XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Rasimus

Rasimus

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Vše o této problematice - genocidní a extrémně rasitické příspěvky nechejte za dveřmi
Zde je možno se vyjádřit svobodně na toto téma samozřejmě v rámci určité slušnosti

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž SHADOWCAST (honza.antares@centrum.cz) ... 01.05.2011 19:12:04 ... (Strom/Strom)
Tábor v Letech.
Nedávno jsem se byl podívat v dnes už legendárních Letech u Písku. Na místě kde stál údajný "koncentrační tábor" pro cikány. Že se nejednalo o koncentrační ale o internační tábor je celkem jedno. Že jeho působení bylo jen pár let a že většina zemřelých si za svou smrt mohla sama nedodržováním dostatečné hygieny je taky vedlejší. (vzpomeňme na relativně časté zprávy v našich médiích o výskytu žloutenky u dětí, vždy se jedná o naše cikánské "spoluobčany") Leckterý bezdomovec je čistotnější než oni, a námitky typu že žijí v nevyhovujcích podmínkách neobstojí.
Co mě ale naprosto zarazilo je, kolik peněz se nesmyslně a zbytečně vyhodilo na "úpravu" tohoto rádoby pietního místa. Přírodní amfiteátr, parkoviště, jakási naučná stezka, informační cedule typu: Lidice 125km a podobě. Člověku zajímajcímu se trochu o tuto problematiku z toho musí být zákonitě zle. Z Let se stal politický problém na kterém se spousta lidí chtěla zviditelnit, a tímto rádoby projevem vstřícnosti a soucítění se ten problém jen prohloubil.
Je to sice hezký způsob jak "zacpat hubu" různým občanským sdružením a antidiskriminačním nótám z evropské unie, ale bohužel ža naše peníze.

Stovky českých odbojářů i obyčejných lidí popravených a umučených za války nacisty, se musí v lepším případě spokojit s opršenou bronzovou deskou na tom nebo onom domě které si skoro nikdo nevšimne.
Ale jakou zásluhu na boji proti nacismu měli oni že je dnes všichni tak strašně litují a staví jim pomníky za miliony?
V květnu 1995 prohlásil V. Havel při pietním aktu v Letech ned hroby umučených romů a sintů:
"nacistický útok proti romům byl útokem proti lidským bytostem, proti lidskosti, proti právu každého člověka na život. Zapomenout na tábor v Letech
nebo v Hodoníně, (proč se nemluví také o něm?) by znamenalo zapomenout na tento zločinný útok, a tím i na hodnoty, proti nimž byl veden."

Pravda to sice je, ale copak cikáni byli jediní lidé které nacisté perzekuovali? Jen proto že byli po židech hned druzí v žebříčku vyhlazování jsou něco víc než všichni ostatní a proto si zaslouží okázalejší pomníky, více publicity a více lítosti?
Kdo četl knihu "A nikdo vám nebude věřit" od Markuse Papeho, a něco o této problematice ví, tak poznal že kniha je psána tak trochu zaujatě, byť se dřží dobových faktů a skutečností.
Samozřejmě nechci nijak zlehčovat utrpení nebo zmaření životů obyvatel tábora v Letech. Ale to že se utrpení jedné skupiny lidí nadřazuje nad utrpení všech ostatních jen proto že mají jinou mentalitu a barvu kůže mi prostě vadí a vadit bude pořád.
Myslím že se tomu dnes říká pozitivní diskriminace ...
guest Muž Joe73 ... 14.05.2011 15:05:33 ... (Strom/Strom)
Re: Tábor v Letech.
Odpověď na příspěvek od SHADOWCAST ( mailto:honza.antares@centrum.cz ) z 01.05.2011 19:12:04:
Romové nedodržovali hygienu,zatímco nacisté čistit uměli perfektně,že?Tvoje úvahy jsou opravdu úžasné:)
guest Muž I_will_kiss_you (seximer@centrum.cz) ... 01.06.2011 03:34:22 ... (Strom/Strom)
Re (2): Tábor v Letech.
Odpověď na příspěvek od Joe73 z 14.05.2011 15:05:33:
Řekněme,že si ,,alespoň uměli umýt ruce."Kdežto cikáni se naučili zločin na jejich menšině uplatňovat i proti nevinným,češi už nesmí ani ceknout...Neboť my nejsme utlačovaní,ale utlačovateli.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: