XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Politika / 3. Světová válka

 

3. Světová válka

3. Světová válka

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Bude podle vás třetí světová? Dle mně ano...
Autor fora nevložil a ani nevloží žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Norkey (norkey@centrum.cz) ... 03.03.2014 20:53:36 ... (Strom/Strom)
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 04.03.2014 08:27:47 ... (Strom/Strom)
Re: WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od Norkey ( mailto:norkey@centrum.cz ) z 03.03.2014 20:53:36:

Nemám momentálně čas polemizovat s panem profesorem Zubovem ale už to že po tolika letech vlády „diktátora“ Putina mohl článek pana Zubova vyjít v novinách svědčí o tom že srovnání obsažená v článku poněkud kulhá. Je dobré, přečíst si i názor opačné strany.


http://neviditelnypes.lidovky.cz/ukra...3827_p_zahranici_wag

http://neviditelnypes.lidovky.cz/pril..._231710_p_cirkus_nef
guest Muž Joe73 ... 05.03.2014 01:41:15 ... (Strom/Strom)
Re (2): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od vagabund ( mailto:vagabund1@centrum.cz ) z 04.03.2014 08:27:47:
K názorům z opačné strany a idiotským dotazům typu: "Proč by to režim dělal? Komu pomůžou zastřelení demonstranti? Janukovyčovi nebo povstalcům? (Podobně: proč by Assad ostřeloval nějakou obytnou čtvrť chemickou municí? Komu to nejvíce prospěje?)" se mi chce napsat, že bychom se mohli ptát: Proč by Hitler vraždil židy? A podobnĕ: Proč by Stalin nechal na Ukrajinĕ umírat hladem rolníky? A zřejmĕ bychom si měli odpovědět, že to pomohlo židům a Ukrajincům dostat se dříve do nebe, takže si to nejspíš udělali sami. OMG
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 05.03.2014 09:06:28 ... (Strom/Strom)
Re (3): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 05.03.2014 01:41:15:

1."Proč by to režim dělal? Komu pomůžou zastřelení demonstranti? Janukovyčovi nebo povstalcům?
2.Podobně: proč by Assad ostřeloval nějakou obytnou čtvrť chemickou municí? Komu to nejvíce prospěje?
3.Proč by Hitler vraždil židy?
4.A podobnĕ: Proč by Stalin nechal na Ukrajinĕ umírat hladem rolníky?



Ano na první pohled Tvá argumentace vypadá docela logicky. Pokud je ale člověk znalý okolností za jakých se uvedené události staly, je zřejmé že Tvé závěry jsou manipulativní, doufám, že se jedná o manipulaci neúmyslnou která je daná pouze snahou obhájit si své postoje především před sebou samým i před ostatními.
Pokusím se zasadit zmíněné události do kontextu. Bohužel musím každou zmínit jen krátce, jinak by to bylo na mnoho stránek.


1.Každému kdo sledoval demonstrace na Majdanu od začátku, je jasné že policisté měli zjevně rozkaz nechat demonstraci v klidu vyšumět a nezasahovat, jen držet pozice. Chování demonstrantů bylo zcela opačné. Agresivně se na policisty vrhali, házeli na ně zapálené lahve s hořlavinou, dlažební kostky a tloukli do jejich štítů tyčemi a pokud došlo k nějakému zaváhání ze strany policistů tak mlátili i je. Janukovyč si uvědomoval, že svou funkci udrží pouze za situace, že nebudou mrtví. Novináři EU byli zcela na straně demonstrantů a demonstrantům bylo jasné, že každého zastřeleného ať už na jedné nebo druhé straně přičtou k tíži Janukovyčovi a z toho vyplývalo i jejich chování. Předpoklad že střelné zbraně mají pouze policisté vyvrátili i sami novináři. I ti viděli mnoho demonstrantů ozbrojených střelnou zbraní, jen když viděli novináře snažili se zbraně ukrýt.


2.Assad byl co se týče chemických zbraní v podobné pozici jako Janukovyč při možném použití střelných zbraní. Bylo mu jasné že pokud použije chemické zbraně on dá se očekávat přímý vojenský zásah USA nebo alespoň zvýšená podpora povstalců. Proto nebylo v jeho zájmu chemické zbraně použít. Povstalci věděli že Když se alespoň nepatrné části chemických zbraní zmocní a použijí, bude velmi těžké dokázat kdo je použil a vina padne na Assada.


3.Hitler vraždil Židy protože ti měli pod kontrolou značnou část Německých bank i průmyslu a jak už to u Židů bývá navzájem spolupracovali což vytváří pro každého diktátora nežádoucí protiváhu. Navíc potřeboval, jako tomu už v historii bylo mnohokrát, obrátit nenávist Němců v době bídy proti někomu kdo podle něj je za tuto bídu zodpovědný. Hitler počítal s vítězstvím ve válce a vítěz se nikomu za své činy zodpovídat nebude.


4.Stalin byl psychopat. Bolševická revoluce zavedla v zemi teror a Stalin jej dovedl k dokonalosti. Na rozdíl od Hitlera, který masakroval až na výjimky pouze své odpůrce, před Stalinem a jeho pomahači si nebyl jistý nikdo ani jeho největší obdivovatelé a příznivci, tak už to u psychopatů bývá. Zodpovídat se nikdy nikomu nemusel.
guest Muž Joe73 ... 07.03.2014 10:21:44 ... (Strom/Strom)
Re (4): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od vagabund ( mailto:vagabund1@centrum.cz ) z 05.03.2014 09:06:28:
1. Jak známo, tak Janukovyč už před tímto masakrem nechal unášet a mučit či zabíjet demonstranty, takže je nesmysl tvrdit, že Janukovyč si uvědomoval, že funkci si udrží jen, nebudou-li mrtví. Kdyby to byla pravda, tak by dohodl kompromis s opozicí už loni. Lidi tam mrzli měsíce a on na to nereagoval.

2.Assad ví, že dnes už nevládne v USA Bush, tudíž je vysoce nepravdĕpodobné, že by proti němu někdo zasáhl, i kdyby chemickými zbraněmi vybil všechny v Sýrii. Chemické zbranĕ byly tuším použity ve čtvrti, kde se pokusili Assada zabít. Byla to tedy nejspíš jeho pomsta. Takovíto masoví vrazi se s ničím memazlí a je jim fuk, jestli zabijí deset lidí nebo tisíc. Je holt po tatínkovi.

3. a 4. Většina židů žádné banky a průmysl neovládála. I ty ale Hitler zabil včetně žebráků, takže žádný racionální či ekonomický důvod bych v tom nehledal. Hitler nebyl o nic menší psychopat než Stalin a vraždil taktéž kdekoho bez ohledu na to, zda to byl jeho odpůrce, ostatnĕ zabil i Röhma a další, kteří mu byli naprosto oddaní a když byli na příkaz Hitlera zabíjeni, tak volali před smrtí Ať žije Hitler. Hitler taky napadl SSSR, ač byl Stalin jeho spojenec a šel mu na ruku. Hitlerovi naprosto důvĕřoval a nevěřil, že by Hitler na Sovětský svaz zaútočil, i když dostal jasné informace, že k útoku dojde.
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 08.03.2014 08:02:47 ... (Strom/Strom)
Re (5): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 07.03.2014 10:21:44:

1. Když někdo vytvoří dojem že Ukrajina je na dějinném rozcestí a rozhoduje se mezi cestou svobody, demokracie a prosperity, ta druhá cesta že vede do nesvobody, totality a úpadku, přičemž nebude cesty zpět, dá se předpokládat že vzniklé emoce rozdělí společnost na ty, co něčemu takovému věří a na ty co nevěří. Na obou stranách se objeví radikálové, kteří chtějí svůj směr prosadit hned a jakýmikoli prostředky. Představitelé EU tyto jakékoli prostředky posvětili a tím se stali odpovědnými za další vývoj situace. Janukovyč prosazoval demokratickou cestu. Násilí bylo nepochybně na obou stranách ale bez nedemokratických praktik by nebylo násilí. To že to byl Janukovyč kdo nechal unášet a mučit lidi je jen Tvá fantazie, stejně bych já mohl říct že Barroso nechal zločince házet zápalné lahve na policisty. Důležité je nepodporovat lidi v nedemokratickém řešení. Se zločinci na Majdanu žádný kompromis uzavřít nešel. Žádné dohody nedodrželi a ani o žádné neměli zájem.

2. Myslím, že Tví souvěrci, Syrští křesťané by Ti Tvůj názor na Assada rozmluvili.

Obama sice není Bush ale do Sýrie nebylo třeba posílat tanky a pěšáky. Úplně stačilo to co udělal Obama v Lybii. Bezletová zóna kdy Kaddáfiho letectvo nemohlo bombardovat pozice povstalců a naopak letecké údery letounů NATO bombardovaly pozice vládních vojsk by úplně stačilo.

3. Do jednoho odstavečku nelze zcela popsat osobnost Hitlera a jeho motivy. Röhm byl sice Hitlerův kamarád ale časem se jejich cesty a hlavně politické názory začaly rozcházet natolik že byla otázka kdo z koho. S likvidací Röhma Hitler dlouho váhal ale nakonec mu nic jiného nezbylo. Smlouva se Stalinem to byla od počátku jen lest on její dodržení nikdy nemyslel vážně. Jen po nějaký čas potřeboval mít krytá záda.

4. Stalin to bylo jiné kafe. Před tím si soustavně nebyli jisti ani jeho nejvěrnější. Ten likvidoval i své nejvěrnější zcela bez důvodu.
guest Muž Norkey (norkey@centrum.cz) ... 09.03.2014 11:39:41 ... (Strom/Strom)
Re (6): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od vagabund ( mailto:vagabund1@centrum.cz ) z 08.03.2014 08:02:47:

drobná korekce: dohodu nedodržel zločinec Janukovyč a nezodpovědně utekl do Ruského svazu. Parlament jej poté zcela legálně a ústavně sesadil. ;-)
__________
:Harvest Red
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 10.03.2014 05:53:27 ... (Strom/Strom)
Re (7): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od Norkey ( mailto:norkey@centrum.cz ) z 09.03.2014 11:39:41:

Já bych ty Tebou popisované události viděl trošku jinak. Janukovyč vyhrál jak komunální tak i parlamentní i prezidentské volby. Už před volbami se vědělo že je pro větší spolupráci s Ruskou federací než s EU. Přesto všechny tyto volby vyhrál.

V době pokusu o státní převrat má legálně zvolený president dvě možnosti. Buď povolat jednotky armády nebo policie které jsou mu věrné a nechat vzbouřence postřílet, nebo zdrhnout. Pokud neudělá ani to, riskuje, že bude viset na kandelábru. Bylo by naivní čekat něco jiného od šíleného davu, jaký na Majdanu byl. I poslanci si dokážou spočítat, co je čeká pokud neodhlasují to co si dav přeje.
guest Muž Joe73 ... 11.03.2014 01:21:48 ... (Strom/Strom)
Re (8): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od vagabund ( mailto:vagabund1@centrum.cz ) z 10.03.2014 05:53:27:
Koukám, že jsi i bez ruské propagandy přesvědčen, že lidi, kteří mají dost korupce atd., jsou šílenci, fašisti apod. Asi ti stačilo vidět, že tĕm davům demonstrantů žehnali představitelé různých církví:)
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 11.03.2014 06:00:37 ... (Strom/Strom)
Re (9): WW3 ahead
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 11.03.2014 01:21:48:

Lidi, kteří mají dost korupce, chápu. Už méně chápu, když svým jednáním způsobí ekonomický i politický rozvrat země a tím korupci ještě zvětší. Zvlášť když do voleb nebylo tak daleko a zvolením jiných lepších lidí mohli korupci snížit. Dokonce se tímto způsobem mohli posunout blíž k podpisu asociační dohody, pokud jsou přesvědčeni že EU je lékem na jejich hospodářské a politické neduhy.

Církev obvykle žehná oběma stranám konfliktu. Pochybuji že v tomto případě to bylo jiné.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: