XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Bio životní styl

Bio životní styl

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
povídání o bioproduktech, ekologii, ekofarmách a prostě o všem co s biospotřebitelstvím souvisí
Myslím, že se řady bio spotřebitelů rozrůstají, takže budu ráda, když se seznámím se stejně zaměřenými lidmi. Obecně pod pojmem BIO lidé chápou, zrní, nechutné až nepoživatelné jídlo. Bohužel osvěta chybí, protože kdyby byla, tak si každý hned nemyslí že konzument BIO je makroBIOtik, nebo vegetarián. Chtěla bych, aby se to změnilo a proto založení tohoto fóra. (pozn. autora :-) - BIO = vypěstováno či chováno (jako zvíře:-) v rámci ekologického zemědělství, žádná chemie, zvířata za svého života poznají co je to tráva, slunce a vůbec normální život na zemi a ne jen klec či umělé osvětlení. Tak jo, to by zatím asi bylo všechno. Moc se na všechny stejně "ťahlý" lidi těším. Zatím pa tzetze

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Corpse_Bride ... 26.02.2006 21:53:11 ... (Strom/Strom)
bio maso
Ja nepatrim mezi vegetariany ani mezi a uz vubec mezi vegany.. zivota bez masa se dost desim.. protoze kdybychom meli byt uspusobeni k zivotu bez masa..tak nejsme vsezravci.. s biomasem rozhodne souhlasim a sama se ho snazim kupovat jen je obrovska smula ze za nej zaplatite 3krat vic nez normalne a to je stale v tehle pomerech pro nejaky lidi docela slusna palka, takze se nejspis ani moc zatim nema sanci uchytit... ale je to skoda.. protoze podminky ve kterym ty zvirata zijou ve velkochovech sou asi fakt docela nechutny..
guest Muž XalarmX ... 27.02.2006 00:10:02 ... (Strom/Strom)
Re: bio maso
Odpověď na příspěvek od Corpse_Bride z 26.02.2006 21:53:11:

O tom, jestli je člověk všežravec, nebo neni se můžeme jenom dohadovat. Podle toho co jsem se dozvěděl, začal maso jíst pravděpodobně z nouze v období sucha. A kvalitní zastoupení aminokyselin v mase nejspíše způsobilo to, že tady teď sedíme u monitoru a klepem do klávesnice. Pravděpodobně by se člověk vyvinul úplně stejně, ale asi by to trvalo dýl. Ale stavbou těla a orgánů určitě na predátory nevypadáme :-) nehledě na to, že nestrávíme sirové maso.

moc mě nebaví tady toto rozebírat, podle mě je člověk všežravec od toho, že může žrát všechno...tak proč zrovna zvířata?

Ale pro ty co nesdílí můj názor by se zvířata určitě měla chovat v BIOchovech...teda minimálně!

No tak už sem zase jinde...a pamatuj na to, že strach je jenom nevědomost :-)

k cenám za maso: a proč si myslíš, že je maso z intenzivního zemědělství tak levné? Já si jěště pamatuju jak do mě cpali názory na super zdravé kuřecí maso...věřil jsem, než sem se začal zajímat...a zjištění?
no tak kuřátka žijou 28 dní a během této krátké doby stihnou předrůst dospělou zdravou slepici z BIOfarmy...jak je to možné? v krmení samé hormony pro podporu rychlého růstu (steroidy)...právě kvůli tomuhle kuřata mají deformace pohybového systému, různé svalové nemoci...jako je vodnatění prs, časte srdeční problémy, které způsobují jejich předčasný úhyn, a nehledě na velký stres, který je dělá agresivní vůči sobě. Denně jsou cpány antibiotiky...to jen z prevence, kvůli různým epidemiím v chovech.
tak toto super zdravé maso opravdu nemusím.
podobné je to u všeho "ve velkém" a k uzeninám...tam už asi neni ani co říct.

Ale pravda, že zdravá a ohleduplná metoda je dost drahá a ne každý si to může dovolit. Taky jeden z důvodů to nejíst, nebo aspoň omezit :-)

vegan jsem něco přes 3 roky, předtím jsem měl ještě vegetariánské období...cítím se skvěle a mám čisté svědomí, že jsem se odprostil od tohoto "kolotoče hrůzy"

pro všechny: http://www.peta.org/feat/meatrix/
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 27.02.2006 00:10:32 ... (Strom/Strom)
Re (2): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 27.02.2006 00:06:31:

Nemusíš toto "super zdravé maso", takže radši baštíš "super zdravé rostliny", které jsou geneticky mutovány a denodeně cíleně i necíleně zasypávány tunami jedovatých látek a různých produktů chemického průmyslu? :o) Nic proti, ale stejně si nepomůžeš ...a navíc ti budou chybět některé významné prvky výživy. Pokud se teda nedodopuješ nějakými výživnými přípravky :o)

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 27.02.2006 00:14:26 ... (Strom/Strom)
Re (3): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 27.02.2006 00:10:32:

pokud jde o chemky, snažím se pro to dělat co jen jde a vyvarovat se jim...kupováním BIO, ale ne vždycky to jde to uznávám.

pokud jde o prvky, doplňuju jen B12 a nevím oničem jiném co bych nemohl získat bez živ. produktů.
Nebo máš na mysli nějaký konkrétní prvek?
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 27.02.2006 00:23:51 ... (Strom/Strom)
Re (4): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 27.02.2006 00:14:26:

- Já bych řekl, že 100%ně se tomu nevyhneš nikdy... Jednak není BIOfarma jako BIOfarma. A za druhé, třeba takové kyselé deště spadnou i na BIOfarmu :o)
- Nemám na mysli nic konkrétního...nejsem žádný odborník v tomhle směru. Pouze selským rozumem uvažuji, že složení živočišné a rostlinné stravy je natolik odlišné, že jen těžko uděláš takový zeleninový salát, který by Ti nahradil kuřecí maso :o)

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 27.02.2006 00:48:29 ... (Strom/Strom)
Re (5): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 27.02.2006 00:23:51:

máš pravdu, úplně se tomu nevyhnu, ale apoň částečně jo :-). rostlinná a živočišná strava je uplně jiná, ale rozhod jsem se nenahrazovat, všechno co člověk potřebuje pro nomální vývoj se dá získat z dobře rozplánované veg. stravy, je to tak.
Víš jak jednala moje doktorka když jsem začínal...pořád říkala, že na to doplatím......bla bla bla, já ji po celou dobu přesvědčuju, i když ona to nikdy nepřizná...že je jen oběť rudý výchovy a moc se spolíhá na to, co bylo, když se ona před 30 lety vyškolila na doktorku, od té doby se toho fakt hodně změnilo, různé testy mají v některých odvětvých i opačné výsledky a veg. život uznává a doporučuje většina uznávaných lékařských i dietických asociací. Paradoxní je, že mám všechny limity víc než v pořádku, teda kromě viramínu c...divné.

a tady nějaký ten prvek, co v kytkách nenajdu... CH.O.L.E.S.T.E.R.O.L. a B12 :-)
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 28.02.2006 12:46:24 ... (Strom/Strom)
Re (6): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 27.02.2006 00:48:29:

No jak myslíš, nemám důvod Ti Tvá přesvědčení hanět nebo rozmlouvat :o) Nicméně Tvůj názor nesdílím...a to nejen proto, že řízek je pro mě nejlepší dort :o)

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 28.02.2006 13:08:04 ... (Strom/Strom)
Re (7): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 28.02.2006 12:46:24:

ave, stejně je to podle mě u zvířat něco jiného...jo a nedávno jsem si koupil papriku, byla skoro velká jak meloun :-) a na chuť uplně odporná, že sem ji musel zahodit...
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 27.02.2006 16:08:22 ... (Strom/Strom)
Re (3): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 27.02.2006 00:10:32:

Geneticky mutovány?... ty seš magor jak ti od Green-pissu.*3* Docela mě to zovna u tebe překvapuje. No nic teď nemám čas hádat se s vegany a (eko)anarchisty co ví o ekologii prd, takže to probereme jindy :o)
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 28.02.2006 10:21:14 ... (Strom/Strom)
Re (4): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 27.02.2006 16:08:22:

Nejsem ani vegetarián, ani vegan, ani ekoanarchista, ani green-pissák a ani žádnej jinej vymytej zelenej mozek... nicméně úpravy genetického kódu polních plodin jsou dneska naprosto běžná věc a v našich zeměpisných šířkách se dokonce tato skutečnost ani nemusí uvádět na obalu výrobku :o) Mě osobně však žádné takovéhle úpravy nevadí. Uvedl jsem to jen proto, že mnoho lidem se před tím ježí vlasy hrůzou na hlavě....tedy alespoň teoreticky...doma to baští jak o život *3*

Elfik *88*
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 28.02.2006 11:20:23 ... (Strom/Strom)
Re (5): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 28.02.2006 10:21:14:

Jo to byla možná jen moje rychlá reakce na to, že jsi použil ty dvě slova dohromady. "Geneticky mutovaná".... to se musí Watson, Crick a Jockush obracet v hrobě :o) Mimochodem geneticky modifikujem už tisíce let šlechtitelstvím... tam je ale narozdíl od přímé úpravy možná kontrola až po dvou generacích a malá účinnost. Co se týče ohrožení ekosystému vadí to jen u ryb a to je ve všech legislativách celkem rozumně zakázáno. Já bych to chtěl mít značené... abych si to mohl koupit :o) Ale zase vzhledem k tomu, že po světě pobíhají kdejací blázni je lepší, že ty potraviny neznačí a oni ji sní nevědomky *4*
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 28.02.2006 13:30:45 ... (Strom/Strom)
Re (6): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 28.02.2006 11:20:23:

- Ano, použil jsem typickou argumentaci "ekomozků", protože se mi zdála naprosto na místě... Netvrdil jsem ale, že ten názor zastávám :o) To si pleteš hodinky a holinky :o)
- Jj asi tak... rostliny i zvířata se šlechtí od nepaměti...akorát až teď má parta lidí prdlajs co na práci a prudí. Kdyby byli ksuteční ekologové, jdou sázet lesy, místo těhle pindů .o)

Elfik *88*
guest Muž XalarmX ... 28.02.2006 13:39:51 ... (Strom/Strom)
Re (7): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 28.02.2006 13:30:45:

ale jsem tak... vysazování stromku se taky věnuju...a pokud jde o nějaké šlechtění, to si uplně vedle, jak můžou vyšlechtit kuře které během 28 dní předroste svoji matku????????? tohle neni šlechtění, to že jim děnně cpou antibiotika, aby svůj krátký život přežily, to taky neni šlechtění, pokud mají zvířata vlivem rychlého růstu deformace a srdeční nemoci to taky neni šlechtění, a podle mě tak vystresované maso nemá nic společného se zdravím.

pokud jde o rostliny, nechutné je jak je šikanujeme a nutíme růst v řádku :-))))))) nemyslíš? :-))))))))
guest Muž XalarmX ... 28.02.2006 22:04:49 ... (Strom/Strom)
Re (8): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 28.02.2006 13:39:51:

oprava, teď jsem zjistil, že EU jednoměcíční pěstování ze zdravotních aspektů masa zakázala a zvířata se ve velkochovech vyrobí za 45 - 50 dní, to pořád neni jako u Bio farem, takže to čistý nebude. Nicméně to, že schválili novou metodu, neznamená to, že je to správné, znamená to pouze to, že to pořád dobře vynáší.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 28.02.2006 23:02:22 ... (Strom/Strom)
Re (9): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 28.02.2006 22:04:49:

No realita vypadá trochu jinak... většinou vidím v obchoďáku tři typy kuřat :o) Cosi jihočeského co je strašně velké, nějaké kuřada popsaná japonskými hyeroglyfy které jsou na tom podobně a nakonec malinkaté kuřata EU. Vybírám si to naše tlusté české se značkou jakosti, protože jednak nepodporuju eurokomunisty ani východní šiřitele epidemií.Souhlasím, že eurokuře bude nepatrně(!) zdravější, ale náklady na jeho vypěstování budou čtyřikrát větší než na to naše velké české.Budeš ho muset dvakrát dýl krmit a bude mít ve srovnání s tím naším polovinu masa.A co je tedy pro přemnoženou civilizaci s limitovanmi zdroji přijatelnější? Velkochovy bych nerušil, ale pokud to jde maximálně bych podporoval rozčlenění na malé pozemky a heterogenitu... tedy malé soukromníky, jejich zázemí(EU a "ten co vládne s marťany"dělá opak) a také firmy zajišťující i malým podnikatelům(levně) prostředky kontroly svého chovu jako veterinární péči, jednoduché a lehce dostupné předpřipravené chem. testy napč. rozbory potravy atd.

Jak už je asi patrné z toho co jsem napsal je to třeba z mnohem praktičtějšího důvodu než, že "se na něco nemůžu koukat". Monopol je špatná věc, ale zase né každý... (třeba síť subdodavatelů a výzkumných center zvyšují mnohonásobně efektivitu a tím pádem náklady na spotřebu energie a surovin... což zase nepřímo vede k ušetření životního prostředí).

Ještě k těm kuřatům. Ať klidně narostou pětikylové za týden namačkané vedle sebe, ale geneticky modifikované aby jim to nevadilo a "byly na to dělané". Vyjímečně souhlas.
guest Muž XalarmX ... 01.03.2006 10:18:45 ... (Strom/Strom)
Re (10): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 28.02.2006 23:02:22:

no pokud jde o to, že by zvířatům něco nevadilo, tak zvířata, i přes to, že jsou to zdeformovaní hybridi mají svoje instinkty, které když jim je znemožněno provádět tak strádají a určitě spokojené nejsou, ostatně jestli si viděl to video a máš pořád stejný názor, že je vše v pořádku, tak už není problém v informovanosti, ale v tobě.

pokud někdo nechce připlatit za ohleduplnější a zdravější metodu, to chápu, protože vím jak tito lidi řvou,"kde by na to vzali" přitom mají tři auta a chatu v horách, coš mi příde "normální" chování člověka.

pokud jde o to, že ty zvířata se vyrobí "k tomu" , tak podle mě i zvíře vyrobené "k tomu" by mohlo prožít důstojný život, protože přece jen je to živé zvíře a ne pneumatika.

Máš, nebo měl si někdy psa? nebo nějaké jiné zvíře?
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 01.03.2006 20:31:12 ... (Strom/Strom)
Re (11): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 01.03.2006 10:18:45:

Já jsem o tomhle nepsal... ale když už jsi to načal důležitější než si uvědomit, že máme uměle mírnit následky cpaním peněz někam je uvědomit si, že ekologie není něco na co si musíme nejprve vydělat jak nám někteří tvrdí, ale může jít ruku v ruce s ekonomikou. Tvé horlivé zapálení je dobrá věc, ale chce to trochu zchladit hlavu a jít na to z druhého konce lesa, chápeme? *3* My potřebujeme ultraproduktivní chovy abychom optimálne využili omezené množství zdrojů, které máme.... pokud nechceme hladomory, větší dopad přelidnění atd. Nejsolidárnější je tedy ty zvířata geneticky upravit tak, aby podmínky námi požadovaného chovu byly pro ně přirozené. Video jsem z části viděl a taky se mi nelíbí. Ale jsou to jen důsledky ne příčiny - BTW selhání jednotlivců nepůjde plně kontrolovat nikdy. To a jiné věci jsem se ti taky snažil vysvětlit tou částí o větším vlivu soukromého sektoru v zemědělství. Zřejmě to ale šlo všechno někam mimo *18*

PS: Můj osobní názor je, že větší vliv a podpora soukromého sektoru by vyřešila většinu těch hrůz z toho videa... O tom ale nikdo nechce slyšet. Zvlášť EU. Jen se ti snažím naznačit kudy cesta vede a kudy ne. Odpovědnost za to je na těch, kteří rozhodují tam, kde legislativně odpovědnost nemají(díky imunitě) - tedy na kom jiném než politicích odpovědných leda tak za své zlepšené loby spoluprací s tu s jedním tu s více monopoly *4* Co ty na to?
guest Muž XalarmX ... 01.03.2006 21:56:39 ... (Strom/Strom)
Re (12): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 01.03.2006 20:31:12:

jediná možnost, jak zlepšit podmínky je podle mě za
a). snižování poptávky po mase z velkochovů

b). informovanost o životních podmínkách zvířat, to by mohlo mít za následek, že by se lidi zajímali jak jejich oběd žil a zemřel, v případě, že se jim to nelíbí, projevit nesouhlas - třeba koupením od ověřeného chovatele. tzn. podpora domácího zemědělství.

c). ......jinou možnost opravdu nevidím, protože dokud jim to bude sypat, nikdo nepoleví.

podle mě by se každý měl podívat jak maso které kupuje chovají a zabíjí a potom si udělat vlastní úsudek. ne přijmout názor většiny, než si udělá názor vlastní. to je podle mě taky jeden ze základních problémů...neinformovanost. Of. media o to nestojí, aby si nepobuřovaly lidi.

ohledně hladomoru: to je jen tak ale dva hektary půdy můžou živit :
1 masora
nebo 12 vegetariánů
nebo 50 veganů
jatečná zvířata spotřebují několikrát více obilí, než lidé. to by se mohlo použít tam, kde je hladomor. na jedno kilo masa padne asi sedum kilo obilí, které zvíře sní.
tj. další dobrý důvod k omezení masa.

já nevím, ale dokážu byt bez toho úplně, tak nechápu jak někdo může každý den sežrat ... masa a produktů ze zvířat a řvát že to potřebuje. když už není dostatečný důvod zdraví, etika - zvířata a hladomor, a určitě se najde víc dobrých důvodů, tak už nevím, jaký by musel být důvod aby se o to lidi zajímali.

já nemám vlastně nic proti rozumným masorům, ale celkem mě štve jak všechno zmenšujou.
(pokud řírek nepřečnívá přes okraje talíře, je to pořád jenom malý řízeček)
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 01.03.2006 23:45:44 ... (Strom/Strom)
Re (13): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 01.03.2006 21:56:39:

a) poptávka není po mase z velkchovů, ale po mase a to pokud možno levném. To že tomu aktuálně odpovídají velkochovy je věc zcela jiná. A vůbec "snížit poptávku"? To je trochu ekonomika naruby *3* Jednak to není technicky ani možné (nemůžeš přakázat lidem, co mají chtít) a za druhé to nikdo neudělá, cílem je naopak poptáívku uspokojovat :o)

b) většině lidí je spousta věcí ukradená. S tím nenaděláš nic, i když je to často smutné .

c) to zcela určitě :o)

- Ty se zajímáš, co se děje s těma kytkama, než je dostaneš na talíř? :o)

Elfik *88*
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 01.03.2006 23:34:40 ... (Strom/Strom)
Re (11): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 01.03.2006 10:18:45:

Nemůžeš srovnávat volně žijící zvířata nebo popř. zvířata (lehce) domestikovaná (pes, kočka) s "továrnou na maso" jako jsou Tebou zmíněná kuřata. Myslím, že v tomhle směru má Arcman pravdu... Jsou-li na to ta zvířata uzpůsobená, tak proč to tak nedělat? Ze všech hledisek je to výhodné - ekonomicky, ekologicky, rychlostí, objemem výroby...jediný problém je v tom, že někdo přehnaně moralizuje. Nebo bys byl radši, kdyby se kvůli zvyšující se potravní potřebě lidí vybila všechna volně žijící zvířata?
Koneckonců s rostlinama se děje totéž...také se vysazují hromadně, cpou chemií horem dolem a různými způsoby šlechtí. A pochybuju, že těm kytkám se to líbí. Taky to jsou živé organismy. Tím, že nejíš nadopovaná kuřata, ale nadopované kytky, nejsi o nic lepší :o)

Elfik *88*
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 01.03.2006 23:15:31 ... (Strom/Strom)
Re (8): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 28.02.2006 13:39:51:

Hmm, proč odpovídáš na něco, co jsem nepsal? :o)

- neříkal jsem, že jsi vymatlaný "ekomozek".
- nemluvil jsem o těch kuřatech, ale o "genetických mutacích" rostlin.

Elfik *88*
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 28.02.2006 22:43:31 ... (Strom/Strom)
Re (7): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 28.02.2006 13:30:45:

Nebo zdanili novostavdu a daňově zvýhodnili raději toho kdo si postaví ve starém zchátralém prostoru fabriku místo pindů, že dálnice a fabrika je veřejný zájem a když se tři lidi "dohodnou proti většině" (protože většinou víc než 3 lidi tomu nerozumí na tak odborné úrovni aby mohli posuzovat co tam ta dálnice všechno udělá :o), že jsou strašné svině a nepřátelé společnosti. Nejvíc mě dojímají tzv. morální vegetariáni a ochránci pejsků a laboratorních zvířátek (takové snahy jsou z morálního hlediska trapné už z toho důvodu, že jsou zaměřené egocentricky a selektivně jen na savce a ohánějí se morálkou :o), popřípadě party anarchistů jejichž oblíbená kratochvíle je zdupad pozemek majiteli kožečinové farmy a odejít s uspokojeným pocitem, že udělali něco pro ekologii.

Ale měl bych pro ně využití... když chcou být užiteční přenesl bych laboratorní výzkum na ně *47* Ostatně, když se jim nelíbí maso z domácích zvířat mohou se dobrovolně přihlásit na porážku a budou z nich konzervy*40*... vždyť kolik zvědavých lidí touží ochutnat lidské maso a odrazuje je od toho pouze nelegálnost něčeho takového. Navíc maso z vegana je velmi zdravé, protože vegan si pečlivě vybírá svou stravu z hlediska kontaminace chemikáliemi a navíc díky tomu, že se živí pouze rostlinnou stravou a střídmě má jen malý obsah tuků a některých nevhodných typů cholesterolu *1* Takový legislativní krok by zajistil zdravou výživu a životní styl i masožravé části populace a hlavně legalizací kanibalismu by se snížila i hustota populace, snížila konkurence a následkem toho i zátěž přírodních zdrojů, protože značnou část biomasy by lidi získávali zase z lidí a při vysokém počtu veganů by se možná dokázala uspokojovat veškerá poptávka po mase a nebylo by třeba hospodářských zvířat což by vedlo k tomu, že veškeré potraviny by byly primárně z rostlin a tak by se zvýšila efektivita zemědělství(a tedy i snížila ekologická zátěž) až o několik stovek procent *4* *2*
guest Muž XalarmX ... 01.03.2006 10:21:54 ... (Strom/Strom)
Re (8): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 28.02.2006 22:43:31:

o tom, že by si chtěl jíst lidi: jen nechápu jak se někdo svéprávný s občankou může obhajovat takovou strašnou, ale strašnou píííčovinou. V tom případě ať se masoři žerou navzájem a ti co chcou maso, by se pro něj mohli po čase obětovat, někdo dřív, někdo pozděj...
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 01.03.2006 20:21:57 ... (Strom/Strom)
Re (9): bio maso
Odpověď na příspěvek od XalarmX z 01.03.2006 10:21:54:

Ale maso z masožravých lidí je méně zdravější, takže když budou jíst vegany udělají stále pro ekologii více než oni a přitom je konkurenčně dotáhnou zdravotním stavem *4*
guest Muž XalarmX ... 01.03.2006 21:36:53 ... (Strom/Strom)
Re (10): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 01.03.2006 20:21:57:

no já bych se klidně sežrat nechal, ale momentálně nemám čas :o))))
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 01.03.2006 23:19:31 ... (Strom/Strom)
Re (8): bio maso
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 28.02.2006 22:43:31:

Tohle bych poslal jako otevřený dopis hnutí Duha. Ale to už trochu odbíhám od tématu fóra *85*

Elfik *88*
guest Muž tzetze ... 06.03.2006 12:36:07 ... (Strom/Strom)
Re (5): bio maso
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 28.02.2006 10:21:14:
Zase tak běžná věc to není, u nás je možno pěstovat GMO pouze kukuřici.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 06.03.2006 19:56:50 ... (Strom/Strom)
Re (6): bio maso
Odpověď na příspěvek od tzetze z 06.03.2006 12:36:07:

Tak to kdybych bydlel v praze, tak už by byla defenestrace :o) Co se týká rostlinné produkce dal bych GMO všude. Co se týká zvířa tak bych modifikoval ty kuřata, které jsou IMHO chuťově stejně hnusné :o) U skotu GMO není třaba... tam jsou dobře vyšlechtěné plemena už teď a nejsou přešlechtěné. Možná bych jim jen změnil "geny pro tuky" aby bylo maso zdravější :o)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: