XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Magie

Magie

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
- Solve et coagula - 
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž OliiTS (fo.olii@post.cz) ... 03.05.2005 15:36:39 ... (Strom/Strom)
Nechci nikoho nijak nudit...
...chápu, že všichni přítomní se jistě věnují zajímavějším věcem(jako je třeba využívání kóduDNA v magii, theurgické hrátky, chytání choronzona, pokusy s urban-šamanismem, atd.), ale měl bych jedno téma a to toto:
Pravděpodobně většina lidí se setkala už v dětství s tím, že když něco uvidí/udělají, tak si mohou něco přát(a má se jim to i splnit...)... jedná se například o padající hvězdu, řasu za triko, sfoukávání svíček na dortu(resp. jejich plamene), atd. ... já jsem se třeba setkal s tím, že když uvidím modrého či zeleného trabanta a 3xposkočím(v případě vidění sanitky to bylo načrtnutí "čtyřky" nohou na zem), uvidím ještě ptáka a brýle... taky si může něco přát....
Oki, jedná se mi o toto:
-Dosahovali jste s tímhle někdy slušné výsledky(provděpodobnost, že by se to stalo i bez toho vs pravděpodobnost, že se to stalo s tímhle...)?
-Máte někdo nějaký fígly, jak efekivnost tohoto působení zvýšit?(působení to asi je...je tam vůle, koncentrace na přání, víra, drobný náznak rituelního rytmu.... to je fajn, ne?)
-Nějaké jakékoliv jiné postřehy?... Třeba jak to zakomponovat do větších operací(prací)...?
-Má trocha experimentování s tímto nějaký význam?....

Fenix.Fawkes:pokud se budeš tématem cítit příliš znuděná, klidně ho změň za "šťavnatější...)
Greik:jsem zvědav...
Cody:já se zapojím....
guest Muž Fenix.Fawkes ... 03.05.2005 15:47:49 ... (Strom/Strom)
Re: Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od OliiTS ( mailto:fo.olii@post.cz ) z 03.05.2005 15:36:39:
Super téma=)No já si myslím,že tyto přání jsou spíše mocí podvědomí...něco si moc přeješ a vsugeruješ podvědomí ,že se to stane a jelikož podvědomí nezná logiku tak vlastně ti přání splní(Murpyho moc podvědomí)takže například si každý večer jak hloupá říkám zítra je šťastný den...no vychází to..zatím, ovšem někdy usnu dřív než si to vsugeruji=) ale co už...kamarádka to používá a vyjde jí to na 99,9%......takže asi na tom něco bude....
LiThius.di.aLumiNiModrá hvězdička Muž LiThius.di.aLumiNi (lithius.di.alumini@seznam.cz) ... 03.05.2005 15:54:52 ... (Strom/Strom)
Re (2): Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od Fenix.Fawkes z 03.05.2005 15:47:49:

Souhlasím. Nedávno jsem četl několik knížek na podobné téma a musím říct že fungují skvěle. Jedna z nich se jmenuje Kyberpsychologie. A je vlastně o tom že když si vědomě vytvoříme dostatečně silný a motivující cíl, tak se ho ujme naše podvědomí a pracuje na něm.
Když vezmu triviální příklad, zvýšila se mi úspěšnost stíhání dopravních prostředků, zkrátila doba čekání na ně :o) Protože pevně věřím tomu že ho stihnu :o)
guest Muž Cody666 (w.f.cody@email.cz) ... 04.05.2005 12:10:59 ... (Strom/Strom)
Re: Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od OliiTS ( mailto:fo.olii@post.cz ) z 03.05.2005 15:36:39:

No já jsem na to v dětství na to dost kašlal, bral jsem to jako hru s neuzavřeným koncem, že spíš slibovali něco, co nefungovalo.

Ale pokud se k tomu přistupuje naplno, tak bych to viděl jako základní kámen tzv. "magického" rodičovství. Naučit provádět děti pidi magické operace. Jak říkal J.A. K. Magie Hrou:-)

Úspěchy jsem měl až v posledních letech, kdy jsem k tomu přistupoval s patřičným vhledem. Ale určitě se dá dosáhnout velkých úspěchů, pokud se s tím hodně a často pracuje.

Fígle nemám, ale:
Podpora silnou imaginací, zkombinovat s patřičným vyprávěním (pohádka atp.) a výsledek (positivní) hodně presentovat.

Experimentace je víc než doporučena, ostatně jako vše v magii.
LiThius.di.aLumiNiModrá hvězdička Muž LiThius.di.aLumiNi (lithius.di.alumini@seznam.cz) ... 07.05.2005 01:53:25 ... (Strom/Strom)
Re (2): Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od Cody666 ( mailto:w.f.cody@email.cz ) z 04.05.2005 12:10:59:
Říkáš velké úspěchy? Začinám čím dál tím přemýšlet že tohle se neděje nikde jinde než v těch 80% (prý nevyužitých) mozku. Vyzkouším :o)
guest Muž Cody666 (w.f.cody@email.cz) ... 09.05.2005 16:01:50 ... (Strom/Strom)
Re (3): Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od LiThius.di.aLumiNi ( mailto:lithius.di.alumini@seznam.cz ) z 07.05.2005 01:53:25:

Je to jako s výukou jazyka, pokud nezačneš v tom jazyku i myslet, nejsi v tom dobrý. Stejně je to i s Magií, jde o to přemýšlet a žít tím způsobem.
guest Muž binoa (binoa@centrum.cz) ... 14.05.2005 19:19:08 ... (Strom/Strom)
Re: Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od OliiTS ( mailto:fo.olii@post.cz ) z 03.05.2005 15:36:39:

Já ještě plivu na zem a dělám křížek nohou, když potkám pohřební vůz....a jsem schopna obejít celé město, když mi přes cestu přejde černá kočka...a nezapaluju cigaretu od svíčky, protože to pak umře námořník...
Zdali to má nějaký význam..zdali tyto rituálky k něčemu vedou?Uklidňují mě:)A to možná stačí..jsem totiž dost neklidná...
guest Muž Meribet (Meribet@seznam.cz) ... 19.05.2005 11:50:37 ... (Strom/Strom)
Re: Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od OliiTS ( mailto:fo.olii@post.cz ) z 03.05.2005 15:36:39:

Myslím, že tyto povídačky jsou založeny na efektu - když to uděláš a něco si přeješ a nesplní se, tak to zapomeneš, ale když se to zdaří, tak jsi tak v šoku, že to nezapomeneš a budeš dál rozhlašovat, jak je to pravdivé... aneb stále stejně houpavý tok života(příjemné nepříjemné příhody běžného dne...ale i velké události, ty obzvlášť) si proreflektováváme skrze tyto pověry, abychom se nenudili :))

To bylo, co si myslím, teď co cítím :)

Kdykoli mí číča přeběhne přes cestu tak mi zatrne a čekám, kdy se mi co stane a vždy se něco stane, při bouřce zapaluji svíčku by do nás nehodilo, sic bydlím ve městě v přízemí, když vidím kominíka chytnu se za knoflík, protože si vždycky říkám...co kdyby :))) Prostě věřím a na víře je postaven život :)
guest Muž hermes_trismegistos (hermes_trismegistos@post.cz) ... 21.05.2005 16:26:36 ... (Strom/Strom)
Re (2): Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od Meribet ( mailto:Meribet@seznam.cz ) z 19.05.2005 11:50:37:
Spravny postreh, nejen v ramci sociologie a psychologie. Je to dano principy replikace. Viz treba memetika ( http://lutmi.moraviapress.cz/hermes/h...ik.net/memetika.htm. Cokoli(fyzicke, ci nikoli-tedy jen informacni) se rado a casto replikuje, z toho vyplyva, ze se uspesneji(tedy treba geneticky casteji a dlouhodobeji) siri neco, co ma vetsi sanci na byti - v poripade pover a pod. se lepe uchyti cokoli, co je "nejak" podlozeno "fakty", nebo alespon se tak duveryhodne tvari. :-)) A tim jsme i u te "viry". Pry pomaha zit, ... v kontextu vyse napsaneho to vypada, ze ano, pomaha hlavne prezit. Osvedcilo se? Dobre, jednejme tak i nadale. Ted ovsem nemluvim o Vire, ze. .-)
guest Muž OliiTS (fo.olii@post.cz) ... 22.05.2005 11:18:55 ... (Strom/Strom)
lekci trinoo piják budit...
Odpověď na příspěvek od hermes_trismegistos ( mailto:hermes_trismegistos@post.cz ) z 21.05.2005 16:26:36:

ten link mi leze podivně....
http://lutmi.moraviapress.cz/hermes/h...tik.net/memetika.htm
asi by bylo lepší bez "."...
guest Muž Cody666 (w.f.cody@email.cz) ... 26.05.2005 07:20:48 ... (Strom/Strom)
Re:
Věřit je stále jednoduší než nevěřit, proto věří i nejzarytější skeptici. Bez víry by jsme byli asi nic. Což ještě neznamená že víra má význam. Ale asi se nám hodí k životu. Fajn berlička.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: