XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Filosofie a náboženství / UFO a extraterestriální život

 

UFO a extraterestriální život

UFO a extraterestriální život

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Jsme opravdu tak sami?....
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž JamanMessiah (jamanm@seznam.cz) ... 14.03.2005 15:10:04 ... (Strom/Strom)
Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
No tak lidi? Zdá se, a to jsem si dycky myslel, že UFO téma je zabitý a mrtvý..Ale jen v očích lidí a to ještě těch méně řekněme informovaných. Jinak je to téma, které se valí, jako hl. proud Amazonky. Já vím, člověk má moc starostí, povinností, úkolů, problémů....Je přecijenom lepší bezcílně a tedy jednoduše vydělávat na mocnáře a starat se jen o snůšku svých věcí. V tomhle však nikdy nebudu jako naprostá většina lidstva. Je mi celá řada věcí naprosto jasných, až se divím, že to již neprohlédly celé generace přede mnou. Asi jsem měl štěstí, že jsem se narodil do informační doby:o) Nezdá se vám vzrušující, že přibližně od první půlky dvacátého století dochází na Zemi k záměrným kontaktům s námi pozemšťany? (mimochodem, jedná se pouze o období s větší četností mimozemských návštěv a těch už na Zemi bylo...) A kdopak asi nejvíce těží z dezinformací, lží a utajování? Ano...jsou to ti, kteří řekněme jednoduše nechtějí poctivě pracovat pro lidstvo.
.......
guest Muž Arcman (arkman@seznam.cz) ... 14.03.2005 15:42:03 ... (Strom/Strom)
Re: Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 14.03.2005 15:10:04:

MYslíš, že právě v dnešní informaní době spojené se senzacechtivostí by se něco takového vůbec podařilo utajit?
guest Muž JamanMessiah (jamanm@seznam.cz) ... 16.03.2005 16:56:06 ... (Strom/Strom)
Re (2): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od Arcman ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 14.03.2005 15:42:03:

Půjdu na to trochu od lesa. Začněme někdy uprostřed 2 sv. války. Pokud si zachováme bezpředsudkovou soudnost, musíme rozhodně prohlásit, že oblíbení i zatracovaní NAZI byli přeci jenom řekněme na relativně vysoké úrovni - kdyby se jednalo pouze o techniku. Každopádně existují materiály, které ukazují, že byl němci na Atarktidě veden tajný výzkum, zabívající se levitačními zařízeními. Ty byly určeny pro vojenské účely (rozuměj pro nasazení do boje). Zajímavé ovšem je ona příznačná podobnost s tzv. UFO - létajícími talíři. Mám doma pár fotek těchto strojů a jsou jasně označeny NAZI křížem. Na první pohled je jasné, že se němci museli nečím inpirovat...A čím asi? Je to jednoduché - z těch samých archivů nakonec vypadne, že NAZI disponovali několika létajícími talíři nepozemské výroby - fotografii dokumentující tento stav mám pouze jednu.:o( Celkem zajímavé zprávy na to, že se stále nacházíme teprve někdy po roce 1940. No a....pokračování příště, neb jsem v práci a právě mi padla...:o)
guest Muž Arcman (arkman@seznam.cz) ... 16.03.2005 21:02:46 ... (Strom/Strom)
Re (3): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 16.03.2005 16:56:06:

Já spíše čekal, že se tady budou konstruktivně rozebírat možnosti života na Marsu, Europě případně jinde a nebo teorémy o civilizacích a taky ona známá rovnice odhadující průměrný počet a vzdálenost mezi civilizacemi(ze které známe 2 proměnné ze 14 ti) . Taky rádiové kontakty nebo kontakti pomocí jiného záření, SETI,CETI. Ale na kraviny jsem přestal věřit ve 12ti.
guest Muž JamanMessiah (jamanm@seznam.cz) ... 17.03.2005 11:25:26 ... (Strom/Strom)
Re (4): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od Arcman ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 16.03.2005 21:02:46:

Chlape, chlape...jak tady můžem něco konstruktivně rozebírat, když ani nepočkáš na další díly seriálu a navíc mám pocit, že ses studiu a sběru materiálů a důkazů ohledně UFO a cropcircles fenoménu moc nevěnoval. Lopotím se s tím (a vůbec né pouze s tím) už pěknou řádku let a má to celé pro mě jediné plus - desítky tisíc stran textu, tisíce fotografií, desítky hodin videí a na konec mé vlastní zážitky a pozorování mě někam přivedly. Neotřese se mnou ani žádný papaláš typu Bush apod. Všichni si můžou tvrdit, co chtějí. Víš, dřív se měl akutní potřebu přijít na smysl života. Potřeba to byla tak akutní, že kdybych alespoň trošku nepoodhalil roušku tohoto tajemství, tak bych to tady zabalil a to doslova. Naštěstí se to povedlo, ovšem za cenu řekněme "mírného" odříkání, kdy jsem se po festovním oficiálním a únavném studiu musel věnovat tentokráte osobnímu (z vlastního zájmu) studiu vědních disciplín jako: sociologie, filosofie, historie, psycho a parapsychologie, jazykovědě, mineralogie - ale spíš obecně biologie, pyramidologie, politologie, chemie, alternativní a přírodní léčbě, anatomie atd. atd. Rval jsem hlavu k prasknutí a vyplynul z toho alespoň trochu obsáhlý obecný rozhled. A na základě tohoto rozhledu jsem začal zkoumat nefunkčnost lidské společnosti (cca 40tis. let ). Najednou mi vyvstaly činitelé (povětšinou se jedná o zakořeněné znaky,pudy,vlastnosti - je to opravdu tak jednoduché), kteří za tím stojí. Pro představu: už jako malý jsem si naivně myslel, že za celý život nepotkám ani jednu (pardon) "svini". Pak jsem byl donucen pochopit, že "svini" potkám za každým druhým rohem. Lidstvo ovšem není výrazně jiné než bylo před x tisíci lety. Podobná inteligence, stejný gen. základ apod.. Věř nebo ne, lidé na sebe kují ty nej. nej. podrazy, represe, vykořisťování, zamlčování už od svého vzniku. A až teď se dostáváme k tvým kravinám. Než vyvodíš takový závěr, informuj se na dané téma o něco více. Neškodíš tím jinému a jeho práci, ale škodíš tím především sobě, protože pravda odvěká říká: kořenem všeho zla je nevědomost. (v tomto případě neinformovanost). Když budeš chtít, můžu příště pokračovat událostmi přišedší těsně po prvních oficiálních atomových pumách...
guest Muž Arcman (arkman@seznam.cz) ... 17.03.2005 14:51:00 ... (Strom/Strom)
Re (5): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 17.03.2005 11:25:26:

Neboj se, že bych nekritizoval, kdybych nebyl na dané téma dostatečně informovaný.A to už jako dítě - beru to místo pohádek na dobrou noc - já měl ufony - ale člověk pochopí už podle formy psaní o co jde.Ty tuny materiálu jak říkáš jsou tuny informací "o místě, které bylo nedávno objeveno a jsou tam celé chrámy postavené ufonama" akorát tam chybí kde se strohou informací "v jednom pohoří v Chile". Ne opravdu nemám čas na blbosti. Na vysvětlení nefunkčnosti společnosti stačí populační genetika a ekologie o tom mě poučovat nemusíš. Náš profesor anatomie na otázky různých šamanů říká : " Když se máte naučit celou anatomii a latinské názvy, tak vás myšlenky na nějaké alternativy rychle přejdou *47* ".Asi se naše cesty rozcházejí tam, kde Ty jsi vynechal fyziku(teď myslím obecně) a zvláště mechaniku kosmických těles :o) To je totiž první věc co by člověka měla zajímat, když uvažuje o možnosti, že tady lítají malí zelení mužíčči. BTW - teď mě napadla jedna věc z aktX - kamuflování vymyšlené věci může sloužit k dokonalému maskování zcela jiné a zcela reálné věci.

PS: nechceš mi poslat na mail nějaké ty vlastní fotky pokud máš? *2*
guest Muž duo1 ... 19.03.2005 12:00:02 ... (Strom/Strom)
Re (5): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 17.03.2005 11:25:26: To jsi napsal přesně, že kořenem všeho zla je nevědomost. S tím naprosto souhlasím. Osobně se už tématem UFO moc nezabývám, ale jinak věřím, že nejsme ve fyzikálním vesmíru ( jsou i další vesmíry) sami. Ovšem pak je tady otázka, proč jsme tady na zemi tak odstrčení od celého vesmírného dění. To bude mít nějaký pravý důvod. Zajímalo by mě, co si o tom myslíš.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 19.03.2005 12:25:07 ... (Strom/Strom)
Re (6): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 19.03.2005 12:00:02:

Souhlasím. Vrámci celého vesmíru určitě existuje život na spoustě míst jen možnost fyzického kontaktu mezi 2mi inteligentními civilizacemi je velmi malá - dokonce i pravděpodobnost rádiového či jiného kontaktu. Ano jsme hodně odstrčení a může to mít hodně důvodů - třeba to, že každý počítá s pravděpodobností jestli se může vyvinout život, ale už né s tím, že jestli ten život bude inteligentní tak je to asi pravděpodobné méně. nebo, že pokud je inteligentní, tak bude asi taky nějaká pravděpodobnost, že bude používat techniku jako my - vezměme si třeba velryby nebo delfíny - tihle techniku nepotřebují a jsou docela spokojení nebýt nás. No a nejdůležitější věc je, že civilizace jako takové se nemusí překrývat časově. Existuje na to nějaká rovnice o 14ti proměnných. Problém je, že známe jen 2 a to počet hvězd a odhadem přibližný možný počet planet. Takže civilizace asi jsou jenže hodně zdálené od sebe. Mysel bych se podívat, ale myslím, že střízlivé odhady hovoří o 1000 světelných letech mězi jednotlivými civilizacemi - takže bych nekritizoval, že ještě nemáme kontakt, když první rádiové vysílání začlo před sto lety a mikrovlnné a jiné ještě později. Problém je, že máme zatím pouze jediný exemlář civilizace ke zkoumání - a to naši vlasní. Na druhé straně můžeme pozorovat na primitivních kmenech jak vypadá kulturní šok a že přímým zánikem tyto kmeny neohrožuje(až na vyjímky nečistých úmyslů kolonizátorů což je naše chyba) Myslím, že kdyby sem přiletěli, tak by se s tím moc netajili a taky by snad ani nemohli vzhledem k tomu co je potřeba pro mezihvězdný let. Na druhé straně se nás můžou bát po zachycení našich televizních signálů - nemůžeme vědět jestli jiné kultury mají potřebu smyšlených scénářů a po shlédnutí hororů a podobných srandiček můžou mít obavy. Nebo po shlédnutí Star- treku a podobných startrekoidních nesmyslů si můžou myslet, že je technicky převálcujem. Nebo naše izolace může spočívat v tom, že inteligentní život ve vesmíru sice je, ale my s tím nemáme nic společného *47**47**47* - Můj skromný názor.
guest Muž duo1 ... 20.03.2005 00:22:52 ... (Strom/Strom)
Re (7): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 19.03.2005 12:25:07:
Pokud náš televizní signál zachytí nějaká jiná vyspělejší civilizace, tak to patrně způsobí její zánik. Po zhlédnutí se smíchy potrhá.
guest Muž S.n.a.k.e.r (skodak@chello.cz) ... 21.03.2005 20:48:01 ... (Strom/Strom)
Re (7): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 19.03.2005 12:25:07:

mno, pokud si to dobře pomatuju, tak v nějakém dokumentárním filmu dosazovali do té rovnice nejvyšší a nejnižší odhadovaná možná čísla, a vyšlo jim myslím že v naší galaxii by mělo být mezi 40 a 15 000 000 technicky vyspělých civilizací.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 21.03.2005 23:33:16 ... (Strom/Strom)
Re (8): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od S.n.a.k.e.r ( mailto:skodak@chello.cz ) z 21.03.2005 20:48:01:

Právě to rozpětí je ten problém *1* Kdyby to bylo alespoň řádově trochu shodné - třeba 1000- 10000 nebo tak něco :o)
guest Muž S.n.a.k.e.r (skodak@chello.cz) ... 22.03.2005 15:54:41 ... (Strom/Strom)
Re (9): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 21.03.2005 23:33:16:

jinak, nechce se mi teda moc rozepisovat, protože su línej uspořádávat myšlenky (*1*), ale mám za to, že k otevřeným kontaktům nedošlo proto, že nepříklad můžou být ostatní životní formy tak děsivě odlišné, že je absolutně nenapadlo vymýšlet lítání do vesmíru a je to jenom lidský výmysl, nebo, přece jenom, uvažte, sme v p**eli galaxie, daleko od obvyklých obchodních tras (*1*) a teprv čekáme na objevení :) nebo, což by mě docela mrzelo, protože bych se chtěl jednou dožít světa jak byl třeba ve stopaři - víte jak, dobrodružství, vzrůšo a jiný divočárny *1* -, je taky možné že prostě mezi hvězdama cestovat nejde. vědci sice teoretizují, ale nakonec třeba zjistí že k vytvoření červí díry potřebují zesilovač paprsků velkej jak Texas.
no a pak je tady taky možnost, že už ke kontaktům dochází, ale ještě ne oficiálním, a to například protože galaktické zákony přikazují nejdříve planetu zkoumat třeba bratru sto našich let, aby zjistili, jestli nebudeme nebezpeční až nám vrazí do ruky plány na mezihvězdný pohon a protonové dělo, a pak se teprve ukázat *4**1*
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 22.03.2005 19:52:50 ... (Strom/Strom)
Re (9): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 21.03.2005 23:33:16:

Taky sem četl povídku o tom, že se to dělá tak, že na každou planetu se zakopává sonda, která měří jestli už civilizace vstoupila do atomového věku. A do té doby se nesmí kontaktovat.No a v našem případě ji zakopali v Arizonské poušti(zkušební plocha pro odpalování náloží *47* ) Cestování mezi hvězdami asi možné je, ale hlavně robotů a co se týká letu s normální posádkou, tak je to sporné, protože se zjišťuje, že pozemský život 4 miliardy se vyvíjející v gravitačním zrychlení jaksi dlouhodobě ve vesmíru selhává(DNA chybuje, některé bílkoviny se bez gravitace samy správně nezabalí do tvaru ve za kterého fungujou a tak podobně :o( ) Což dost vylučuje jedinou rozumnou možnost vyslat soběstačnou miniplanetku, kde by se žilo více generací.Takže nám zbývá naděje na teleport a jak říkáš ten může mít takovou spotřebu, že bychom museli rozkrájet celou planetu, aby bylo dost energie na jeden přenos. Na druhé straně nějaký teoretik počítal s tím, že vyspělost civilizace by mohla být hodnocena energetickým potenciálem, kterým disponuje - takže pokud by udržela růst i po krizovém období, kdy musí řešit jestli zůstat na domovské planetě a nemnožit se anebo kolonizovat okolí, tak civilizace o několik tříd výš než my by si mohly možná dovolit něco krájet :o) pokud nejsou přísní ekologové (což je nepravděpodobné u civilizace, která zvolí vždy raději expanzi a nadužívání zdrojů *18*)
guest Muž S.n.a.k.e.r (skodak@chello.cz) ... 23.03.2005 17:11:33 ... (Strom/Strom)
Re (10): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 22.03.2005 19:52:50:

tak gravitace, to by as nebyl problém, udělat loď když už ne jako placku pod kterou budou namontované vrhače gravitonů, tak aspoň jako něco rotujícího, co bude vytvářet nějakoužto umělou gravitaci..

taky sem uvažoval, jestli třeba po kontaktu nezjistíme, že sme ze všech ras jediní, kdo se navzájem zabíjí, kdo nadužívá zdroje planety, kdo ji zamořuje, a ty ostatní to třeba naprosto nepohorší :) bysme se stali rasou pirátů a žoldnéřů a tak.. *1*
mno a myslíte, že je možný že po tom, co vyletíme do vesmíru a do galaxie, tak se lidstvo sjednotí? jakože když zjistíme, jaký sou rozdíly mezi jednotlivejma rasama ve vesmíru, tak v porovnání s tím sme vlastně všichni stejní..nebo budou ve vesmíru lítat např. Klingoni, Asgardové, Vogoni, Američané, Malá chlupatá stvoření z Alfa Centauri, Rusové, Číňani... *1*
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 23.03.2005 23:15:28 ... (Strom/Strom)
Re (11): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od S.n.a.k.e.r ( mailto:skodak@chello.cz ) z 23.03.2005 17:11:33:

A mezi tím vším bude lítat česká hackerská loď co se bude napichovat ostatním na terminály a tunelovat banky *47*
guest Muž JamanMessiah (jamanm@seznam.cz) ... 24.03.2005 09:22:05 ... (Strom/Strom)
Re (11): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od S.n.a.k.e.r ( mailto:skodak@chello.cz ) z 23.03.2005 17:11:33:

S.n.a.k.ř.e: Tak jediní, kteří se mezi sebou mydlí:o) rozhodně určitě nejsme. Podle mého názoru, pokud civilizace dosáhne určitého duchovního a vědomostního stupně, chová se v rámci toho daného stupně. Vědomostně na tom nejsme až tak zle, hrůzný stav věcí je dán právě nízkým duchovním stupněm. Opravdu nejsme až tak jedineční, jak si myslíme - takových zhoubných civilizací jako jsme my je na 100pro více. Pohoršeni tedy mimozemšťané (ti tzv. strážci,opatrovatelé prostě duchovně na výši) mohli a mohou být stále, pokud dochází ke kontaktům už od dob dávno zapomenutých, ale právě že možná ani nejsou. Vždyť planeta Země se svými obyvateli je pro ně vynikající pozorovací a pokusnou laboratoří - a s jejich poznáním a zkušenostmi bych se tomu moc nedivil:o). Přesně jsi vypích o co mi jde: lidé si nakonec opravdu uvědomí, že rozdíly mezi rasami na Zemi jsou ve srovnání s pestrostí inteligentního života ve vesmíru naprosto zanedbatelné (ba nicotné) a pochopí, že všichni nejsme nic jiného než rasa lidí, jak se sami nazýváme, to by nás všechny mohlo spojit a mohli bychom vykročit vstříc vzušujícím zítřkům, zbavit se všech negativních entit a mechanismů...jóóó to je sen!!!
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 24.03.2005 15:07:45 ... (Strom/Strom)
Re (12): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 24.03.2005 09:22:05:

Takový sen tu už jednou byl a jak to dopadlo. Rasa je prostě populace a v populaci musí docházet ke konkurenci mezi jednotlivci ať jsou jakkoliv vyspělí a inteligentní. I ta inteligence je oblast, ve které si můžou konkurovat a můžeme to denodenně pozorovat kolem sebe. Myšlenky na utopii mě dávno přešly .
guest Muž JamanMessiah (jamanm@seznam.cz) ... 24.03.2005 15:59:54 ... (Strom/Strom)
Re (13): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 24.03.2005 15:07:45:

Ano takový sen tu byl už tolikrát v hlavách osvícenců, mudrců, učitelů národů a máš pravdu, že vždycky to dopadlo zle. Ovšem nemluvil bych tu až tak vyhraněně o utopii. Utopie to opravdu je, ale jen pro líné omezence. Jestli někdy dojde k veřejnému a navíc celosvětovému (tím pádem prvnímu svého druhu) kontaktu jiných entit s námi a já pevně věřím, že jednou ano, tak se jak říkáš utopie změní v normální (standardní, nebo standardizovaný) styl života...
guest Muž S.n.a.k.e.r (skodak@chello.cz) ... 24.03.2005 18:00:04 ... (Strom/Strom)
Re (14): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 24.03.2005 15:59:54:

ne, arcman má pravdu. na mezinárodní scéně spolu soupeří regionální organizace (NAFTA, EU..), státy a nadnárodní korporace, v rámci států zase třeba různé politické skupiny, v rámci nich zase jednotlivci, třeba o post předsedy...prostě kdyby to bylo jak říkáš, tak by byl národ sjednocen jenom proto, že existují jiné národy, které ho ohrožují svou konkurencí, ale on je jednotný jenom relativně - s čechem budu asi o dost větší kamarád v rámci nějaké konkurence jednotlivců než s bošem, ale pořád mi nebude činit problém ho vytunelovat, pokud budu svině ;)

ale mohlo by to jít obráceně - když se naše rasa sjednotí, možná bude produktivnější při vynalézání cest do vesmíru - teda, asi takhle: když nebudou války, tak možná ještě než umřeme nudou, státy by vynaložily peníze, za které se dneska kupují stíhačky a nukleární hlavice, na vývoj mezihvězdného provozu *1* což je zase důvod proč se mi líbí ta bushova politika válkou k míru - míru totiž nejde dosáhnout nějakou dohodou, ale jenom tak, že bude prostě celosvětová nadvláda, jeden stát (a válčení se nechá na pašeráckých ganzích a farmaceutických korporacích....asi čtu moc cyberpunk *1*) - což je asi jak to tak vidím bushova vize. btw, USA mají úžasnou strategii - místo toho aby někam vtrhli a pěkně to tam postříleli (viz wehrmacht), tak nejdřív uklidní veřejné mínění a OSN tvrzením, že je ten který stát naprosto nebezpečný a poté tam vtrhnou a pěkně to tam postřílejí *1*

noo..to je ale asi taky utopie :)
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 24.03.2005 22:23:56 ... (Strom/Strom)
Re (14): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 24.03.2005 15:59:54:

Mi to připadá spíše jako filosofie právě těch líných omezenců jak říkáš. Omezenců kteří čekají až někdo přiletí a vytáhne je ze s****k. Ale my si z nich musíme pomoct sami. Btw - dokud tu bude způsob rozmnožování založený na 2 pohlavích není způsob jak zabránit nepokojům. A vlastně mě napadá, že je to taky jedno, protože včelky i když jsou komunistky tak taky soupeří o post královny a jednotlivé "genety" (úly) si taky konkuruí - prostě to s omezeným zdrojem nejde- a jelikož vesmír samotný jako takový je omezený zdroj, tak to bude tak jak popsal Snaker - Vogoni, Klingoni, Atreidi, Sektoidi a podobná havěť se tam někde nahoře mydlí po hlavě eleriem a podobným šmejdem *47* Buďme rádi, že žádný kontakt nebyl - ještě by jsme skončili jako kuchaři na nějaké lodi *2*
guest Muž duo1 ... 28.03.2005 00:24:43 ... (Strom/Strom)
Re (12): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od JamanMessiah ( mailto:jamanm@seznam.cz ) z 24.03.2005 09:22:05: Kolonizace vesmíru, získání moci a vlády nad ostatními rasami, to bude tématem dominujícího vesmírného společenství. Nemůžu si pomoct, ale mám ten pocit, že území, kde se nachází i naše planeta, dostalo pěkně přes hubu. Zde už není o co bojovat, tím pádem jsme nezajímaví, pouhá kolonie. Možná nás jednou za čas přijdou omrknout, jestli si náhodou moc nevyskakujeme To je můj názor na naše odstrčení.
Ano, duchovní stupeň je tady obecně velmi nízký. Jestli by tato tendence dál pokračovala - podlehneme. Ne, fakt je to důležitý pochopit. Hrajeme o naši budoucnost. Realita je jen zdánlivé bytí...
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 29.03.2005 18:02:51 ... (Strom/Strom)
Re (13): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 28.03.2005 00:24:43:

Zdánlivé bytí? Zajímalo by mě jak probíhá například taková zdánlivá invaze do Iráku. Nebo zdánlivé okradení v tramvaji.Nebo zdánlivé zabití?Hmm....
guest Muž duo1 ... 30.03.2005 19:26:19 ... (Strom/Strom)
Re (14): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 29.03.2005 18:02:51:
Tato definice má opravdu velkou váhu poznání a tak musí být na druhém konci i velké porozumění ( jinak se váha nevyváží).
guest Muž S.n.a.k.e.r (skodak@chello.cz) ... 30.03.2005 19:39:43 ... (Strom/Strom)
Re (15): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 30.03.2005 19:26:19:

já sem samo porozumění. povídej. co je normální bytí, když ne realita?
guest Muž duo1 ... 30.03.2005 20:46:31 ... (Strom/Strom)
Re (16): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od S.n.a.k.e.r ( mailto:skodak@chello.cz ) z 30.03.2005 19:39:43:
Ten, který vnímá( tu realitu) a je si toho vědom.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 30.03.2005 21:01:16 ... (Strom/Strom)
Re (17): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 30.03.2005 20:46:31:

To si ale trochu protiřečíš. Co se týká smyslového vnímání a taky co se týká utváření si modelů podle toho co vidíme tak z pohledu každého jedince je jakákoliv realita virtuální. Jinak vnímá a je si toho vědom? co to přesně znamená. Když teď píšu tyhle řádky, tak si toho taky nejsem vědom - vnímám obsah zprávy a né to že píšu zprávu. nač by mi to k psaní zprávy vůbec bylo dobré? Měl by jsi to víc vysvětlit. Asi vím kam tím míříš, ale trochu nám to víc osvětli.
guest Muž duo1 ... 30.03.2005 22:02:04 ... (Strom/Strom)
Re (18): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 30.03.2005 21:01:16: Upřesním: ten, kdo si je vědom svého vědomí.
Když sedíš v kině a koukáš na film, tak víš, že se díváš TY a vidíš jen zdánlivé bytí. Protože, když ten film skončí, tak tam zůstane jen PRÁZDNÉ bílé plátno. Ale pokud jsi byl ponořen do děje, tak to vypadalo skutečně, nebo ne? No a když skončí dvourozměrná realita, tak (už s plným vědomím) přejdeš do třírozměrné reality. A pak ..všude kolem tebe bílo.
To už bude mimo zdejší realitu. Protože realita je taky to, na čem se dva mohou shodnout.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 30.03.2005 22:15:20 ... (Strom/Strom)
Re (19): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 30.03.2005 22:02:04:

Ale o tom, že se dívám na film já přece nepřemýšlím ani při filmu ani po filmu - na to proště člověk nemá čas - a když ano tak je to chorobný narcista *3* Jinak souhlas - jen ještě nerozumím tomu, že jak film skončí tak už to bude mimo zdejší realitu - nechceš nám tu snad nakukat, že jsme jen jakési smyslové výčnělky své skutečné podoby o které nevíme, že ne? - to by jsi mě zklamal a zavání to nenápadně propašovanou teologií(ano přiznám rovnou, že jsem proti tomuhle hodně zaujatý a tak se ptám preventivně už ze zvyku abych dal najevo že jsem si vědom, že tě možná považuji neprávem za fanatika - takže nic ve zlém)
guest Muž duo1 ... 30.03.2005 23:24:05 ... (Strom/Strom)
Re (20): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 30.03.2005 22:15:20:
No napsal jsem to trochu neohrabaně. Ale jinak s tím fanatikem souhlasím. Já dokud některým věcem pořádně neporozumím, tak nad tím bloumám třeba celou noc, no hrůza.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 30.03.2005 20:37:00 ... (Strom/Strom)
Re (15): Hej Johny..taky máš ten pocit? Co? Jako bysme žili na planetě opic. Jo!!!...
Odpověď na příspěvek od duo1 z 30.03.2005 19:26:19:

No to opravdu ne. Z tvého příspěvku jsem opravdu nepochopil jestli jsem nerozumící já nebo ty nechápeš ten můj. Když už tady napíšeš "realita je zdánlivé bytí" tak to může mít mnoho významů. Uvedl bys mi to tedy do kontextu?

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: