XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Diskuze o uživatelských fórech

 

Diskuze o uživatelských fórech

Diskuze o uživatelských fórech

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Nápady na zlepšení úrovně fór, cokoliv vás napadne
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Frey (m.fredy@seznam.cz) ... 04.04.2006 22:17:17 ... (Strom/Strom)
Forum Reloaded
Myslím si, že fora potřebují obnovit. Chybí spoustu funkci a design už taky zestárl...

Co vy na to?*18*
ELfkaMČerná hvězdička Muž ELfkaM (elfkam@elfkam.net) ... 04.04.2006 22:17:34 ... (Strom/Strom)
Re: Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od Frey ( mailto:m.fredy@seznam.cz ) z 04.04.2006 22:16:43:

Že bez konkrétních nápadů to je jen plácnutí do větru ;-)

Elfik *88*
guest Muž Frey (m.fredy@seznam.cz) ... 09.04.2006 21:17:41 ... (Strom/Strom)
Re (2): Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od ELfkaM ( mailto:elfkam@elfkam.net ) z 04.04.2006 22:17:34:

1) Funkce for:

Když srovnám fora ostatních ostatních webu s forama na xchatu, tak musím konstatovat, že jsou o spoustu funkci okleštění. Jako podstatný nedostatek vidím nemožnost více upravovat text, jakožto barevně (stačily by třeba 2-3 barvy), tak zarovnání či velikost písma. Potom chybí řádek pro tučné, kurzívu a podtržené. Tagy zpomalují psaní. Také chybí paleta oblíbených smajlíku nebo možnost vkládání obrázku do příspěvku (klidně s omezenou velikosti). Jako důležitý nedostatek vidím absenci statusu off/online uživatele na xchatu, velice by to dopomohlo k přehlednosti a propojení s chatem.

Dalším důležitým prvkem jsou informace o přispěvateli. O tom, že se nezobrazuje počet příspěvku uživatele se tu už mluvilo, ale jen těžko najdete na internetu forum, kde by tato informace chyběla. Ale budiž, o tom by se dalo polemizovat. Jako další prvek vylepšení bych viděl řádek (nad nebo pod avatarem) s informaci zda se jedna o moderatora (sekce či tématu) nebo administratora (for či celého xchatu). Pomohlo by to novým a nezkušeným uživatelům for a xchatu.

Velkým nedostatkem je tzv. tlačítko ''Cituj'', kdy po jeho zmáčknutí se do vaší reakce vloží příspěvek, na který reagujete. Je to běžná fce na ostatních forech. Dalším prvkem je podpis nebo jiný text, který se automaticky vloží pod čáru, za každý Váš příspěvek, který napíšete; např: slavný citát nebo Váš oblíbený výrok. Jako další chybu vidím, že dlouhý odkaz rozhází celé forum. Sice vím, že se to ted upravilo, ale zase nejde napsat nepřerušovaný text (bez mezer) na celou řádku, což se někdy hodí.


2) Vzhled a design for:

Vzhled for na xchatu je dle mého dost primitivní. Hlavními nedostatky jsou nadpis, info o přispěvateli a tlačítka: Reaguj, Strom příspěvku atd. Když se v příspěvku neuzavře tag, není dobré, aby se kvůli němu měnila i menu for. Napdis je udělan dost jednoduše a vypada jako součást textu, měl by se umístít do specialního okénka (framu). Stejně tak info o přispěvateli, všechno je jakoby stejný, dělaný na jedno brdo. Menu (tlačítka) není udělaný na ''na pevno'', všechno jakoby líta, jde smazat řádek ''Odpověď na příspěvek od xxxxx( yyyyy@seznam.cz ) z 04.04.2006 22:16:43''. Prostě to okno příspěvku by se mělo rozdělit na pevné části: Info o přispěvateli, avatar, nadpis, příspěvek a citát. Současně by se to mělo nějak barevně odlišit, to jest nenechat jen na čárach.

Co se týče designu a barev, tak bych nechal pole pro psaní příspěvku bílé a ostatní části (okénka) bych jen lehce barevně odlišil. O barvách textu už sem mluvil v bodě 1). Jinak nebylo by od věci, ze všech tlačítek udělat opravdu tlačítka a ne jen běžný odkaz. Nemusí to ani být nějak přehnane, stačila by malá ikonka či box (rámeček) kolem odkazu.


Toto všechno neberte jako kritiku. Je to můj názor na to, jak by se měla fora do budoucna vyvíjet a měnit. S pozdravem Frey
feainne Muž feainne ... 11.04.2006 22:13:52 ... (Strom/Strom)
Re (3): Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od Frey ( mailto:m.fredy@seznam.cz ) z 09.04.2006 21:17:41:

- Rozhodně jsem proti zavedení něčeho, jako je možnost citace ( [quote="blabla"]). V rukou některých lidí zde by to byla velmi nepěkná věc. Vedlo by to k citováním celých příspěvků, případně k citacím citací citací ... A ve výsledku by to akorát zahlcovalo fora zbytečným textem. ( Viz příspěvky nejmenované, zde velmi oblíbené uživatelky na Xku. Neodvírejme ještě více její skříňku.)

Mnohem více bych uvítal možnost odkazu na jednotlivý příspěvek ( ne na strom příspěvků jako nyní).
Jedno jestli jestli by se po kliknutí na tento odkaz zobrazil příspěvek jako první na stránce fóra nebo samostatně.
Navíc text "Odpoveď na příspěvek ..." by takto mohl být zároveň aktivním linkem.

- Jinak mnoho s tvých návrhů budí dojem opisování z phpBB fór a nemyslím si, že je to vhodný způsob, jak se rozvíjet dále. Osobně se mi nelíbí ani podpisy, ani více barev, ani tvůj návrh desingu.
U záležitostí jako je linkování obrázků by to chtělo vymyslet nějaký způsob, jak by to zde mohlo fungovat a zároveň nepůsobit rušivě. ( Náhled fungující jako odkaz na plnou velikost?)
Rop Muž Rop (pavel.riha@gmail.com) ... 11.04.2006 23:34:38 ... (Strom/Strom)
Re (4): Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od feainne z 11.04.2006 22:13:52:

jenom by me zajimalo kdo pak ty obrázky bude hlídat *3* .... a phpBB fora jsou hezka vec ale sem bych neco podobného netahal .... tada jedna věc mě tam fascinuje .... jako moderátor můžu upravit cizí příspěvek aniž by se cokoliv (včetně data a času vložení) změnilo *3*

Edit: jo a co se týče linkování příspěvků tak by se buď musela předělat komplet struktura for a nebo dodelat do stromu tagy name a posunul byses ve stromu níž .... ale najel by ti celej strom ... oboje dvoje vyzaduje zásah .... a snad se dřív dočkáme nové méně zatěžující verze for ....
feainne Muž feainne ... 11.04.2006 23:36:18 ... (Strom/Strom)
Re (5): Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od Rop ( mailto:pavel.riha@gmail.com ) z 11.04.2006 23:29:46:

Nevím, v čem je těžší hlídat obrázky než hlídat text?
Jediné, co je třeba tak nějak vyřešit problém s velikostí obrázků a s tím natlouct lidem násilím do hlavy, že nemají obrázky bez rozmyslu používat tam, kde to není vhodné a přehánět to s nimi.
Doufám, že tu jednou časem obrázky budou.

Pokud jde o phpBB fora tak souhlasím.
guest Muž Lupin2 (s.krasa@centrum.cz) ... 12.04.2006 05:33:14 ... (Strom/Strom)
Re (6): Forum Reloaded
Odpověď na příspěvek od feainne z 11.04.2006 23:36:18:

No... avšak je tu menší problém. Tady na Xchatu zase moc lidí s dobrým rozmyslem není.... a stačí pár bluznivých cvoků.... a zbytek si již dokážeš představit. *4**5*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: