XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Magie

Magie

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
- Solve et coagula - 
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž OliiTS (fo.olii@post.cz) ... 03.05.2005 15:36:39 ... (Strom/Strom)
Nechci nikoho nijak nudit...
...chápu, že všichni přítomní se jistě věnují zajímavějším věcem(jako je třeba využívání kóduDNA v magii, theurgické hrátky, chytání choronzona, pokusy s urban-šamanismem, atd.), ale měl bych jedno téma a to toto:
Pravděpodobně většina lidí se setkala už v dětství s tím, že když něco uvidí/udělají, tak si mohou něco přát(a má se jim to i splnit...)... jedná se například o padající hvězdu, řasu za triko, sfoukávání svíček na dortu(resp. jejich plamene), atd. ... já jsem se třeba setkal s tím, že když uvidím modrého či zeleného trabanta a 3xposkočím(v případě vidění sanitky to bylo načrtnutí "čtyřky" nohou na zem), uvidím ještě ptáka a brýle... taky si může něco přát....
Oki, jedná se mi o toto:
-Dosahovali jste s tímhle někdy slušné výsledky(provděpodobnost, že by se to stalo i bez toho vs pravděpodobnost, že se to stalo s tímhle...)?
-Máte někdo nějaký fígly, jak efekivnost tohoto působení zvýšit?(působení to asi je...je tam vůle, koncentrace na přání, víra, drobný náznak rituelního rytmu.... to je fajn, ne?)
-Nějaké jakékoliv jiné postřehy?... Třeba jak to zakomponovat do větších operací(prací)...?
-Má trocha experimentování s tímto nějaký význam?....

Fenix.Fawkes:pokud se budeš tématem cítit příliš znuděná, klidně ho změň za "šťavnatější...)
Greik:jsem zvědav...
Cody:já se zapojím....
guest Muž Fenix.Fawkes ... 03.05.2005 15:47:49 ... (Strom/Strom)
Re: Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od OliiTS ( mailto:fo.olii@post.cz ) z 03.05.2005 15:36:39:
Super téma=)No já si myslím,že tyto přání jsou spíše mocí podvědomí...něco si moc přeješ a vsugeruješ podvědomí ,že se to stane a jelikož podvědomí nezná logiku tak vlastně ti přání splní(Murpyho moc podvědomí)takže například si každý večer jak hloupá říkám zítra je šťastný den...no vychází to..zatím, ovšem někdy usnu dřív než si to vsugeruji=) ale co už...kamarádka to používá a vyjde jí to na 99,9%......takže asi na tom něco bude....
LiThius.di.aLumiNiModrá hvězdička Muž LiThius.di.aLumiNi (lithius.di.alumini@seznam.cz) ... 03.05.2005 15:54:52 ... (Strom/Strom)
Re (2): Nechci nikoho nijak nudit...
Odpověď na příspěvek od Fenix.Fawkes z 03.05.2005 15:47:49:

Souhlasím. Nedávno jsem četl několik knížek na podobné téma a musím říct že fungují skvěle. Jedna z nich se jmenuje Kyberpsychologie. A je vlastně o tom že když si vědomě vytvoříme dostatečně silný a motivující cíl, tak se ho ujme naše podvědomí a pracuje na něm.
Když vezmu triviální příklad, zvýšila se mi úspěšnost stíhání dopravních prostředků, zkrátila doba čekání na ně :o) Protože pevně věřím tomu že ho stihnu :o)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: