XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Bisexualita

Bisexualita

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Lidičkové, pojďme si na toto téma pokecat...
Bisexualita - (bi = dvojitý, sexus = pohlaví) je typ sexuální orientace jedince k jedincům obou pohlaví v přibližně stejné míře. Pojem označuje nevyhraněnou pohlavní orientaci mezi homosexualitou a heterosexualitou.

Sigmund Freud ve svých výzkumech z roku 1905 uvádí, že má lidská sexualita bisexuální základ - tzv. vrozená bisexualita. Vycházel z poznání, že v ženském hormonálním obraze sice dominují hlavně ženské pohlavní hormony (estrogen), ale nalezneme i mužské (testosteron). V mužském naopak hlavně mužské, ale i ženské. Za jejich regulaci odpovídá hypofýza. Na tento poznatek po několika desetiletích navázal americký odborník Alfred Kinsey, který ze vzorků 6 000 žen a 5 000 mužů všech věkových kategorií z různých kulturních a sociálních vrstev vytvořil sedmistupňovou škálu (prvním je nula a nejvyšším číslo 6). Jednoznačná heterosexuální orientace dotyčného člověka reprezentovala 0 a číslo 6 výlučně homosexuální orientaci. V pásmu 2 - 4 se tedy nachází bisexualita. Přibližně 13 % mužů uvedlo, že za poslední 3 roky byli převážně homosexuálně orientování.

Všeobecná charakteristika

Bisexualita je sexuální orientace, za příznivých okolností doprovázená schopností vytvářet plnohodnotný citový vztah s osobou nebo osobami opačného nebo stejného pohlaví. Bisexuální jedinci mohou mít tedy tělesnou i citovou náklonnost k osobám obou pohlaví.

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž kinder ... 12.12.2010 21:48:53 ... (Strom/Strom)
Smutne je
Smutne je ze lidi odsuzuji lidi jaky sou ja jsem L a mrzi me ze to berou jako nemoc newim jak dal wubec nemame s pritelkyni klid na wesnici..jedine odstehowat ale to nemuzu skrz praci a mlada skrz skolu..newim uz jak to wyswetlit nebo co jim wadi clowek jako clowek..todle me trapi dost dlouho!zdrawim fajn lidicky tady at jsou jakykoliw papa
guest Muž standoslav ... 13.12.2010 07:56:07 ... (Strom/Strom)
Re: Smutne je
Odpověď na příspěvek od kinder z 12.12.2010 21:48:53:
Neves hlavu, ve meste by samo bylo lepší, ve vetsich m., je kazdemu buřt, co kdo je atd, ale i na vesnici to přijde dříve nebo později. Před 20ti lety to bylo o moc horší a žila by jsi s nějakým mužem jen naoko a v trápení.
feainne Muž feainne ... 23.12.2010 23:30:09 ... (Strom/Strom)
Re: Smutne je
Odpověď na příspěvek od kinder z 12.12.2010 21:48:53:

Lidé, kteří používají W tak jako ty, jsou opavdu nemocní a zaslouží si být odsouzeni.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: