XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Bisexualita

Bisexualita

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Lidičkové, pojďme si na toto téma pokecat...
Bisexualita - (bi = dvojitý, sexus = pohlaví) je typ sexuální orientace jedince k jedincům obou pohlaví v přibližně stejné míře. Pojem označuje nevyhraněnou pohlavní orientaci mezi homosexualitou a heterosexualitou.

Sigmund Freud ve svých výzkumech z roku 1905 uvádí, že má lidská sexualita bisexuální základ - tzv. vrozená bisexualita. Vycházel z poznání, že v ženském hormonálním obraze sice dominují hlavně ženské pohlavní hormony (estrogen), ale nalezneme i mužské (testosteron). V mužském naopak hlavně mužské, ale i ženské. Za jejich regulaci odpovídá hypofýza. Na tento poznatek po několika desetiletích navázal americký odborník Alfred Kinsey, který ze vzorků 6 000 žen a 5 000 mužů všech věkových kategorií z různých kulturních a sociálních vrstev vytvořil sedmistupňovou škálu (prvním je nula a nejvyšším číslo 6). Jednoznačná heterosexuální orientace dotyčného člověka reprezentovala 0 a číslo 6 výlučně homosexuální orientaci. V pásmu 2 - 4 se tedy nachází bisexualita. Přibližně 13 % mužů uvedlo, že za poslední 3 roky byli převážně homosexuálně orientování.

Všeobecná charakteristika

Bisexualita je sexuální orientace, za příznivých okolností doprovázená schopností vytvářet plnohodnotný citový vztah s osobou nebo osobami opačného nebo stejného pohlaví. Bisexuální jedinci mohou mít tedy tělesnou i citovou náklonnost k osobám obou pohlaví.

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž formeesz (tomasforman78@gmail.com) ... 16.01.2018 21:50:31 ... (Strom/Strom)
Bi
Já Tom od Trutnova

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: