XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Dobré a Špatné

Dobré a Špatné

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Vila.Analkka (Yahoooooo@seznam.cz) ... 30.03.2009 00:17:36 ... (Strom/Strom)
Špatné a dobré
Jo jo to jsme mi lidi pořád si hrajem na soudce oběti a tresty. Každý jedná podle svého uvážení a to jak se chová občas někomu ublíží i přesto že je dobrým člověkem ve své podstatě jsme všichni dobří a zlo Hih nejsme v pohádce ..... Všecho špatné je pro něco dobré a vše dobré je pro něco špatné. Ono dobré a špatné se dá nazvat hodně slovy třeba černá a bílá rovnováha a nerovnováha .... A bolest je prý špatná a láska dobrá a jakto že láska bolí takže vlastně všichni chceme lásku a tím pádem chceme bolest tudíž špatné takže všichni chceme ,,zlo" jednoduše život je dobré i špatné jako celek jedno bez druhého nejde. To jest můj názor. Mějte se
guest Muž trhak ... 04.12.2009 13:10:58 ... (Strom/Strom)
Re: Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od Vila.Analkka:

Pletete to teto!
Co je špatné a co je dobré, podle mne závisí na morální úrovni společnosti. To společnost určuje pravidla. Co je morální pro jedno společenství, nemusí být zrovna vhodné pro společenství druhé.
Tak například pro židy platilo vždy: Zub za zub, oko za oko!
Pro křesťany : Odpouštěj svému bližnímu ale i nepříteli!
Kde je pravda? Myslím si, že pravda je tam, co ti říká svědomí. Když nevíš jak dál, zeptej se svého vlastního svědomí, to ti vždy dobře poradí. Dělej tak, abys měla své svědomí vždy čisté a budeš páchat dobro.
guest Muž Joe73 ... 11.01.2010 23:57:39 ... (Strom/Strom)
Re (2): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od trhak z 04.12.2009 13:10:58: S tím Oko za oko,zub za zub je to tak,že je většinou vnímán tento výrok coby protiklad k Ježíšově lásce a odpuštění.Přitom v době svého prohlášení byl znakem vysoké humanity a lásky k bližnímu.Tehdy totiž bylo běžné,že když někdo někomu vyrazil oko,tak se považovalo za přiměřené pachatele zabít.Rodina zabitého pak zavraždila rodinu toho, kdo zabil pachatele,příbuzní mrtvých pak tu rodinu,co vraždila...Oko za oko,zub za zub pronesené v té době plné krevní msty znamenalo,že kdo vyrazil oko,měl by být zbaven pouze oka a nikoli zabit,tedy měl by být spravedlivě potrestán pachatel a msta nebude pokračovat.Takže oko za oko,zub za zub je výzvou k úsilí o spravedlivé potrestání a nikoli k tomu,aby pro nás prohřešek druhého byl důvodem k pomstě či pronásledování,nebo dokonce k znásobování nepřátelství.Každý výrok je třeba vidět v kontextu,v jakém byl vysloven.Jak je známo Ježíš řekl,že nepřišel Starý zákon zrušit,ale naplnit.
guest Muž trhak ... 29.07.2010 21:18:33 ... (Strom/Strom)
Re (3): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 11.01.2010 23:57:39:

Nešlo ani o oko, ani o zub. Nechtěl jsem nic vytahovat z kontextu. Co jsem chtěl říct, je uvedeno dále. Co si odneseme z tohoto světa je naše svědomí. Jsou to oči i ústa vyššího vědomí. Celý život je s námi a napovídá nám co máme dělat, jak dál. Stačí jenom tiše naslouchat. Naše citlivost slyšet vlastní svědomí je někdy zahlušována vlastním prospěchem na úkor druhého, bezohledným přístupem k bližnímu.
Jak je známo Ježíš řekl,že nepřišel Starý zákon zrušit,ale naplnit. Řekl to těm, kteří drželi v rukou kameny a nechtěli se smířit s něčím novým. Starý zákon byl naplněn příchodem Ježíše na svět, a měl být tímto uzavřen a odložen navěky jako historický dokument. Ježíš dal celému světu Zákon nový a také i novou Smlouvu. Svou smrti a zmrtvýchvstáním dokázal, že ani my neumřeme, že existuje život po životě. Tělo a krev je pomíjivé, jako chléb který jíme a víno které pijeme. Jediné co je tu věčné jsme to my, naše vědomí a svědomí.
guest Muž HOT-DOG35 (cleverman008@gmail.com) ... 17.02.2011 19:35:44 ... (Strom/Strom)
Re (4): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od trhak z 29.07.2010 21:18:33:
A "díky"tomu židovskýmu podvodníkovi všech dob dnes Církev vydělává ohromné fin.sumy na chudácích,kteří bezhlavě a zcela zfanatizovaní,uvěřili takové Mega lži,jakou je Bible.Ježíš byl prachsprostý žid.agent,který jen zneužíval tehdejší poměry,respektive blbosti druhých.A nebyl v té sviňárně sám.Asi nevíš,že Bible byla překládána 2.000 let a proč asi? Prostě jen proto,aby se ty lži mohly zdokonalovat a to až do dnešní podoby.Jen samotný Starý zákon obsahuje na 20.000 rozporů,které nikdo z hlavounů Církve,nedokáže vysvětlit,hlavní je,že ty prasata hrabou obrovský prachy.Ty máš Ježíše,já mám zas zdravý rozum,kdo je víc?
guest Muž Joe73 ... 21.02.2011 12:23:18 ... (Strom/Strom)
Re (5): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od HOT-DOG35 ( mailto:cleverman008@gmail.com ) z 17.02.2011 19:35:44: Spíš než HOT-DOG by k tobě seděl nick Adolf Hitler. To bylo taky protižidovské a proticírkevní hovado. Nálezy z prvních staletí po Kristu dokazují, že dnešní text Bible je shodný s texty starými přes 1500let, to jen tak mimochodem, i když je mi jasné, že fakta jsou to poslední, co by tě zajímalo.Podle tebe je Bible plná rozporů a zároveň tvrdíš,že ji 2000let měnili.Pořád ji měnili a rozpory vždy zapomněli opravit?:):):)
guest Muž HOT-DOG35 (lacroe007@gmail.com) ... 27.03.2012 07:05:33 ... (Strom/Strom)
Re (6): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 21.02.2011 12:23:18:
Jsi trumpeta,s tebou nelze diskutovat na úrovni reálna.Jsi stejně zfanatizovaný jako celá tá přiblblá církev.Nějaký texty,až už jsou psány kýmkoli a v jakékoli době,nemůžou nic dokazovat,jen jediné,že to psali jen posraní smrtelníci.Každá epocha má své pisálky,texty a bůhvíjaké nesmysly,stejně jako Církev má své svaté.Z kdejakého hovada udělali svatého,přitom onen ''svatý'' sral stejný hovna jako já,ty lopato *47* Jdi si dát pořádnou bombu na rypák,ať už se konečně probudíš *47*
guest Muž HOT-DOG35 (lacroe007@gmail.com) ... 27.03.2012 07:27:21 ... (Strom/Strom)
Re (6): Špatné a dobré
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 21.02.2011 12:23:18:
Nezapomněli je ''opravit'',oni je totiž neopravovali vůbec,ty jelítko.A proč taky,když se dnes do křesťanských hlav cpe jen Nový Zákon.Myslíš si,že jsem se nesnažil s nejedním církevním hlavounem ony rozpory řešit?Už x krát,ale ani jeden z nich o tom nechtěl ani slyšet,pokaždé ''to házeli do autu''.A proč asi?Přemýšlej o tom a pak si dej facky *3*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: