Re: Dakar 2024Odpověď na příspěvek od Prazdroj ( XChat@Prazdroj.Li ) z 23.11.2024 19:55:44:
Tak jsem zavítal na stránky Dakaru, abych se podíval, kdy bude startovat, a rovnou jsem zavítal na složení posádek kamionů. No a byl jsem nemile překvapen. Už ten můj minulý příspěvek byl mimo, protože žádná Praga nepojede. Takže po Macíkovi zadrhnul k cizí značce i Loprais. Takže zbývá jen Tatra, ale ta asi nebude konkurenceschopná. Jen mi tedy není jasné, jak se ta pravidla měnila. Přijde mi zvláštní, že příští rok mají být tak zásadní změny, které si dle slov Lopraise žádají vývoj na několik let. Proč na tom tedy nepracoval před několika lety s Pragou. Nechce se mi věřit, že by pravidla změnili letos a nedali výrobcům čas na vývoj.
https://www.dakarmania.cz/index.php/20...ym-vozem-i-posadkou/
Takže je vlastně, kdo vyhraje. Hlavně, když to nebudou Rusáci a Kamaz, ale jestli to vyhraje cizinec nebo Čech, je celkem jedno, téměř na 100% to nebude české auto.
|
Dakar 2024 Tak jsme se konečně dočkali úspěchu našich jezdců. Bohužel Macík už nejezdí s českou značkou. Mnohem lepší by bylo, kdyby zvítězil s nápisem LIAZ na kabině. Tak třeba příští rok to bude lepší a dočkáme se Pragy nebo Tatry.
|
Afrodita ... 16.07.2024 08:32:07 ... (921/923)
Re (2): DakarOdpověď na příspěvek od Prazdroj ( XChat@Prazdroj.Li ) z 06.11.2023 22:57:00:
🙂
|
Re: DakarOdpověď na příspěvek od Prazdroj ( XChat@Prazdroj.Li ) z 23.01.2017 11:13:08:
Letosi to ve třídě kamionů bez účasti Kamazů bylo konečně po dlouhých letech zajímavé. Lopraisovi to sice nevyšlo, ale i tak to nebyla nuda. A uvidíme, co bude v lednu 2024.
|
Dakar Tak další ročník Dakaru za námi a opět bez našich na bedně. A Kamazy zase na prvním a druhém místě. Snad to Kolomému vyjde příště. A trio Peugeotů ovládlo auta. Podobně jako KTM v motorkách.
|
Přechodné období Škoda letos spíše testuje, ladí auto na příští sezónu, kdy vyrukuje s motorem 1.6, ale i tak zažívá úspěchy v nějaké asijskopacifické sérii.
|
VW WRC Tak VW se očividně daří. Uvidíme, jestli jim to vydrží celou sezónu. To, co se Škodovce léta nevedlo, on možná zvládne hned v první sezóně.
|
Re (2): IRC Odpověď na příspěvek od martin.blader ( mailto:martin.blader@centrum.cz ) z 07.12.2010 15:40:53:
Třeba je to kvůli tomu formátu. Těžko se dá dát do televizního programu 2 hodiny rallye pořadu, ve kterém by byl přímý přenos startu, průběh, i cíl. Na EuroSportu sice dávají některé RZ z IRC v přímém přenosu, ale to je dost málo a na druhou stranu je to vždy jen boj s časomírou, ne přímo na trati. Média mají zájem o prezentaci právě takových sportů, v tom mají výhodu okruhové šampionáty. I když třeba ani rallycross v televizi také moc nenajdeneme a přitom by se finálové jízdy daly vysílat celé v přímém přenosu.
|
|