředstavitelnosti, tohle je nepředstavitelný ve smyslu, že se nám to tak jeví, ne že to tak je. Jako se nám třeba jeví bouřka jako strašlivá, ve všem nás přesahující síla, přesto ji však dokážeme analyzovat. Nesnaž se mi podsunout, že jsem s tebou souhlasil s bohem:)...nesouhlasil a nesouhlasím a tady to jasně vysvětluju, jak jsem myslel to, co jsem říkal.
Jinak Jacarlosovi jsem odpověděl....je to celkově asi o deset příspěvků dole...plus mínus....odpověděl jsem mu jednou větou, že Satan je pro mne symbol a neuznávám ho jako reálnou existenci, proto se nijak nevylučuje využívat satana jako symbol a nevěřit přitom v Boha.
guest Muž Joe73 ... 06.03.2009 16:19:41 ... (Strom/Strom)
Re (10): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 06.03.2009 15:51:19:
Aha,tak to jsem nejak prekoukl.Tak sorry. Jinak mne se holt jevi i ten Buh,tobe jen evoluce,OK.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 06.03.2009 16:52:09 ... (Strom/Strom)
Re (11): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 06.03.2009 16:19:41:

Mno, já to beru tak, že evoluce je nedořešená, ale důkazů je pro ni dost. Že se člověku těžko představuje proces změny z ryby na žábu na tom nic nemění.....u Boha se ale o prokazatelnosti mluvit nedá. A když už bychom dejme tomu připustili možnost boží existence, tak je tady stále otázka křesťanství a totální neprokazatelnosti toho, že by snad nějaký Bůh to chtěl takhle...taky je zajímavý, že lidstvo je tady nějakejch 100 000 let v týhle podobě, co jsme teďka, ale Bůh se začal rozpomínat až před 4 000 rokama a též se nezjevil někomu vzdělanému například v tehdejší Asii, ale pouštním barbarským národům....
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 07.03.2009 16:32:56 ... (Strom/Strom)
Re (12): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 06.03.2009 16:52:09:
Zasadni chybou lidi je, ze Bohu davaji lidske vlastnosti. Proc by to tak nechtel chtit?
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 07.03.2009 18:43:36 ... (Strom/Strom)
Re (13): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 07.03.2009 16:32:56:

Zásadní chybou lidí je, že Bohu dávají vůbec nějaké vlastnosti, když ani nemaj nejmenší tušení, zda by něco podobnýho vůbec mohlo existovat:)
guest Muž Joe73 ... 07.03.2009 19:09:27 ... (Strom/Strom)
Re (14): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 07.03.2009 18:43:36:
Tuseni mame velky,nemej obavy.Staci se podivat na nocni oblohu ci na prirodu a clovek tusi,ze to samo sebou nevzniklo. :-)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 07.03.2009 21:29:42 ... (Strom/Strom)
Re (15): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 07.03.2009 19:09:27:

Člověk může tušit co chce....jo, obloha a tak....jsou to všechno záhady a vysvětlení mohou být všemožná, nicméně pořád bychom se měli držet na zemi a nefantazírovat zrovna moc....víš co - když někdo řekne, že si myslí, že tohle stvořila nějaká inteligentní síla, tak mu na to akorát tak pokrčím rameny a řeknu: "Čert ví, jak to bylo, je a bude." a pokud ten člověk odkývá a dává najevo, že si taky uvědomuje, že to může být tak, ale i úplně jinak, tak je vše Ok........a je to OK přesně proto, že ten člověk nikdy nikam nepřijde s tím, že tady je Bůh, co nám zjevil nějakou ideologii podle níž se musíme řídit.....
Ohledně bible - je tam plno míst, co si protiřečej - Budu teď na chvilku brát, že maj pravdu ti, co říkaj, že bible je slovo boží....její protiřečení by pak mohlo znamenat též to, že Bůh připouští mnohonásobnost pravdy a mnoho způsobů řešení problémů v závislosti na situaci a relativitu dobra a zla....v takovém případě by mi ale zřejmě Ježíš znovuzrozený šel přitakat mnohem víc než třeba papežovi, nemyslíš?:)......Jinak Satan - symbol to je pro mě. Nic víc.
guest Muž Joe73 ... 08.03.2009 13:41:26 ... (Strom/Strom)
Re (16): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 07.03.2009 21:29:42:
Vsemozna vysvetleni nejsou.Bud je Buh,nejaka vyssi inteligence apod.nebo vse vzniklo nahodou z niceho.Mas treti moznost vyjma parodii typu NRJ? Nemusime!Mame svobodnou vuli chovat se tak ci onak,ridit se tim ci onim.Mas krestanstvi za ideologii v pejorativnim smyslu.Pro me je to soubor nazoru apod.,ktere mam za spravne,tudiz ho prijimam.Desatero atd neberu ve smyslu musim,ale mel bych. Dle tebe by Buh pripoustel mnohonasobnost pravdy a mnoho zpusobu reseni problemu.Jezis rika jasne,ze on je pravda,cesta a zivot.Tedy to,co je v rozporu s nim,je lez,kdo resi problemy jinymi cestami,nez jak by je resil on,resi je spatne.Proste hresime casto vsichni.Jdeme po spatnych cestach a lzeme sami sobe,ze jsou spravne.Jezis nerelatizoval dobro a zlo.Napr.kdyz odolal pokuseni satana,ukazal jasne,ze to,co mu nabizel satan-neomezenou moc,slavu,bohatstvi atd.nema za dobro. Bytost,kterou mas za neexistujici,je pro tebe symbolem.Zvlastni ideologie.Mas to,co Jezisovi nabizel satan,za spravne?Vladnout druhym,uzivat si vseho atd.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 08.03.2009 20:26:10 ... (Strom/Strom)
Re (17): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 08.03.2009 13:41:26:

Ne, já nemám třetí možnost, ale odmítám si nechat nakukat, že to mohou být jen tyto dvě. Faktem je, že víme prd a z toho bychom měli vycházet....jediné, co máme, jsou dvě teorie vytvořené z onoho prdu..nic víc....
Desatero je taky sporná věc..několik jeho bodů jsou teologická přikázání.....ale ano - brát to jako doporučení už by šlo s troškou úprav.
Ano, máme svobodnou vůli a je to tak fajn a přesně proto nemám křesťanství zrovna v lásce, protože nikdy svobodnou vůli zrovna v lásce nemělo. Pouze do té míry, aby člověka učinila odpovědným za své hříchy, aby mohl být strašen peklem.
S tím Ježíšem - vidíš? Totalitarismus, žádná svobodná vůle. "Pravda jsem já."....tuuudle....to není žádná svobodná vůle.
Že neomezená moc, sláva a bohatství nemusí být dobrem není nic převratnýho i bez jeho zjištění. Ono tohle jsou například věci mimo dobro a zlo, co jsi jmenoval. Majetek, moc, sláva, bohatství - to vše se stává dobrým či zlým až dle využití a opět platí, že dobré a zlé je hodně relativní.
Ano, proč by neexistující bytost nemohla být symbolem?
Co Ježíšovi nabízel Satan nemám ani za správné, ani za špatné, byť bych si asi nestěžoval, kdybych to vše měl, ale stejně tak vím, že mnohem spokojenější může bejt člověk, co žije se svojí rodinou daleko od civilizace, maj krávu, ovce, slepice, psa, kolem sebe úžasnou přírodu a jsou svobodní.....celý tohle beru jako metaforu toho, že moc, sláva, majetek, atd. ti nemusej ještě přinýst štěstí, ale rozhodně ne jako poskvrnění těchto věcí.....neber to tak absolutisticky:)
guest Muž Joe73 ... 08.03.2009 21:39:46 ... (Strom/Strom)
Re (18): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 08.03.2009 20:26:10:
Kdyz nikdo za tisice let neprisel s 3.moznosti,tak pochybuju,ze je.Maximalne nekdo rekne,ze Bohu,sil tajemnych atd je vic.Ty 2moznosti nejsou z prdu,ale z logiky veci.Ja mam za podstatne u sve viry prave to,ze nam dal Buh svobodnou vuli - stvoril nas k obrazu svemu. Ze je Jezis totalitarista?Tos ho teda vubec nepochopil.Nikomu nic nenarizuje,aby mu slouzil atd.Naopak on myje apostolum nohy atd.Rika,ze cokoli ucinime nejmensim,jemu ucinime.Mame tedy pomahat druhym,nestitit se lidi na okraji spolecnosti atd.Totalitaristi rikaj,at jim slouzime,dokonce to nasilim vynucujou,nejmensi zabiji atd. Satan mu nabidl vladu nad celym svetem,veskere bohatstvi misto smrti na krizi.Souhlasim s tebou,ze lze mit za dobro vlastnit neco potrebneho,vladnout moudre atd. Dle me Jezis ukazal,ze zlo je podlehnout svodum bohatstvi,moci atd,odhodit zasady,moralku atd.Takto to vnimam.On odmitl mit moc nad druhymi,nechava jim tu svobodu,naopak se pro druhe obetoval.Ukazal velikost lasky Boha k lidem. Mne to dava logiku proste.Holt nejsem ty. Muze byt symbolem,jen mi to prijde zvlastni asi jako tobe ta ma vira.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 08.03.2009 21:50:12 ... (Strom/Strom)
Re (19): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 08.03.2009 21:39:46:

Že nikoho nic nenapadá neznamená, že není další možnost.
Z toho, co jsi řekl, čišel totalitarismus.
Ono je to křes´tanství takový jakože se tváří dobrovolně, ale kdo ho odmítne, tak tomu se hrozí mukama pekelnejma....
S tím majetkem, svody bohatství, atd. - jo, se shodnem.
Mno, pro mne je podružné, zda ukazoval velikost lásky Boha, atd. ve chvíli, kdy nic z toho, co křesťanství říká, není nějak prokázané.
A ten Satan - co ti na tom přijde zvláštní?
guest Muž Joe73 ... 09.03.2009 17:01:32 ... (Strom/Strom)
Re (20): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 08.03.2009 21:50:12:
Mozna z mych slov to na tebe pusobilo jako totalitarismus,ale podstatne je,jak pusobi Jezis sam. No peklo jsme uz kdysi probrali.Ja ti nehrozim,ja te pratelsky varuju,myslim to s tebou dobre,nepreju ti muka pekelna.Stale mas moznost prijmout Krista. :-) Ja kdysi precetl dost knizek od Danikena,ale prislo mi usmevne,jak licil budoucnost-v r.2000 budem zit bezne ve vesmiru atd.Sekl se s budoucnosti poradne a obdobne nejspis i s minulosti.Leccos,o cem psal,lze vysvetlit i bez zasahu UFO.A i kdyby jsme byli vytvor UFO,porad jsme tam,kde jsme byli-kdo stvoril ufouny? Zvlastni mi prijde,ze tve nazory jsou inspirovany ci se shoduji se skutecnym satanem,ale pritom rikas,ze neni a mas ho jen za symbol.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 09.03.2009 19:06:53 ... (Strom/Strom)
Re (21): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 09.03.2009 17:01:32:

Vidíš? To je přesně ono. To je fajn, že mi je nepřeješ, ale cos napsal zní tak, že pokud nepřijmu Krista, tak tam skončím. Já vím, že to říkáš tak nějak s úsměvem, ale přesně tohle s naprosto vážnou tváří tvrděj křesťani už sakra dlouhou dobu......."Přicházíme v míru, chceme jen tvé dobro, nabízíme ti jenom možnost - a když ji nepřijmeš, tak se budeš na věčnost smažit v pekle, budeš trpět a budeš litovat, že jsi nás neposlechl."
Däniken je typ člověka, co pracuje s faktama, ale domyslí si k nim fantazii:)))......pak se to tváří reálně:)
K Satanovi - Co jsem napsal, že mi vadí na křesťanství, už víš. Satan je pro mě jak symbol odporu proti tomuhle, tak i symbol vlastního rozumu, revolty, individuality, přijetí života v jeho realitě, kritiky i sebekritiky, neabsolutizování, atd.......
guest Muž Joe73 ... 09.03.2009 23:10:13 ... (Strom/Strom)
Re (22): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 09.03.2009 19:06:53:
Nekdy je treba velke shovivavosti,aby clovek zkousnul formu hlasani evangelia nekterymi jedinci.Ja jsem verici a nekolikrat mi nekdo zacal Jezise vnucovat tak,ze chapu,ze stane-li se to nevericimu,tak se mu pak muzou jezit chlupy pri pouhem slovu Jezis.Kdyz treba nekde slysim ty cvoky vyrvavajici stale dokola na ulici Jezis te spasi!,tak si v duchu rikam,ze me mozna spasi Jezis,jeho pak snad intenzivni a dlouhodoby pobyt v Bohnicich,no a kolemjdouci by spasila od jeho revu dobre mirena rana mezi jeho oci.Zrejme maj ti blazni za nejvetsi prikazani Ber jmeno Bozi nadarmo co nejhlasiteji. Ty priklady,v cem je ti symbolem,tak vyjma odporu vuci krestanstvi bych to podepsal i ja.Kazdy si ale pod temi slovy predstavujem neco jineho..Psals kdysi,ze jsou ruzni sataniste,nemel bys zapominat,ze i krestani jsou ruzni.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 10.03.2009 03:52:09 ... (Strom/Strom)
Re (23): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 09.03.2009 23:10:13:

Problém není ani tak ve zkousnutí formy hlásání evangelia některými jedinci jako spíš tím, že jakejkoliv extrémista se kdykoliv může odvolat na úryvky z bible, které jeho činy plně podkládají.
Jo, už jsem pochopil, že nejsi fanatik:) Nicméně já myslím, že to, čemu se často říká fanatismus, je jen orientace na více ignorované části písma. Protože pokud je v něm něco podložené, pak ten člověk skutečně může kdykoliv říct, že toto je ignorované a je třeba to dodržovat.
Ehm, Ježíš tě spasí, Bohnice, řev...hmmm....proč mám pocit, že jsi na Andělu narazil na TCV (triumfální centrum víry)?:)))).....už jsem je tam taky párkrát potkal:))))....mno, aspoň je sranda:))))
Nezapomínám, že jsou různí křesťané, ale křesťanství jako takové neberu jako zrovna košér záležitost a vidím v něm mnohá dřímající nebezpečí, která se kdykoliv mohou probudit a tím více se probouzejí, čím více má křesťanství někde moc. O to mi jde. Jak jsem již mnohokrát psal - víru v Boha jako takovou nijak nenapadám....samozřejmě ji problematizuju, ale nikomu ji neberu...beru lidem ideologie, který na tom stavěj a hlavně snahu dávat jim absolutní ráz. Já mám taky duchovní zážitky, mám taky svoje bohy, ale pořád si uvědomuju jejich relativitu a to, že pro mne hrají roli symbolů. Nedávám jim reálnou existenci. Je to složitější trošku, no...takhle to píšu stručně, tak snad si rozumíme.
guest Muž Joe73 ... 10.03.2009 12:57:30 ... (Strom/Strom)
Re (24): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 10.03.2009 03:52:09:
Odvolavat se na Bibli muzou.Farizeove se na ni taky odvolavali,kdyz utocili na Jezise.On je vetsinou usadil jinou citaci z Bible.Ja s Bibli problem nemam,s fanatiky vcetne tech z katolicke cirkve mam naopak velkej problem. Dle me bychom s nimi meli problem,i kdyby Bible nebyla.Nasli by si neco jineho,cim by se ohaneli.Inspirovat by se mohli u nekterych ateistu ohanejicich se treba marxismem. Ja mel to"stesti"potkat je nejen na Andeli.Udajne jsou schvaleni statem.No u tohoto statu by me to neprekvapilo.. A copak ty,satanista,hledas na Andeli?Ze by ses chodil divat na andela visiciho tam u pizzerie? :-) Jak se na ateisticke Cechy patri,pekne ho tam uklidili,aby nebyl lidem na ocich a nezabiral misto reklame,poutacum atd.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 10.03.2009 14:44:59 ... (Strom/Strom)
Re (25): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 10.03.2009 12:57:30:

Jo, to je fajn, že je usadil jinou citací bible, jenže bible jako celá je brána jako boží slovo, takže jakákoliv citace z ní má stejnou hodnotu jako jakákoliv jiná.
Jj, s fanatikama bude vždycky problém. Přesně jak říkáš - chytli by se jinde.
TCV - mno, nevim, ale je to prej dost nebezpečná sekta.
Jinak na anděli jsem je párkrát potkal, když jsem tam míval srazy s jednou kamarádkou tehdy...už je to doba...ale prej jsou tam pravidelně ještě dneska:)
Mno, než ty reklamy, to bych tam radši viděl toho anděla....
guest Muž Joe73 ... 10.03.2009 16:14:41 ... (Strom/Strom)
Re (26): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 10.03.2009 14:44:59:
Hodnotu maj stejnou vsechny citace,ale cloveka zivot stavi do ruznych situaci a nekdy je treba zvazit,co ma vetsi vahu.Mas treba Nezabijes! a Nepokrades! Budes umirat hlady a zachranit te muze jem kradez.Psals mi tento priklad kdysi.No kdyby mi nepomohla modlitba,tak holt neco ukradnu,jinak bych se zabil,coz je dle me horsi.Je treba pouzivat mozek a ne se vseho za vsech okolnosti zuby nehty drzet,to je fanatismus dle me.Kdyz Jezisovi vytykali,ze leci v sobotu,tak normalnimu cloveku je dle me jasne,ze prednost ma pomoc druhemu nez Pomni,abys den svatecni svetil. Nevim,jak to maj se statem,zda jsou fakt schvaleni,v kazdem pripade jsem si nikdy nevsiml,ze by je policajti apod.vykazali nekam na Ruzyni k pristavaci draze,kde by byli uzitecni,mohli by plasit ptaky svym hulakanim misto dravcu. :-)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 10.03.2009 17:13:49 ... (Strom/Strom)
Re (27): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 10.03.2009 16:14:41:

Tak teď jsi přesně vystihl moji verzi písma. Protiřečením si Bůh ustanovil, že je možný na věci pohlížet různě:) aneb jak jsi napsal ty: "Hodnotu maj stejnou vsechny citace,ale cloveka zivot stavi do ruznych situaci a nekdy je treba zvazit,co ma vetsi vahu."
Jo, ten fanatismus vystihuješ dobře, jenže právě ten fanatismus tak jak ho popisuješ je ukrytej sakra blízko povrchu tohodle náboženství. Kdykoliv tohle může vybublávat napovrch...s tím máš sám zkušenosti, jak jsi psal a to si tady v ČR křesťani prakticky ani neškrtnou...ne každej má ale takový štěstí.....
Správně píšeš, že je třeba používat mozek. Jo. Kéž by ho mělo trošku víc lidí.
Hehehe, to s plašením ptáků není špatnej nápad, ale holt by to byla asi diskriminace je tam vykázat:)))))
guest Muž Joe73 ... 10.03.2009 18:10:57 ... (Strom/Strom)
Re (28): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 10.03.2009 17:13:49:
Dle me si Buh neprotireci,ale tvuj pohled ti neupiram.Treba s tim desaterem je dle me jasne,ze je nedostizne vse dodrzet,presto mam za spravne mit ho pred sebou v zivote. Fanatismus ma dle me koreny v lidech samych,leccos se pak muze zvrtnout spatnym smerem,nekdo je treba posedly cistotou a porad jen uklizi,pritom poradek sam o sobe neni spatny,stejne mi to prijde s krestanstvim.Kdyz lidi odhodi zdravy rozum a ohledy na druhe,tak je to vzdycky zacatek cesty do pekel.A cim vic fanatiku,tim hur..
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 10.03.2009 18:14:10 ... (Strom/Strom)
Re (29): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 10.03.2009 18:10:57:

Dle mě si buďto totálně protiřečí nebo z toho máme pochopit to, co jsi napsal i ty - že je prostě víc možností a neexistuje nic jako totální pravda, atd.
S tím desaterem - já ho ignoruju. Půlka jsou náboženská přikázání, to není dobrá věc.
Vše má kořeny v lidech samých.
Ano, čím víc fanatiků, tím hůř. Jenže čím víc je někde náboženství, tím víc je tam fanatiků a tím víc jsou ti fanatici zpravidla přijímáni jakožto orthodoxní zastánci "pravých jediných hodnot."...
guest Muž Joe73 ... 11.03.2009 02:37:40 ... (Strom/Strom)
Re (30): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 10.03.2009 18:14:10:
Nekdo si zas muze myslet,ze cim vic lidi bezboznych,tim hur.Viz bezbozny komunismus,ktery ma na svedomi vic lidi,nez vsechna nabozenstvi dohromady.Nepletu-li se,tak uplne zakazali nabozenstvi pouze v Albanii.Nevim o tom,ze by si tim pomohli.Vedle Moldavie patri Albanie k nejzaostalejsim statum Evropy.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 11.03.2009 11:24:05 ... (Strom/Strom)
Re (31): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 11.03.2009 02:37:40:

Albánie je zaostalá, ale rozhodně ne kvůli zákazu náboženství. Komunismus je průšvih, ale opět ne kvůli zákazu náboženství. Sám je tak trošku náboženstvím. Ano, neexistující Satan ji udržoval v chodu, protože tenhle SYMBOL dělal církvi celou dobu obětního beránka, na kterýho se dalo vše svádět...A nevím proč se mi pořád snažíš vnutit představu Satana jako živoucí existenci, když jsem to už víckrát vysvětloval, že to tak není.
guest Muž Joe73 ... 11.03.2009 15:05:53 ... (Strom/Strom)
Re (32): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 11.03.2009 11:24:05:
Kdyby v Albanii meli misto zakazu cirkvi zakaz komunistu,tak by na tom dnes byli dle me mnohem lip.Dost mozna by uz byli v EU.Treba Irsko bylo taky dost zaostale dlouho,ale pak se i diky EU dostalo mezi nejvyspelejsi,pritom je tam vedle Polska nejvic vericich.Mimochodem,Iru se zastavas,ze rozumne odmitli smlouvu.To se nediv,katolici jsou chytri. :-) Ja bych spis rekl,ze se umi z chyb poucit a priste uz ji odsouhlasi. :-) Ja na satana nic nesvadim,zlem jsou vinni lide podlehajici pokuseni atd.Tvuj pohled na nasi viru je zajimavy.Neexistujiciho Boha obhajujem neexistujicim satanem..Mas pocit,ze ti vnucuju existenci satana,no ty me zas vnucujes neexistenci Boha,tak jsme si kvit. :-)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 11.03.2009 19:02:59 ... (Strom/Strom)
Re (33): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 11.03.2009 15:05:53:

Nejlepší by na tom byli, kdyby tam bylo zakázaný oboje.
Mno, já vím velmi dobře, že důvody, ze kterejch odmítli smlouvu, jsou totálně ujetý a náboženský...ale jsem rád, že odmítli smlouvu.
Já ti nevnucuju neexistenci Boha, jenom ti říkám, že pro ni nemáš důkazy a že je chucpe vydávat neprůkazné za průkazné, co nám zjevilo svoji ideologii, jak to dělaj křesťani.
A podléhat pokušení - proč ne?
guest Muž Joe73 ... 12.03.2009 15:50:49 ... (Strom/Strom)
Re (34): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 11.03.2009 19:02:59:
To je prave ten rozdil mezi mnou a tebou.Ty si reknes:Proc ne?Ja si reknu,proc ne.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 12.03.2009 17:14:24 ... (Strom/Strom)
Re (35): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 12.03.2009 15:50:49:

Mno, proč ale nepodléhat pokušení? Přeci celej život si nejvíc užíváme právě podléhání různým pokušením.....Pokušení a podlehnutí je naprosto přirozenou věcí, na které není nic špatného.......člověk k tomu akorát potřebuje rozum, jinak se z něj stane třeba feťák nebo gambler nebo něco podobnýho....ale není důvod nepodléhat občas něčemu:)....Přesně tady potvrzuješ křesťanství jako náboženství smrti. Odejmi si ze života veškeré pokušení. Zamysli se nad tím teďka. Co ti z něj zbyde? Nebytí, neexistence, nuda, smrt......V pokušení nejde o to, abyses vyřídil totálně, ale život jako takovej má smysl až když je žitej a to žití spočívá ve změně, v pohybu, ale změny a pohyb jsou možný pouze v něčem nedokonalém. V tom je dokonalost našeho světa. Je nedokonalej a tím umožňuje život. Křes´tanství se od svého počátku snaží odstranit nedokonalost, absolutizuje jedno a chce totálně eliminovat druhé. Už rozumíš proč je křesťanství náboženstvím smrti? Pouze ve smrti je totiž dokonalost. V nebytí. Na tohle už dávno před křesťanam přišli Indové. Však je sleduj občas různý ty jejich fakíry ležící v hrobě, zpomalující svoje tělesný funkce, brahmány různý, co žijí konec života v totálním odříkání, chudobě, nečinnosti. Tomuhle se přeci říká i Nirvána. Rozplynutí se. Totální anihilace sebe sama. Nebytí. Smrt.
guest Muž Joe73 ... 13.03.2009 14:17:19 ... (Strom/Strom)
Re (36): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 12.03.2009 17:14:24:
My zas mame odmitani Boha za pritakani smrti.Jan Pavel II.mluvil o civilizaci smrti,ktera provadi miliony potratu,nici planetu,pubertaci hraji brutalni pocitacove hry a pak jako ve stredu v Nemecku popravi jeden takovy nekolik holek s klidem ranou do hlavy..Podlehnout pokuseni mas za prirozene,ja mam za spravne mu odolavat.Pohyb je mozny i smerem k dokonalosti,porad je co ve svete a u sebe zlepsovat.Neni duvod k nude.Jezis byl dokonaly a ani ten se nenudil,byl stale v pohybu,chodil i po vode..Nikoli nedokonalost umoznuje zivot,ale naopak dokonalost.Stacilo by mit Zemi o kus bliz Slunci a zivot uz by na ni nebyl mozny.Buh to vse dokonale stvoril.Pises,ze dokonalost je jen ve smrti.Ba ne,je v nesmrtelnosti.Buh je dokonaly a vecny-nesmrtelny.Jen on nas muze vzkrisit jako vzkrisil sveho syna.Jen on muze premoci smrt.Nase obraceni se od pozemskeho zivota neni obraceni se ke smrti,ale k zivotu vecnemu,ve ktery verime.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 13.03.2009 15:55:38 ... (Strom/Strom)
Re (37): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 13.03.2009 14:17:19:

Čím přitakávám smrti odmítáním Boha? Naopak tím přitakávám životu jak vzhledem k tomu, co jsem zde říkal v minulém příspěvku, tak vzhledem k tomu, že živé se bez Boha stává mnohem unikátnějším a skutečně jedinečným. Už to není život pro nějaký metafyzický cíl, ale život pro život. Už to není jen loutka v rukách Boha, ale unikát.
Co se týče JP II., tak měl být trošku fér a uvědomit si, že jakákoliv civilizace je z pohledu, kterej popsal, civilizací smrti. A to, že oni odmítaj potraty, vede jen k tomu, že se prováděj ilegálně a krom autonomního života neschopný hmoty u toho umíraj i ty ženský.
A ohledně počítačovejch her - jo, oblíbená věc, házet všechno na počítače. Dříve prej bylo například mnohem víc rvaček v hospodách, atd. Teď lidi čuměj na násilí v televizi nebo ho ventilujou o počítačovejch her. Tohle už ale "odborníci" nezmíněj, protože se to nehodí moralistům do krámku.
Fajn, takže pokládám svoji otázku znova - odečti si ze života jakékoliv pokušení, vášně, touhy, tedy všechno to, proti čemu církev válčí. Co ti zbyde? Smrt. Dokud budou křesťani vycházet z toho, že jsou tady dobré vlastnosti a pak špatné vlastnosti a snažit se jedny eliminovat totálně a druhé absolutizovat, tak se prostě nikam nehnou a stále bude křesťanství náboženstvím smrti.
Ježíš byl dokonalý? Důkaz? Opět není. Ale dejme tomu, že by byl. A co by asi dělal, kdyby vše bylo stejně dokonalé? Nic. Nudil by se.
Naopak, nedokonalost umožňuje život a dokonalost je pouze v tom, že je vše nedokonalé.
Že by život nebyl možný být blíže k slunci? Existují bakterie, které přežijí i v jaderným reaktoru, plno organismů žije v neskutečně drsných podmínkách a daří se jim. Podceňuješ život.
A co je na nesmrtelnosti dokonalýho?
Bůh je dokonalý a věčný-nesmrtelný - opět tvrzení bez jakéhokoliv důkazu. Máš tady teorii a na ní vystavěnou celou ideologii jak o morálce, tak o vzniku světa, vesmíru, atd. Není pro to jedinej důkaz, všechno si to věřící vymejšlej.
Vzkříšení - to samý. Jako důkaz je brána nepotvrzená pohádka.
Proč by měl přemáhat smrt? Přemohl by tím život.
Ano, v život věčný věříte a to je asi tak vše. Věříte, nemáte jedinej důkaz.
guest Muž Joe73 ... 15.03.2009 02:58:20 ... (Strom/Strom)
Re (38): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 13.03.2009 15:55:38:
Schvalujes-li likvidaci "autonomniho zivota",pak pritakavas smrti,odmitas Bozi Nezabijes.Tot ma interpretace.No bez Boha je fakt zivot unikat,kdyz vznikl z niceho.Buh nas nevodi jak loutky,on nam ukazuje cestu,muzem jit jinudy jako treba ty.Ve 20.stoleti,ve kterem Jan Pavel II.zil,se oslavovala smrt neustale,vrazdilo se ostosest,obzvlast bezbozni komunisti,zabili desitky a desitky milionu lidi.Nesvadim vse na pocitace,mohou slouzit dobremu i zlemu.Ten cvok v Nemecku hral brutalni hry a nejspis i to ho ovlivnilo.Ja bych takove hry zakazal.Vrazdilo by se dal,ale i kdyby to zabranilo jen jedine vrazde,nebylo by to marne.Nekdo u toho ventiluje nasili,nekoho to ale otupi a inspiruje.Lze hrat tisice her bez zobrazovani vystrelovani mozku a jinych brutalit.Proti vasni a touze cirkev nebroji.Lze touzit po lasce,svobode atd,vasnive sbirat znamky atd.To neni spatne. Nezbyva smrt,ale laska,nadeje a vira.Ziji bakterie i v drsnych podminkach,ale NA ZEMI! Nesmrtelnost je dokonala v tom,ze Boha nelze zabit,jen odmitnout ci zavrhnout.Ze je to vse jen teorie,jsme probirali uz.Zda to je 50 na 50 nebo jinak.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 15.03.2009 14:26:37 ... (Strom/Strom)
Re (39): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 15.03.2009 02:58:20:

Jakejpak autonomní život? V dobách, kdy jsou povolený interupce, se jedná o shluky buněk neschopných samostatné existence. Pokud ti tak nepřipadaj obrázky, který kolikrát šířej různí katoličtí propagátoři, tak je to hodně proto, že na těch se ukazujou děti potracený až mnohem později. V těchto pozdních fázích jsou dva způsoby potratů - za prvé samovolnej, za druhé výjimka, kdy je plod velmi silně poškozenej. Ale tohle ti už neřeknou, protože pro ně je výhodnější ukázat na plakátu něco, co už vypadá jako mimino, aby to líp zapůsobilo a oni dosáhli svýho. Co na tom, že jsou to lži.
Ale notak, píšeš jak kdyby se před 20. stoletím nevraždilo. Celá evropská historie je jedna velká válka, ale opět je "výhodnější" ozvat se až válkami z "bezbožných časů".
Život ale nevznikl z ničeho přeci, kde jsi tohle slyšel?
K počítačovejm hrám - to si snad už děláš srandu! No a co že hrál brutální hru? Kdyby koukal na telku, hoděj to na televizi. Zjisti si, jestli předtím taky třeba nevečeřel, ta večeře by za to mohla taky. Ale ne, proč přemejšlet, když jednodušší je neuvědomit si, že na světě hrajou brutální hry stovky milionů lidí a to NAPROSTO BEZ PROBLÉMŮ. A neboj, nezabránilo by to ničemu. Debil si vždycky najde důvod proč něco takovýho udělat, stejně jako si bezpáteřní novináři najdou něco, na co to můžou hodit. Když nebudou hry, hodí se to na televizi, když nebude televize, hodí se to na nějakou knížku, když nebude knížka, hodí se to na rodiče, bejvalé spolužáky, na kohokoliv. Hlavně si najít obětního beránka, o to tu jde. Gratuluju, sežral jsi jim to i s navíjákem.
Mno, ohledně vášní jsem už vše psal - jejich neschopnost uvědomovat si relativitu je holt nedostižná.
To je fakt, že Boha nelze zabít. Už jen proto, že jsme si ho nejspíš vymysleli a těžko zabiješ něco, co neexistuje. Zatím totiž nic nenapovídá tomu, že by snad existoval. Alespoň v té podobě, v jaké je s oblibou prezentován.
A že žijou ty bakterie v drsných podmínkách na zemi - například bakterie deinococcus radiodurans přežije extrémní chlad, dehydrataci, vakuum, je odolná vůči kyselině a radiace, kterou ještě zvládá, je 1500 násobně vyšší než ta, co ji zvládá člověk. Pokud dokáže něco žít v takovejchle podmínkách (jsou i bakterie žijící v totálně odlišnejch podmínkách než lidi a neschopné přežít naše podmínky taky), tak neříkej, že tohle jsou podmínky "na zemi". Člověk není bez pořádnýho vybavení schopnej přežít pomalu nikde.
guest Muž Joe73 ... 15.03.2009 21:30:30 ... (Strom/Strom)
Re (40): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 15.03.2009 14:26:37:
Autonomnim zivotem jsi to nazval ty.Tvrdis,ze jsme kdysi byli jen shluk bunek,to jsme ale prece i ted.Tehdy nemuzem existovat bez matky,ted treba bez kysliku.Ja mam proste cloveka za cloveka od zplozeni,ty ne.Souhlasim s potraty jen po znasilneni,pri ohrozeni zivota matky apod.Ja vim,ze se masove vrazdilo i ve"zboznych"dobach,ale komunisti to prekonali,to nelze poprit.Zboznost neni zarukou nezabijeni,komunisticke odtmitani Boha ale dle me vede k zabijeni zarucene.Vse je dovoleno pro blaho lidstva.Treba i ty desitky milionu zabitych.Zivot vznikl ve svete,na jehoz pocatek klademe Boha nebo nic.Na treti moznost jsme neprisli.Ze by na pocatku byl pingpongovy micek apod.,to asi muzem vyloucit. No jestli ho inspirovaly i nasilne filmy,tak zakazat i je.Mne by nechybely.Mladistvi by dle me na to cumet nemeli.Ty bys zakazal pristehovalectvi do Evropy.Kazdy ma neco jineho za skodlive a jiny pohled.Ja jsem pro svobodu a demokracii,vetsina ty hry a filmy chce a nechava na to cumet i deti,ja to kritizuju,zakazal bych to,ale nezbyva mi nez s tim zit,nejsem fanatik,abych zautocil na Barrandov apod.Jestli vecerel tvrde drogy,mohla ho ovlivnit i vecere.Jestli jedl chleba s maslem,tak asi sotva.Ja nezpochybnuju zodpovednost toho magora za sve ciny.Dal bych ho do hladomorny,ale takovi zbabelci se vetsinou nakonec odstreli,boji se i fesackeho vezeni.Dle me by v nekterych pripadech mohli rodice,stat atd.zabranit tomu,ale je mi jasne,ze nekdo to ma v genech a vrazdil by i v raji.Ty bakterie,ktere preziji pokusy v extremnich podminkach,pochazi ze Zeme.Mimo Zemi zivot nalezen zatim nikde nebyl.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 16.03.2009 02:34:12 ... (Strom/Strom)
Re (41): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 15.03.2009 21:30:30:

Mluvil jsem o neschopnosti autonomního života, ne? To je trošku rozdíl.
Tady se neshodnem, no, já neautonomní shluk buněk nepovažuju za člověka.
Já souhlasím s potraty tak, jak to je teďka. Pokud by se to udělalo jinak, výsledkem budou akorát potraty načerno, potratová turistika, situace se akorát zhorší. Tak jako je špatná kdekoliv, kde jsou potraty zakázaný. Zřejmě je morálnější, když se shlukem buněk zemře i matka než kdyby to přežila.
Jo, komunisti to překonali, ale to nijak neomlouvá náboženství a ani mu to nenahrává. Spíš naopak, protože komunismus nemá k náboženství vůbec daleko.
Komunistické odmítání Boha? Proč? Já ho odmítám stejně jako oni a nějak tady nezabíjím:) Pleteš dohromady věci, co nemaj nic společnýho. Tedy ateismus a komunismus. Ateismus je stav nepřijetí Boha. Nic víc. Ateista může být komunista i antikomunista. S tou ideologií to nemá nic společnýho.
Ano, život vznikl až ve světě, ne sám od sebe.
Bohajeho, ty jsi to vůbec nepochopil. Ten člověk vraždil, protože to byl IDIOT a ne proto, že hrál hry! Co až ti někdo vrazí vidličku do oka? Zakážeš příbory? A nevečeřel tvrdý drogy. Byl to prostě blb, nic víc za tím nehledej. Nechápu jak můžeš médiím žrát tu jejich hloupou propagandu o tom, jak za to můžou hry. Jsou to lži akorát, nic víc.
Mno, mimo zemi život dle mého nalezen bude. Prostoru je na to dost. A ty bakterie pocházej ze země, ale zvládnou podmínky, co jentak někdo ne, takže je pravděpodobné, že se život mohl rozvinout i v mnohem šílenějších podmínkách než jenom tady. Tím jsem akorát napadl tvůj argument o tom, že bejt blíž slunci, tak tady nemusíme bejt. My třeba ne, ale něco jinýho klidně nebo bychom byli jiní.
guest Muž Joe73 ... 17.03.2009 12:15:11 ... (Strom/Strom)
Re (42): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 16.03.2009 02:34:12:
Prece i ted jsou potraty nacerno,jednou je nalezeno mrtve nemluvne v popelnici,jindy v lese ci na skladce.A nektere nikdo nenajde.Deje se to i pres liberalni potratove zakony,babyboxy atd.Ja respektuju demokracii,kde vetsina tvori zakony.Mame ale i svobodu,takze mensina,ke ktere patrim,muze stavajici zakon kritizovat. Nepletu dohromady,co k sobe nepatri.Buh rekl Nezabijes.Kdyz verici zabiji,prestupuje toto,neposloucha sveho Boha.Kdyz zabiji komunista,Boha odmita i s jeho Nezabijes,ma sve Bohy Lenina atd,kteri mu rikaj,at zabiji tridni nepratele.Rozdil je v tom,ze verici mohou vrahum ze svych rad citovat desatero a rict jim,ze se proti nemu provinili.Komunisti sve vrahy odmenovali metaly a ty nejvetsi vrahy meli v cele-Stalina kuprikladu. Jo,mohli bychom mozna zit jako prvoci mimo Zem.Jestli bys to mel za dokonale,pochybuju.Jako prvok bys ztezi o necem uvazoval. K vrahovi z Nemecka ti odpovim na foru Aktuality,Jacarlos mi psal,ze se to hodi spis tam.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 17.03.2009 12:33:29 ... (Strom/Strom)
Re (43): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 17.03.2009 12:15:11:

To nejsou potraty načerno, to jsou děcka, co se zdravá narodí a jejich matky je zabijou, to nemá s potratem nic společnýho. Maximálně to, že kdyby na potrat šly, tak se nic takovýho nestalo.
Když věřící zabíjí, tak se vždycky může odvolat na nějakou část bible, kde si to může odůvodnit...Koneckonců není desatero absolutistické, ale jsou to doporučení, ne? Někde jsem o tom slyšel, že tóra znamená doporučení a že to nejsou tedy absolutní zákony, ale něco jako průvodce s dobrými radami.
Jako prvok bych těžko o něčem uvažoval, ale zase by mě nic netrápilo, což se o lidské formě říct nedá:)
ok
guest Muž Joe73 ... 18.03.2009 11:35:48 ... (Strom/Strom)
Re (44): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 17.03.2009 12:33:29:
Nekdy to je zabiti az po porodu,nekdy si schvalne vyvolaj potrat nezodpovednym chovanim,nechodi k doktorovi,stahuji si bricho atd.Pises,ze kdyby sli na potrat,tak by pak nedoslo k zabiti ditete po porodu.To je stejna logika jako rict,ze jednou stejne umrem,tak je lepsi se zabit uz ted.Ty rikas,ze meli jit na potrat,ja rikam,ze meli dat dite k osvojeni jinym.Dobry film o potratu byl rumunsky 4mesice,3tydny a 2dny.Za komunistu tam potraty byly zakazane a potraty nacerno byl vynosny byznys.I pri zakazu potratu a i pri jejich povoleni se vzdy najdou zeny,ktere budou chtit tehotenstvi utajit pred rodinou a dalsimi,budou se pokouset vyvolat potrat samy doma apod.Odvolat se v oduvodnenych pripadech na Bibli mohou.Pokud ale treba nekdo zabije pro penize druheho,cituj mi,kde se to schvaluje v Bibli.Nikde.Z urciteho pohledu jsou to doporuceni a nikoli prikazy.Kdo nedba Nezabijes,tak je kazdopadne vrah,tak jako kdo neveri v Boha,tak je neverici.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 18.03.2009 11:47:28 ... (Strom/Strom)
Re (45): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 18.03.2009 11:35:48:

Jj, kdyby šly na potrat v době, kdy je to jen shluk buněk, tak by nemuseli zabíjet tvora, který už je schopný autonomního života.
Potraty načerno jsou výnosné kdekoliv, kde je to zakázané.
Ano, zabít někoho pro prachy se v bibli neschvaluje.
guest Muž Joe73 ... 19.03.2009 01:25:38 ... (Strom/Strom)
Re (46): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 18.03.2009 11:47:28:
A kdyby nemeli sex s nekym,s kym nechtej mit dite,tak by nemuseli jit ani na potrat.Nebo jeste jinak-kdyz nekomu nevadi zabit vlastni dite ci jeho zarodek,tak nechapu,proc mu vadi pouzit antikoncepci.Dle me a predpokladam ze i dle cirkve je jiste mensi hrich zabraneni poceti nez vrazda.Proste dle me clovek,ktery si chce jen uzit sex,by se aspon mohl namahat koupit si krabicku za par petek.Ze to neudela,ukazuje,ze je zcela nezodpovedny a mam za spravne ho tedy kritizovat,kdyz svou nezodpovednost nasledne resi potratem.Zakaz potratu by prinesl potraty nacerno,ale bylo by jich min nez je pocet povolenych,takze bych to mel za mensi zlo.Navic by vsem zenam zustala moznost porodit a dite dat k osvojeni jinym.Dnes je bohuzel v mnoha lidech nesmyslne zafixovano,ze je nemoralnejsi sve dite dat jinym nez ho potratit.Zrejme je to dusledek komunismu,kdy tu potratu bylo nekdy dokonce vic nez porodu,bylo to bezne reseni asi jako vytrhnuti zubu..
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 19.03.2009 12:22:53 ... (Strom/Strom)
Re (47): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 19.03.2009 01:25:38:

Sex je zábavná a pro lidský zdraví prospěšná věc, na které není nic špatného. Kdyby použili ochranu, tak nemaj dítě s někým, s kým ho mít nechtěj.
Neřekl bych, že dle církve je zabránění početí menší hřích. Teď zrovna Herr Ratzinger prohlašoval v Africe, že kondomy pomáhaj šířit AIDS.
Člověk, co si chce užít sex, by si měl užít orál, případně mít tu krabičku za pár kč nebo mít partnerku, co bere antikoncepci jinačího rázu...souhlas:)
Nicméně občas ta guma praskne, antikoncepce selže, atd. Je dobře, že jsou potraty povolené tak jak jsou te´dka a nic bych na tom neměnil.
Zákaz potratu by přinesl potraty načerno, k mrtvejm embryím by přibyly i mrtvý matky a míň by jich nebylo. Když se toho holka chce zbavit, tak to udělá, ale je lepší to udělat s doktorem než se šutrem. Zakazovat potraty je šílenství.
Pochybuju, že potratů bylo víc jak porodů, kde jsi tohle vyhrabal? To není možný, dyk si to sám představ. A komunisti potraty nepodporovali. Viděl jsi někde reklamu na nechráněnej sex a následnej potrat? Potraty byly nezávisle na nich.
guest Muž Joe73 ... 19.03.2009 15:57:32 ... (Strom/Strom)
Re (48): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 19.03.2009 12:22:53:
Uz me nebavi stale vyvracet,co druzi vkladaj papezi do ust.Pises,ze rekl,ze pomahaj sirit kondomy AIDS.Rekl,ze nejsou resenim a ze muze davani jich za reseni situaci jeste zhorsit.Ve zpravach jsem slysel chlapa v poledne nadavat na papeze,ze hlasa nesmysly.Dodal,ze jedine uzivani kondomu brani nakazeni AIDS.Takze dle toho pitomce,kdyz si dnes reknu,ze uz nebudu mit sex,tak stejne AIDS dostanu,kdyz nebudu pouzivat kondom.Mej si papeze za pitomce,ja mam za pitomce mnohe jeho kritiky. Jo,kondom muze prasknout a ty muzes dostat AIDS a ta s nis spis muze otehotnet,zatimco kdo da na papeze a bud abstinuje nebo ma sex jen v manzelstvi,je verny,nestrida partnerky atd,tak riziko dostat AIDS snizi na minimum.To je proste fakt a i kdyby cely svet nadaval na papeze,faktem to zustane.Severni Cechy a Morava mely v 80.letech vic potratu nez porodu nekdy.Jsou to oblasti,ktere komunisti nejvic zplundrovali,je tam dodnes vic sebevrazd,kriminality,rozvodu,znicenych pamatek,je tam nejmin vericich snad dokonce v ramci cele planety,nejvic volicu KSCM atd.Treba 1985 bylo v CSR 83tisic umelych potratu,porodu nevim presne,neco pres 100tisic jich bylo.Ted se mi to narychlo nepodarilo ve statistice CSU najit.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 19.03.2009 16:45:25 ... (Strom/Strom)
Re (49): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 19.03.2009 15:57:32:

No, čímž defakto řekl, co jsem říkal, že řekl. Ty gumy pomáhaj. Proč nepodpoří obojí? Proč nepodpoří věrnost a uměřenost, ale neřekne k tomu, že pokud někdo nehodlá takový být, tak ať v rámci své i cizí bezpečnosti použije kondom? Ne, on prostě musí hlásat ty svoje bludy takhle. On prostě neuzná realitu, neuzná alternativu a je mu jedno, že to tím ještě zhorší.
Jo, kdo má sex jen v manželství, tak riziko sníží na minimum. Jenže to je totálně proti lidský přirozenosti omezovat sex jen na manželství. A co až si někoho vezmeš a pak zjistíš, že to v posteli vůbec neklape? Chceš, abyste byli oba neš´tastní celý život? Nebo si začnete být nevěrní? Co hlásá je reálné pro člověka, který se dobrovolně pro něco takového rozhodne a pro to se rozhodne jen jeden z hrozně mála lidí a to ne proto, že by jako jeden z mál vůli, rozum, atd., ale protože mu to jako jednomu z mála třeba vyhovuje. Ale pak se mu stejně může stát, že s ním nebude spokojená partnerka či partner:)
Takže znova - nevadí mi, že papež hlásá střídmost a věrnost, ale vadí mi, že přitom totálně neuznává realitu a snaží se omezovat ostatní alternativy. Takže výsledek je, že místo aby pomáhal, tak situaci jenom zhoršuje....buď všechno nebo nic, to je jeho politika.....
Ke komunistům - mno, v těch zplundrovanejch oblastech by mě to ani nepřekvapilo tolik, ale stejně se mi to zdá jako fakt šílený číslo...nemáš odkaz někde na to? Nějakej výzkum či tak něco?...tohle by mě fakt zajímalo.
Sebevraždy, kriminalitu, rozvody, zničený památky, zplundrovaná země - to spojuj prosím jen s komunisty, ne s nedostatkem víry.
Ale jako pokud to v těch statistikách najdeš, tak to mi pošli odkaz prosím, rád se taky mrknu. Jinak dnešní společnost je stále stejně ateistická, ale přijde mi, že těch potratů je o mnohem méně..nebo se pletu?
guest Muž Joe73 ... 19.03.2009 22:12:31 ... (Strom/Strom)
Re (50): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 19.03.2009 16:45:25:
Budouci zenu si nevybiram dle jeji schopnosti dat nohy od sebe.To svede kazda.Ze ti to s nakou bude v posteli klapat neni zarukou,ze to tak bude i za rok,dva atd.Muze casem ztratit na sex chut,muze onemocnet,muze se ti za neco mstit odpiranim sexu atd.Nebo muze nejaka byt v posteli neschopna a casem z ni bude dracice.Tve zkouseni neni zarukou budouci kvality.Muzes si vyzkouset kolo,padne ti a po case te omrzi nebo se rozbije atd.Nekdo si naopak kolo nevyzkousi,koupi ho a jezdi na nem spokojene az do smrti.Psals o 30holkach,ktere jsi"vyzkousel",zda se,ze narazis na same neschopne,kdyz porad hledas a zkousis dalsi. :-) Mit sex jen v manzelstvi je ideal,vetsina ho nedosahne.Presto mam za spravne ten ideal hlasat.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 20.03.2009 03:27:16 ... (Strom/Strom)
Re (51): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 19.03.2009 22:12:31:

Nejde o roztažení nohou, prostě to musí tak nějak jít do sebe. Sex není jen o tom roztažení, to vím už dávno.
Žádný zkoušení není zárukou budoucí kvality, což nic nemění na tom, že mnohem líp se chodí s někým, kdo má zkušenosti. To prostě roli hraje.
Mno, počítej taky třicet na můj věk - v tomhle věku se člověk moc vázat nechce:), byť pomalu si hledám už něco stálejšího:)
Hlásání ideálu je ok, není ok odpírání alternativ.

Za odkazy děkuji.

Ne, papež neříká jen to "nehřešte". On se to snaží lidem dost hnusně vnucovat a likvidovat ostatní možnosti.
Jak by mohly přinést kondomy nárůst problémů s AIDS? Kondomy riziko dost snižujou, papež vědomě lže.
Ne, tu moc zakázat výrobu kondomů nemá.
I kdyby se mu to na chvilku povedlo, tak by následovaly pro něj dost velký problémy na to, aby se mu nevyplatilo něco takovýho vyvádět.
A nejde o to, že vás nechápu, já s váma nesouhlasim. Odmítám prostě ten fašistickej způsob, jakým se to papež snaží vnucovat ostatním a ještě se u toho tvářit jako neviňátko.

Jak se komunisti chovali k památkám, to je dobytčárna nehoršího kalibru, ale odmítám, že tohle souvisí s bezbožností. Jak? Já jsem taky bezbožník a tohle odmítám. Ateismus je stav, kdy ke svýmu životu nepotřebuješ Boha -NIC VÍC. Ateismus nemá nic společného s ideologií daného ateisty. Nikdy.
A že maj severní Čechy víc potratů není kvůli bezbožnosti, ale kvůli ohromný koncentraci cikánů a příšerně depresivnímu prostředí, který tam zanechal bolševik. Já tam nedávno byl, takže vím.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 24.03.2009 16:53:41 ... (Strom/Strom)
Re (52): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 20.03.2009 03:27:16:
"A že maj severní Čechy víc potratů není kvůli bezbožnosti, ale kvůli ohromný koncentraci cikánů a příšerně depresivnímu prostředí, který tam zanechal bolševik. Já tam nedávno byl, takže vím." 20.03.2009 03:27:16
Nejak jsem nepochopil tuhle vetu. Pokud vim, tak Cikani zrovna nejsou nejvetsimi navstevovateli potratovych klinik :P
Jinak Joe73 ma pravdu, ze "katolicka" jizni Morava ma mene potratu oproti "ateistickym" severnim Cecham a to z toho duvodu, ze proste to maji katolici narizeno neprovadet potraty ;)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 24.03.2009 19:23:20 ... (Strom/Strom)
Re (53): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 24.03.2009 16:53:41:

Tím jsem chtěl říct, že je tam příšerná situace a proto se není čemu divit.
Jo, těch potratů ať si maj klidně míň. Já jsem pro potraty.
A kde byl Ježíš fanatik? - viz sekání rukou, dloubání očí, atd. Však jestli jsi vše četl, tak jsem na totok už odpovídal.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 02.04.2009 14:08:38 ... (Strom/Strom)
Re (54): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 24.03.2009 19:23:20:
Jenze to bylo receno obrazne, nikoli doslovne. Nez aby clůovek udelal, ceho bude litovat, at si vydloubne oko, ci ruku. De facto je to mysleno tak, ze se ma tem cinum vyvarovat. Je to metafora, nelze to brat doslovne.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 02.04.2009 14:46:19 ... (Strom/Strom)
Re (55): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 02.04.2009 14:08:38:

Ale jsou známy případy lidí, co studovali bibli mnohem lépe než ty a třeba se pak vykastrovali. Stejně tak terroristé velmi často perfektně znají korán, muslimské právo, atd. Nikdo nemá nejmenší právo říkat, že zrovna tihle to vykládají špatně.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 20.04.2009 17:43:17 ... (Strom/Strom)
Re (56): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 02.04.2009 14:46:19:
Co se tyka Bible, tak pokud nekdo pouziva nasili, tak vubec Bibli nepochopil, resp. slova a uceni Jezise. Koran zatim nemam tak zmaknuty, abych mel nejaky relevantni nazor na tohle.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 20.04.2009 18:46:18 ... (Strom/Strom)
Re (57): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 20.04.2009 17:43:17:

Korán si přečti, to je dobrej výplach palice. Až budu mít čas si ho přečíst znova, tak si ho projdu a napíšu na to nějakej hodně kritickej článek, protože na takový svinstvo jentak nenarazíš...a k bibli - bible není jen NZ, ale i SZ a tam najdeš násilnickejch hlášek dost. A boží slovo je obojí.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 22.04.2009 11:20:38 ... (Strom/Strom)
Re (58): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 20.04.2009 18:46:18:
Jenze Kristus ona slova v SZ doplnil, dal jim uplne jiny vyznam a to je to dulezite.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 22.04.2009 12:21:48 ... (Strom/Strom)
Re (59): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 22.04.2009 11:20:38:

Doplnil? Napsal tam úplně jiný slova a stále tady máš tvrzení v SZ a tvrzení v NZ a obojí jsou boží slovo. A hláškám o vyhlazování nedáš novej význam tím, že o kus dál do knížky napíšeš hlášky o lásce.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 24.04.2009 07:39:12 ... (Strom/Strom)
Re (60): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 22.04.2009 12:21:48:
Prave, ze jim das uplne jiny rozmer. Pro krestany jsou dulezitejsi Jezisova slova nezli SZ.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 24.04.2009 10:41:32 ... (Strom/Strom)
Re (61): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 24.04.2009 07:39:12:

Což nic nemění na tom, že slovo boží je SZ i NZ a těžko můžeš říct, že všemocný, vševědoucí a čert ví ještě všejaký stvořitel si to rozmyslel a z vyhlazování, potop světa, ran božích, atd. najednou přešel na milosrdenství, lásku, pochopení a odpuštění:)
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 25.04.2009 16:14:08 ... (Strom/Strom)
Re (62): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 24.04.2009 10:41:32:
Jak rikam, nelze brat Bibli jako dogma, cast veci je tam proste pro potreby lidi v dane dobe, aby obhajili svoji politiku. Ano, Bible je celek SZ i NZ, ale dulezitejsi jsou Jezisova slova. Taky Buh slibil Noemu, ze uz nikdy nepotresta svet potopou.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 25.04.2009 18:14:08 ... (Strom/Strom)
Re (63): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 25.04.2009 16:14:08:

Pokud slovo boží platí absolutně, jakože by mělo, když už to řekl stvořitel všehomíra, tak nemohou mít Ježíšova slova větší váhu:) Beru, když někdo bere bibli jako knihu bajek, pověr, nařízení, historických událostí a v jako takové v ní hledá nějaké poučení s tím, že to nebere jako boží slovo, ale prostě jako poučné příběhy....jenže oni se křesťani rádi oháněj tím, že to je boží slovo, tak jim do toho musim trošku rejpat, protože oni z jedné strany píšou, jak to vše je pravda a z druhé úmyslně ignorujou, co jim tam nevoní:) Například ignorací násilí a adorací Krista:) Kritiku si zasloužej. Jinak tohle je jediný forum, kde ještě nějak odpovím, protože čekám, co vypadne z královny nemrtvých. Ale asi tu taky nevydržím dlouho:)
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 26.04.2009 12:21:24 ... (Strom/Strom)
Re (64): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 25.04.2009 18:14:08:
No jenze problem u krestanu je takovy, ze beru Bibli absolutne, coz nelze.
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 26.04.2009 13:30:54 ... (Strom/Strom)
Re (65): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 26.04.2009 12:21:24:

Mno, vysvětluj jim to:)....když jim řekneš, že je to jen obyčejná knížka a nic se tam nesmí brát absolutně, tak ti omlátěj o hubu, že to neumíš číst.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 26.04.2009 14:26:30 ... (Strom/Strom)
Re (66): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 26.04.2009 13:30:54:
No, neomlati, protoze Bibli znam dobre a znam jeji slaba mista :P
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 26.04.2009 21:08:04 ... (Strom/Strom)
Re (67): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 26.04.2009 14:26:30:

Pak mi prosím řekni o tom místě, kde se píše, že bible je pohádkovou knížkou nebo něčím, co by ji na tuto či podobnou úroveň srazilo...
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 27.04.2009 14:08:10 ... (Strom/Strom)
Re (68): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 26.04.2009 21:08:04:
To tam napsano neni :P
A taky ji jako pohadkovou knizku neberu, jak jsem Ti rikal, delim ji na tri casti, tj. nadcasova slova, slova, ktera byla poplatna dane dobe, platila v one dobe a na slova, ktera mela ospravedlnit konani nekterych lidi ;)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 27.04.2009 15:52:51 ... (Strom/Strom)
Re (69): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 27.04.2009 14:08:10:

Mno, vysvětluj to křesťanům:) Ti tě s tímhle výkladem pošlou někam:)
guest Muž Joe73 ... 27.04.2009 19:20:24 ... (Strom/Strom)
Re (70): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 27.04.2009 15:52:51:
Proč by ho někam posílali?Např.slova,ať se ti,kdo utíkali ze Sodomy,neotáčí,jsou prostě poplatná době.Pokud se někdo dnes otočí při cestě ze zhýralého města,jistě se z něj sloup nestane:)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 27.04.2009 19:49:40 ... (Strom/Strom)
Re (71): Nekrotrollovi
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 27.04.2009 19:20:24:

Ani tenkrát se nestal. Je to metafora. Jako celá bible.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: