XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Bio životní styl

Bio životní styl

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
povídání o bioproduktech, ekologii, ekofarmách a prostě o všem co s biospotřebitelstvím souvisí
Myslím, že se řady bio spotřebitelů rozrůstají, takže budu ráda, když se seznámím se stejně zaměřenými lidmi. Obecně pod pojmem BIO lidé chápou, zrní, nechutné až nepoživatelné jídlo. Bohužel osvěta chybí, protože kdyby byla, tak si každý hned nemyslí že konzument BIO je makroBIOtik, nebo vegetarián. Chtěla bych, aby se to změnilo a proto založení tohoto fóra. (pozn. autora :-) - BIO = vypěstováno či chováno (jako zvíře:-) v rámci ekologického zemědělství, žádná chemie, zvířata za svého života poznají co je to tráva, slunce a vůbec normální život na zemi a ne jen klec či umělé osvětlení. Tak jo, to by zatím asi bylo všechno. Moc se na všechny stejně "ťahlý" lidi těším. Zatím pa tzetze

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž XalarmX ... 02.03.2006 10:42:44 ... (Strom/Strom)
ROZDÍL
a pokud nevidíš rozdíl mezi rostlinou a zvířetem, vem si na procházku květák.
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 04.03.2006 12:42:09 ... (Strom/Strom)
Re: ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 02.03.2006 10:42:44:

Rozdíl mezi rostlinou a zvířetem je samozřejmě markatní... nicméně pokud mi tu chceš argumentovat, že rostliny narozdíl od zvířat nezaslouží slušné zacházení a respekt, tak se jdi rovnou zahrabat *40* Pro mě má kdejaký strom přinejmenším stejnou cenu jako kdejaká kočka *4* Pokud pro Tebe ne, tak to o lecčems svědčí *5*

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 04.03.2006 15:06:12 ... (Strom/Strom)
Re (2): ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 04.03.2006 12:42:09:

nemyslím si, že je rostlina stejně jako zvíře schopná prožívat to, co je schopný prožívat i člověk. Neznamená to, že by se s rostlinama mělo zacházet špatně, ale co to je špatně? u zvířete je zřejmé, že to co vidíš na tom videu je špatné.. Jen podle mě rostlinám tolik nevadí, že rostou v řádku a pod. zatímco u zvířat je to opravdu něco jiného, stres, strach, bolest, radost ze života jsou schopné prožít stejně jako člověk...ten rozdíl mezi rostlinami a zvířetem je naprosto viditelný. nikde nepíšu, že by pro mě stromy neměly cenu, jen je něco jiného týrat zvířata a pěstovat květák v řádku.
Protože ten květák se má očividně dobře, zatímco zvíře očividně strádá...
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 04.03.2006 16:28:43 ... (Strom/Strom)
Re (3): ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 04.03.2006 15:06:12:

Ano, to je přesně ono. Ty si to nemyslíš... jestli to tak ale je nevíš (to neví koneckonců nikdo). Pro Tebe má prostě kytka menší cenu než "něco chlupatého". A to je přesně ten úhel pohledu na který tu poukazuju. Z mého to prostě vypadá tak, že když mám v kotcích ve velkochovu vyrovnaný k tomu účelu vyšlechtěný slepice a dopuju je stereoidama, není to o nic horší, než když mám na poli v řádcích květáky a sypu na ně chemii horem dolem.

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 04.03.2006 18:43:08 ... (Strom/Strom)
Re (4): ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 04.03.2006 16:28:43:

nevím jestli je to odvážné, ale podle mě rostliny nejsou schopné prožívat to co třeba prase...ale dá se říct, že jo, že pro mě má kytka menší cenu, než zvíře...neznamená to ale, že pro mě kytka, nebo strom cenu nemá...podle mě ty zvířata v kotcích opravdu jsou špatná volba, protože ty kotce nesplňují jejich podmínky pro "dobrý" život, zatímco se těm květákům "docela daří".
zvířata sice můžou být šlechtěná, pro chov, jako jídlo ... ale neznamená to, že je dobré je po celý jejich život týrat. když si samozřejmě to týrání uvědomují a protestují proti němu...
třeba na BIOfarmách jdou zvířata na jatka až do poslední chvíle naprosto v klidu a bez nucení, bez jakýchkoliv známek útlaku...(proč by taky nešly, když toho kdo je tam vede berou jako přítele, který se o ně stará a ne jako tyrana, který je mlátí).

prostě je to podle mě fakt veliký rozdíl
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 04.03.2006 19:38:26 ... (Strom/Strom)
Re (5): ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 04.03.2006 18:43:08:

Nevím jak v Čechách, ale na moravě jsou býci na porážku taky relativně v klidu(reltivně v klidu na býky s koulema :o) a na konci je přechodová komora s technikem s pistolí na přeražení krční páteře.... zvíře přijede od soukromého zemědělce (jeho "kamaráda") a má to rychlé a bezbolestné.

Přesně o to bagatelizování nám jde... není to všude stejné. A debilové s titulem co si koupí krávy někde v čechách a neumí se o to starat a zdechne jim to - tojsou zas individuální chyby jednotlivých lidí.
guest Muž XalarmX ... 04.03.2006 19:59:36 ... (Strom/Strom)
Re (6): ROZDÍL
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 04.03.2006 19:38:26:

no já byl na jatkách...byly to prasata, a klidné určitě nebyly...a taky mluvím celou dobu proti velkochovu. pokud jde o hovězí, tam jsou nejpřijatelnější techniky, ale slyšel jsem o střílení kolíků do mozku... jenže přes velký nátlak na rychlost často selhávají řezníci...a zvíře neni zabito a visí za nohu zmrzačené

- souhlas, ale ve velkochovech to tak je...ještě jsem neviděl velkochov, kde by měly zvířata "dobré" životní podmínky, proti BIOchoům nevystupuju, ikdyž s nima taky úplně nesouhlasím.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: