XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / XChat / Chyby XChatu

 

Chyby XChatu

Chyby XChatu

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
forum o chybach Xchatu
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž skeptik (skeptik1@centrum.cz) ... 01.12.2007 11:34:34 ... (Strom/Strom)
Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Je naším společným zájmem učinit Xchat lepším, bezpečnějším, kultivovanějším a minimalizovat v jeho řízení subjektivní faktor, který je předmětem sporů, chatování znepříjemňuje, zvyšuje pracnost řízení chatu a snižuje návštěvnost.
Navrhuji proto modifikovat stávající herní schema Xchatu zavedením současně působících Aktuálních správců (dále AS) ve stálých místnostech podle následujících zásad:

1. V každé místnosti působí současně více AS např. podle klíče:

Aktuální počet uživatelů < 15 min v místnosti: 1-10 11-50 51-150 151-300 +100
Počet současně působících AS: 1 2 3 4 +1
Max.poměr uživatelů/AS: 10 25 50 75 100
Počet SU (viz dále) v procentech/počet 20/2 10/5 7/10 5/15 +5/5
Uživatelé s délkou pobytu > 15 minut se do výpočtu nezahrnují.

2. AS jsou jmenováni zásadně automaticky systémem např. podle dále uvedených kritérií v daném pořadí (vč. kritérií vylučovacích):

2.1 Neplacená práce pro Xchat nebo místnost, tj. certifikátor, moderátor for, černá hvězda, zda byl v minulosti SS, autor webu místnosti, organizátor srazů, autor schváleného BOTu místnosti
2.2 Modrá hvězda
2.3 Počet odchatovaných hodin celkem (minimem je 10).
2.4 Certifikace (kromě místností pro uživatele věkem < 15 let)
2.5 V kategerorii Sex a neřesti:
- AS se nemůže stát osoba mladší 18 let
- V případě genderově orientovaných místností se nemůže stát AS osoba jiného pohlaví, než pro které je místnost určena
2.6 AS se nemůže stát autor osobního BOTu
2.7 Ve výjimečných a odůvodněných případech (např systémová porucha) může být AS jmenován administrátorem (admin)
2.8 O svém jmenování je AS informován veřejnou zvýrazněnou systémovou hláškou na skle, např: <NICK>Byl jsi jmenován správcem. Ujmi se prosí m svých práv a povinností, Xchat ti d ě kuje jménem uživatelů. Nemusíš už nika m klikat.
2.9 V opačném pořadí systém správce odvolává při odpovídajícím pokle su počtu uživatelů.

3. Práva a povinnosti AS, sankce

3.1 AS je oprávněn a povinen řešit p rohřešky uživatelů podle platných pra v i d el Xchatu až do úrovně vyhazovu a d án í d o klíčů. Případná tvrdší opatř ení ná r oku je u admina v rámci on-lin e po moci .
3. 2 AS je oprávněn nastavi t klí č nac hatov an ých hodin pro vstu p do m ístnos t i v př ípadě odůvodněné obrany proti p ru dícím n ulovým nickům
3.3 AS může za mkn out míst nost v od ůvodněnýc h případe ch a je povin en ji odemknout, jakmile d ůvo d pomine. Měni t popisku m ístnosti mů že pouze po os l ovení všech aktuálně pří tom ných stálý ch uživatelů a s jejich na dpo lovičním souh lasem. Z akázat šeptání v m ístno sti může pouze admin, který še ptán í o pět povolí d le vlastního uvážen í na z ákladě žádosti ně kterého z AS nebo SU.
3.4 AS nemají v ůči sobě žádnou mo žn o st sankcí a spory mezi nimi řeší adm in na on-line požádá n í některého z nic h . V nejasných přípa dec h se předpoklá dá, ž e pravdu má uži vatel s větší stá ží.
3. 5 Ustanovením do funkc e AS se pozast avu je funkce Ig norace v os obn ím nastav ení daného AS
3.6 AS může bý t za případ n é prohřešky při výkonu fu nkce potrest án adminem vy hozením, zák aze m přístupu do místnosti na min. 12 hodin , případně z ákazem v ýkonu funk ce AS na m in. 1 tý de n. Po uplynutí doby trestu mu sí kan didá t na vrácení možnosti AS požád at a dmina o zrušení trestu.
3.7 Trest zákaz u v ýko nu fun kce AS si rovněž může k ažd ý už i vatel zvolit buď předem ( v Nast a vení) neb o aktuálně (příkaz /admin bez n icku na sklo nebo odchod a návrat)
3.8 Sez n am AS je uveden v charakteristice m ís tnosti na místě, kde byl dříve uveden s právce.

4. Stálí uživatelé (SU) a Přidělený admi n (PA)

4.1. Stálí uživatelé místnosti jsou skupinou uživatelů, kteří navštěvují m í s tnost nejčastěji. Jejich množina s e d ef inuje dynamicky podle pořadí ho din od cha tov aných uživatelem v dané mís tnos t i. P očet SU je omezen dle o rient ačníh o klíč e dle bodu 1 a konkré tní po čet pr o každ ou místnost stanov í admin istrace , jako j e tomu u dnešní ch SS. S U nemají žádná p rivilegia ani pravomoc i, ale js ou obesíl áni admin istrací vz kazy či ma i lem v příp adech , kdy je tř eba řešit n ě co specific ké ho v rámci d ané místnost i, mohou se na administraci obracet a a k jejich náz o ru je zpravi dla přihlédnut o. Seznam SU je uveden v charakteristi ce místn osti na místě do sud vyhrazeném p ro sez nam SS.
4.2.Každ á místnost má své ho p řiděleného admina, který občas monit or uje dění v místnost i a řeší pří padné specifické pr oblémy . Nick PA je r ovně ž uveden v chara kte ristice místnost i . D oporučuje se obra cet především na n ěj, pokud je on-line , ale běžná pomo c admin ů tím není nijak d otčena.

5. Přechodná ustanovení

Tato pravidla budou zaváděna postupn ě v místnostech, kde jsou problémy se s t álými správci, jejichž statut bud e so u ča sně se zavedením více AS zruš en. O da tu zavedení rozhoduje adminis trac e a u živa tel změnu pozná podle z měny chara kt erist iky místnosti.

Argumenty pro zrušení SS jsou shromážděn y zde: http://xchat.centrum.cz/forum/topic.p...parent=1&id=6672

Pro úsporu čtenářského času oponentů upozorňuji na několik příspěvků z uvedeného fora, které nejvíce přispěly k vytvoření tohoto návrhu: 278 (smeji.se.hlupakum), 277 (Rop,Rija,Medabeedaa a další), 196 (Necar) a dále dva příspěvky, které někdo v poslední době z uvedeného fora smazal a proto je musím přetisknout z mailového archivu:


Prazdroj (Liberecky@urquell.net) ... 10.09.2005 23:17:00 ... (25/25)Re: Kdy to skončí ? místnost KsK
Odpověď na příspěvek od hujerek65 ( hujerek65@email.cz ) z 10.09.2005 02:29:20:
Kdy to skončí? Obávám se, že nikdy. Vždy se najde nějaký chudák, který využije, že je místnost bez online stálého správce, že žádný admin není online a že správce spí. Částečně se to zlepší až se upraví předávání správce dřív jak po 45 minutách.
Co se stálých správců týče, tak bych si dovolil tvrdit, že v místnosti panuje větší klid bez nich. Ale jinak zvolení stálých správců je spíš na vás, lidech z místnosti, kdy si uspořádáte volby. Co já vím, tak se čekalo až skončí prázdniny a všichni se vrátí z dovolených. Až se volby rozjedou, pak budeme jednat dál.

ChristiansBrian01 (ChristiansBrian@centrum.cz) ... 28.06.2006 20:44:21 ... (401/406)To je ale prdel.....Hroznej smích Hroznej smích *3*
Vážení administrátoři,vážení Stálí správcové,vážené dámy,vážení pánové...
Je nesmírná legrace,Vás všechny pozorovati,kterak důsledně a pionýrsky,zvládáte vaše úlohy,Vám s důvěrou svěřené...Většina z Vás,máte svůj vzletný nos,kdesi v oblacích tak šíleně dojemné namyšlennosti,téměř až metrosexuální..
Vím,že v naší drahé vlasti,medem ,mlékem a strdím oplývající,panuje pravidlo: Když Čech dostane klíče od WC...měj poutníče záruku,že se již nikdy nevysereš.../Bohemisté prominou ta slova,leč jsou ve slovnících,/
Hrajete si na tak důležité tvory,že je mi z vás roztomile špatně...je krásné sledovati,kterak mnozí SS,prahnou po komunikaci s Adminem-kou...a poté křičí z plna hrdla,jaké mají známosti,co vše mohou k uživateli si dovoliti....a že ten,či onen Admin mu na srazu podal ruku.....
Velmi dojemné je,kterak 15 letí SS...kádrují 40-50-leté uživatele xchatu...Sranda jako v Riu....Spadněte na zem...jelikož především jste to vy,kteří dávají xchatu můří křídla a vnášíte do něho pouze sílu svého ega...ale nikdy ne spravedlivé posouzení věci samé....
Náramně dojemné je,když 15 lety mladý sopl,kterého páni šéfové pověřili SS...nadává 64 leté paní do krav a sviní...a nic se neděje...musí se podat sreen...a když se podá...tak se udělá bubububu...a dítko se zavře na 5 dní bez SS...a je to...řádí se dál.....Vivat strážci pořádku....

Se zájmem očekávám další diskuzi. Pokud se někdo nechce se svým názorem zviditelňovat na forech, uvítám mail, anonymita zaručena. Uvítám i reakce typu: "větší blbost jsem ještě nečetl" či rozbory na téma optimalizace fungování WC *3*

P.S. Omlouvám se za formátování, při přepisu z Wordu si to zde tvrdošíjně vymýšlí vlastní rozvržení mezer. *105*
guest Muž muni-172562 (v.dol@seznam.cz) ... 01.12.2007 13:09:36 ... (Strom/Strom)
Re: Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od skeptik ( mailto:skeptik1@centrum.cz ) z 01.12.2007 11:34:34:

co na to říct.... myslim že zbytečnost

v době kdy xchat je stále v jakémsi podivném nouzovém režimu překopávat systém? Raděj ať konečně spraví alespoň ten výpis skla aby se neztrácely řádky, nebo se nevypisovaly 2x. Ať zpraví databáze aby se už nevypisovalo: Ajajaj, zkus to za chvíli znovu. Je tu takových chyb a tohle není problémem.

Jako proti argument už může sloužit jen to že místností s +100 uživateli zase tolik není a většinou se v nich najde dostatek zkušených uživatelů kteří zvládnou správcovat samy o sobě bez pomoci dalšího spolusprávce, nehledě na to že SS by měla zhoršenou orientaci v tom co se na skle děje.
guest Muž skeptik (skeptik1@centrum.cz) ... 01.12.2007 18:38:48 ... (Strom/Strom)
Re (2): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od muni-172562 ( mailto:v.dol@seznam.cz ) z 01.12.2007 13:09:36:
No zbytečnost...myslím, že je to důležitější než současné inovace. A xchat je v podivném nouzovém režimu již několik let a pořád ty problémy ve funkčnosti hrne před sebou, a navíc se další zvěrstva (pardon inovace) připravují od 1.1.
Já bych teda zarazil jakékoliv inovace, dokud se neodstraní stávající chyby, ale vyprávěj to někomu*105*
Takhle bysme se uživatelského komfortu nedočkali, když se neozveme.
Místnosti s +100 uživatelů jsou tři a v nich se to nejvíc hádá. Navrhovaný systém je právě způsob, jak se ti SU lépe uplatní.
SS nebudou mít zhoršenou orientaci, když nebudou.
Co tam máš dál*3*
guest Muž muni-172562 (v.dol@seznam.cz) ... 01.12.2007 18:58:35 ... (Strom/Strom)
Re (3): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od skeptik ( mailto:skeptik1@centrum.cz ) z 01.12.2007 18:38:48:

aha nebudou *261* to sem nepostřehl *261*

myslim že tu vaříte z vody *1*

a jestli se má 1.1. něco měnit to sem teda zvědavej *47* *3* asi každý dostaneme Notepad a budeme si muset xchat naprogramovat samy *3*
guest Muž skeptik (skeptik1@centrum.cz) ... 01.12.2007 20:35:11 ... (Strom/Strom)
Re (4): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od muni-172562 ( mailto:v.dol@seznam.cz ) z 01.12.2007 18:58:35:
No tak návrh zrál asi 2 roky a pracovní verze se jmenovala Návrh na zrušení SS. Po interní oponentuře se ukázalo, že by nás zdejší lobby zastřelila hned ve dveřích, proto tak.
Nevaříme z vody, ale bohužel z jiných zdejších kapalin a tekutin, mnohdy i z tekutých písků:-))))
Ty snad nečteš systémové hlášky na skle, co vše se připravuje? Bloude*3*
Programujeme si sami již dávno, viz příspěvek níže od Ondráška. Akorát na ten notepad zapomeň. Nikdo ti nic nedaruje a nikdy nikdo nemá míti nic za definitivní.*1*
Počkej si, až se ozvou podržtašky, to bude teprve hukot*4*
guest Muž ONDR4SH3K (ONDR4SH3K@seznam.cz) ... 01.12.2007 20:43:26 ... (Strom/Strom)
Re (5): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od skeptik ( mailto:skeptik1@centrum.cz ) z 01.12.2007 20:35:11:

Miluju Javascripty od FRANTACZ1, bez něho bych neměl ten můj Xchat, který jsem si vždycky přál. *18*

*44*

Stálý Správce: Místnost 12-13-14-15-16
Fórum: ONDR4SH3K
Certifikátor: Oblast Opava, Ostrava
guest Muž muni-172562 (v.dol@seznam.cz) ... 01.12.2007 20:45:39 ... (Strom/Strom)
Re (6): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od ONDR4SH3K ( mailto:ONDR4SH3K@seznam.cz ) z 01.12.2007 20:43:26:

je to ironie, nebo ne? :D uka co máš za scriptíky :)
guest Muž ONDR4SH3K (ONDR4SH3K@seznam.cz) ... 01.12.2007 20:52:55 ... (Strom/Strom)
Re (7): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od muni-172562 ( mailto:v.dol@seznam.cz ) z 01.12.2007 20:45:39:

Vypíšu ...

Odstranění toho hrozného Flexiramu a Xchatovských Javascriptů, který mi zbržďuje chod do roomky
Nasazování filtrů v info liště
SS označené bílou hvězdičkou
Kick a key pomocí CTRL a levého tlačítka pro rychlé kopání z místnosti
Defaultní profily, kteé si uživatelé tak hnusně ničí, až mi z toho hlava letí kolem
Odkaz zadávání certifikací a statistik na homepagu
Status na fórum, zda-li je uživatel online
A v poslední řadě script od Georgo na rychlé přihlášení do Xchatu, kvůli častým odhlašováním

*44*

Stálý Správce: Místnost 12-13-14-15-16
Fórum: ONDR4SH3K
Certifikátor: Oblast Opava, Ostrava
guest Muž muni-172562 (v.dol@seznam.cz) ... 01.12.2007 21:01:18 ... (Strom/Strom)
Re (8): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od ONDR4SH3K ( mailto:ONDR4SH3K@seznam.cz ) z 01.12.2007 20:52:55:

smím prosit v zipu na mail jo? :-) něco si upravim, něco použiju rovnou :-)
guest Muž ONDR4SH3K (ONDR4SH3K@seznam.cz) ... 01.12.2007 21:02:30 ... (Strom/Strom)
Re (9): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od muni-172562 ( mailto:v.dol@seznam.cz ) z 01.12.2007 21:01:18:

E-mail nemám rád, pošlu ti to vzkazem i v zipu. *18*

*44*

Stálý Správce: Místnost 12-13-14-15-16
Fórum: ONDR4SH3K
Certifikátor: Oblast Opava, Ostrava
guest Muž skeptik (skeptik1@centrum.cz) ... 01.12.2007 21:02:30 ... (Strom/Strom)
Re (8): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od ONDR4SH3K ( mailto:ONDR4SH3K@seznam.cz ) z 01.12.2007 20:52:55:
Hey, moment, mazej do fronty:-)))))))))))))
guest Muž ONDR4SH3K (ONDR4SH3K@seznam.cz) ... 01.12.2007 21:09:46 ... (Strom/Strom)
Re (9): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od skeptik ( mailto:skeptik1@centrum.cz ) z 01.12.2007 21:02:30:

Nerad čekám. *40*

*44*

Stálý Správce: Místnost 12-13-14-15-16
Fórum: ONDR4SH3K
Certifikátor: Oblast Opava, Ostrava
guest Muž skeptik (skeptik1@centrum.cz) ... 01.12.2007 21:13:38 ... (Strom/Strom)
Re (10): Návrh na zvýšení počtu aktuálních správců
Odpověď na příspěvek od ONDR4SH3K ( mailto:ONDR4SH3K@seznam.cz ) z 01.12.2007 21:09:46:
Evidentně tě doma málo tloukli*1*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: