XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Co je člověk?

Co je člověk?

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Kdo je člověk, kdo je živý (mrtvý) člověk, kdo je zvíře, jaká a proč máme práva? SEM PATRI: Diskuse o takovych vlastnostech cloveka, podle kterych ho lze jednoznacne rozeznat od zviratek a pod. Napr: "Clovek je tvor, ktery ma dve ruce" SEM NEPATRI: Uvahy o povaze a zkazenosti cloveka, ktere 1) nejsou objektivne hodnotitelne 2)ho jednoznacne neodlisuji od zvirat a jinych "nelidi" Napr. "Clovek je zly, je parazit" a pod. CILEM DISKUSE by melo byt dobrat se k definici cloveka, ktera nam napriklad umozni zhodnotit, kdy dale pokracovat v udrzovani na pristrojich, nebo resit moralku potratu. CILEM NENI postezovat si tady nad zkazenosti lidstva nebo si povidat o astralnich bytostech.
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž CadyHeron (CadyHeron@centrum.cz) ... 13.08.2006 08:01:44 ... (Strom/Strom)
Hmm
To, co člověk může a nemůže mu určuje vláda a zákony a taky si to určuje on sám. Každý člověk může ovlivnit životy druhých jak pozitivně, tak negativně. Může nechat žít nebo zabít. Zabití člověka se trestá a zvířete obecně ne. Každý člověk je tu sám za sebe a myslím, že je správné když se někdo snaží bojovat za své názory, i když jsou v rozporu s názory jiných, zvlášť když nepropaguje zlo. Ono se těžko na něco pořádně reaguje, když si skoro pod vším každý představí něco trochu jiného...neodsuzuju názory druhých a myslím, že se za ně věřejně urážet je hloupost. Možná máme každý pravdu v něčem, někdo víc a někdo méně, ale kdo to umí spravedlivě rozsoudit???
guest Muž slovo.maru27 ... 11.10.2006 20:06:40 ... (Strom/Strom)
Re: Hmm
Odpověď na příspěvek od CadyHeron ( mailto:CadyHeron@centrum.cz ) z 13.08.2006 08:01:44:
Bůh dal věřícím lidem při křtu dary. Těmi dary věřící lidé slouží. Jeden z darů je posouzení a rozsudek. Vezměme jako příklad Z Bible Krále Šalamouna. Jeho moudrost, byla známa daleko ve světě. I Královna ze Sáby přijela osobně, aby tuto moudrost slyšela.
guest Muž iacobau ... 12.10.2006 17:08:28 ... (Strom/Strom)
Re (2): Hmm
Odpověď na příspěvek od slovo.maru27 z 11.10.2006 20:06:40:
"Nesuďte, abyste sami nebyli souzeni...". Různí lidé mají různé dary, ale stěží lze říci, že věřící (myšleno křesťané) jsou těmi, kteří by měli ostatní soudit. To snad ne!

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: