XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Elza

Elza

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Zápisník
[ Něco pro závisláky ]
- http://www.xstatistiky.cz

Moderátoři: Elza

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

ElzaModrá hvězdička Muž Elza (elza@xrakovnik.cz) ... 27.05.2009 14:13:56 ... (Strom/Strom)
Šéf Opery tvrdí, že se XHTML vyrovná Adobe Flash
Zdroj: http://www.zive.cz/Bleskovky/Sef-Oper...-147202/default.aspx

To co šéf Opera software Jon Tetzchner tvrdí, je naprostý nesmysl. Argumentů, proč tomu tak je, existuje hned několik.

1) Bezpečnost
Adobe Flash je oproti JavaScriptu, kde navíc veškeré zpracování dat probíhá na straně uživatele, daleko bezpečnější. JavaScript lze snadněji zneužít.

2) Kompatibilita
Pro bezproblémový chod veškerých aplikací v Adobe Flash stačí mít nainstalovanou poslední verzi Flash Playeru, která bude fungovat i ve starších verzích prohlížečů. Pro HTML 5 bude zapotřebí mít vždy poslední moderní verzi prohlížeče, současné finální verze prohlížečů nic takového neumějí.

3) Výkon
Technologie Flash/Silverlight dnes disponují v poslední verzi i možnou hardwarovou akcelerací pomocí GPU, např. pro přehrávání videa, ale i animace a vykreslování obsahu, což JavaScript možná nikdy mít nebude.

4) Jednoduchost a efektivita
Např. pro Adobe Flash existuje přehledné grafické vývojové prostředí, kde stačí pár kliků myší, a máte hotový výsledek, zatímco HTML a JavaScript se musí složitě programovat, optimalizovat, testovat a výsledek není nikdy hned jistý, zatímco ve Flashi je vše otázka stisku jednoho tlačítka!

5) Nové funkce a možnosti
V nových funkcích a možnostech budou vždy technologie jako Adobe Flash, Microsoft Silverlight nebo Sun - Java vždy napřed. Troufám si říct, že bez podobných technologií se internet v budoucnu nikdy neobejde. Jen nelézt nějaký vhodný standard, který by potom byl použitelný pro náhradu za HTML.

Podle mého názoru jediný důvod, proč Opera tahle tvrzení vypustila ven, jsou potřeby zviditelnit svůj marketingově neúspěšný prohlížeč. Na nic lepšího, než pomlouvat konkurenci, se už totiž ve Švédsku ani nezmůžou :-(.
guest Muž zajDee (zajdee@seznam.cz) ... 28.05.2009 10:22:50 ... (Strom/Strom)
Re: Šéf Opery tvrdí, že se XHTML vyrovná Adobe Flash
Odpověď na příspěvek od Elza ( mailto:elza@xrakovnik.cz ) z 27.05.2009 14:13:56:

Internet se bez podobných technologií obejde, až se začne i doma víc mluvit o šetření energií. Flash a podobný technologie vůbec nejsou vhodný k tomu, k čemu je dneska leckdo používá - různý efekty, animace, přehrávání streamovanýho videa (!).

Zkuste si pustit pořad z archivu Novy ve vyšší kvalitě a uvidíte, jak kvalitně Flash "hardwarově akceleruje" video. Hnus a hrůza, sežere to 90% dvoujádrovýho CPU, větráky jedou na maximum, notebook se zahřívá, ČEZ se raduje. To prosím u Core 2 Duo T7500 i T8300, což nejsou žádný šunky.

Flash je zlo, který vzniklo jen proto, že HTML ve svý době neumožňovalo víc grafických cinkrlátek, animací a dalších chujovin. A lidi ty chujoviny samozřejmě chtějí. Je to hrůza, kde všude jsou dneska nasazený. Když někdo dělá i obyčejný menu stránky ve flashi, zaslouží si bez pardonu označení prasák.

Doufám, že se XHTML/JS nikdy Flashi ve spotřebě hardwarových prostředků nevyrovná...

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: