XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / >*< Pohlazení pohádkou >*<

 

>*< Pohlazení pohádkou >*<

>*< Pohlazení pohádkou >*<

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
*2637* 
Ahoj, vítej na fóru >*< Pohlazení pohádkou >*<
Zde najdeš pohádky, které se vyprávěly v místnosti Pohlazení
Vždy po odvyprávění sem vyprávějící vložil svoji pohádku, aby si ji mohl přečíst i ten, kdo ji nestihl, kdo ji chce pro své děti, nebo ten, komu se jen prostě líbila Koukám na tebe   *18*

Moderátoři: Johny, Johny_travnikar

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž avocado ... 08.08.2009 22:35:26 ... (Strom/Strom)
O hvězdičce ,,*100* Pohlazení*100*,,
Na samém konci vesmíru, kam oko ani nedokoukne a dalekohled nedohledí, bydlela malá, úplně maličká hvězdička*4005* Neměla ani jméno, jak byla malinká a zapomenutá. Kroužila na své malé oběžné dráze kolem svého malého modrého slunce a nudila se. Tak to šlo mnoho světelných roků.
Hvězda byla stále stejná. Stejně kulatá a stejně malá. To proto, že hvězdy nerostou. Prostě se narodí už velké a právě tak velké zůstanou celý svůj dlouhý život. Ale tahle hvězdička byla nejen stále stejně velká, ale také stále stejně zapomenutá. A protože už obíhala stále stejnou drahou svého koutu vesmíru svého slunce celé ty roky, světelné roky, začala se nudit. A nudila se čím dál víc. A čím víc se nudila, tím víc přemýšlela.
Co já bych tak podnikla. Jak já bych si s někým ráda hrála. Nějak si to tu zpestřila. Zkrátila si dlouhou chvíli.
Ale široko daleko bylo jen modré slunce. A to přeci s hvězdami nikdy nemluví a ani nesmí mluvit. A pak už byl jen černočerný vesmír. A tak dny plynuly a nic se nedělo. A protože se nic nedělo, bylo všechno ve svých kolejích a hvězdičce nezbylo než poctivě obíhat své slunce.
Až jednoho dne se v jednom koutu černé vesmírné tmy objevilo něco zvláštního. Nejdřív to byla taková zlatá tečka. Ale už zanedlouho byla z tečky spíše taková malá šmouha. A ta se stále zvětšovala a zvětšovala… Byla to bláznivá vlasatice Kometa . Už zdálky si smutné hvězdy všimla a namířila si to přímo k ní.
“Ahoj!” křikla vesele a obíhala kolem hvězdy a prohlížela si ji.
Hvězdička se zarazila: “Ahoj,” a dodala jako správně vychovaná hvězda, “já jsem Hvězda.”
“Já jsem Kometa !” kroužila vlasatice, protože komety už jsou takové. Nikdy chvilku nepostojí v klidu. “Ty jsi tu nová, viď? Když jsem tudy letěla naposled, tak tady bylo úplně pusto. Jen modré slunce a jinak tma.” zasmála se Kometa.
“Pusto je tady pořád. A taky je tu nuda,” povídá Hvězda a postěžovala si ještě: “Já jsem tu sama víš. A je mi tu smutno, že nemám kamarády.”
Vlasatice hodila hlavou, prohlédla si hvězdu ještě jednou dokola a pak povídá: “Staň se taky kometou! Poleť se mnou uvidíme spolu neznámé kraje a končiny. Už nikdy nebudeš sama!”
A tu se poprvé ozvalo moudré modré slunce: “Kometo, to nemůžeš! Bláznit malým hvězdám hlavu, aby se staly kometami. To by ten vesmír vypadal, kdyby si každý dělal, co ho napadne. Pamatuj si, vesmír má své zákony a ty jsou platné pro každého bez rozdílu! Ty jsi kometa, ona je hvězda. A tak je to správné.”
A Kometa to uznala. “Nemohou být všichni kometami,” a snažila se hvězdu utěšit: “Vlastně je to moc důležité a tak se nezlob…”
Ale já se nezlobím. Nechci být kometou. Víš, je tu nuda, ale jsem tady doma,” podala kometě ruku. “Třeba si spolu uděláme někdy o prázdninách výlet tady po okolí. Zastav se tady zase až poletíš kolem.”
Kometa se rozloučila a už už by letěla dál a tu se plácla do čela: “Víš co, já ti přece jen něco dám. Dárek! Ten nejkrásnější. Dám ti jméno. A až poletím příště kolem, zavolám na tebe.”
A od té doby se malá hvězdička jmenovala ,, Pohlazení,, a zářila mnohem jasněji *1279* Je to vznešené jméno, to nejlepší a nejkrásnější pro hvězdu z konce vesmíru.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: