XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Filosofie a náboženství / UFO a extraterestriální život

 

UFO a extraterestriální život

UFO a extraterestriální život

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Jsme opravdu tak sami?....
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Mapudy ... 16.11.2006 12:17:06 ... (Strom/Strom)
...reakce
Prvne reakce k Big Arniemu... i to je teoreticky mozne, ze se jednoduse radeji o kontakt nesnazi (taky bych se nedivil), pak v tomto pripade "vzkazy" v obili ale musime chte nechte prisoudit fyzikalnim ukazum (viry, energeticka ci magneticka pole a podobne...). A druha vec je co by to o nich vypovidalo neb jejich postoj by vicemene byl typu: co je nam po nich, at se vyhubi alespon nam zustane planeta (mozna). Ovsem podivejme se zejmena na sebe jakozto lidi: mame vyspelejsi technologie nez meli pred 500 lety, tenkrat se vsak vsichni chovali jinak k prirode, casem jsme si uvedomili, ze priroda je mnohem vetsim zdrojem surovin a tudiz i penez nez se myslelo. Prosli jsme si ruzne metody jak si vladnout, zabyvame se spoustou veci, v medicine lecime co kdysi bylo nelecitelne lec stale nam hrozi vic a vic viru v pandemickem meritku diky nasi technologii pohybovat se po planete neuveritelne rychle...omezujeme se diky technologii viz treba terorizmus...mame tu kladne ale i zaporne povahy lidi, kteri technologie vyuzivaji ci zneuzivaji. Cili jsme sice vyspelejsi technicky a v poznani, lec nemyslim si ze jsme vyspelejsi jakozto druh, jakozto bytostne. Jsme stale timtez, dana jina civilizace by musela byt vyspelejsi i v tomto smeru a pokud by byla, asi si ani nedokazme predstavit jake moznosti se tim padem otevrou. Od komunikace, po schopnosti vjemu.
Ad Matell, jasne, nemci si hodne hrali, protoze vedeli ze veda znamena MOC. S nejvetsi pravdepodobnosti se k materialum z jejich vyzkukmu nekdo dostal, zda to byla prave USA..kdo vi. Neni tajemstvim, ze se jiz podarilo sestrojit jakesi jednoduche antigravitacni zarizeni. Ovsem strujci sami nevi, jak si to vysvetlit. Dokaze-li to "amaterska" veda se svymi omezenymi prijmy, pak co potom dokazou jedinci majici temer neomezeny zdroj financi. A veskere technologie se musi testovat, nic netusici nahodny "kolemjdouci" samozrejme uvidi "mimozemstany".
A silne pochybuji, ze vubec kdy kdo mel "havarovany mimozemsky objekt s posadkou" ci podobne vylomeniny. Je to nerealne uz z duvodu ktery jsem uvedl. Prekonaji neuveritelnou vzdalenost a pak se tu rozplacnou (zatraceny pech) a nebo prekonaji vzdalenost v mziku a tudiz dle meho nebudou mit potrebu "pristavat" a jednoduse se tu objevi - pravda, pokud si zrovna nevedomky nevybrali za cilovou pozici zaminovane pole...

Planeta opic (kultovni zalezitost) - ztratit se v casoprostoru mozne dle meho je, protoze urpimne receno cervi diry jsou dokazany a teoreticky dokazeme-li je nahromadit v dostatecne velky "otvor" pak se otevrou dvere kamsi..a nikdo nevi kam vlastne...jiny prostor, dimenze, co do jineho casu? Mozne navic je, ze za urcitych vhodnych podminek se takovyto otvor utvori sam od sebe. Uz jenen znat vhodne podminky :))
Doporucuji film Status Horizon (jen pro silnejsi povahy tedy).
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 23.11.2006 18:54:17 ... (Strom/Strom)
Re: ...reakce
Odpověď na příspěvek od Mapudy z 16.11.2006 12:17:06:

Já si naopak jako ekolog myslím, že evoluční základy a tedy konkurence posunující vývoj dopředu platí všude ve vesmíru a tedy,že se od nás civilizace podobné velikosti moc neliší co se týká chování. Jen pokud jsou vyspělejší, tak intrikáni budou dělat větší intriky, hodňáci budou umět být lépe asertivní a všichni budou mít lepší zbraně než my. Jejich ekologové nás budou chtít ochránit a zbytek té civilizace nás klidně na příkaz jejich nejvyšší rady převálcuje a použije jako další trochu surovin a žrádla *3*

Na druhé straně, kdyby se nerozmnožovali pohlavně a měli třeba jen jednu královnu co klade vajíčka, tak by na sebe navzájem byli hodnější (což by ale nemělo vliv na jejich vztah k jinému biologickému druhu - to už by záleželo na nich, takže možnost, že nás převálcují je i v tomto případě stále 1:1 *47*)

Jinak souhlasím s myšlenkou, že o nějaké tajné technologii se veřejnost dozví teprve až existuje nějaká jiná tajná technologie, která ji překonala *4* Důvod je prostý... jejímu uživateli už nezáleží na tom jestli zůstane utajena, protože v tu chvíli má něco lepšího :)
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 04.07.2007 16:21:17 ... (Strom/Strom)
Re (2): ...reakce
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 23.11.2006 18:54:17:
Dovolím si malej dovětek. "Superstíhačka F117 Night Hawk" jak ji stále někteří nazívají je v podstatě létající šrot. Byla vyrobena někdy koncem 70 let jako proto.... Takže souhlasím s tím že o tajných technologiích nemá nikdo ani nejmenší páru. A pokud byl F117 odtajněn v polovině 90 let a to už byl skoro 15 let starý, tak se nemůžeme ani dohadovat o tom co létá nyní....
Co se týče mimozemšťanů tak pravděpodobně stekání s civilizací na naší úrovni by mělo katastrofální následky. Pokud budu souhlasit s tím že jsou na podobném morálním vývoji jako my, nemůže to skončit jinak než válkou. A pokud se bude jednat o mnoho vyspělejší rasu, tak tam se dá předpokládat že nebude mít ani nejmenší zájem se s náma zahazovat. A o energetické zdroje jí pravděpodobně nepůjde protože už dnes jsou teorie na nevyčerpatelné množství energie nemáme jen tu technologii k provedení v praxi. Vyspělejší civ... jí pravděpodobně mít bude.
A dovolím si třešničku na závěr, celkem se tady mluví o UFO atd... Ale napadlo někoho se zeptat co třeba znamená vyobrazená proudová stíhačka, vrtulník, a tank na reliéfu egypstké pyramidy.... ? A to tak věrně že ho na první pohled pozná uplně každý a v podstatě není možné ho s ničím jiným zaměnit. Jak je možné že Ezechiel popisuje svojí cestu na nebeské město které se otáčí kolem své osy? ATD...Je toho mračno. Proč bílá rasa lidí jako jediná má o jeden genom navíc? Proč nasa mlží kolem Marsu? Kam se poděla celá řada sond? Kde se tady vlastně člověk vzal, že by s Marsu? Proč je takovej zmatek kolem smrti Adolfa Hitlera? Není možný se v tom orientovat ale myslím že není dobré se dívat na oblohu ale spíše do minulosti.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 07.07.2007 16:28:19 ... (Strom/Strom)
Re (3): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 04.07.2007 16:21:17:

No v těch věcech okolo NASA a Hitlera a Danikena se babrat nebudu. Ale na tom nevyčerpatelném zdroji něco je. První věc co mě napadla je kvantový pohon co dokáže z vákua "vyloupnout" energii, protože kvantové vakuum je podle některých hmotnější než pevná látka... v 60 letech se povedlo takhle vyrobit sotva měřitelné množství pokusnýma sondama.... bohužel tak malé, že bylo zaměnitelné s nějakým zachyceným vlněním :D Jinak s tou vyspělejší civilizací jsem to myslel tak, že prostě jak my můžeme v Bauhausu koupit na zahrádku spoustu přípravku na genocidu všelijakého hmyzu, roztočů, slimáků a plísní, tak stejně by uvažovali oni o nás :)
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 08.07.2007 21:53:38 ... (Strom/Strom)
Re (4): ...reakce
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 07.07.2007 16:28:19:
Jistě máš pravdu, a teď si vem že jsou teorie na energetické využití černých děr. Propočti kolik by jsi kondenzoval energie při výbuchu supernovy. (Nezaměňovat s bankrotem TV NOVA) Já bych se ale ještě pozastavil nad tvou doměnkou o hmyzu. Ne zcela souhlasím. Vycházím totiž z jedné predikce že rasa která se od nás lyší velkým způsobem což mimozemská jistě je, nemůže používat stejnou logiku jako pozemšťan. Ano pro nás je hmyz a zvěř nižší tvor se kterým můžem jakožto vládci planety naložit dle svého uvážení. Takže zajdem do Bauhausu a je to ... Ale pro Mi to platit nemusí. Je zde možnost že uváží věc z jiného pohledu. Napadnout nás pro ně nemá smysl, nic tím nezískají: Planeta je znečištěná a téměř vyčerpaná. A v Planetárním měřítku je to pidižvejk. Takže o suroviny a energii už nejde to víme. Pro rasu která pravděpodobně má v držení stovky planet je ta naše k ničemu. Spíš se kloním k názoru že takto vyspělá civilizace musí být i na vyšší morální a etické úrovni než člověk. Takže tím pádem je zde možnost A: Ochraňují nás a usměrňují náš vývoj dokud se nebudeme moci postavit tzv. na vlastní nohy. Tento fakt podporuje i doměnka že za celou dobu našeho vývoje na nás nikdo nezaútočil. A když si vezmeme známou rovnici o počtu MI v kosmu, je nepravděpodobné že by se nenašla jediná na malinko vyspělejší úrovni než Země a tudíš i Agresivní. Nemluvíme zde o civilizacích Hvězdných válek ale o civilizaci jejíž vyspělost si ani neumíme představit a ta by pravděpodobně dokázala zabránit intervenci naší planety rasou na úrovni právě třeba hvězdných válek.
Možnost B: Ignorují nás a pouze nás po očku monitorují kdyby něco. Přikláním se k variantě jedna, a ne že bych tím byl idealista ale je to logické pokud by padlo rozhodnutí o zničení už by tu člověk nebyl. Takže myslím že se nedá očekávat že se u našich dveří na oběžné dráze ukáže Imperiální flotila s úmyslem ne zrovna pozitivním. Spíše to vypadá že jsme drženi v izolaci. Protože pokud je vesmír tak živej jak to říká matematika, něco tady smrdí.... A to co silně smrdí je to nic v naší galaxii. Myslím tedy že tudy vede objížďka.
guest Muž JanKmeto ... 25.10.2007 00:39:40 ... (Strom/Strom)
Re (5): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 08.07.2007 21:53:38:

U nás poměrně známý cestovatel. J. Mareš se někdy v osmdesátých letech účastnil expedice na vrchol stolové hory Kurupira (Amazonie). Na vrchol se mu nepodařilo dostat a krátce po návratu do ČR při pokusu zorganizovat další expedici se dověděl že celou oblast uzavřela vláda pod záminkou ochrany indiánů. Neoficiálně od známých z brazilské a Venezuelské akademie věd se dověděl, že oblast vlastně neprodyšně uzavřeli Američané a to z neznámého důvodu. Nad oblastí hlídkují americké stíhačky a dokonce prý svědci viděli nad Kurupiru nalétávat bombardéry. Co se tam v současnosti děje nikdo neví. Neurčité a nepřesné dohady mluví o UFO a jejich častém výskytu nad touhle oblastí. Mimo to J. Mareš popisuje události které zažil na vlastné oči a ty stojí za zamyšlení. Nechce se mi věřit, že by si vymýšlel, není to žádný fantasta. Kniha se jmenuje "Kurupira - zlověstné tajemství" a mám obavu, že je beznadějně vyprodána. - To jenom k tvým variantám chování MI k nám. Já se spíš přikláním spíš k možnosti "B" ve tvém příspěvku.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 26.10.2007 22:56:47 ... (Strom/Strom)
Re (6): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 25.10.2007 00:39:40:
Ano, tvůj příspěvek mě přivedl k jedné doměnce která se týká podzemí. Vskutku na naší planetě existují místa (zejména pohoří) kam není radno chodit. V tomto směru s tebou souhlasím. Nebudu spekulovat zda se jedná o MI či jinou pozemskou rasu žijící tam dole. Rád bych připoměl že tvůj příspěvek není ojedinelej. Komunistická čína potažmo sovětský svaz v 80 letech útočil na pohoří na jihu číny. Ruské stíhačky Mig21 a pěchota bombardovali soustavně úpatí hory. Proč? Nikdo neví. Ale to že dokumentace je přísně tajná o něčem svědčí. Co se týče možnosti B a tvé volby není zrovna nerozumná. Protože poslední dobou máme možnost se dostat k informacím které hovoří spíše o tom že je kolem až moc živo. Např. podivné šestiúhelníkové objekty na Saturnu.
guest Muž JanKmeto ... 26.10.2007 23:42:29 ... (Strom/Strom)
Re (7): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 26.10.2007 22:56:47:
Metody skenování vesmírných těles, ale i naší planety jsou čím dál dokonalejší a myslím, že podobné objevy budou častější. Myslím si, že nás dovedou k závěru, že sice je ( nebo byla) tady nějaká jiná inteligence, ale nebude jasné jestli je mimozemská, nebo tady byla ještě před příchodem prvních lidí. Já se spíš orientuju na stopy civilizací v historii a dávnověku. Jenom v posledních letech jsem narazil na indicie o přítomnosti inteligentních civilizací v současnosti. (Amazonie a pod.) Dokonce před lety jsem narazil na zmínku o podzemní civilizaci i u nás. Jde o věc, která se přihodila kamenickému učni někdy v roce 1846 (plus-mínus) Bylo to uveřejněné myslím že v Národných listech. Toho kamenického učně zavřela c.k. monarchie za vyhýbání se vojenské službě, ale později ho propustili jako tichého blázna. Tvrdil totiž že bloudil v podzemi jeden den a ono uběhlo 18 let. Zpoznali ho rodina, příbuzní atd. když se po 18 letech ukázal ve vesnici a chtěl dlužný plat. Svědkové, se kterými lámal kámen, totiž tvrdili, že se zřítil do propasti a už jej nenašli. Jenom krev a kousky lebeční kosti na místě, kde měl spadnout. Proto 18 let nikomu nechyběl. Když se ho ptali kde celou dobu byl, vypovídal, že se probudil v nějaké jeskyni, kde na něj mluvila nějaká dívka. Řekla mu pár slov a zmizela. Toť vše. Z té oblasti existuje více zpráv, ale všechno bylo odkázáno na fantazírování, nebo legendy. Vsadím se že víš o jaké oblasti Čech mluvím.
Konkrétní článek jsem měl v plném znění, ale při "uklízení PC" jsem přišel o celou složku takovýchto případů. Takže teď mluvím jenom z hlavy. Zdroj je obtížné najít.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 27.10.2007 14:07:21 ... (Strom/Strom)
Re (8): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 26.10.2007 23:42:29:
V zásadě se dá říct že tuším kam tím míříš. Střelba do vlastních řad.... Ale má to svojí logiku neb na každém šprochu pravdy trochu. A i Erich Von Deniken má jistě svůj díl. Co se týče oněch objevů doporučuji ti podívat se na tento materiál. http://www.youtube.com/watch?v=rc7mkHtuLOs
Nebudu spekulovat o jeho pravosti protože nejsem odborník na tuto oblast. Nicméně stojí za to povšimnout si oněch znaků na trupu lodi.
V dnešní době žijeme v Globální společnosti a máme tak větší šanci spolupracovat a vyhnout se problémům. Ale nikde není psáno že to tak muselo být vždy. I v dnešní společnosti jsou patrné slušné technické rozdíly. A pramenů které hovoří o záležitostech které jsi nastínil je dost. Např.: Vimanika Šastra... Atd. Dále bych rád připoměl fakt který nelze pomíjet... Teorie o které zde mluvíš se nevylučuje s tou mou... Důkazy zde na zemi hovoří o tom že lidstvo zjevně nezačíná tak zcela od píky jak to vypadá. Důkazy tam nahoře mluví jasně o tom že se zde stalo něco co donutilo lidstvo k úniku do podzemí. Alespoň jeho část. Že by Invaze?
guest Muž JanKmeto ... 29.10.2007 21:22:55 ... (Strom/Strom)
Re (9): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 27.10.2007 14:07:21:
Teď zrovna pospíchám, takže jenom ve zkratce - teorii invazí nepodporuju. Nemyslím si, že k tomu aby určitá část nějaké komunity se rozhodla odloučit, vydělit, je potřeba agresivního nátlaku. Možná že jenom v klidu vyklidila pole další slibně se vyvíjející inteligenci (nám). Jednou - možná - takhle vyklidíme pole my někomu životaschopnému s předpoklady dosáhnout vysokého stupně inteligence ( co takhle potkani?) Naše představy o cizí inteligenci vyplývají zákonitě jenom z našich vlastních zkušeností a fantazie, která, ať děláme co děláme, bude nedostačující.
- Můj minulý příspěvek se týkal oblasti podblanicka a známého Blaníku, kde dodnes spí blaničtí rytíři. Můžeme pověsti o Blaníku odsoudit a zařadit mezi legendy, pověsti a pusté fantazírování. Nic nám v tom nebrání. Jen kdyby nebylo to kdyby. Bez větříku se ani lísteček nepohne a podobných míst, podobných pověstí je rozeseto po celém světě dost a dost. Kdyby ten kamenický učeň byl nábožný, označil by dívku kterou v podzemí viděl za Marii a my by jsme tu měli další Mariánské zjevení. Většinu atributů by tenhle zážitek splňoval. Jenže jeho to ani nenapadlo a tak to všechno upadlo v zapomnění.
Dík za tu adresu, určitě se na ni podívám.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 01.11.2007 15:45:11 ... (Strom/Strom)
Re (10): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 29.10.2007 21:22:55:
Blaník, docela zajímavá oblast... Ale pro mne z jiného úhlu pohledu. Jsou zde silná Geomagnetická pole... Která způsobují opravdu zvláštní jevy.
Mám tím na mysli situace kdy zde mizí lidé nebo se naopak podivné věci objevují. V tomto případě bych ale upozornil na Ing. Červinku kterým se tímto zaobírá jako odborník a doporučuji debatu.
Já bych nezařazoval mezi legendy už jen proto že každá Legenda má reálný základ nakolik je potom deformovaná časem je jiná věc. Ale tím se opět dostávám k mé poznámce. Lidé mají tendence si vykládat věci kterým nerozumí dle svého rozumu a úrovně vzdělání. "Viz. když vám Vědec tvrdí že tak složité útvary jako jsou kruhy v obilí utváří příroda" Úsměvné. Takže úkazy technického rázu v minulosti lidé přetaví v Legendu. Takže s letadla se stane Drak apod. Tím se dá krásně propojit teorie Temponautů ať už dobrovolných či ne. A Blaníku kde jsou podobné jevy běžné.
guest Muž JanKmeto ... 03.11.2007 17:35:48 ... (Strom/Strom)
Re (11): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 01.11.2007 15:45:11:
Bohužel neznám Ing. Červinku ale jestli máš kontakt na jeho stránky, byl bych rád. Ke kruhům obilí je těžké zaujmout jakoukoli pozici. Aby takový jev stvořila příroda se mi to zdá moc dokonalé a složité. Recese ? Část určitě. Ale co ten zbytek? Projev cizí inteligence? Jestli ano - co nám chtěli sdělit tak složitým způsobem? a chtěli nám tímto vůbec něco sdělit, nebo je to jenom stopa (pozůstatek) po jejich činnosti? Doporučoval bych to "zaevidovat" a přejít. Čekat na doplňující informace a do té doby to nechat "na koně", protože ti, jak známo, mají větší hlavu. Není důvod se domnívat, že život v naší galaxii existuje výhradně jenom na naší planetě. Ale vezmeme-li v úvahu počet hvězd v galaxii a možný počet inteligentních civilizací schopných překonat hvězdné vzdálenosti, tak pravděbodobnost návštěvy cizí inteligence se mi jeví jako nekonečně malá. Nicméně, podle stop v historii člověka se dá předpokládat, že člověk zažil kontakt s jinou, vyspělejší inteligencí. Otázkou je jestli náhodou není "domácího" typu. Zastával bych spíš tento názor.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 04.11.2007 19:53:19 ... (Strom/Strom)
Re (12): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 03.11.2007 17:35:48:
Tak pan Ing. Červinka nemá vlastní stránky... Ale publikuje v časopisu Magazín 2000. Kde také pravděpodobně seženeš kontakt. Co vím tak okrajově dělal na projektu Agartha... Než se to zavřelo. Ale osobně jsem se s ním do kontaktu nedostal pracoval na něčem jiném. Ale v zásadě jeho práce se týká konkrétně toho co zde nastiňuješ a bude mít určitě bohaté zdroje. Nicméně na této Adrese kontakt seženeš. etna@mbox.vol.cz
Víš problém je v tom že kruhy v obilí nejsou sdělení... Alespoň podle zatím dostupných zpráv. Sdělení již bylo několik, jsou ale vytrvale ignorovány.
No co se týče té historie tady se zase trošku rozejdem... Protože pokud budeme číct kroniky Sumérů a mnohé další zjistíme že oni Bohové používají až moc zajímavé hračky... Jako třeba Mobilní telefon. ;-) Nebo letadlo. No a pokud se podíváme do některých hvězdných map jak je možné že dnešní Astronomové teprv obejvují hvězdy a souhvězdí na které se už dávno práší na některých mapách. Dopuručil bych přečíst jednu pasáž bible a to Ezechiela... To opravdu nevypadá na naše předky.
guest Muž JanKmeto ... 08.11.2007 12:59:20 ... (Strom/Strom)
Re (13): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 04.11.2007 19:53:19:
Znám, anebo si myslím že znám kroniky Sumerů i Ezechiela. Ale existuje dalších x-zpráv o kontaktu člověka s vysoce vyvinutou civilizací. Existuje množství artefaktů a nepochopitelných znalostí člověka (viz např. ty hvězdné mapy), které naznačují, že člověk se v daleké minulosti setkal s civilizací schopnou mezihvězdných letů. Zajímavým faktem je skutečnost, že se tyto kontakty odehrávaly v celém časovém údobí existence člověka. Nejstarší známý někdy z období před 50 000 lety a pokračuje to vlastně až do současnosti. Kdyby se jednalo o mimoplanetární civilizaci, nejspíš by se jednalo o krátkodobé kontakty s člověkem, ale to vypadá jako by si mimozemšťani u nás podávaly ruce, nebo pořádaly zájezdy s nějakou ck tour. Myslím že zas až tak důležití nejsme. Četnost a frekvence kontaktů naznačují, že jestli došlo ke kontaktu s rozvinutou civilizací, tak existuje v bezprostřední blízkosti Země, anebo přímo na ní. Možná pocházejí z mýtického Faetonu a po jeho zničení se přestěhovaly na Zemi. Jenomže tady už existoval minimálně předchůdce Homo sapiens. Možná dokonce "nakopli" nějakou opici a ta zmutovala a změnila se v Homo erektus, co my víme. Nedávno jsem četl článek o studii vědců, zkoumajících možnost vývoje inteligence u jednoho z menších dravých dinosaurů někdy před sedmdesáti miliony lety ( myslím). Extrapolací a metodou matematických modulů došly k až k jeho přibližnému vzhledu a ten se až neuvěřitelně podobá mimozemšťanům popisovaných pozorovateli. Mimo to jako by z oka vypadl "rakahaši", druhu démonů z už spomínané stolové hory Kurupira podle popisu indiánů z té oblasti.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 08.11.2007 13:38:35 ... (Strom/Strom)
Re (14): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 08.11.2007 12:59:20:
Myslím že začínáme nalézat konsenzus.... To o čem píšeš se podobá teorii o Nibyru.... Planetě s nepravidelnou oběžnou dráhou. Astronomové si dnes začínají pohrávat s myšlenkou že skutečně existuje... Jenže na ní už asi nebude život. Ale dalo by se na ní najít poměrně dost zajímavejch věcí. No varianta dvě... Mars. Dle pramenů minulosti lze usuzovat že zde byl život. A ten život se dost možní přesunul na Zem. Jiným slovem chci říct že člověk přišel z Marsu který musel z nějakého důvodu opustit. Buď válka (Třeba s Nibyru) či katastrofa nebo planetu zničil stejně tak jak to dělá i nyní. No a s sebou si přinesl tyto znalosti. Co se týče úvahy že jsou zde pořád tak ANO. Už o tom svědčí i to že se nalézají na Měsíci stavby dosti staré. Takže přestupní stanice či pozorovací centrum ATD... Potichu se hovoří o tom že Apollo tam nalezlo ruiny celého města které až moc připomíná moderní Americká velkoměsta. Ale uvažuj sám... Proč by taková civilizace zůstávala neustále v pozadí? (podzemí či jinde) A nechávala zjevně minoritní skupinu lidí svobodnému vývoji v blaženém domění že nikde nikdo. Leda že by v tom byl záměr... Ale jaký. (?)

Mef *2021*
guest Muž JanKmeto ... 13.11.2007 03:40:18 ... (Strom/Strom)
Re (15): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 08.11.2007 13:38:35:
Problém je v tom, že MY si myslíme, že zůstávají v pozadí. Co když je něco jinak? Jsou naše smysly schopny zachytit všechno to, co se skutečně děje v prostoru? Pozorujeme jevy, kterým nerozumíme a jenom se dohadujeme co znamenají, a jestli vůbec se odehrály. Pro nás je čas a prostor (tento) konstantní, neměnný. Je neměnný i pro ně? Je možné že ta civilizace byla natolik vyspělá, že dokáže částečně žít mimo prostor, který vnímáme my a v našem (hmotném) prostoru mají podpůrné prostředky, které pozorujeme jako UFO Myslím, že v dávné historii o něčem podobném se vědělo víc a jenom to prorostlo do legend o nadpřirozených bytostech, andělech, nebi atd. Velice často mluvíme o duchovním světě, ale co my víme? Říkám tomu prorůstání duchovného světa do hmotného. Jeví se to jako čirý nesmysl a fantazírování. Ale co když se to jen jeví? Dávní myslitelé, poustevníci, alchymisté, atd se shodují v jednom ať jsou křesťané, buddhisté, muslimové a pod: Co je nahoře, je i dole... Považujeme to velice často za blábol náboženských blouznivců, ale hloubku tohoto sdělení nezkoumáme, anebo mu nerozumíme.
Mimochodem - já si nepředstavuji TECHNICKY vyspělou civilizaci, ani nevěřím, že technologický pokrok, je cesta do budoucnosti. Technologický ,rozvoj spoečnosti je jen přechodný článek, kdy člověk PŘECHODNĚ nahrazuje své orgány, které se jeví jako nefunkční, nebo je nedokáže využít. a ani o nich vlastně neví, že je má. Jinými slovy - můžeme cestovat v prostoru bez technických prostředků, můžeme žít bez jídla a vody, nepotřebujeme stavby, zábavný průmysl a pod. Na to všechno existují v lidském těle orgány, kterým říkáme schopnosti. Jenom je zatím neumíme využívat a ani o nich nevíme, přesto se občas mimovolně a nekontrolovatelně projevují ( např. poltergeist)
Zpět k UFO - dost možná že cizí civilizace tyto schopnosti už rozvinula a plně je využívá. Nejenom na Blaníku - několikrát jsem už slyšel legendy o spících lidech v podzemních prostorách, kteří se probudí jenom při významných událostech ( např. Blaničtí rytíři) Myslím, že tito "lidé" ve skutečnosti nespí, jenom mají vhodně uloženě svoje hmotné tělo, přičemž všechny jejich smysly žijí, fungují stejně jako ve hmotném světě. Můžou mezi sebou komunikovat, dokonce, když potřebují, "stvoří" si v duchu "létající talíř" a přesunou se kdekoli na jakoukoliv vzdálenost a pak létající talíř nechají rozplynout ve vzduchu. To jenom my se přesouváme obrazně ve své fantazii. U nich může být možná fantazie hmotná. Cestuje, žije "jenom" jejich vědomí, které je plnohodnotné. Naše vědomí je statické, neschopné opustit hmotné tělo a tvrdíme, že je to něco abstraktního. Nevěřím tomu. Jenom to neumíme kontrolovat.
Teda znovu: Nemyslím si že zůstávají v pozadí, ani nás úmyslně nenechávají svobodně se rozvíjet. Jenom náš hmotný svět NEPOTŘEBUJÍ. Jednoduše nás míjejí. Jednou až dokážeme proniknout do jejich světa - možná nás uvítají, možná až pak jim budeme zavazet...
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 14.11.2007 18:59:14 ... (Strom/Strom)
Re (16): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 13.11.2007 03:40:18:
Dovolím si oponovat. Co se týče UFO jak jej nyní známe, nemyslím si ani v nejmenším že se jedná o stroje nepozemské či jiné cv. V zásadě se dá říct že jde o čistě pozemské stroje. Proč to říkám? Odpovím si sám ... Protože pokud se podíváš na vlastnosti UFO a zaměříš se na leteckou historii a vše pěkně jemně pospojuješ máš jasný výsledek. Už v 40 letech Třetí říše vyprodukovala létající disk podobných vlastností. Podívej jaké schopnosti má TR 3B nástupce F 117 ... A přičti 50 let vývoje a jseš doma. A to nemluvím o drobnostech jako jsou častá pozorování těchto strojů nad vojenskýma základnama. Atd. ... Jednoduše řečeno Technologie není tak složitá jak se na první pohled zdá... Chce to jen peníze a to hodně. Ve Finsku se podařil pokus s Antigravitací kdy se vznášela kulička o hmotnosti několika gramů. Takže mám dojem že tzv. létající talíř je natolik pozemská věc jak může být. Nemohu se zcela zapojit do hovoru o nehmotném světě protože tomuto fenoménu se nevěnuji, ale připomíná mě to co si z učení Shambally (nevím zda se to tak píše) . V zásadě k tomu mohu navázat teorií o paralelních světech... Vše co se stane má i svůj opak. Sovětský Svaz se zhroutil ale i nezhroutil. Hitler prohrál ale i vyhrál atd... Těch světů může být nekonečno. A někdy se mohou za určitých okolností
na okamžik prolnout. Teorií na toto téma je mnoho jedna z dalších hovoří o temponautech .... Což podporuje i mnoho příběhů obyčejných lidí. Pravdivá může být jen jedna nebo všechny či také žádná. A teď si představ že pravdivé jsou všechny.... A máme tu tajné stroje vojáků, mimozemšťany, Temponauty, lidi z jiných časoprostorů, nebo jak říkáš ty nehmotné bytosti. Nemůžeš to vše obsáhnout bez toho že by jsi se zbláznil nebo byl zmatený. Můžeš si pouze vybrat teorii která ti připadá pravděpodobná.
guest Muž JanKmeto ... 17.11.2007 21:32:28 ... (Strom/Strom)
Re (17): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 14.11.2007 18:59:14:
No - UFO je přesně to co označuje - totiž že jsou neidentifovatelné létající objekty. A do tohoto názvu se skutečně může zahrnout všechno od vidličky přes vyhozený hrnec z okna šedesátého patra až po skutečný létající talíř. To totiž záleží na pozorovateli který objekt pozoruje. Taky si myslím že velká část UFO pochází z dílen pozemských výrobců. Ale nemyslím si že všechny. Malá část je UFO je skutečně nevysvětlitelná ( co například únosy lidí do kosmických lodí?) Víš teorie našich vědeckých kapacit jsou často k smíchu. Např. až donedávna byli vědci přesvědčení že snad 95 procent(nevím přesně kolik) procent vesmíru tvoří vakuum. Na základě pozorování v posledních letech přišli s překvapivým názorem že vesmír vlastně z velké většiny obsahuje tzv. černou hmotu o jejíchž vlastnostech se neví nic. A takhle to může jednou dopadnout i s teorií o pararelních světech, nekonečném množství vesmírů a teorií o pravděpodobnosti nekonečného množství možností. My jsme na začátku a přirovnal bych to asi k pocitu který máš, když přijdeš domů. otevřeš dveře a podle množství maličkých indicií, téměř nepostřehnutelných změn si najednou řekneš:" Někdo tady byl..."
guest Muž berserg ... 02.02.2008 21:23:52 ... (Strom/Strom)
Re (18): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 17.11.2007 21:32:28:
Souhlasil bych s možností připustit teorii, že se celá věc posuzuje trochu ze špatného úhlu. Je možné totiž připusti, že většinu tzv. UFO, lze vysvětlit nějakým přirozeným způsobem a ty co vysvětlit nelze, jednoduše přirozené vysvětlení mají, ale my ho neumíme najít. Oproti tomu jsme až příliš zvyklý posuzovat vše podle sebe. Tady bych navázal na Kmeta. Většinou si totiž pod UFO lidi předsavují nějakou vzádlenou civilizaci, která je technicky mnohem vyspělejší. Ale ono to přece nemusí být vůbec o technologii. Lidstvo se tisíce let soustředí na rozvoj technologií. Ale je možné, že jiná civilizace stejné úsilí a dlouhé období mohla věnovat v rozvoji například duchovních nebo psychických schopností. Díky tomu mohli překonat nám známé fizikální zákony a tudíš pro cestování vesmírem a kontaktu s námi jednoduše technologii nepotřebují. Kdybychom 2000 let věnovali rozvoji mentálním schopnostím, tak bychom možná neměli mobily, ale měli bychom schopnost telepatie.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 03.02.2008 16:11:53 ... (Strom/Strom)
Re (19): ...reakce
Odpověď na příspěvek od berserg z 02.02.2008 21:23:52:
Zdravím, to může být do jisté míry i pravda ale nesměl by v tom býti jeden zásadní háček. Že mnoho pozorování UFO se vyznačuje ryze technickým potenciálem. Žijeme v době kdy sice dost věcí nejsme schopni vytvořit ale teoretické předpoklady nám věda dává. A tak jsou někteří lidé schopni těchto znalostí využít k tomu aby bylo možné pozorování vyhodnotit. A pokud bych přijal teorii že tzv. UFO jsou astrálním projevem dejme tomu myšlenek jiné bytosti pak mě zaráží proč se tento projev vyznačuje kondenzační čárou, periférním světlem, tichým leč patrným zvukem nějakého technického zařízení pravděpodobně na báz elektricko statického či magnetického principu, proč řadu těchto objektů doprovází vojenské stíhačky, jak je možné že tyto objekty jsou zranitelné prostředky pozemní obrany, proč je možné je zachytit radarem, proč mnoho pilotů vypovídá o jejich způsobu letu a tak bych mohl pokračovat dlouho. A to jsou příklady podle kterých se dle mého zdravého rozumu chová spíše stroj než řekněme astrální projev koho si. Nespekuluji o tom jak již jsem dříve psal zda se jedná o tajné pozemské projekty, mimozemšťany, či návštěvu z budoucnosti a podobně. Jen dle dostupných faktů nemám pocit že se jedná o něco co zde bylo popsáno jako psychický projev.
guest Muž JanKmeto ... 11.02.2008 10:43:15 ... (Strom/Strom)
Re (20): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 03.02.2008 16:11:53:
Je možné, že to co uvádíš je projevem technické civilizace z jiných planet. Je dost možné že v v dávné minulosti naši planetu takové civilizace navštívili, nebo dokonce pravidelně navštěvují. Ale to jsou občasné a tvrdím, velice vzácné návštěvy. Já jsem zastáncem teorie o permanentní přítomnosti jiné civilizace na naší planetě, která je s velikou pravděpodobnosti původní nebo tady byla ještě před námi. Jsou indicie že tato civilizace už technologický rozvoj překonala a ubírá se jiným směrem rozvoje. My chápeme duchovní projev jako něco nehmotného, nehmatatelného a tudíž v materiálním světě neexistujícího. Jenže tak to nemusí vůbec být. Zdá se, že u této cizí civilizace vědomí může opustit tělo a toto vědomí se může projevovat v materiálním světě jako plnohodnotné, nebo zčásti plnohodnotné ( je vidět, je možné jej fotografovat, komunikuje, není možné si na něj "sáhnout") Je možné, že tento stav dosáhla ta civilizace pomocí technických prostředků. Ostatně, myslím si, že nahrazení technického pokroku mentálními schopnostmi je zákonité pro každou civilizaci a tohoto stupně v daleké budoucnosti dosáhneme i my.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 11.02.2008 19:09:14 ... (Strom/Strom)
Re (21): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 11.02.2008 10:43:15:
Zdravím, do jisté míry mohu podpořit tvou teorii o pokroku. Dovolím si ale poznamenat že se nejedná o natolik vzdálenou budoucnost jak myslíš. Pokud ti něco říká projekt Montauk... Víš. Pokud ne osvětlím. Jednalo se za studené války o tzv. mentální špionáž... Princip fungování je asi ten že trénovaným jedincům se předloží fotografie určitého místa a tento jedinec se na ono místo dokáže podívat. Myslím že to má něco společného s mentální fotografií... Tato technika byla využívána při zkoumání Sovětských nukleárních základen. Existují o tom dohledatelné záznamy. Takže onen rozvoj nemusí být tak dalece vzdálen. Dokonce vyslovuji doměnku že při skutečnosti že tyto mentální vojenské schopnosti jsou využívány již řadu let zda není možné aby i v tomto směru bylo dosaženo určitého pokroku. A druhá poznámka se týká rozvoje techniky... Nemyslím si že civilizace dosáhne úrovně kdy se zaměří na rozvoj mentálních schopností. Naopak mám pocit že tech. pokrok půjde tak daleko jak to je bude možné tím se dosáhne plného sloučení člověka a stroje. Což lze pozorovat již dnes. Náhradní orgány, implantáty a podobně....Za pár stovek let se můžeš dočkat toho že se člověka stane stroj.... Což je vzhledem k nastavenému směru vývoje Logické.

Mef *2021*
guest Muž JanKmeto ... 11.02.2008 22:45:38 ... (Strom/Strom)
Re (22): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 11.02.2008 19:09:14:
Vím, že se dělaly pokusy s mentálním přenosem, ale o tomto projektu jsem neslyšel. Ale to je jenom jeden příklad, jakým směrem se bude budoucnost ubírat. Máš pravdu v tom že technický pokrok půjde tak daleko že bude chtít sloučit stroj s člověkem. Ale to bude nedokonalé. Spíš pomocí implantátů bude chtít rozvíjet mentální schopnosti. Jak by se ti líbilo, kdybys pomocí nějakého implantátu mohl tzv. astrálně cestovat kdekoliv, kde se ti právě bude chtít, komunikovat na dálku bez mobilu a hlavně bez jakýchkoli poplatků za přenos dat? Vést videohovor tak, že se jednoduše mentálně přesuneš? Bude se tomu ještě říkat telepatie? Mám obavu, že taková civilizace už tady je a pěkně dlouho. Zdá se že jsou tolerantnější než my
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 13.02.2008 02:22:08 ... (Strom/Strom)
Re (23): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 11.02.2008 22:45:38:
Zdravím, předpoklad je to sice dobrý ale nikdy se tak nestane. Uvádíš: "Jak by se ti líbilo, kdybys pomocí nějakého implantátu mohl tzv. astrálně cestovat kdekoliv, kde se ti právě bude chtít, komunikovat na dálku bez mobilu a hlavně bez jakýchkoli poplatků za přenos dat?" A to je onen kámen úrazu. Jsme lidé... Za prvé vlády světa by tím ztratily možnost kontrolovat lidi a kontrolovat to co dělají a kde jsou. A to je je zcela zásadní věc pro udržení pořádku Globální společnosti a Ekonomiky. Myslíš že korporacím se bude líbit že si jen tak posíláš myšlenky a nepoužíváš mobil? Že za to neplatíš? Myslíš že se někomu bude líbit že ho doma očumuješ aniž by o tom věděl? Celá Ekonomika by šla lidově řečeno do hajzlu.... Proč takové schopnosti využívá jen Armáda? No protože právě proto že veřejnosti nepatří takové věci do rukou. Svět se ubírá cestou Technologií místo duše jen proto aby si udržel kontrolu. A popravdě lidé nejsou Stvoření která si mohou dovolit oplívat takovu schopností kterou ty popisuješ. Člověk je tady už mnoho stovek let.... Ale nezměnil se a naivní představa že změní. Člověk je predátor a vždy bude. Historie nás poučila že tomu tak je. A pokud to přijmeš uvědomíš si že člověk nemůže dostat do rukou takové schopnosti. To by byla Genocida.

*2021* MEF *2021*
>Novus Ordo Seclorum<
guest Muž JanKmeto ... 14.02.2008 23:20:26 ... (Strom/Strom)
Re (24): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 13.02.2008 02:22:08:
Ha, ha, to bylo dobré. Dnešní úroveň poznatků a morálního vědomí implantuješ do budoucnosti. Chvilku jsem si připadal jak ve fantasy filmech, nebo knihách kde bojují mečem a cestují v kosmických lodích. Já nevěřím v budoucnost vlád a států v současném smyslu slova. Myslím, že nastane částečná anarchie kde budou společnosti nuceni ekonomickými a sociálními podmínkami dodržovat většinu pravidel soužití. Asi ani vlastnictví nebude v dnešním smyslu slova. Aby se udržela určitá životní úroveň, ekonomické a sociální podmínky každého jednotlivce i společnosti, bude každý muset dostat část prostředků k živobytí zdarma. Takový malý zmršený komunizmus. Už teď je vlastnictví výrobných prostředků hrozně náročné na náklady a proto se už nějakou dobu vytvářejí korporace, akciovky atd. V širším smyslu slova se podílí pořád víc a víc lidí na vlastnictví výrobných prostředků a tím i na zisku i když kolikrát jenom symbolicky. S rozvíjením vědeckotechnického pokroku a následným omezováním podílu lidské práce vznikne nutnost zainteresovat čím dál, tím větší počet jednotlivců na vlastnictví a tím i na zisku, aby se udrželo tempo výroby a HDP. To je jenom píseň daleké budoucnosti, ale věřím že společnost se bude ubírat tímto směrem. Samozřejmě to nebude dobrovolné. Ani svoboda už nebude to co bývalo a možná, že se lidstvo bude muset smířit s permanentním sledováním a s permanentní "ochranou!". A nakonec - ekonomická a sociální situace nás přinutí k ústupu od technického rozvoje a začne postupný návrat na stromy. Od něj bude už jenom krůček k rozvíjení mentálních schopností člověka, protože bude technickým rozvojem k tomuto kroku připravený. Nebude to člověk dnešního typu Nemyslím si, že by jakékoliv schopnosti obrátil v masové míře proti ostatním. Mentální schopnosti jsou jako oheň - dobrý sluha, ale špatný pán.
guest Muž MEFISTOTELES666 (hladik.j.jiri@centrum.cz) ... 15.02.2008 00:37:10 ... (Strom/Strom)
Re (25): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto z 14.02.2008 23:20:26:
Drahý kamaráde uděláme si přednášku z Ekonomie, takže: Fixní náklady Jedná se většinou o náklady na výstavbu zdroje, náklady na výzkum a vývoj (know how). Většinou se zároveň jedná o tzv. utopené náklady. (viz. dále). Tyto náklady jsou vysoké u jaderných elektráren a také u většiny obnovitelných zdrojů - vodních elektráren, větrných či solárních článků. Variabilní náklady Jsou náklady na provoz zdroje, na jednotku výroby. Jedná se především o palivové náklady - uhlí, ropa, zemní plyn, jaderné palivo, biomasa. Dále některé náklady na údržbu a opravy. Tyto náklady jsou vysoké u zdrojů na zemní plyn, uhlí či biomasu. Celkové náklady jsou součtem fixních a variabilních nákladů. Velikost celkových nákladů přímo nesouvisí s velikostí celkových nákladů! Obecně se nedá říci, že vysoké fixní náklady způsobují vysokou cenu energie zdroje, jak se nám často (a demagogicky) snaží namluvit různé spolky...Velikost variabilních nákladů nám ale ukazuje na vhodnost využití zdroje jako špičkového (není myšleno jako špičkový zdroj v pravém slova smyslu) zdroje nebo jako zdroje základního zatížení. Zatímco palivové náklady jaderné elektrárny jsou nízké, uhelné jsou vyšší. Proto v případě přebytku energie (v případě její nízké ceny) odstavujeme uhelné elektrárny - v případě, že cena energie je nižší, než varibilní náklady (to platí v krátkém období). Opět jsme ale slýchali, že energie je přebytek, takže odstavit Temelín. To je však rozhodně není ekonomicky výhodné řešení. Zvláštním nákladem jsou tzv. externí náklady. To jsou náklady, které vznikají při výrobě, avšak výrobce je neplatí, nejsou zahrnuty v interních nákladech. Jedná se například o znečišťování životního prostředí. Pakliže zahrneme náklady přímo do výroby - tzv. internalizace externalit, přestává se jednat o externalitu - příkladem je například tzv. "jaderný účet" na který se ukládají peníze na stavbu trvalého úložiště. Všechny externality však nejsou negativní, existují i pozitivní externality, kdy naše výroba přináší užitek i pro těm, kteří za to nic neplatí. Příkladem může být například horkovod, který zároveň vytápí pozemek, pod kterým prochází, zvyšuje jeho teplotu a tím snižuje naše náklady na odklízení sněhu v zimě. Podobný efekt se dá najít i výzkumu. Příkladem jsou například větrné elektrárny, které využívají stejných materiálů jako letadla, ačkoliv se náklady na výzkum těchto letadel nezahrnují do nákladů na větrníky. Předchozí příklad zároveň ukazuje tzv. "utopené náklady", tj. náklady, které byly proinvestovány a nemohou být již získány přímo zpět. Pokud postavíme stavebnici z Lega, můžeme ji rozebrat a postavit z ní cokoliv jiného. Avšak rozestavěný reaktor již jinak využít nemůžeme (kromě rozebrání do šrotu za o několik řádů menší cenu). S těmito náklady nemá smysl argumentovat, zpět je již nezískáme, ale přesto se tak v demagogii činí. Viz. dostavba Temelína. Neustále se říkalo, kolik již bylo proinvestováno a proto by se s tím mělo přestat. Avšak prostavěné náklady již nikdo zpět nevrátí (stejně jako náklady na výzkum letadla). Tyto náklady tedy není možno zahrnout do kalkulací zda "dostavět" či "nedostavět", tam je možno zahrnout jen náklady na "dostavbu". Taktéž dotace na výzkum jádra, fúze a čehokoliv jiného jsou "utopené náklady" a nejsou důvodem proti současnému či budoucímu využívání zdroje. Je sice možná škoda, že jsme peníze investovaly tam a tam a nic z toho není, ale tyto peníze již zpět přímo nezískáme. Můžeme je však získat ve formě aplikací těchto technologií (know how), které jsme při výzkumu získali. Produktivita souvisí s náklady. Je to poměr vstup/výstup. Nejznámější je asi produktivita práce, která značí, kolik lidské práce je třeba na výrobu daného statku. Analogicky můžeme vytvořit např. "produktivitu" betonu, která značí, kolik betonu se použije pro výrobu dané jednotky energie. Známé je i tzv. "Energy ratio", které značí, poměr mezi vstupní energií (celého palivového cyklu) a výstupem ze zdroje - u jaderné energetiky průměrně asi 50x, u fotovoltaiky např. 3,7-12. Celková produktivita je víceméně součtem dílčích produktivit (produktivita kapitálu, práce, zdrojů) a platí, že čím je vyšší produktivita zdroje, tím lépe využíváme vstupů. Obvykle produktivitu počítáme v penězích jako poměr mezi vloženým kapitálem a příjmy (resp. ziskem). Naším cílem je co největší výroba při co nejnižších nákladech. To je ostatně cíl každého investora. Jednotlivé vstupy mohou být u každého zdroje v různém poměru. U OZE je obecně velká náročnost na práci a vstupní suroviny i energie - tedy nízká produktivita práce, vysoká energetická náročnost. Zatímco u jaderné energetiky se jedná především o vysoké kapitálové náklady (výzkum a vývoj), avšak vysokou produktivitu práce. Proč je produktivita tak důležitá pane Kmeto? :-))

Příklad:Představme si, že máme denně 16 hodin čistého času (8 hodin spíme) a zkusme si mezi těchto 16 hodin rozložit všechny činnosti, které v naší společnosti máme. Pro zajištění obživy (zemědělství) potřebujeme denně asi 20 minut (zemědělství 4 %), podobnou dobu nám může zabrat výroba elektrické energie, řádově hodiny věnujeme studiu, několik desítek minut zdravotnictví, atd. Nyní si představme, že by naše energetika byla postavena na OZE a 10x by se zhoršila produktivita práce díky nízké produktivitě práce. Najedou bychom místo 20 minut, které věnujeme energetice, jí museli věnovat přes 3 hodiny! Co by to znamenalo? Jelikož den není "rozpínací", museli bychom se někde omezit. Vzdali bychom se části volného času (sportu, kultury, televize), ale nemohli bychom si ani dovolit tolik návštěv lékaře (omezení zdravotní péče), nemohli bychom věnovat tolik času na studiu, vzdělání, výzkumu, atd. Vysoká produktivita umožňuje tvorbu kapitálu - v našem případě přebytku času (obecně kapitálu) - který můžeme investovat do činností jako je věda a výzkum, vzdělání, zdravotnictví, atd. Zjednodušeně lze říci, že místo 200 000 lidí, kteří by "lezli po střechách a instalovali FV panely" můžeme mít učitele, vědce, lékaře... Tak stále ještě trváš na svém modelu fungování Ekonomiky? Jinak obecně návrat na stromy není možný a to vzhledem k tomu že člověku vždy už zůstane minimální hranice tech,. vzdělání. Já implantuji do budoucnosti to s čím můžu pracovat nyní. To ty nazíváš Fantasy... Ale faktem je že ty předkládáš Fantasy "fakta". Já jen odhaduji vývoj z informací které jsou nyní. Ty z informací které se nedají ověřit. (Netvrdím že nejsou pravdivé)
Když to uzavřu nevím jestli je možné hledat zlatou střední cestu. Možná by to bylo rozumné vzhledem k tomu že se říká na každém šprochu pravdy trochu. :-)))

*2021* MEF *2021*
>Novus Ordo Seclorum<
guest Muž JanKmeto ... 13.12.2008 18:52:12 ... (Strom/Strom)
Re (26): ...reakce
Odpověď na příspěvek od MEFISTOTELES666 ( mailto:hladik.j.jiri@centrum.cz ) z 15.02.2008 00:37:10:
Dlouho jsem tady nebyl, tak se omlouvám ale platí to stejné pořád -implantuješ dnešní úroveň vědomostí a dnešní úroveň morálního a sociálního vědomí do budoucnosti. Ale člověk i technika se vyvíjí a my nevíme co tady bude za sto let a k čemu nás to dovede. Energetická situace by mohla být vyřešena fůzním reaktorem /například ) a kolik času bys věnoval náhradě a uchování energie pak? Dřív nebo později budou investice směrovat výlučně do zaostalých zemí a to čistě jenom proto aby se zachoval současný ekonomický a sociální status quo. Přiznám se že nepřemýšlím jako ekonom ale jako sociolog. Při vyčerpání přírodních zdrojů byde zbytečné propočítávat nákladovost procesů a efektivitu Ty přírodní zdroje tady zkrátka a už v blízké budoucnosti nebudou. Źe současný stav planety směruje k přelidnění je další fakt. Že evropa vymírá je podružné vzhledem k natalitě zbylých kontinentů. Jenom uživit všechny obyvatele planety byde úkol nad ekonomické síly každého jedného státu bez nutností vytvoření funkčního společenství (zdůrazňuji funkčního) Při nedostatku energií, přírodních a lidských zdrojů, potřebných ke kultivaci zaostalých národů může dojít k situaci kdy bude soukromé vlastnictví výrobných prostředků majitelúm na obtíž pro vysokou nákladovost a NEEXISTUJÍCÍ efektivitu.
Máš pravdu - obecně:"návrat na stromy" není možný. Ale - při úrovní morálního, právního a sociálního, vědomí existujícího po vyčerpání přírodních zdrojů, expanzi a migraci zaostalých národů dojde k příznivé situaci pro opuštění technologického pokroku a v souladu s věděckými poznatky, umožňujícími přeměnu člověka, k "návratu na stromy" a postupnému opouštění technologického rozvoje, nebo jeho nahrazení duchovným rozvojem a nahrazováním materiálních potřeb mentálními a duchovními schopnostmi
guest Muž trhak ... 01.12.2009 15:15:56 ... (Strom/Strom)
Re (27): ...reakce
Odpověď na příspěvek od JanKmeto:
Voda v akváriu, po výměně vždy se bakteriemi zašpiní. Po týdnu, se bakterie přemnoží a bleskově po pár minutách se krystalicky vyčistí. Tak to bude i s lidmi. Zůstanou jenom ti co pijí moravskou slivovici.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: