XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Diskuze o uživatelských fórech

 

Diskuze o uživatelských fórech

Diskuze o uživatelských fórech

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Nápady na zlepšení úrovně fór, cokoliv vás napadne
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 02.11.2007 11:19:27 ... (Strom/Strom)
Diskuse pro všechny
"Motáme se v kruhu. Pojďme opravdu začít úplně znova. Jak říkal feainne, my jako moderátoři na tomhle foru selháváme na plné čáře - tohle má být diskuze pro všechny, ne pro 5 lidí." (YumY na fóru nevěra) - položím otázku: Jak zařídit aby diskuse byla zajímavá pro všechny? Tj. stávající sestavu i nově příchozí? Máte nápad? Mám pocti že za dobu mého téměr ročního působení (s přestávkama) se nevěra posunula od každodenních praktických věcí typu "můj kluk má jinou, co s tím?" k teoretickým, etickým až vědeckým diskusím, kterým většina nově příchozích nerozumí. Ty "vědecké" diskuse jsou samozřejmě důležité, ale když přijde někdo nový, tak se logicky nechytá... takže bych navrhl zkusit vést dvě linie diskuse (jednu teoretickou, jednu praktickou). I když je jasné, že to není jednoduché...

http://tygrsdrakem.bloguje.cz
guest Muž SunnyRain (sunnyrain@atlas.cz) ... 06.11.2007 22:56:47 ... (Strom/Strom)
Re: Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 02.11.2007 11:19:27:

Konkrétně pro fórum Nevěra bych měl nápad s jednou jednoduchou "fintou". Toto fórum je intimní, osobní, je těžké přispívat, když nového přispívajícího okamžitě roznesete na kopytech, dokonce to udělá moderátor... Ne vždy jde o prudce inteligentní osobu, která se umí vyjadřovat a umí argumentovat a umí ustát souboj argumentů.

Problém:
Ve fóru se mluví o široké škále životních příběhů, aniž by bylo předem řečeno, o čem se 2 lidé baví. Bezohledný traktorista co vošoustá co se hejbe má pravděpodobně jiné manželství, než jak si žije (a přemýšlí) rodina z top 10 tisíc. Už samotné slovo "nevěra" je pro jednoho sex bez ohledu na city, pro jiného city bez ohledu na sex, pro někoho jedině lhaní, pro jiného i bez lhaní... Takže spousta osobních ataků (a následná pokleslost fóra) je způsobena ještě před začátkem diskuse - různě rozdanýma významama těch nejfrekventovanějších slov.

Finta:
Úvodní stránka fóra by mohla ty nejzákladnější pojmy vysvětlovat, definovat. Definovat slovník, který je ve fóru používán. Například:

nevěra = sex s třetí osobou (sex s někým jiným, než manželem či manželkou)
rodina = šťastně fungující rodina, obvykle radost a štěstí, občas hromada starostí a nějaký mráček, ale nic závažného
...

Výhoda?
Pokud chci mluvit o něčem jiném, než o "příkladu" z nástěnky, musím explicitně uvést, že se jedná o nefungující rodinu, nebo o fungující rodinu, která ale není šťastná, nebo že se jedná o konkrétní city k třetí osobě, nebo že se jedná o situaci, kdy manžel manželce lže... Apriori vyřadit mnohá nedorozumění, která zaplňují fórum z 60%.

Princip:
Kdokoli (moderátor) může ze slovníku "dosadit" (do cizího příspěvku) ve fóru zavedené termíny. Tzn. takto příspěvku všichni rozumí. A pokud měl být myšlen jinak (například příspěvek nedává smysl), je zbytečné se k němu dále vyjadřovat. Dokud autor nevysvětlí, že měl vlastně na mysli úplně jiný příklad, a prozradí jaký... Lidé si navyknou, že pokud ze sebe nechtějí dělat tupce, měli by hned na začátku prozradit, o čem mluví. Troufám si tvrdit, že tímhle odpadne spousta nedorozumění a osobních ataků.

http://sunnyrain.wz.cz/bloguje.html
feainne Muž feainne ... 06.11.2007 23:19:32 ... (Strom/Strom)
Re (2): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:sunnyrain@atlas.cz ) z 06.11.2007 22:56:47:

Takže prostě máme začít tím, že nám určíš, jestli je nevěra zelená nebo oražová?
guest Muž SunnyRain (sunnyrain@atlas.cz) ... 07.11.2007 16:40:10 ... (Strom/Strom)
Re (3): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od feainne z 06.11.2007 23:19:32:

Máš zajímavej nápad, že nám určíš to, co píšeš.
Nicméně jsem přesvědčenej, že můj nápad bude fungovat líp. Zamysli se. Dojde Ti to. :-))
guest Muž Lothar ... 07.11.2007 16:43:21 ... (Strom/Strom)
Re (4): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:sunnyrain@atlas.cz ) z 07.11.2007 16:40:10:

Tvuj nápad má dosti velké mezery....takže také nebude moc fungovat.....musel by se trošku poupravit. Myšlenka to špatná není.

Ale......pokud budete mít na foru xyz omezen ítak se vám všichni nato vyse*** než aby složitě splnovali podmínky, měli upravené příspěvky od moderátora atd....
Lukáš
Moderátor uživatelských sekcí

|► Film, televize, rádio |► Internet a Počítače |►Věda a Technika
guest Muž SunnyRain (sunnyrain@atlas.cz) ... 07.11.2007 16:55:50 ... (Strom/Strom)
Re (5): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od Lothar z 07.11.2007 16:43:21:

Ale kde že. Vůbec nejde o takové drama, jak si namlouváš. Většina normálních lidí na "podmínky" (ze kterých máš strach) absolutně nenarazí, protože jejich příspěvky jsou srozumitelné všem.

Ovšem demagogové narazí, a to snadno. Demagogové si zakládají na tom, že určitý pojem, například "nevěra", znamená každou chvilku něco jiného. A kolem použijí spoustu populistických frází, takže ono se to krásně poslouchá, i když to jsou nesmysly.

Horší je, když mají demagogové mluvit konkrétně. Všimněte si, že na konkrétní otázky NIKDY NIKOMU neodpověděli. A když se o to pokusili, samozřejmě narazili, protože nesmysly je snadné rozvrátit. Takže konkrétní diskuse (aby fórum bylo na úrovni) je pro demagoga nevýhodný model. Zatímco říkat každou větou něco jiného, nemít vlastní představu ani vizi, vyhýbat se konkrétním rozhovorům, to je pro demagoga úžasná příležitost, takovéhle fórum. A dokonce ani parta inteligentních "protivníků" :-))) samozřejmě nemá šanci demagoga usměrnit. Prostě ta pravidla neexistují. Bohužel až do toho extrému, kdy je to pro fórum na škodu.

A o tom se mluvilo. Že současné chování ve fóru je pro fórum na škodu. (Osobní ataky bez konkrétní myšlenky.) Přitom nebyla porušena žádná pravidla.

Můj návrh je o tom, ať debil ze sebe debila udělá sám. A to viditelně. Stačí ho na to upozornit, není třeba to s ním dál rozebírat napříč celým fórem. Prostě dokud nenapíše smysluplný příspěvek (což pod tíhou pravidel bude pro demagoga opravdu těžší, v tom máš pravdu), není se o čem bavit.

Ten návrh je důležitý v tom, že demagogické chování bude transparentní i pro nové čtenáře (což je motivuje chovat se rozumněji) a nebude obtěžovat současné čtenáře (demagogické příspěvky se ve fóru neřeší, stačí poukázat na nesmyslnost).

A tohle bylo přece cílem - zkvalitnění fóra.

Prostě "nevěra" je příliš citlivé, osobní, a individuálně naprosto rozličně vnímané téma. Vymezit na začátku společný slovník je výhodou, nikoli nevýhodou. Vždyť to znáte z každých komplikovanějších skript. Na začátku slovník platný pro celá skripta, dále už není potřeba slovíčkařit. Už je jasno. Už je možné diskutovat.
guest Muž Lothar ... 07.11.2007 17:13:27 ... (Strom/Strom)
Re (6): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:sunnyrain@atlas.cz ) z 07.11.2007 16:55:50:

Hezkej román, jenomže podstatná věta byla pouze ta první *21*.......nemusíš nám v každém příspěvku na 20 řádcích mluvit o demagogii *36*.

To co ty navrhuješ ovšem naráží vtom, že budeš muset omezit práva zakladateli fora.....moderátor bude docela dosti přetížen atd...

A osobně si myslím, že je zde mnohem více citlivějších témam než je obyčejná nevěra *105*....zvláštně v dnešním světě.

Jinak zde navrhuješ samé věci, které momentálně nejdou ani realizovat.
Lukáš
Moderátor uživatelských sekcí

|► Film, televize, rádio |► Internet a Počítače |►Věda a Technika
guest Muž SunnyRain (sunnyrain@atlas.cz) ... 08.11.2007 16:33:52 ... (Strom/Strom)
Re (7): Diskuse pro všechny
Odpověď na příspěvek od Lothar z 07.11.2007 17:13:27:

Asi máš dojem, že podstatná byla pouze první věta. *1* Nicméně se pleteš, podstatné byly právě i ty další věty. *1* Ovšem pojďme od Tvých dojmů zpět k tématu...

Píšeš "moderátor bude docela dosti přetížen atd..."
Těžko hádat, co myslíš tím atd. Ovšem moderátor fóra YumY reaguje na 90% demagogických příspěvků dlouhými rozbory. Nedovedu si představit, v čem je mnou navrhovaný způsob více přetěžující. :-)) Vždyť navrhuju demagogy víceméně ignorovat, stručně je odkázat na nástěnku, která dokazuje nesmyslnost jejich příspěvku. Dokazuje, že si jen "hrají" na smysluplný příspěvek. Takže YumY může odpovídat mnohem kratším způsobem, než to dělala nyní. Nerozumím, proč by ji méně práce přetěžovalo.

Píšeš "je zde mnohem více citlivějších témam než je obyčejná nevěra ...zvláštně v dnešním světě." Opět jsem nepochopil, jak se tenhle Tvůj příspěvek týká zkvalitnění fóra Nevěra. Opět jsi OT.

"Jinak zde navrhuješ samé věci, které momentálně nejdou ani realizovat."
Ano, o barvičkách jsem psal jen pro případ, že je to technologicky možné. To, že takové technologie mohou zapracovat jiné firmy a jiné servery ještě neznamená, že stejně schopný tým je i na Centrum.cz. V tom máš pravdu.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: