XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Politika / Kreacionismus x Darwin x Däniken

 

Kreacionismus x Darwin x Däniken

Kreacionismus x Darwin x Däniken

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Tak a tady se bavte o vzniku světa, argument proti argumentu a nezahlcujte jina temata :P
Jak vznikl svet? Muze za to Buh, ktery jej stvoril, nebo jsme z opice a nebo nas prinesli UFOni. Nebo je jina teorie. Sem s vasimi nazory :P :)

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 05.03.2009 17:30:39 ... (Strom/Strom)
Presunuta odpoved z fora Politika tematu Velka islamska revoluce (pokracovani v diskuzi, tohle je vhodnejsi tema)
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( Karliiisek@seznam.cz ) z 24.02.2009 11:47:11:

Tohle napsal Nekrotroll

"Pohoda:)
1. Z hlediska teoretického bys měl pravdu, nicméně narozdíl od ostatních teorií má Darwinova alespoň nějaký základy v pozorování, atd., takže jako jediná má být učena ve školách. V opačném případě žádám, aby se začlo učit o neviditelném růžovém jednorožci, což je zase moje pevná víra.
2. Jo, jenže čím víc budeš tolerovat všemožný náboženský výstřelky, tím hůře se ti bude ta sekularizace školství bránit.
3. Mimoškolských aktivit si můžeš sehnat během chvilky tolik, že nebudeš vědět, co s nima. Jako ano, stát by mohl propagandě zdraví něco věnovat, ale jinak je to lenost jednotlivců. Já se třeba teď velmi stydím, že zase nějakou dobu nic nedělám, byť to bylo způsobeno nemocí, ale před chvílej jsem psal kámošovi smsku, protože je to boxer a já bych rád začal boxovat a zase musim začít posilovat, dříve jsem dělal dřevěnej šerm, běhat můžeš chodit, plavat můžeš chodit, kapelu mám, články píšu, číst si můžeš, atd.....těch aktivit je, že by se z toho jeden po**al, kdyby to měl všechno zvládat...stačí jenom chtít...
4. Vše se nedá vysvětlit současnou technikou, ale to neznamená, že za to může Bůh nebo že to nezvládne budoucí technika.
5. Podle nich mají opodstatnění v bibli a oni ji čtou mnohem víc jak ty:)
6. To teda není o ničem, je to velmi dobrej základ, ale musíš se od něj odrazit dál:)....a upřímně řečeno, na tezi: "LaVey na význam kašle a já taky. Na významu nezáleží. Záleží na realitě. Myšlenka je ospravedlněna až praxí....." odpovědět: "No prostě LaVey je o ničem" - to docela dost smrdí snahou nevidět argumenty, nemyslíš?

PS: Ty máš jeden ohromnej problém, chlape. Jsi absolutista. Například nacismus neodmítáš na základě zdravého selského rozumu, ale hledal jsi v něm tak dlouho až jsi našel (a to velmi pochybnou) tezi o tom, že nemá právo na existenci, protože náckové prohráli válku (hádali jsme se o tom jinde) a toho se držíš jak klíště, stejně tak sis udělal absolutistickej názor na satanismus a toho se taky držíš jak klíště. To je hodně špatná cesta. Nauč se vybírat si a vidět věci z více hledisek. A to neznamená, že s těma hlediskama musíš i souhlasit, ale prostě chtělo by to na tomhle zapracovat.....přijde mi, jak kdybys měl strach z tý vší relativity...Proč?...Což nevidíš, jaké poskytuje naopak možnosti?"

1. I Darwinova teorie ma trhliny - viz. http://www.planetopia.cz/zaslapnuty-trilobit.html Samotni tvurci Neviditelneho ruzoveho jednorozce to berou jako satiru - http://cs.wikipedia.org/wiki/Nevidite...3%BD_jednoro%C5%BEec
Proto bych ucil pouze tyto tri teorie ;)
2. Jake nabozenske vystrelky mas na mysli?
3. To jo, ale Ty jsi jiz dospely, ale deti je k tomu nutno vest ;)
4. Neda se vse vysvetlit soucasnou technikou, jako napr. co bylo pred Velky treskem :P
5. No Svedci Jehovovi maji hodne sverazny preklad Bible, to snad ani neni Bible ;)
6. To neni o argumentech. Proste La Vey je k nicemu, kdyz odpovedi mas i v Bibli, jde videt, ze La Vey Bibli nepochopil ;)
7. (Tve P. S.) Nejsem absolutista, jen nemam rad totalitni ideologie. Nacismus skoncil s Hitlerem, dle jeho slov na konci valky i dle jeho Mein Kampfu. Satanismus je zbytecny, jednak La Vey nepochopil Bibli a jednak jine formy satanismu se daji realizovat jinde neni k tomu treba satanismus ;)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 06.03.2009 11:03:17 ... (Strom/Strom)
Re: Presunuta odpoved z fora Politika tematu Velka islamska revoluce (pokracovani v diskuzi, tohle je vhodnejsi tema)
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 05.03.2009 17:30:39:

1. Nikdy jsem neřekl, že je dokonalá a NRJ je satira, to vím dobře, ale svým způsobem je křesťanství naprosto stejná satira, jenom se ti lidi berou vážně:)
2. Například snaha učit kreacionismus ve školách, snaha zakazovat potraty, všeobecně veškerý snahy kecat do politiky a tak...
3. To je pravda, ale měl jsem tím na mysli, že tohle maj dělat rodiče a těch aktivit se daj sehnat mraky, takže jich není nedostatek.
4. Co bylo před velkým třeskem neumí vysvětlit nikdo, akorát se mnozí tvářej, že na to odpověď maj (například Bůh).
5. To maj, no:)
6. Ne, LaVey ji odmítl a krom toho se zaměřoval na křes´tanství v praxi, na teorii kašlal a to oprávněně, protože praxe teprve myšlenku ospravedlní nebo naopak zavrhne. A to teda to je o argumentech, akorát ty sis podobně jako u nacismu udělal svůj absolutistickej názor a držíš se ho jak klíště.
7. Jak vidíš, tak nacismus neskončil. Satanismus je velmi užitečná věc. LaVey to naopak pochopil velmi dobře. Forem satanismu je dost. Některý jsou Ok, jiný totálně na palici.
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 07.03.2009 16:25:10 ... (Strom/Strom)
Re (2): Presunuta odpoved z fora Politika tematu Velka islamska revoluce (pokracovani v diskuzi, tohle je vhodnejsi tema)
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 06.03.2009 11:03:17:
1. Jenze takovehle veci tuto teorii silne nahlodavaji.
2. To ostatni souhlasim, ale jinak by se ve skolach mel vyucovat kreacionismus, kdyz darwinismus je pouha teorie.
6. No ja rikam, ze La Vey nepochopil Bibli, kdyby ano, nenapsal by satanskou bibli. Ne, nasel jsem vratke zakladni kameny techto "ideologii" ;)
guest Muž Nekrotroll (Nekrotroll@seznam.cz) ... 07.03.2009 18:58:11 ... (Strom/Strom)
Re (3): Presunuta odpoved z fora Politika tematu Velka islamska revoluce (pokracovani v diskuzi, tohle je vhodnejsi tema)
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 07.03.2009 16:25:10:

1. Eh, jaké věci? jak to myslíš?
2. Ne, žádnej kreacionismus. Kreacionismus je založenej na fantaziích. Víš, věda se už nakecala spousty kravin, ale hodněkrát už je opravila...a víš proč?...protože tady jsou určitý postupy a neustálý zpochybňování a bazírování na faktech a tak se stane, že se spletou, ale taky se pak zpravidla opravěj.....věda dosáhla takvoejch pokroků právě díky těmhle postupům.....postupům, který jsou kreacionistům cizí...kreacionismus je snaha vědu zneužít a zideologizovat...tohle chceš učit?
3. Omyl, LaVey bibli pochopil a taky plně chápal, co je zač křes´tanství a proto napsal SB. A jakej prosimtě vratkej kámen jsi našel? Akorát pořád opakuješ, že to nepochopil aniž bys věděl něco o tom, co hlásal:)
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 10.03.2009 16:46:53 ... (Strom/Strom)
Re (4): Presunuta odpoved z fora Politika tematu Velka islamska revoluce (pokracovani v diskuzi, tohle je vhodnejsi tema)
Odpověď na příspěvek od Nekrotroll ( mailto:Nekrotroll@seznam.cz ) z 07.03.2009 18:58:11:
1. Ten odkaz, co jsem Ti hazel - zaslapnuteho trilobita lidskou nohou, resp. botou.
2. Taktez Ti muzu odpovedet na evoluci, ze je to zalozene na fantazii, kdyz nikdo nedokaze rici, jak vznikl svet, co bylo pred Velkym treskem. Jsem proste proto, aby se vyucovaly vsechny mozne teorie (realne, tedy tri), tak aby bylo zuzene pole pro ovladani mladeze ruznymi fanatiky (at uz vulgarni darwinismus a la nacismus, ci nabozensky fundamentalismus a la islam, resp. krestanstvi). Chci dat studentum dostupne infomrace o poznatcich v teto problematice, nechci vytvaret nejaka tabu, tech jsme si uzili dost a dost.
3. Někteří odpůrci LaVeyova satanismu ho obviňují z protiřečení. Například devátý bod satanského devatera je odporován názorem, že církev nereprezentovala svými aktivitami odkaz Krista, tudíž když LaVeyův Satanismus odporuje kristovým myšlenkám a zároveň odporuje církvi, což znamená že v obou případech odporuje sám sobě. Dále jsou kladeny otázky vztahu jednotlivce a mocenského uskupení. Církev jako mocenské uskupení funguje na principu vnitřního protekcionismu, címž odporuje šestému body a zároveň jej naplňuje vůči svému okolí. - http://cs.wikipedia.org/wiki/Satansk%C3%A1_bible

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: