XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Filosofie a náboženství / Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

 

Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
vše o této víře a co s ní souvisí
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Radagast ... 05.02.2017 09:36:06 ... (Strom/Strom)
režie vnímání
V podstatě se dá říct že vnímání lidí není ve vlastní režii. Jako první příklad jde o vnímání minulosti ať už jde o víru a další aspekty. Nebudete věřit tvrzení že úroveň inteligence lidí v dávné minulosti a současnosti je úplně stejná i když dnes je tolik vzdělaných lidí. A paradoxně právě vzdělání s tím souvisí, jistě všichni známe rčení co je psáno to je dáno a v současné době to má stejnou váhu jako v minulosti. Začal bych zrovna vírou zaměřenou na křesťanství vnímanou jako pocit který má dítě u své mámy hodnou milující a někdy i přísnou že. Problém ale je právě v tom že mnohé generace za tísíciletí se víru učilo a jak je v rodinách zvykem už na náboženství chodit od dětství a protože je to stejné jako učit se základy za nedlouho to vnímáme jako součást života a pravda je pro nás tá co bylo napsané v bibli a dalších knihách a vlastně to někdo vnímá stejně jako realitu že ráno vyjde slunce.
Je to tak silné že když se v reálném světě děje něco zlého nebo mezi lidmi něco co je v rozporu s příkladem pohádkového ideálu křesťanství tak věřící lidé se mohou chovat jak člověk trpící autismem. Představme si křesťanskou víru jako virus a zjistíme že se zlikviduje sám protože si odporuje a hodně protiřečí. Ale opravdu je křesťanství tak hodné jak se tváří? Podívejme se do historie kdy se křesťanství ve formě církve dostalo k moci vládnout lidem. To že tenkrát stačilo málo a už byl člověk veřejně zabit a u věcí tenkrát nepochopitelných byl označen za ďábla a přitom jen pomohl nemocnému a náhodně přišel na léčbu kterou svět tenkrát neznal a byl zabit nebo upálen. Nechápu jak i tenkrát věřící člověk mohl sledovat zabití nebo upálení a ještě odsuzovat toho člověka co takto byl zabit ... A taky je velké nespravedlnost a neznalost historie když nedávno tzv církevní restituce ... je to jen důkaz že co si neukradneš to nemáš. To že církev násilně brala majetky znásilnila ženy když někdo dobrovolně nepředal majetek je opravdu pádným argumentem jak získat vlastnické práva i po takové době.
slami990h Muž slami990h ... 15.04.2017 11:56:57 ... (Strom/Strom)
Re: režie vnímání
Odpověď na příspěvek od Radagast z 05.02.2017 09:36:06:
Vnímání lidí není ve vlastní režii. Tady jsi uhodil hřebíček na hlavičku. Člověk, co si tak zakládá na vlastní racionalitě, přesto je jeho racionalita jen malou lodičkou na rozbouřeném oceánu emocí, myšlenek, představ ap. To nemám ze sebe, ale je to velká pravda.

Začněme pravdou o sobě, Buddhismus, Jóga, celé hodiny meditací, až jsem "to" našel. Oko, které se dívá, nemůže vidět samo sebe, ale je to dívání, co lze nalézt, jakési ticho za vším, vědomí neproměnné uprostřed proměn. Co je stále je pravda, co se mění je pomíjivé.
Emoce přicházejí a odcházejí, tělo roste a stárne, touhy a názory se mění, atd., nic z toho nemůže být mé pravé já, jsem tu "nepřetržitě". Díváme-li se na své emoce, ... pohledem neproměnného vědomí, uvolňují se jejich vazby a já nalézám svobodu nezúčastněného, stabilitu. V roli nezúčastněného mohu sledovat vnitřní dramata, aniž by na mě měla moc.

Naučil jsem se dívat lépe, než mnoho jiných, ale i tak jsem byl jako pleva hnaná větrem.
Jako jogín jsem jednou přišel do kostela a tam jsem prožil to, co nikdy předtím, to, co jsem tam postupně nalézal mě posunulo dopředu, o nějakých 1000%. Dokázal jsem vidět svého guru, s veškerým jeho osvícením jen jako další plevu hnanou větrem.
Podíváš-li se na křesťanství z tohoto úhlu, pak si jistě všimneš, že tu neexistuje žádné, katolickou církví do mé hlavy vtlučené dogma, jak o něm píšeš, žádný virus. Uvidíš jen skutečného Boha.

Tento Bůh ti vzkazuje, aby jsi mu uvěřil, vezmi si od církve, co se ti může hodit a buď lepší než oni.
(Říkám ti, že nebudeš, oni to zkouší už téměř 2000 let a přesto cesta existuje, jediný kdo ji zná je Bůh, tou se musíš vydat.)
matrixxman Muž matrixxman ... 05.07.2017 21:02:05 ... (Strom/Strom)
Re (2): režie vnímání
Odpověď na příspěvek od slami990h z 15.04.2017 11:56:57:

Velmi zajímavý příspěvek. Mám o čem přemýšlet...

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: