XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Filosofie a náboženství / Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

 

Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

Křesťanství (víra kristovců, křesťanů)

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
vše o této víře a co s ní souvisí
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

slami990h Muž slami990h ... 05.04.2015 16:00:57 ... (Strom/Strom)
velikonoce
Tak tu máme zase velikonoce. Bylo by jistě nešťastné, nechat tak významný svátek bez povšimnutí. Tak co to vlastně my křesťané vlastně slavíme?
Skusím to uvést na příkladu, dejme tomu, že někdo někoho, třeba v návalu hněvu zabije(např. původně malicherný spor na začátku, který se vleče léta, který jednoho dne vyůstí v hádku, léty nashromážděná nenávist, hádka, skrat...)
Nyní na scénu přichází paní spravedlnost, člověk stíhán policií, vyšetřován, usvěčen. Soud, rozsudek, doživotí, zničený život. Tomuhle byl vydán, protože.............zabil.
A takhle je to i s námi, já vím, nejsme vrazi, Adam s Evou taky nebyli, jen jedli (zakázané) ovoce a přesto dokázal jejich skutek vnést do tohoto světa smrt všech lidí, kteří zde kdy žili. Tak tedy, jíst ovoce, nebo naše zalhat, ukrást, sex mimo manželství....to, co vidíme my, je jen příslovečná špička ledovce, malá část toho, čím jsou tyto věci ve skutečnosti. Každý z těchto našich skutků nás jednou spolehlivě dožene. I kdyby se člověk nechal pohřbít, nebo vystřelit do vesmíru, nakonec se bude stejně zodpovídat a prohraje všechno.
Nechci nikoho srašit, píšu to proto, aby bylo možné pochopit smysl velikonoc.
A jak si tak putujeme den za dnem vstříc té hrůze na věky(druhá smrt), teď(jak to jen napsat), přichází ta neuvěřitelná věc. Začala existovat možnost, jak tomu uniknout....tak to jsou ty naše velikonoce (a nejen ty).
Teď si nejspíš každý řekne, že tomu stejně nevěří a nechá vše pohltit tím, tak sladkým ateismem, tak něco na cestu, žádný vědec nikdy nedokázal, že ateismus je pravda a vsadit na něj svůj život? (Tak kdo je větší blázen?)
guest Muž goku ... 14.04.2015 12:10:23 ... (Strom/Strom)
Re: velikonoce
Odpověď na příspěvek od slami990h z 05.04.2015 16:00:57:

Zločiny některých papežů
Kdo jiný by měl být vzorem morálního a ctnostného chování, když ne papež. I mezi nimi se však našli jedinci, páchající zrůdnosti a zločiny. Poslali tak vzkaz řadovým věřícím: Nebojte se boha, ani my se ho nebojíme.

Štěpán VI.

Svolal do Říma synod, dal vykopat mrtvolu svého předchůdce, papeže Formosy, obléci ji do papežského ornátu a přivázat ji v Lateránu na trůn. Pak ji tři dny soudili. Mrtvý papež Formosus byl prohlášen vinným, pak byl vláčen ulicemi Říma nakonec vhozen do Tiberu.

Sergius III.

Dal chladnokrevně zavraždit své předchůdce, Benedikta IV. a Lva V. a spolu s nimi i několik nepřátelských kardinálů.

Jan XII.

Pijan, smilník, nadutý tyran, rozhazoval peníze kuplířům a děvkám, obžalovaný z vraždy, křivopřísežnictví, hanobení chrámu, krvesmilstva s vlastními příbuznými a se dvěma vlastními sestrami. Byl zabit manželem své milenky.

Benedikt IX.

Podle slov jeho nástupce se život papeže Benedikta skládal z loupeží, vražd a neřestí. Ze strachu před svým zavražděním opustil Řím, rozhodl se, že se ožení, prodal papežskou tiáru za 1 500 liber ve zlatě, aby nebyl chudým ženichem. Údajně dal otrávit papeže Klimenta II.

Řehoř VII.

Vedl spory s králem Jindřichem IV., dal ho do klatby, povolal do Říma normanské vojsko, které bestiálním způsobem Řím vyplenilo, povraždilo nevinné, znásilňovalo ženy a masakrovalo děti. Za tento masakr nese plnou zodpovědnost.

Kliment VII.

Ještě jako kardinál si vysloužil přezdívku „Kat z Ceseny“, když dal povraždit 4 000 obyvatel tohoto města kvůli povstání proti francouzským okupantům.

Urban VI.

Dal v roce 1385 uvěznit šest kardinálů v hluboké nádrži, kde byli na příkaz papeže krutě mučeni. Později z nich nechal pět zabít.

Bonifác IX.

Za jeho pontifikátu se hnací silou staly peníze. Každý církevní úřad měl stanovenou peněžní hodnotu, za každý prosebný list si dával papež platit.

Inocenc VIII.

V roce 1484 vyhlásil svou bulu Malleus maleficarum, neboli Kladivo na čarodějnice, kterou vypracovali dva němečtí mniši a která měla na svědomí statisíce mučených a zavražděných.

Alexandr VI.

Měl se svou milenkou Vanozzou de Cattanei čtyři děti, které obdaroval poctami a prebendami. Měl další milenku, Giuliu Farnese, se kterou měl dvě děti. Byl proslulý prodejem kardinálských postů, likvidací svých odpůrců a neřestným životem. Byl otráven kardinálem Adrianem Cornetem da Castellesi.

Julius II.

Byl nazýván „Hrozný“, dal v Římě pověsit tisíce zlodějů a pobudů. Jeho největší zálibou bylo válčení. Bojoval proti francouzskému králi Ludvíku XII.

Lev X.

Byl proslulý obchodováním s církevními úřady, odpustky, desátky, obíral nekřesťansky poutníky do Říma, zaměstnával hordu poradců, kteří objevovali nové zdroje peněz. Přesto po sobě zanechal díky svému rozmařilému způsobu života horu dluhů.

Pavel IV.

Byl nemilosrdný pronásledovatel kacířů. Podle jeho názoru si inkvizice počínala příliš mdle. Vinou jeho nelidské přísnosti nabyla inkvizice strašné pověsti. Nikde na světě nebyly vynášeny strašnější a hroznější rozsudky. Je znám jeho výrok: „Kdyby můj vlastní otec byl kacíř, vlastnoručně bych snášel dříví, abych ho mohl dát upálit.“ Tomuto papeži vděčí církev za seznam zakázaných děl a spisů.

Pius XII.

Byl tichým podporovatelem nacismu a s tím spojeným vražděním židů. Nevyslovil otevřený nesouhlas, naopak poslal Hitlerovi blahopřání ke zvolení kancléřem. Jeho postoj k Německu asi nejlépe vyjadřuje tento text: "Vždy jsme milovali Německo, kde jsme mohli strávit léta svého života, a milujeme je teď mnohem víc. Radujeme se z velikosti, rozmachu a blahobytu Německa, a bylo by špatné tvrdit, že si nepřejeme vzkvétající, velké a silné Německo." Vatikánskou banku I.O.R. založil v roce 1942, v době vrcholícího holocaustu.
Chorvatský masový vrah Pavelić informoval papeže o svých krvavých čistkách v koncentračním táboře Jasenovac. Od všech spojeneckých vlád přicházely papeži protestní dopisy. Mlčel ke všemu, i k zatýkání židů v Itálii, i když byl vystaven naléhání ze všech stran.
Ateistický komunismus pro něj znamenal větší nebezpečí, než nacismus se všemi jeho hrůzami, které viděl na vlastní oči.

Jan Pavel II.

Díky nesmlouvavému boji proti antikoncepci a potratům na základě nesprávné premisy, že člověku dal život bůh, přispěl k nekontrolovatelné porodnosti zejména v nejchudších zemích Afriky a Latinské Ameriky, což má za následek miliony dětí, trpících hladem a nemocí AIDS a jejich krutou smrt. To je zločin nepředstavitelných rozměrů.
A nemluvím ani o zásahu do textu, násilné křty a vnucování víry.nebo upálení jana husa.
slami990h Muž slami990h ... 02.05.2015 09:10:14 ... (Strom/Strom)
Re (2): velikonoce
Odpověď na příspěvek od goku z 14.04.2015 12:10:23:
Papežové. Bylo (vč. současného) 266 papežů, těch 14, s vyjímkou Jana Pavla II tvoří 5,26%, takže jen několik černých ovcí, nic víc. Chceš-li morální vzory, přibližně v době Štěpána VI (r.896-897) tu byli také sv. Cyril a Metoděj, sv. Václav.

My křesťané nesoudíme druhé, hledáme svoje vlastní chyby, aby mohli být napraveny, ("....kdo jsi bez viny, první hoď kamenem...") a totéž doporučuji i tobě.
guest Muž MacCh ... 02.05.2015 10:17:06 ... (Strom/Strom)
Re (3): velikonoce
Odpověď na příspěvek od slami990h z 02.05.2015 09:10:14:
Tvým přáním je mi rozkazem,*2781*.jsem bez viny.
slami990h Muž slami990h ... 03.05.2015 15:13:32 ... (Strom/Strom)
Re (4): velikonoce
Odpověď na příspěvek od MacCh z 02.05.2015 10:17:06:

16. Papež MacCh I.
Sám se prohlásil za svatého, za anděla a proroka, soudil a odsoudil Boha.... *16*
guest Muž MacCh (TOPMacCh@centrum.cz) ... 12.05.2015 12:27:34 ... (Strom/Strom)
Re (5): velikonoce
Odpověď na příspěvek od slami990h z 03.05.2015 15:13:32:
Soudce nesoudce jestli někdo smýšlí na vraždu at už jakoukoliv cestou např trestem, nebo nějakým jiným úchylným důvodem je vrah který svoje černé svědomí nesmaže ani kdyby milionkrát činil pokání v konskěm lejnu.
Ebisek Muž Ebisek ... 13.05.2015 02:49:00 ... (Strom/Strom)
Re (6): velikonoce
Odpověď na příspěvek od MacCh ( mailto:TOPMacCh@centrum.cz ) z 12.05.2015 12:27:34:

Ale i vrah byl stvořen Bohem.
slami990h Muž slami990h ... 17.05.2015 09:05:28 ... (Strom/Strom)
Re (7): velikonoce
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 13.05.2015 02:49:00:
Bůh člověka nestvořil jako vraha, (ono to ani nejde. Bůh je dobro a není v něm žádné zlo, nemůže vložit do člověka, co sám nemá). Vrahem se člověk stává sám.
guest Muž MacCh (TOPMacCh@centrum.cz) ... 17.05.2015 10:54:11 ... (Strom/Strom)
Re (8): velikonoce
Odpověď na příspěvek od slami990h z 17.05.2015 09:05:28:
Bůh není dobro když netají X masových vražd to já jsem o proti bohu svatější když sem nikdy nikoho nezabil *3*
slami990h Muž slami990h ... 17.05.2015 14:10:53 ... (Strom/Strom)
Re (9): velikonoce
Odpověď na příspěvek od MacCh ( mailto:TOPMacCh@centrum.cz ) z 17.05.2015 10:54:11:
Pokud vím, tak zabil. Myslím, že jsi se tu někde pochlubil, že jsi měl sex, předpokládám, že s nějakou slečnou. Pokud jsi ji k tomu přiměl, pak zabil. Přikázání Nesesmilíš, jeho porušení je smrtelný hřích (a Ježíš dodává, i kdyby jen v myšlence, je to totéž). To jstě jako křesťan víš, že?
guest Muž MacCh (TOPMacCh@centrum.cz) ... 17.05.2015 23:32:44 ... (Strom/Strom)
Re (10): velikonoce
Odpověď na příspěvek od slami990h z 17.05.2015 14:10:53:
jo jasně tohle myslím pane slami přeháníte vyštrachat jakoukolvůiv volovinu abys jste si dodal pocit klidu na duši *3* měl by vás někdo zastavit a celou řkc hodit do koše, nevidím na tom nic smilnivého vy blázne pokud je to z lásky ale jinak sem nic takového nepsal *18* pokud vím tak nezabil , vražda se v naši společnosti nepočítá tak jak ji chápete vy križáci *3* [jen mi přijde vtipný že bůh co zabil hustý počet lidi tak fanatik bude vždy krýt jeho zločiny a čistého člověka bude špinit a podsouvat mu neprokazatelnou vraždu to je zlo vážení., za tohle bych ho mohl obvinit ale tak nejsem trestající bůh ale bezúhoný tvor *40*bůh není bezúhoný tak úplně ale poskvrněný estli o sobě říká že je dobrý pak je lhář když si libuje ve vraždění. *105*Nebude mít výmluvu .] jakmile jednou někoho zabijete máte černé svědomí myslím si. A to chce bůh žít věčně s lidmi s černým svědomim to by bylo utrpení, To je pravda kterou církev kryje, a satan se jen směje. Takže mě nezajimá co řekl ježíš, není důkaz co vlastně řekl ,ale určitě to byl vic dobrák než ty!
slami990h Muž slami990h ... 18.05.2015 16:18:43 ... (Strom/Strom)
Re (11): velikonoce
Odpověď na příspěvek od MacCh ( mailto:TOPMacCh@centrum.cz ) z 17.05.2015 23:32:44:
Prázdný sud nejvíce zní.
slami990h Muž slami990h ... 17.05.2015 09:00:00 ... (Strom/Strom)
Re (6): velikonoce
Odpověď na příspěvek od MacCh ( mailto:TOPMacCh@centrum.cz ) z 12.05.2015 12:27:34:
Vražda a trest smrti není totéž, je to rozdíl mezi dobrem a zlem.

Pro příklad, jestli nějaký zločinec chce někoho zabít, je to zlo, jestliže se člověk, kterého chce onen zločinec zabít, brání a v sebeobreně zločince zabije, pak se vrahem nestal, protože má právo svůj život bránit. Tohle je spravedlivé.
Jestliže se tento napadený neubrání a je oním zločincem zabit, pak je tu spravedlnost zastoupena policí/soudem/trestem.

Kdyby spravedlnost neexistovala, mohl by si onen zločinec zabíjet podle libosti a nikdy by se mu nic nestalo, tohle je zlo. Spravedlnost je něco, co se staví proti zločinci a zastává se oběti, snad každý pochopí, že tohle je dobro.

Chceme-li aby zločinec nezemřel. Jestli nezabije, nebude odsouzen/popraven, tato volba je v jeho rukou, zná zákon, ví co riskuje. Jestliže se svého záměru zabít zřekne, unikne popravě. Jestliže se přesto rozhodne zabít, je popraviště jeho vlastní volbou, nelze za to vinit soud.

Co se Boha týče, ve Starém zákoně učí oko za oko, zub za zub, krev za krev, je to zastání(dobro) pro ty, kdo chtějí žít v pokoji, proti vrahům.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: