A pro milovniky vinka něco k němu na zakousnutí Slané vínové pečivo
Potřebujeme :
3 a 1/3 hrnku hladké mouky, 2 kostky rostlinného tuku, 11 lžic bílého vína, špetka soli, kmín, mák a sůl na posypání.
Příprava receptu
Z mouky, tuku, vína a soli vypracujeme těsto, které necháme v chladničce nejlépe přes noc, vždy však nejméně 2 hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme na obdélník o síle asi 5-6 mm a vykrajujeme různé tvary. Poklademe je na plech, potřeme pomazánkou a upečeme. Pomazánka: 1 kelímek zakysané smetany, 15 dkg strouhaného sýra, 2 žloutky - vše vyšleháme. Obměny: 1. Část můžeme potřít rozšlehaným vejcem a posypat solí, kmínem nebo mákem. 2. Můžeme připravit i malé šnečky. Vyválené těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, paprikou, kmínem a solí nebo potřeme již připravenou náplní. Náplň do šnečků: 1 vejce, strouhaný sýr, paprika, kmín, sůl - vše smícháme. Pak svineme jako roládu a nakrájíme na plátky, které uložíme na plech. Každého šnečka ozdobíme polovinou mandle nebo ořechu a upečeme.
|