XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Reinkarnace

Reinkarnace

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Vzpomínky,pocity..Je vubec mozna?Vše o ní..
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž residentE4 ... 23.10.2008 19:36:44 ... (Strom/Strom)
O reinkarnaci
se v buddhismu mluví jen díky našemu silnému návyku, že jsme naše tělo. Jinak je to iluze, protože mysl se nerodí ani neumíra, není to věc a je prostá extrému existence a neexistence. Vše pochází z mysli a kromě mysli neexistují žádné jevy. Jenže do doby než odstraníme všechny naše návyky, koncepty a ztuhlé představy a zrealizujeme podstatu naší mysli a právě díky našemu silnému návyku, že jsem toto tělo, je dobré se řídit určitými pravidly tohoto světa. Té interakci se říká karma-příčina a následek, akce a reakce řekněme. To proto, že nejde jen o reinkarnaci,jako takovou ta nás čeká ať už chceme nebo ne, ať už na ní věříme nebo ne, ale hlavně o to jakým způsobem se znovu narodíme. A tady se dá pozvolna přejít ke karmě, tedy to jakým spůsobem používáme naše tělo, řeč a mysl, jednoduše řečeno jak se chováme. Většina naší karmy totiž dozraje až po smrti a bude mít čtyři hlavní následky. 1. Jaká bude doba od okamžiku smrti až do doby kdy na sebe znovu vezmeme lidské tělo. Příjemná,nepříjemná,Většinou jde o dobu kratší než 7 týdnů. Jsou ale i jiné druhy existence, bez fyzyckého těla a pokud máme podvědomí plné zabíjení, tak pak můžeme prožívat že zabíji nás. A často a po hodně dlouhou dobu. Ale nic není napořád, takže jednou se znovu narodíme jako lidé a tady dozraje druhý hlavní následek naší karmy z minulého života. Jaké tělo, geny dostaneme. Zdravé tělo plné radosti, nebo nemocné plné bolesti. Třetí následek je místo kde se znovu narodíme. Švýcarsko nebo Somálsko? Přijemné místo nebo gheto? A poslední čtvrtý hlavní následek bude jaké přirozené tendence budeme mít, budeme rádši lidem pomáhat a vyzvedávat je, nebo radši do nich střílet, utlačovat je?
To jsou čtyři hlavní následky způsobu jakým žijeme 1.jaká bude doba od smrti po další narození. 2 jaké tělo. 3 kde. 4. naše tendence.
Takže je opravdu smysluplné používat naše tělo, řeč a mysl nejlepším možným způsobem k největšímu užitku co nejvíce bytostí po co nejdelší dobu. Potom všichni získávají.
Tak to popisoval buddha a zmínil jsem to tu, protože si myslím, že jde o důležitý aspekt smrti a znovuzrození.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: