XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Nevěra

Nevěra

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Co si myslíte o lásce a/nebo nevěře?
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Espinosa (espinosa@jaw.cz) ... 21.08.2004 03:16:01 ... (Strom/Strom)
Blbost !!! :-)
AAAA jsem tu první :-)

Laska a nevěra ??? No slovo nevěra vzniklo diky ženám. Protože nás nalakaji ... buh vi na co :-) Ja ne. No a pak nas odhodej jak spinave pradlo. Ba aj huř. No co z toho plyne pro ženy ???

Budte radi že vsichni kluci nejsou jako ja .... a nemaj styl pro ITALSKOU rodinu. Tam neplnit to co slibujete nám chudakum duveřivejm .... tak Vás pak zastřelit. Zadna nevera ... zastřelit. Nevera je hnus .... tohoto bych se neučastnil ... to jen slaboši. !!! Žena si je moc dobře vedoma že nám lhala ... a tim zhřešila ... jedno jak. No ale jake mi mame pravo ji byt neverjenj ??? Žadné !

Oko za OKO !:-)

COSA-NOSTRA je nemocná ! Nebo co :-)
guest Muž HRANooLKA ... 21.08.2004 17:14:15 ... (Strom/Strom)
Re: Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od Espinosa ( mailto:espinosa@jaw.cz ) z 21.08.2004 03:16:01:prvni jsem tu byla ja pac jsem to zalozila:)ale prekvapil si me cekala jsem ze stezovat si budou zeny.jako treba ja a ne muzi.no ale koukam ze zklamani jsou vsichni bez rozdilu pohlavi.ale opravdu si myslis ze za to muzem jen my zeny?vzdyt kolikrat u vas staci jen aby okolo vas prosla krasna blondynka a muzete se zblaznit.a neverny byvyte taky vic nez my holky.

ja na neveru nazor mam takovy ze kdyz uz je tak to znamena ze v tom vztahu neni neco v poradku protoze kdyby byl vzah uzasnej nikdy by prece nehledal nekoho jinyho.a nebó ty co podvadi si chteji neco dokazat.no nevim,je to zvlastni kolobeh zivota jediny co vim je ze nevera je a bude.coz je sice krute ale realne.
guest Muž Espinosa (espinosa@jaw.cz) ... 21.08.2004 17:34:14 ... (Strom/Strom)
Re (2): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od HRANooLKA z 21.08.2004 17:14:15:
Kdepak kluk se diva po jiny pokud je nespokojenej doma. No takze pokud projde blondynka tak nic .... ale pokud vni vidi nekoho hodnjesiho a mylejsiho .... a nekoho kdo se mu bude starat o rodinu .... a bude opravdu jeho typ .... no tak je to jasne ne ? Ale zase nerikam nevera .... rikam vyber si jednu na celou dlouhou tu dobu .... ale dnesni doba .... samej serial ... sex kazdej s kazdym po nejake dobe .... no a reci holek .... jsem mlada chci si uzit .... babičky Vám to taky rikaj seš mlada uživej si života ... ne že skočiš nejakymu blbcovi ... k oltaři .... a udelas si deti. SEs mlada hezka ... tak uzivej.

No tak to je takova blbost .... achjo ....

No a ja jsem tu byl prvni .... a pak proč ženská by tu meli brečet ? Spis chlapy ....

pač žena je dablovo pleme sexu ....
guest Muž klokan-rek ... 08.10.2007 11:39:53 ... (Strom/Strom)
Re (2): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od HRANooLKA z 21.08.2004 17:14:15:

Nehnevaj sa na mňa ale nemáš celkom pravdu. Aj ja som sa obzrel po peknej žene, ale slepotu som neslúbil len vernosť, ved aj vy ženy sa obzriete po peknom chlapovi. Takže ? Ale ja som za 17 rokov nebol neverný a snažil som sa manželke dať všetko čo som len vedel aj lásku. A zrazu bum doastal som riadnu ranu ked som zistil že si našla iného ktorého miluje a on miluje ju ! Nakoniec ked im to prasklo sa on na nu slušne povedané vykašlal. A zrazu že zistila že ma lúbi. Zostal som pri nej ale možem jej vobec veriť ? A prečo, vraj sama nevie. Bola doma bez práce a ja som makal aby sme mali z čoho žiť. No nudila sa a robilo jej belmi dobre ked jej on pochleboval aká je pekná a ako po nej túži (čo robí dobre Vám všetkým ženám) a zrazu to od neho brala ako niečo úžasné, kdežto odo mna to brala akoby nič.
Vieš neviem ako poznáš mužov ale mna to zobralo a riadne. Som vnútorne strašne neštastný a aj ked to už bude pomaly rok sa s tým neviem vyrovnať. Alebo poznáš recept ? Tak daj budem ti vdačný. A k tomu žiarleniu ja som doteraz nikdy nežiarlil ak niekam išla sama, alebo ak ju niekto z priateľov pohladil alebo pobozkal, veril som jej ale zato ona žiarlila na mna ako besná. Tak potom o čom to je ?
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 08.10.2007 22:20:33 ... (Strom/Strom)
Re (3): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od klokan-rek z 08.10.2007 11:39:53:

Jak se s tím vyrovnat? Recepty existují, není to zase tak složité.
Rozumím Tvému příběhu správně, že jste 17 let manželé, manželka byla sama doma, měla čas potkat jiného a zamilovat se, prožívala s ním románek, aniž bys něco tušil... ale nakonec její nevěra praskla? Nebo to bylo jinak?
guest Muž berserg ... 09.10.2007 19:55:23 ... (Strom/Strom)
Re (3): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od klokan-rek z 08.10.2007 11:39:53:
Já osobně tvému příběhu zcela rozumím. Jsem ženatý šťastně víc jak 4 roky. Nemám žádné potřeby zažívat znovu nějaké vzplanutí a jiskry a já nevím co ještě tady někdo popisoval - protože tohle všechno jsou jen keci. Člověk není zvíře a co se týče nevěry může se VŽDY rozhodnout na základě svého svědomí a uvážení a rozumem přebít tu tzv. jiskru, hormony, pocity samoty atd. A pokud by mě manželka zahla, jednal bych zřejmě stejně jako ty - odpustil bych jí a žil s ní dál. Ale je možné, že máme před sebou třeba ještě 50 let manželství a těch 50 let by už nikdy nemohlo být takových, jakých budou v případě, že se žádná nevěra nikdy nestane. Jsou věci, které nikdy nevrátíš a nezměníš a nevěra je jednou z nich. Když rozbiješ hrníček můžeš ho slepit, ale vždy v něm budou praskliny a nemůže být už stejný jako před rozbitím.
Je možné, že několika slabým osobnostem nevěra pomohla k tomu, aby si uvědomili, jak moc si váží svého partnera, ale já nic takového nepotřebuji. Já své ženě stále říkám, že jí miluji a stále se na ní dokážu dívat novýma očima. Někteří lidi totiž nechápou jednoduchou věc a to tu, že když se u oltáře říká v nemoci i ve zdraví, v chudobě i v bohatsví, tak se tím myslí věrnost za všech okolností. Opravdová láska není jen o tom milovat někoho v dobrých dnech, ale je to i o tom milovat ho ve chvílích, kdy potkáš někoho z mládí, po kom si vždy toužil a on po tobě najednou vyjede a hází na tebe oči a jiskry. A stejně tak je to o tom, milovat ho i když se nudíš doma a on tráví dny v práci. A stejně tak toho dotičného miluješ i ve chvílích, kdy se dny stanou stereotypní a jeden je jako druhý. A v těhle chvílích je potřeba použít to, čemu se říká rozum a uvědomit si, že když zahnu tak to může tomu druhému ublížit stejně tak jako Klokan-rekovi. A argument typu, že když nědko zahne, tak si uvědomí, co doma vlastně má je úplná hovadina a je to jen ubohá výmluva. Jak by k tomu mohl dospět? To na základě sexu toho dotyčného pozná natolik, že ví jaký by to bylo s ním strávit 20 let? Ne to určitě ne. Jde jen o to, že to lépe zní. Zní určitě lépe říct: Zahnul jsem ti, ale uvědomil jsem si, že jsi ta jediná a nejlepší. Než říct: Zahnul jsem ti, protože jsem se chtěl pobavit a mít změnu a moc se mi to líbilo, ale chci s tebou být dál, tak co kdybychom to přešli? Stejně tak zní lépe říct - Já se neospravedlňuju, já jen vysvětluju.
Je to jednoduché. Pro slabochy, kteří mají tak malý mozek, že potřebují zahybat aby si uvědomili, že mají doma to nejlepší je nevěra o.k. Pro lidi, kteří vědí, že tomu druhému to nevadí (a že to asi dělá taky) je nevěra o.k.
Ale pro lidi jako jsem já nebo klokan-rek bude nevěra vždy svinstvo, které dokáže ublížit tak silně, že po té ráně na duši zůstane vždy velmi ošklivá jizva.
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 08:26:11 ... (Strom/Strom)
Re (4): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od berserg z 09.10.2007 19:55:23:

"Když rozbiješ hrníček můžeš ho slepit, ale vždy v něm budou praskliny a nemůže být už stejný jako před rozbitím."

Jsou lidi kteří schválně rozbíjí hrníčky a pak je slepujou a ty hrníčky jsou pak ještě hezčí, ale to se člověku toužícímu po dokonalosti těžko vysvětluje. Pro někoho jsou ty hrníčky krásné právě tím, že nejsou dokonale hladké jako z továrny, ale rozbité a zase slepené... tím že si někdo DAL TU PRÁCI aby je slepil dohromady...
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 10.10.2007 08:29:18 ... (Strom/Strom)
Re (5): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 08:26:11:

ale asi jen tezko najdes vsechny kousicky, vsechny stripky, aby tam nezustala trhlinka, a voda z nej nevytekla...

jinak, i s nerozbitym hrneckem si nekdo muze dat praci ;-) a o dokonalosti to vubec byt nemusi...


*845* misicka77

http://www.misicka77.estranky.cz
http://ukazse.cz/Misicka77
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 08:32:36 ... (Strom/Strom)
Re (6): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 08:29:18:

Když nějaký střípek nenajdeš, můžeš tam dát jiný... nový...

ty zmeň parfém a ja vodu po holení...

a hrníček je najednou takovej nějakej barevnější a veselejší:)
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 10.10.2007 09:01:45 ... (Strom/Strom)
Re (7): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 08:32:36:

ale kazdy stripek je jiny, a uz to pak nebude nikdy hrnecek, jako driv.

ale barevny a vesely hrnecek si muzes vyrobit i sam, nemusis mit nejaky, ktery rozbijes a slepis, aby byl barevnejsi *4*


*845* misicka77

http://www.misicka77.estranky.cz
http://ukazse.cz/Misicka77
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 10:06:55 ... (Strom/Strom)
Re (8): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 09:01:45:
no jo, ten hrnecek uz nikdy nebude jako driv to je fakt... zalezi jen na tobe a na tom hrnecku, jestli bude krasnejsi nez driv, nebo naopak...
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 10.10.2007 10:10:10 ... (Strom/Strom)
Re (9): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 10:06:55:

at se budes snazit jak chces, tak nikdy neposbiras vsechny stripky.... tudiz tam bude proste neco chybet...


*845* misicka77

http://www.misicka77.estranky.cz
http://ukazse.cz/Misicka77
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 10:14:45 ... (Strom/Strom)
Re (10): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 10:10:10:

ale zase tam bude neco navic... tak uz to v zivote chodi, ze se veci meni, neco se z nich ztrati, neco pribyde... vztah je zalezitost dynamicka, kazdy den se vyviji a meni, kazdy den se neco ztraci a objevuje. chtit aby to bylo porad stejne jako driv je blahove... to prece vis sama ne?
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 10.10.2007 10:16:28 ... (Strom/Strom)
Re (11): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 10:14:45:

a co muze mit navic? akorad tak bordel nebo lepidlo,ne??

jasne, ze se vyviji, a nikdy to po par letech neni jako na zacatku. ale porad to muze mit takove to kouzlo...


*845* misicka77

http://www.misicka77.estranky.cz
http://ukazse.cz/Misicka77
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 10:19:10 ... (Strom/Strom)
Re (12): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 10:16:28:

Co muze mit navic? treba zkusenost... mimochodem takovy dobry lepidlo taky neni spatna vec... jedno znam jmenuje se tolerance, nadhled a pochopeni...
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 10.10.2007 10:24:10 ... (Strom/Strom)
Re (13): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 10:19:10:

nic ale neni bezedne...


*845* misicka77

http://www.misicka77.estranky.cz
http://ukazse.cz/Misicka77
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 10:33:16 ... (Strom/Strom)
Re (14): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 10:24:10:

mas pravdu bezedne neni nic... tolerance, nadhled a pochopeni je jako spojene nadoby, musi se vyrovnavat hladiny... kapka tam - kapka zpět, jinak to nemůže fungovat...
guest Muž terry.uiu ... 10.10.2007 11:48:21 ... (Strom/Strom)
Re (15): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 10:33:16:

No a co říkáte na ty lidi, kteří "svůj" hrníček rozbíjí neustále a pořád se nechají spálit jedním a tím partnerem a pořád se k němu vrací i když ví, že to bude zase stejné a nezmění se?

Já osobně na tohle hrníčkování nevěřím. Nevrátila bych se k někomu, kdo mě už jednou zklamal. Nevěřím na to, že se lidé ze dne na den nebo z měsíce na měsíc mění. A pokud to zašlo až tak daleko, že se hrníček rozbil a nešlo to udělat jinak, aby k jeho rozbití nedošlo, pak jeho slepení nebude slavné. Já tohle z vlastní zkušenosti nemám, ale spousta mých kamarádek dala klukovi druhou šanci. Týden nebo dva sekal dobrotu a pak to bylo zase nonovo. A v žádném případě ty trhliny v hrníčku nebyly k dobru. Ty trhliny byly plné nedůvěry a strachu z toho, že tu určitou věc, která jejich hrníček rozbila, udělá znovu.
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 10.10.2007 12:56:27 ... (Strom/Strom)
Re (16): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od terry.uiu z 10.10.2007 11:48:21:

Asi se budu opakovat: Není to nevěra, co lidem ubližuje, ale to jak ji vnímají. Pokud vnímáš nevěru jako zradu, jako to že ti tím ten druhý ublížil, pak opravdu nemá cenu s ním být a je lepší si najít někoho, kdo ti bude věrný... prý takoví chlapi opravdu jsou. Jsou ale lidi kteří to že se jejich partner s někým jiným vyspal tak tragicky neberou... prostě je pro ně důležitější vzájemný vztah, pochopení a láska, než výhradní právo na jeho sexuální aparát. Mě osobně je milejší mít partnerku která mě miluje, vzájemně si rozumíme a máme pro sebe pochopení, i po dlouhé době mě dokáže přitahovat - i když občas uletí s někým jiným, než mít přítelkyni, která je mi sice věrná, ale snahu přitahovat mě už dávno zabalila a hádá se kvůli maličkostem... Odborníci tvrdí že vztahy kde jsou si lidé naprosto věrní mají v průměru o deset let kratší aktivní sexuální život... proč asi?:)

http://tygrsdrakem.bloguje.cz
guest Muž bedrettin (bedrettin@centrum.cz) ... 10.10.2007 15:18:06 ... (Strom/Strom)
Re (17): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 12:56:27:


Kohn, to nevědi, že má jejich Sára čtyři milence?
Ale to vědi, že vím, Roubíček, ale já se radši účastním dobrého obchodu dvaceti procenty než špatného sto procenty.
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 10.10.2007 22:38:13 ... (Strom/Strom)
Re (18): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od bedrettin ( mailto:bedrettin@centrum.cz ) z 10.10.2007 15:18:06:

Anekdot jsem kdysi pročetl několik sešitů, ale tuhle jsem neznal. Úžasná!! :-)
guest Muž bedrettin (bedrettin@centrum.cz) ... 11.10.2007 09:12:14 ... (Strom/Strom)
Re (19): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:ona20on31@atlas.cz ) z 10.10.2007 22:38:13:

Jako většina židovských skrývá hlubokou pravdu.
Sám jsem byl postaven před dilema, zda chci ženu "vzornou" dle obecné morálky a přitom sexuálně chladnější nebo na druhé straně poněkud rozpustilou, po erotické stránce uragán.
Jde samozřejmě o to, kde má kdo snesitelné hranice oné rozpustilosti.
Mé poznání je, že hranice neexistují, stavíme si je jen ve svých hlavách.
Samozřejmě, že takový způsob života je pak náročnější na potřebu vzájemné úcty, lásky, komunikace. Nicméně bez nich je každý vztah celkem k ničemu.
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 14:22:47 ... (Strom/Strom)
Re (20): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od bedrettin ( mailto:bedrettin@centrum.cz ) z 11.10.2007 09:12:14:

Moudrý příspěvek!

Nedávno se mi dostala pod ruku naše stará konverzace na jednom ze zdejších fór - ptal jsi se, jestli je člověk SCHOPEN čehokoli. Tehdy jsem se už ztratil v návaznosti těch 40 vzkazů, ale když jsem je všechny četl znovu v jedinou chvíli, pochopil jsem, že se doopravdy ptáš, a pochopil jsem na co. (Tehdy nepomohlo ani poskočit.) *1*

Víceméně si odpověď dáváš tím, co teď píšeš. Hranice neexistují.
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 10.10.2007 22:36:46 ... (Strom/Strom)
Re (16): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od terry.uiu z 10.10.2007 11:48:21:

Na hrníčkování klidně věř. Víš, na co se ptáš? Jak by příběh o hrníčcích pokračoval?

Už jsem psal, že rád piju voňavý čaj z krásného hrníčku, každé ráno mám z toho rituálu radost. Nemusel bych čaj pít vůbec, nebo ne každé ráno. Jenže já piju čaj rád. Ale mně se takový život líbí, mám rád právě takový život.

Pokud se čas od času hrníček rozbije, ale pokaždé (a to úplně beze zbytku) je znovu slepen a dokonce je ještě krásnější, než byl předtím, líbí se mi ještě víc... pak moje rána budou stále tak radostná. (Kdo ví, zda ne ještě radostnější. Přibude totiž i vzpomínka na všechny předchozí krásné podoby "toho mého hrníčku".)

Něco jiného by bylo, kdyby mi na stůl stavěli hrníček, který se mi nelíbí. Nebo se mi líbí míň, než ten předchozí. Teď nenarážím na skutečnost, že je jiný, že není stejný. Ani při předchozích rozbitích pak nebyl hrníček stejný - přesto byl stále hezčí a hezčí. Jenže co teď? Teď se mi nelíbí. Chybí mu soulad barev, je celý našišato, nebo dokonce občas protéká, netěsní!! V ošklivého a děravého hrníčku já nemám radost. Nedokážu z něj ráno pít čaj.

Něco jiného by také bylo, když bych se ráno dozvěděl: "Hrníček je v dílně, dnes vstávej bez čaje!" Po pravdě, neměl bych z toho radost, ale do druhého dne bych asi vydržel počkat. Mrzelo by mě ale, že tento den začal bez čaje.
Horší by ale bylo, když by hrníček neustále někdo rozbíjel a já bych ráno nevěděl, jestli se čaje budu mít z čeho napít, nebo zda opět mé ráno začne bez čaje. Radostný rituál by vymizel, pro tu nejistotu bych možná už ani nepočítal s tím, že hrníček na stole najdu, vždyť většinu dní je v dílně a rozbitý.

Líbí se mi život, kdy ráno piju voňavý čaj z krásného hrníčku. A tak by jednoho dne stály na stole hrníčky dva. Jeden poslepovaný z dílny, ten, kterému jsem kdysi říkal "můj". A druhý krásný hrníček. Je otázka, ze kterého bych se napil dneska. A ze kterého zítra (pokud by tam opět stály oba). A jestli bych si na stole nechal oba, nebo jestli bych jednomu z nich udělal místo ve vitríně.

Myslím si tedy, že pro mě není nejdůležitější to, jestli je hrníček ze střípků, nebo není. Pro mě je nejdůležitější ranní rituál pití voňavého čaje z krásného hrníčku.
Věřím tomu, že i stokrát znovu a znovu slepovaný hrníček může být ten nejkrásnější, pokud ho vždy znovu vytvoří ruka Mistra či Umělkyně.
Věřím také tomu, že jednou někdo bude umět vyrábět nerozbitné hrníčky, i když s hrnkem někdo třískne, nic se mu nestane, neroztříští se, nepomačká se, stále zůstane krásný. Jen jsem zatím takový hrnek nikde na světě neviděl. A myslím si, že je to dobře. Jinak bych se těžko naučil, že ranní pití voňavého čaje může být opravdově radostné ze slepovaného hrnku, pokud je vyjímečně krásný. Pití čaje není to o tom, že je hrnek hladký jako z továrny. Je to o kráse, o tom, že ráno máte radost!
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 10.10.2007 22:34:24 ... (Strom/Strom)
Re (6): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 10.10.2007 08:29:18:

Tady se nám někdo ztratil... :-))))
Na příspěvek: "...schválně rozbíjí hrníčky a pak je slepujou a ty hrníčky jsou pak ještě hezčí..."
Reagovat myšlenkou: "...jen tezko najdes vsechny kousicky, vsechny stripky..." :-))))

To by se dalo brát jako nepochopení, o čem je řeč. ;-)

Protože OPRAVDU je řeč o tom, že nenajdeš všechny kousky. A o tom, že pak prodáváš nádherné funkční neprotékající krásné hrníčky, které jdou na dračku. Proč? Protože hrníček si nekupuješ podle toho, jestli je uniformní z továrny nebo slepovaný ze střípků. Hrníček si kupuješ podle toho, jak je chytrej, jak je pěknej, jak dobře se z něho pije. A tyhle "ze sřípků složený" hrníčky se prostě prodávají skvěle. (Je úplně jedno, jestli víc, než ty továrnový, nejde přece o soutěž.) Prodávají se ty, co jsou krásný.

Ta myšlenka je o tom, že spousta lidí má doma krásnej hrníček. A těší se na každé ráno a voňavej čaj. Protože ho pijí z krásnýho hrníčku. (Mimochodem, ten hrníček je poslepovanej ze střípků.)

Ta myšlenka je o tom, že někdo se raději pídí po všech rozbitejch střípcích. I když by klidně mohl pít čaj. Ale pro to pátrání po střípcích zapomene na to nejdůležitější - že hrníčky neexistují proto, aby nebyly ze střípků. Hrníčky existují proto, aby se z nich pil čaj. Někdo prostě zobecňuje až do té míry, že nakonec dokáže uvěřit tomu, že hledání každičkýho střípku je důležité, důležitější než pít voňavej čaj z krásnýho hrníčku.

Já si třeba myslím, že pít čaj je důležité. Pít čaj z nerozbitého hrníčku, pít čaj s krásného střípkového hrníčku.
Ale hledat po zemi všechny střepy, a v tom vidět nějaký smysl... Ne. Nevidím v tom smysl. (Snad jedině pro perfekcionistickou uklizečku, a i u ní pochybuji...)

Záleží na tom, kým se člověk cítí být. Zda člověkem, který vychutnává lahodný čaj. Nebo zda se považuje za perfekcionistickou uklizečku.

P.S.: U té uklizečky bych možná věřil, že by ani nyní nepochopila, o čem všechny tyhle příspěvky mluvily... Není to povinnost, vědět, o čem je řeč.

TygrSDrakem: Metaforou s lepidlem jsi mě dostal! Jedna z nejnádhernějších věcí, co jsem poslední dobou četl. Díky! :-)
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 11.10.2007 06:51:47 ... (Strom/Strom)
Re (7): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:ona20on31@atlas.cz ) z 10.10.2007 22:34:24:

ale pochopil, nemej peci,ano?

Prodávají se ty, co jsou krásný - jo, ale ne kazdy vypada lip slepovany, nez puvodni... vzdycky se to nepovede dobre slepit...

tak ted asi nerozumis zase ty me ;-) vis, kdyz ti chybi kousek skladacky, tak to neni uplne OK.

a co kdyz ten stripek, o kterem mluvim, je duvera? nebo otevrenost? nebo neco takoveho, pro me dost duleziteho ve vztahu?? i pak ti to prijde jako blbost, hledat ten stripek?
guest Muž YumY ... 11.10.2007 11:31:02 ... (Strom/Strom)
Re (8): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 11.10.2007 06:51:47:

Ne vždycky se to povede dobře slepit...no, ale jde o to, co je "dobře "....když dáš dítěti slepit hnek, nejspíš ho slepí úplně "špatně"...jenže bude slepenej špatně v Tvých očích ...pro někoho bude slepenej vesele, pro někoho krásně a pro někoho prostě jinak....a někdo Ti řekne, že vůbec není důležitý, jak je slepenej, ale že to dítě ho slepovalo s láskou a obrovskou snahou...

když Ti chybí kousek skládačky, tak to není uplne Ok...no přijde na to...já mám doma třeba hrnek bez ucha a piju z něj stejně, protože jsem si ho přivezla z řecka a mám ho ráda...upadl mi, utrhlo se ucho a mě ani ve snu nenapadlo ho vyhodit...nebo mám medvídka, kterej nemá už ani jedno oko a má roztženou nohu...a přesto je můj nejmilovanejší...a pro mě je stejně krásný a důležitý jako dřív....vlastně víc, protože jsem pyšná na to, že i když už dávno není takový jako býval, pro mě je pořád stejně krásný.

Víš, důvěra nebo oveřenost, není střípek. to je střep...pro mě je důvěra taková část hrnku, že kdyby ten střep chyběl, tak tam bude díra jako trám....a vyvstává otázka, jestli stojí za to lepit....na druhou stranu, ono i tohle jde...protože postupem času tam přidáváš střípky od jinud...a díra se zmenšuje....stačí jen chtít.

*1603*...takovábláhová... *1603*
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 11.10.2007 11:39:38 ... (Strom/Strom)
Re (9): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od YumY z 11.10.2007 11:31:02:

v tomhle se asi nikdy nepochopime.
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 11.10.2007 11:49:40 ... (Strom/Strom)
Re (10): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 11.10.2007 11:39:38:

YumY má pravdu, důvěra je střep jako kráva a vztah bez důvěry to je fakt napováženou... ale i to jde slepit. Ale zeptám se jinak - proč se tady mluví o ztrátě důvěry v souvislosti s nevěrou? Jasně, protože si lidé slibují věrnost a pak ten slib někdo poruší. Ale proč si lidé slibují věrnost, ptám se? Co z toho mají? Přemýsleli jste nad tím někdy?
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 11.10.2007 12:09:30 ... (Strom/Strom)
Re (11): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 11.10.2007 11:49:40:

a co maji lide z nevery? z lhani a tak?

proste duveru beru jako dilek do skladacky. ale to ti stejne nevysvetlim, jak jsem to myslela s tim stripkem. ale to je jedno. stejne by to bylo k nicemu.
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 14:30:00 ... (Strom/Strom)
Re (9): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od YumY z 11.10.2007 11:31:02:

Pěkně to píšeš a vysvětluješ.

Nicméně když se vrátím k původnímu příběhu - připadá mi pohádkově jednoduchý a názorný.
Nejde o to, jak se hrnek líbí cizím lidem, ti ať si myslí, cokoli je napadne. Důležité je, aby se její hrnek líbil jí.
A v rámci toho příběhu bych já třeba nebral, kdyby mě někdo podal špatně a nudně slepenej hrnek, jenom by se tvářil "jakože" je všechno v pořádku. O tom už jsem psal, kam bych ji s takovým hrnkem poslal...
Důležitý by pro mě bylo, že mi podá opravdu parádní hrnek, úžasnej, krásnej, nádhernej, takovej, jakej jsem ještě nikdy neviděl, fakt fantastickej! Sice je jinej, než dřív, ale líbí se mi víc.
Nerozhodu je to, jestli je ze střepů, nebo není ze střepů. Důležité je, jak moc se mi líbí. *6*

Kdyby důvěra měla být ten "chybějící" střípek - s tím hrnkem bez důvěry bych okamžitě třísknul sám. I kdyby se z něho dobře pilo, mně by se nelíbil.
Mluvím o tom, že i když se ten bleděrůžovej střep důvěry ztratí - v tom novým krásným větším hrnku ho nahradil jinej střep důvěry, sytě červenej, mohutnej, pevnej a silnej. Silnější než dřív. Jo, z tohoto hrnku se napiju. A rád. Zatraceně se mi totiž líbí! *6*
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 14:00:48 ... (Strom/Strom)
když chybí střípek
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 11.10.2007 06:51:47:

Ale děti, vždyť ta hrnečková metafora byla tak krásná a obrazná, jednoduchá a průhledná.
A vy se mi snažíte namluvit, že tu metaforu nechápete???
No tak ale to snad ne, přece jen od vás určitě můžeme čekat víc...

Takže zpátky k tomu příběhu, který zazněl.

Střípek nemůže být důvěra. Protože v té metafoře je hrníček věrností vs. nevěrou.
To ublížení, kteří někteří cítí při provalení nevěry, je jako když vám někdo vleze do bytu a rozbije tam hrnek. Vždyť je to tak nádherně podobné přirovnání. :-)))

O tom, co se stane, když slepíš ošklivý hrníček, o tom jsem názorně psal. :-)) Stačí číst... :-) Takže myslím, že chápu, že střípky mohou být poslepované škaredě. Víš, právě proto jsem i o tomto případu psal. Asi jsi ho přehlédla.
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 11.10.2007 14:12:16 ... (Strom/Strom)
Re: když chybí střípek
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:ona20on31@atlas.cz ) z 11.10.2007 14:00:48:

copak ti nekdo namlouva, ze to nechape?? *9* kde jsi to vycetl??

nevim, proc mas ve zvyku skoro porad nekoho podrazet, shazovat, posmivat se. kazdy muze mit svuj nazor. a to, ze se to tobe treba zrovna nehodi do kramu, nebo nejsi s tim clovekem za jedno, tak se mu jeste nemusis takto posmivat.
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 15:01:56 ... (Strom/Strom)
Re (2): když chybí střípek
Odpověď na příspěvek od misicka77 ( mailto:romantickadusicka@seznam.cz ) z 11.10.2007 14:12:16:

A Ty jsi snad měla pocit, že jsem se někomu posmíval? Komu? A z čeho Tě to napadlo?? Uměla bys to říct (napsat)?
guest Muž misicka77 (romantickadusicka@seznam.cz) ... 11.10.2007 15:13:47 ... (Strom/Strom)
Re (3): když chybí střípek
Odpověď na příspěvek od SunnyRain ( mailto:ona20on31@atlas.cz ) z 11.10.2007 15:01:56:

asi se budes divit, ale napadlo me to z tvych prispevku. to, jak na nektere lidi reagujes, jak pises...
guest Muž YumY ... 10.10.2007 20:53:22 ... (Strom/Strom)
Re (5): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 10.10.2007 08:26:11:

....tak tímhle jsi mě naprosto dostal...

Tleskám...a smekám....řekl jsi to přesně a krásně :))

Následná debata o hrníčku mě docela zaujala...:)

Nový hrníček je dokonalý a krásný...nemá chybičku, vždycky jsem si přála ten růžový. Hrozně se mi líbíl, a nejen mě, byl to takový ten hrníček, na který by mi všichni říkali "to je ono !"....tak jsem si ten "dokolaný a krásný" hrníček pořídila. A byla pyšná, že mám něco tak krásného...ale hrníček jsem používala a používala a čas běžel, občas mi vypadl z ruky nebo mě polil horkou kávou....už byl starý a sešlý a já ho používala minimálně ......a on vypadl z ruky. A mě to bylo najednou hrozně líto...tak jsem ho začala lepit...pomalu a opatrně...a slepila ho a byla ráda že ho zase mám. Ale hlavně - byla jsem pyšná že ho mám....zdál se mi hezčí než dřív...když jsem přiložila ten poslední střípek a řekla: "jsem tak ráda, že jsi zase pohoromadě".....a mám ho pořád...a všímám si ho víc....každý den na něj padne moje oko a usměju se.jsem hrdá. a už s ním zacházím jinak..jsem oparnější, když ho beru do ruky...mám ho ráda víc než dřív. připomíná mi, že si musíme vážit toho co máme rádi.

Znáte ty hrnky po babičkách nebo našich rodičích když byli malí...takový ty hrnky, co máme doma třeba sto let. prostě to nádobí je tak nějak v oběhu. někomu ten hrnek nikdy nevypadne. Zvláštní ne? některej rozbijem hned a některej nám (nevědomě) zůstane napořád....prostě drží....takovej ten nesmrtelnej, jak říkáme u nás :)
....byl v ohrožení mnohokrát, nebo nebyl ohrožen nikdy....pokud jde o hrnek, vyjde to nastejno...


není umění NEozbít televizi, rádio nebo hodiny. není umění nerozbít vztah...umění je ho dát zase dohromady...

Nebo jak říkal Jára Cimrman....." ....já říkám....klidně i podlez, ale zase se narovnej..." :))

Ano, já věřím že dobře a poctivě složený hrnek, může být stejně krásný nebo mnohem krásnější než dřív...i když si do něj tentokrát budu sypat oříšky místo toho, abych z něj pila kafe...ale vlastně, mám oříšky ještě radši než kafe :))




*1603*...takovábláhová... *1603*
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 11.10.2007 11:35:30 ... (Strom/Strom)
Re (6): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od YumY z 10.10.2007 20:53:22

Tož děkuji za kompliment ale moc to nepřeháněj, sic se budu červenat :)

bedrettin: Dost dobrý!:))) Kolega říkával - lepší mít mladou a krásnou, a třeba i s někým napůl, než starou a škaredou jenom sám pro sebe...

berserg:

"Někdo si tady uboze namlouvá, že z jeho pohledu může být nevěra za určitých okolností vnímána tak či onak, problém ovšem je, že je to většinou sobecký pohled, který se vůbec nestará o to, že tomu podvedenému se to může jevit úplně jinak."

dobrý a co takhle:

Někdo si tady uboze namlouvá, že z jeho pohledu může být věrnost za určitých okolností vnímána tak či onak, problém ovšem je, že je to většinou sobecký pohled, který se vůbec nestará o to, že tomu kdo je nucen do věrnosti se to může jevit úplně jinak.

Co říkáš? Je fajn mít věrnou ženu, která je věrná protože chce a po nikom dalším netouží, ale než mít ženu, která je věrná jen z takzvané morální povinnosti, je lepší mít nevěrnou. "Jsi povinnen být mi věrný" je stejná blbost jako "Jsi povinnen mě milovat." Imperativ přikazující něco co přikázat nelze. Protože nevěra není jen záležitost fyzického sexu...


http://tygrsdrakem.bloguje.cz
guest Muž berserg ... 11.10.2007 12:33:11 ... (Strom/Strom)
Re (7): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od TygrSDrakem ( mailto:tygrsdrakem@centrum.cz ) z 11.10.2007 11:35:30:
Já nevím, na čem jste se domluvli s tvou manželkou, nebo co jste si slíbili.Já s manželkou jsme si slíbili před oltářem věrnost a to dobrovolně. Takže mi necpi nějakou povinnou věrnost. Závazali jsme se k tomu dobrovolně, ale je tu to slovo ZAVÁZALI - to je to něco, co někdo neumí rozdýchat. Někdo dělá velká ramena (neříkám, že to musí být tvůj případ) jak je nevěra neškodná a že on nic špatného nedělá a pak když zjistí, že mu ten druhý také zahybá, tak to najednou nerozdejchá. A o tom to je a vždy bude. Pokud máš partnerku, které nevěra nevadí, tak není, co řešit. Ale pokud máš partneraku,které ses dobrovolně zavázal k věrnosti a to samé udělala ona pro tebe tak je pak nevěra porušení slibu. Pro někoho slib nic neznamená, pro někoho to znamená mnoho. Pro mě je slib mnoho. Jak pak můžeme věrit lidem, když neuznáváme sliby? Můžeme někomu pak půjčit peníze, svěřit dítě, nechat ho nás operovat - to vše a mohé další děláme na základě nějakého příslibu a doufáme, že bude dodržen. Doktoři skládají sliby a všichni doufáme, že je splní. A co když se pak objeví doktor, který bude tvrdit - že je to nějaká povinnost a že lidé jsou sobecký nutit ho dodržet svou povinnost? Budete se od něj nechat chtít operovat?
guest Muž TygrSDrakem (tygrsdrakem@centrum.cz) ... 11.10.2007 12:57:32 ... (Strom/Strom)
Re (8): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od berserg z 11.10.2007 12:33:11:
My se s ženou shodli na tom, že jsme lidi a může se stát že jeden nebo druhý někde uletí... neříkám že by jí moje nevěra nevadila ale asi by to dokázala pochopit. Ani já bych neskákal metr dvacet radostí, ale když někoho miluju...
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 14:45:00 ... (Strom/Strom)
Re (8): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od berserg z 11.10.2007 12:33:11:

Obávám se, že o doktorech nic nevíš. Nebo jsi jenom šíleně popletl svůj příspěvek?

Pokud si myslíš, že doktoři dokončí operaci jen proto, že něco slíbili... pleteš se.
Pokud si myslíš, že bez slibu by doktor pacienta vykuchal... pleteš se.
Pokud si myslíš, že přes slib není možné, aby Tě nějakej nezodpovědnej rádoby šaman vykuchal, dávej si na takové lidi bacha... pleteš se!
Pokud si myslíš, že šamanům umírají pod rukama lidi, protože nedávají slib - pleteš se, tím to nebude.

Se slibem věrnosti je to ale úplně obdobné. Pleteš se úplně stejným způsobem. Zamysli se nad tím.
guest Muž YumY ... 11.10.2007 17:01:17 ... (Strom/Strom)
Re (8): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od berserg z 11.10.2007 12:33:11:

Manžeským slibem jsi se zavázal.
Chápu - li to správně, jsi věrnej manželce proto (neříkám jenom proto !!) že jsi jí to slíbil...

a vidíš, tohle já třeba za důvod nepovažuju....já jsem svýmu klukovi věrnost neslíbila...neslíbila jsem mu nic a nezavázala jsem se k ničemu....on mě ale zná a vidí do mé hlavy i do mého srdce....nemusíme si nic říkat, ani slibovat. v našem vztahu neexistují pravdila jako u vás. ani hranice. to že jsme spolu je souhra krásných okolností.....ani jeden z nás nepodepsal smlouvu práv a povniností...ani jeden z nás nezměnil nic na svém životě a zásadách...my dva si zakládáme na tom že jsme tým, přátelé a spolu jsme silnější než každý zvlášt...my se nemusíme k ničemu zavazovat.

*1603*...takovábláhová... *1603*
guest Muž SunnyRain (ona20on31@atlas.cz) ... 11.10.2007 15:28:24 ... (Strom/Strom)
Re (4): Blbost !!! :-)
Odpověď na příspěvek od berserg z 09.10.2007 19:55:23:

"Když rozbiješ hrníček můžeš ho slepit, ale vždy v něm budou praskliny a nemůže být už stejný jako před rozbitím."

Vracím se k příspěvku, od kterého jsme s hrnkováním začali. Zazněly hrnkovací příběhy, bylo možné ledacos pochopit.
Zeptám se na dvě otázky:

- Je pro Tebe důležitější, abys popíjel voňavý čaj z krásného hrníčku, nebo aby hrníček byl stejný jako před rozbitím? (Teď v tom nehledej metaforu, bavme se o hrnku.) Používáš hrnek na voňavé pití čajů, nebo je pro Tebe osobně důležitější princip nerozbitých hrnků? (...ze kterých možná ani nepiješ, ne každej má rád čaj.)

- Pokud by se teď začalo zdát, že přirovnání nevěry a hrnků přestalo vyhovovat. Že nevěra je "jiný případ". Zkusíš odhadnout, čím to je? Nastínit nám, proč se s přirovnáním nevěry k hrnčířině nemůžeš ztotožnit?
Mám totiž jednu teorii, ale určitě bude věrohodnější, pokud to řekneš sám za sebe.


Třeba se z toho nakonec vymotáme. Jak to s tou nevěrou teda je... *4*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: