XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Buddhismus

Buddhismus

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Nejvyšší pravda je zároveň nejvyšší radostí. Forum na téma: Jak vnímá západ Buddhovo učení.
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Austri ... 04.09.2005 15:49:34 ... (Strom/Strom)
Odpoved na Vase "SORRY"
Pripada mi, ze jste si precetli jenom kousek z toho co jsem napsal a nebo jen to co jste chtely.

Ok,mas pravdu,zformulovat jsem to mohl trosku jinak.....ale proc????

Nikomu nevycitam ze jsou verici je to vase vec,taky verim v neco ale sorry...buh to neni.
Nabozenstvi akorat ovlivnuje a manipuluje lidi ale nikdo to nevidi......Nechapu ze lidi mohou byt tak slepi.
Modleni vam novy barak nepostavi.

Kolik casu ztravi lide u oltare modlenim????? (v zivote) tydny,mesice,rok neustale.?
Pomaham fyzicky,protoze vidim muj uspech a lidi jsou vdecni

Arcmane-Rikas to samy,(o Budhismu)Kdyby jsi si clanek ode me precetl poradne (pouceni o vnitrku sebe samotneho) sorry
Tady mas zduvodneni PUDLO:
co vsichni ti zneuzity deti v klasterech?
upalovani nevynnych(Nejdulezitejsich lidi naseho dejstvi)
Co ziti v chudobe???Je na to moc moderni doba??Meni se???.....no ale vira se preci nemeni????

Jak muze byt cirkev po tolika spatnem porad uznavana..............?
guest Muž LouPudlo (pudlo@centrum.cz) ... 04.09.2005 19:22:19 ... (Strom/Strom)
Re: Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Austri z 04.09.2005 15:49:34:

Chápu že nemáíš kapacitu na to číst všechny příspěvky ve zdejších forech a tak nevíš o čem se tady hovoří. tak stručně: upalování nevinných a poškozování dětí - jsi přesvědčen že nebýt evropa křesťanská, tak by se podobná zvěrstva neděla?
Mám za to že ateisti a věřící jsou stejný lidi. A mezi nimi stejné procento úchylů.
guest Muž Doomer ... 11.09.2005 23:30:46 ... (Strom/Strom)
Re (2): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od LouPudlo ( mailto:pudlo@centrum.cz ) z 04.09.2005 19:22:19:
Mám za to že ateisti a věřící jsou stejný lidi. A mezi nimi stejné procento úchylů. - jj jen verici nemaji svobodnou vuli ale kdyz sou to stejny lidi se stejnym % uchylu tak by me zajimalo na co nabozenstvi[krestanstvi] podle tebe je?? ackoliv ja si myslim ze zrovna tech uchylu je v krestanske cirkvy celkem hodne [opravdu mnoho afer s malymi chlapci a papezova snaha ty pripady tutlat vypovida zase o moralni zkazenosti] ale jinak asi mas pravdu v tom ze nebyt evropa krestanska tak si evropa najde jiny prostredek k ovladani mysli lidi a dopadlo by to pravdepodobe stejne nebo velice podobne
jinak budhistum nebo jeste lepe taoistum zde fandim protoze zrovna taoismus je dle meho dobry priklad jak ma vypadat vira lidi si zacvici tai ci v lese prectou tao-te-ting zavesti z zebricku i-ting a nemusi se snazit ovladat sve blizni nebo nekomu nasilil podsouvat sve nazory
guest Muž LouPudlo (pudlo@centrum.cz) ... 12.09.2005 08:18:43 ... (Strom/Strom)
Re (3): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Doomer z 11.09.2005 23:30:46:

mám dojem že tvoje názory úszec souvisí s živtem v křesťanské evropě a že žáv v číně, bájil bys o křesťanství. Obecně , nejen v náboženství, máme dnes trend opovrhovat tím co evropa vyplodila a přiklánět se k tajemnému východu, ať už se jedná o cokoliv, kupodivu to sebedestrukčně platí i v oblasti medicíny.

JInak křesťranství si neklade za cíl snížit počet úchylů - respektive předělat úchyly na normální lidi. křesťanství si totiž neklade za cíl veřejné provozování zázraků - a odúchylovat úchyla je jako proměnit vodu na víno nebo nechat beznohého chodit.

Docela mě baví hláška o nesvobodné vůli křesťanů, zřejmě v kontrastu se svobodnou vůlí tvojí. Zajímalo by mě co si pod tou svobodnou vůlí představuješ. Jsem přesvědčena že svobodnou vůli - ve smyslu "dělat si co chci" nemá nikdo. Jenom ti, kdo chtějí dělat jen to co můžou. Takže pokud si myslíš že svoboudnou vůli máš, tak jsi svázán daleko více než ti, co si přiznají že jsou omezeni. Jsi daleko lépe manipulovatelný.
A to opomíjím šílené množství manipulací, které s naší vůlí a myšlenkami dělá matka příroda. Lidské vlivy jsou hadr.
guest Muž Doomer ... 12.09.2005 10:17:57 ... (Strom/Strom)
Re (4): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od LouPudlo ( mailto:pudlo@centrum.cz ) z 12.09.2005 08:18:43:
mas spatny dojem ze kdybych zil v cine mel bych rad krestany a nerikam ani ze sem taoista mimoto v cine sou lide tohoto vyznani pronasledovani dale ucinost cinske mediciny konkretne akupunktury byla prokazana cetl sem to cca pred 3dni u kamose studujici medicinu ve skriptech a ac neni tak ucina jako zapani medicina tak musis vedet ze zapadni medicina je vedecka a akupunktura vychazi z viry kdyby krestani prisli z opravdovou lecbou ktera ma vetsi ucinost nez placebo [modlidba] tak by krestanstvi bylo alespon na neco dobre protoze jak sama pises ani z nikoho neudela lepsiho cloveka [coz treba myslim ze tai-ci jako taoisticka disciplina v urcitych moznostech muze] ani cloveka nevyleci nijak mu nepomuze jen ti mozna neco dava a to asi bude pravo strefovat se do lidi ktere vubec neznas a kteri neveri ....... jinak mas s tou svobodnou vuli do urcite miry pravdu krestanstvi jako prostredek ktere rika co si lidi maji myslet a maji delat je pryc dnes je daleko lepsi nastroj a to je televize ktera vychovava lidi odmalicka podunou ti nazor co si mas o cem myslet reknou ti co mas koupit [zajimava paralera s dorionem ktery dosadi kneze podle sveho uvazeni zminovany zminovany v jinem klubu] takze jak rikas sou dnes v otazkach svobodne vule horsi veci nez krestanstvi [nezapomen ale kuli tomu na otazku na co krestanstvi je?] a taky vubec nesouhlasim s tvou hlaskou [ale vubec me neprekvapuje] ze matka priroda dela nejake manipulace oproti svobodne vuli lidi ale vim ze je to klasicky nazor krestanu proto taky priroda ve stredoveku celkem utrpela a napr velke selmy zmyzeli temer uplne PS:svobodna vule ve smyslu delat si co chci a sou na tom nejlip ti kdo chteji delat jen co muzou me napada dobry priklad a to ze krestani ostre vystupujou proti zakonu o homosexualech s nazorama ze by hodne lidi opustili rodiny a zacali zit s osobou stejneho pohlavi je to tim ze krestani to berou jako pokuseni a hodne z nich to "pokuseni" citi tak si mysli ze ho citi kazdy ale snadnejsi by u takovych lidi bylo priznat si fakt ze je buzna :-))
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 12.09.2005 10:40:07 ... (Strom/Strom)
Re (5): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Doomer z 12.09.2005 10:17:57:

Ono by to tak hrozné nebylo, kdyby si některé církve nemyslely, že se to dá léčit nebo převychovat a nesnažili by se to aplikovat v praxi.
guest Muž LouPudlo (pudlo@centrum.cz) ... 13.09.2005 14:27:45 ... (Strom/Strom)
Re (6): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 12.09.2005 10:40:07:

já mám dojem že poslední církevní stanovisko je "je to postižení, nedá se s tím nic dělat". s tím že ten postižený člověk je hold inkompetentní k založení rodiny a je odsouzen k životu osamotě, či v řádu, podobně jako je beznohý odsouzen k jízdě na vozíku.

Já osobně homosexualitu také nepovažuji za "normální", jako se ji snaží různá hnutí označit (a už se jim to podařilo, viz WHO). Ale také si nemyslím že je to něco, co by se mělo potlačovat. Jsem toho názoru že to je přesně ta věc, která by se neměla zákonem (kanonickým ani veřejným) regulovat. (přičemž nepřijetí zákona o registrovanám partnerství považuji za regulaci).

Mimochodem máš dojem že zákon o homosexuálních svazcích u nás blokují křesťané? Kolik opravdu věřících lidí v parlamentu doopravdy je? Především to jsou páprdové a konzervativci bez ohledu na víru. Konzervativci vždycky byli a vždycky budou, případnou víru používali jen na překrytí svých názorů, pro něž nemají jiné logické odůvodnění, než nejasný pocit že "takle je to přece správně".
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 10.10.2005 13:06:57 ... (Strom/Strom)
Re (7): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od LouPudlo ( mailto:pudlo@centrum.cz ) z 13.09.2005 14:27:45:

Podle zoologů 5% lvů je homosexuální orientace a vytváří skupiny, které jinak jsou složeny ze lvic a jednoho lva, pokud je to pravda, je homosexualita rozšířená vlastně všude: Proč by pak člověk měl být vyjímka?

Jestli je to pravda, pak člověk který řekl: kdyby bylo 80% homosexuálů, považovali bychom to za normální, vlastně řekl velkou pravdu. Prostě většině lidí vadí odchylky. Jedna věc je jasná, silně katolické Španělsko podobný zákon má, není to tedy jen otázka víry nebo náboženství. Čína dodnes homosexuály léčí, do roku 1986 je popravovala.
guest Muž ARCMAN (arkman@seznam.cz) ... 03.12.2005 23:28:39 ... (Strom/Strom)
Re (8): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 10.10.2005 13:06:57:

Vlastně nesnášenlivost k odchylkám je jedna z přirozených životních strategií. Když si vyberu partnera, který se líbí mě a né většině můžu tak znevýhodním své potomky, protože moji potomci nebudou odpovídat většinovému modelu "krásy".Vyvinulo se to jako mechanismus zachování fitness, když se jedinec dostane do jiné komunity. Bohužel mechanismus funguje tak dobře, že je nevraživý proti všem odchylkám - i těm, které nekonkurují nebo se nezapojí do rozmnožování. Nezbývá nic jiného než si uvědomit rozumově nesmyslnost takového kalkulování vůči homosexuálům když stojí úplně mimo výběr...
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 04.02.2006 18:56:42 ... (Strom/Strom)
Re (9): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od ARCMAN ( mailto:arkman@seznam.cz ) z 03.12.2005 23:28:39:

Dobře, jestli se třeba díky tomu nemnoží albíni v přírodě, dá se to chápat. Jestliže se to projeví tím, že jedno náboženství, chce vládu nad jiným, dá se to chápat. Jestli se to projeví tím, že jeden člověk tímto hledá způsob, jak zlikvidovat druhého v rámci zákona, nedá se to chápat.
V tom vidím hlavní rozdíl. Co všechno už křesťané za dobu své existence chtěli likvidovat? Zatím žádný buddhista křesťany likvidovat nechtěl.
guest Muž Cody666 (cody@email.cz) ... 05.02.2006 01:45:20 ... (Strom/Strom)
Re (10): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 04.02.2006 18:56:42:

Mohli bychom se vyvarovat generalizace?
- ne křesťané, ale křesťanská církev->katolická církev
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 05.02.2006 10:30:37 ... (Strom/Strom)
Re (11): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Cody666 ( mailto:cody@email.cz ) z 05.02.2006 01:45:20:

Angličané nebyli většinou katolíci ale anglikáni a ve své době byla Anglie největší koloniální mocnost, před nimi to bylo katolické Španělsko. To obojí byly země s jednou křesťanskou církví uznanou jako státní, některé církve byly v koloniální velmoci Anglii trpěné ale katolická zakázaná.
guest Muž Cody666 (cody@email.cz) ... 09.02.2006 20:38:22 ... (Strom/Strom)
Re (12): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 05.02.2006 10:30:37:

No, ale to co vy trvdíte je velmi plochá generalizace a tu apriori odmítám.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 09.02.2006 22:38:29 ... (Strom/Strom)
Re (13): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Cody666 ( mailto:cody@email.cz ) z 09.02.2006 20:38:22:

Dobře, jestli je to generalizace, ukažte mi koloniální mocnost,
1) stát je dnes v OSN a v době založení OSN měl kolonie,
2) tato země v době největší koloniální slávy neměla jednu státní křesťanskou církev.

Nerozlišuju církve, chci znát jenom jednu nekřesťanskou zemi. Portugalsko, Španělsko, Anglie později Velká Btitánie, Francie, Holandsko, Belgie, USA později zabraly španělské kolonie a koupily Aljašku od Ruska. Po II. světové válce japonské kolonie zabraly USA, po I. světové válce německé kolonie zabraly VB a Francie.
guest Muž Cody666 (cody@email.cz) ... 10.02.2006 22:16:31 ... (Strom/Strom)
Re (14): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 09.02.2006 22:38:29:

To mi je upřímně řečeno jedno, prostě odmítám rčení ve stylu všichni křesťané upalují kacxíře, všichni křesťané nejedí kari. Je to něco ve stylu, jakože všichni Češi kradou. A proto gerenralizaci, jakoukoliv a obzvláště nábožensskou VELMI ODMÍTÁM.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 27.03.2006 12:05:09 ... (Strom/Strom)
Re (15): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Cody666 ( mailto:cody@email.cz ) z 10.02.2006 22:16:31:

Všechny církevní špičky se v době největší slávy snažily hubit své odpůrce, lišilo se jen provedení.
Buddhisté nechali podle zeměpisných možností člověka zmrznout nebo prorůst bambusem.
Taoisté své odpůrce topili.
Islamisté sekali končetiny a umřel hladem, nechávali roztrhat koňmi nebo naráželi na kůl.
Křesťané upalovali nebo naráželi na kůl hlavně v Polsku. Vůbec nejde o všechny křesťany ale třeba Jezuité unášeli děti jinověrců, aby bohaté rodiče přinutili přestoupit na katolictví a odkázat jim majetek.

Ona ta historie není jen nudná ale nedá se zamlčet. Lituji toto není generalizace, to jsou jen holá fakta.
guest Muž serafX ... 28.03.2006 00:46:54 ... (Strom/Strom)
Re (16): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 27.03.2006 12:05:09:
Pokud někdo nechá člověka zmrznout nebo prorůst bambusem, není to buddhista.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 29.03.2006 22:26:59 ... (Strom/Strom)
Re (17): Odpoved na Vase "SORRY"
Odpověď na příspěvek od serafX z 28.03.2006 00:46:54:

Dnes buddhisté nejsou u moci, tak se odvolávají na jiné věci. Popisoval jsem historii a je možné ji ověřit. Poslední prorostlí bambusem byli zajatci ve Vietnamské válce. Největší vliv měli buddhisté za Čingischána.
guest Muž serafX ... 31.03.2006 00:32:29 ... (Strom/Strom)
Re (18): Bambus
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 29.03.2006 22:26:59:
Nechat někoho prorůst bambusem je špatná věc, která mu způsobí mnoho strasti a tomu, kdo ho nechal prorůst i samotnému bambusu způsobí zlou karmu. Nicméně mi stále uniká, jakou souvislost mají zajatci prorůstaní bambusem ve Vietnamské válce s buddhismem.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 31.03.2006 20:02:31 ... (Strom/Strom)
Re (19): Bambus
Odpověď na příspěvek od serafX z 31.03.2006 00:32:29:

Buddhisté odmítali používání sečných zbraní, na základě toho se vyvynuly techtiky jak zabít protivníka i s mečem, v Číně Kung-fu, v Japonsku Jiu-jitsu a byly ještě jiné, které byly na malém území, v této době byly nejničivější sečné zbraně. O 400 let později se nebránili sečným zbraním, už nebyly nejničivější. Proto se hledaly prostředky nejbolestivější a nejvíce odstrašující.
guest Muž serafX ... 01.04.2006 20:11:42 ... (Strom/Strom)
Re (20): Bambus
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 31.03.2006 20:02:31:
Jiu-jitsu je bojové umění japonských samurajů, nemá tedy s buddhismem nic společného. Kung-fu je bojové umění buddhistických mnichů a jeho filosofie vychází z buddhismu. Jde o cvičení, jehož účelem je fyzická kompenzace dlouhých meditací, při nichž mniši rozvíjejí svoji mysl. Dle starých legend základní cviky začal používat Bodhidharma při jeho meditacích a dále bylo toto bojové umění rozvíjeno v buddhistických klášterech. Postupem času proniklo mimo sanghu, rozvinulo se do spousty stylů a bylo ovlivněno taoismem a dalšími filosofiemi. Sečné zbraně se při cvičení kung-fu používají např. šaolinská šavle, meč, nůž, srp a spousta dalších.
Tolik k bojovým uměním. Jakou souvislost mají se zajatci prorůstanými bambusem ve Vietnamské válce, mi však zůstává nadále záhadou.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 02.04.2006 20:49:12 ... (Strom/Strom)
Re (21): Bambus
Odpověď na příspěvek od serafX z 01.04.2006 20:11:42:

Pokud vím, odpověděl jsem jasně, původně náboženský trest používali buddhistické země dál jako trest smrti trestních soudů. Jinde se náboženské tresty nepoužívaly pro tresty odsouzených trestními soudy. Kdo tomu chce rozumět to ví, kdo nechce toho nedonutím. Poslední případ použití byl Vietnam, pak už ne.
guest Muž serafX ... 05.04.2006 16:50:58 ... (Strom/Strom)
Re (22): Záhada bambusu
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 02.04.2006 20:49:12:
V buddhismu neexistuje náboženský trest, tedy pokud za náboženský trest nepovažujete vyloučení z kláštera. To, že poslední případ použití byl Vietnam, je informace sice zajímavá, nicméně souvislost mezi buddhismem a prorůstáním nikterak neobjasňuje. Takže se táži potřetí: jaká je souvislost mezi prorůstáním zajatců ve Vietnamské válce bambusem a buddhismem? Očekávám vaši odpověď a pevně věřím, že už mne přestanete nadále napínat a onu záhadnou souvislost uveřejníte.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 09.04.2006 11:42:16 ... (Strom/Strom)
Re (23): Záhada bambusu
Odpověď na příspěvek od serafX z 05.04.2006 16:50:58:

Potřetí odpovídám, že jsem na to odpověděl a kdo chce pochopil, kdo nechce toho nutit nemůžu.
guest Muž serafX ... 15.04.2006 11:09:28 ... (Strom/Strom)
Re (24): Záhada bambusu
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 09.04.2006 11:42:16:
Uchopit neuchopitelné, pochopit nepochopitelné. V tichu mojí mysli.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 05.05.2006 20:42:47 ... (Strom/Strom)
Záhada reality a myšlení
Odpověď na příspěvek od serafX z 15.04.2006 11:09:28:
Proč reálné znalosti se liší jen málo třeba způsobem uspořádání, nepochopitelné má všude jiné vysvětlení?
guest Muž serafX ... 21.05.2006 22:25:38 ... (Strom/Strom)
Re: Záhada reality a myšlení
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 05.05.2006 20:42:47:
Znalosti získané různými způsoby se liší od sebe jen málo, stejně jako dvě fotografie stejné věci focené z různých míst mohou být podobné a lišit se od sebe jen v detailech.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 24.05.2006 10:29:24 ... (Strom/Strom)
Re (2): Záhada reality a myšlení
Odpověď na příspěvek od serafX z 21.05.2006 22:25:38:

Konkrétně jsem měl na mysli souhvězdí. Ze stejného místa na stejné obloze, následovníci Antiky v Evropě vidí souhvězdí řecky, jinak si je sestavili Arabové, jinak budhisté pro určení astrologické vhodnosti manželů na Srí Lance, jiné uspořádání mají Číňané.
Přesto, mezinárodně se používá řecký popis z Alexandrie s latinskými názvy, hvězdy jsou vždy za této podmínky stejné.
guest Muž serafX ... 24.05.2006 20:37:37 ... (Strom/Strom)
Re (3): Záhada reality a myšlení
Odpověď na příspěvek od Pehosaman ( mailto:hosamen@centrum.cz ) z 24.05.2006 10:29:24:
Každý z nich si je sestavil jinak, samotné hvězdy zůstávají stejné.
guest Muž Pehosaman (hosamen@centrum.cz) ... 24.05.2006 21:16:16 ... (Strom/Strom)
Re (4): Záhada reality a myšlení
Odpověď na příspěvek od serafX z 24.05.2006 20:37:37:

Jenom jsem chtěl ukázat, že jedna věc má více řešení pro uspořádání a všechny jsou správné, protože jsou odvozené z pozorování.
Všichni došli ke stejnému výsledku řešení příkladu ze stejného zadání v matematice, došli ke stejnému výsledku při tavení kovů, to požívají všichni.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: