Ďábelská játra Tak jeden receptík pro začátek.Je to mňamka ať uz s rýží nebo brambory a nebo jen tak ke chlebu
Potřebujeme k tomu:
500g kuřecích jater, 1 porek, 1 cibule, 50g slaniny, 1/2 kostky masoxu, 3 lžíce mouky, drgeny kmín, 2 lžíce rajského protlaku nebo 3 lžíce kečupu, 1 lžíci másla, sůl a pepř.
Játra odblaníme a nakrájíme na kousky.Porel očistíme a nakrájíme na kolečka,cibuli oloupeme a najemno nasekame.Slaninu nakrajíme na malé kostičky. V kastrole necháme kraátce vyčkvařit slaninu,přidáme maslo a cibulku a necháme ji zesklovatět.Přidáme játra,okmínujeme a opepříme,přisypeme porek a za občasného míchání chvíli dusíme.Jakmile játra pustí šťávu,přimícháme protlak nebo kečup,podlijeme trochou vody a nechame dusit do mekka.Potom přidáme masox,který ve směsi dobře rozmícháme,poprášíme moukou a opět dobře rozmícháme.Podle potřeby přidame trochu vody.Za občasného míchaní vaříme 15-20 minut.Nakonec ochutíme solí.
A teď už jen dobrou chuť
|