XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Ebisek

Ebisek

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Lord of The Spam, ...physics, internet, networks... :)))
Inovace !

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Ebisek Muž Ebisek ... 11.06.2015 04:49:15 ... (Strom/Strom)
Jeden další paskvil
Poskytovatelé internetových služeb by měli uchovávat data o cílových IP adresách. To by mělo policii usnadnit vyšetřování závažných kybernetických zločinů, snadněji by například zjistila, kdo nahrál na web závadné fotografie nebo videa.
Podle dosavadní vyhlášky ukládají poskytovatelé internetových služeb na půl roku IP adresy jedné strany komunikace. Podle nového návrhu by měly být na stejnou dobu uchovávány i koncové IP adresy.

Zákonodárci by si měli hlavně ujasnit co chtějí.

Policie bez nich podle mluvčí policejního prezidia Jany Macalíkové některé případy prakticky nemůže vyšetřovat. Týká se to třeba dětské pornografie. "Bez znalosti cílové IP adresy nelze zjistit, kdo fotografie uložil," popsala Macalíková.
Ale samozřejmě že může, stejně tak jako se to řešilo doteď. Ale vůbec nechápu, co mají poskytovatelé internetového připojení co společného se serverem na fotografie nebo videa. Pokud si nějaký webmáster namastí skript na upload obrázků a nebude u jednotlivých obrázků ukládat informace o uživateli, mohou si poskytovatelé internetového připojení klidně i duplikovat obsah pevných disků klientů, ale policii to bude k prdu. Stejně 99.5% těchti incidentů probíhá na serverech hostovaných v Rusku, USA a nebo někde jinde po světě. A zde platí totéž.

Podle kritiků by však mohla být tato data zneužita. To ale Tuhý odmítá s tím, že policie by se k údajům dostala až poté, co to povolí soud. "Je jasná garance, že by v tomto případě nemělo dojít ke zneužití," uvedl policejní prezident.
Ano, nemělo. A pan Tuhý by měl jít za kasu do supermarketu, když nerozumí tomu, že se nejedná o obavy ze zneužití policií. Problém je v tom, že poskytovatel musí udržovat nějaký obrovský server, kde tyto data bude uchovávat, ale hlavně to financovat. A kdo zaručí, že tento server bude zabezpečen správně? *14*

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/b...e-zjisti-snadno.html

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: